Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗΣ

Ο δημοσιογράφος και εκδότης της γνωστής τοπικής εφημερίδας Ψυχικού και Χαλανδρίου "Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ και διευθυντής της οικονομικής εφημερίδας ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 75 ετών χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΧΡΗΣΤΟ.
ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ; ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ;

Ένα - από τα πολλά - θέματα που θα πρέπει σιγά - σιγά να διευκρινίσουμε διότι υπάρχουν παρεξηγήσεις στις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ - εμείς κυρίως ασχολούμαστε με το αυτοδιοικητικό κομμάτι - ως γνωστόν διότι δηλώνουμε "αυτοδιοικητική εφημερίδα".

Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα:

Στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ (και ΚΕΔΕ στη συνέχεια) ΠΟΤΕ δεν έχει διατυπωθεί τέτοια άποψη - ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ - αλλά κυρίως από το πατρώον κόμμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, που εκπροσωπείτο στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ, όταν συζητείτο το θέμα της αλλαγής του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (επί Παυλόπουλου), οπότε και προβλέφθηκε η ίδρυση ανωνύμων εταιρειών αξιοποίησης  δημοτικής περιουσίας.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΚΕ (τότε) η πρόταση για τον

Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων - Ν.3463/2006 από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ  και ΣΥΝ.

(μόνο το ΚΚΕ διαχώρισε την θέση του, αλλά αυτό δεν είναι ειδήση διότι αυτή είναι πάγια στάση του ΚΚΕ στα συνέδρια της ΚΕΔΚΕ, στην γραμμή 4-5-6-7 .....20 κόμματα - δύο πολιτικές).

ΑΡΑ: 

Μέχρι τη σήμερον ημέρα δεν έχει διατυπωθεί ΕΠΙΣΗΜΑ, ΠΟΤΕ άλλη άποψη για το θέμα των ανωνύμων εταιριών της αυτοδιοίκησης από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά κια τον ΣΥΝ.

Τι σημαίνει αυτό; 

Ότι κάτι ΚΑΤΙΝΑΡΕΣ που λένε άλλα ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΕΣ (το θυληκό γένος αφορά τις ΚΑΤΙΝΑΡΕΣ, που βεβαίως είναι και ΑΝΤΡΕΣ - ή μάλλον "ΑΝΔΡΕΣ").

Αν ανοίξει συζήτηση για την χρησιμότητα ή όχι των δημοτικών επιχειρήσεων, του ρόλου τους (αν θα είναι ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ή και ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ) και επιθυμούν κάποιοι ειλικρινή, καθαρό και χωρίς ιδεοληπτικές εμμονές διάλογο, μπορούμε να το κουβεντιάσουμε (ΚΑΙ ΑΥΤΟ, όπως πολλά άλλα) για να διαμορφώσουμε - ίσως - χρήσιμες για την τοπική κοινωνία συγκλίσεις ή να κατανοήσουμε πού βρίσκονται οι διαφωνίες μας.

Και πρέπει να καταλάβουν κάποιοι/ες ότι η σιωπή, που τους παρείχε ασυλία - σιγά, σιγά, ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

ΥΓ: ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ Α.Ε.! Και το θεωρούμε ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΟ ΘΕΜΑ, για την εκπόνηση αυτοδιοικητικών ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ προγραμμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο και οι 12 διαγωνισμοί για τη διαχείριση των απορριμμάτων


Μεθοδεύσεις από πλευράς κυβέρνησης που εξυπηρετούν συγκεκριμένα ισχυρότατα επιχειρηματικά συμφέροντα που συμμετέχουν στους εν εξελίξη διαγωνισμούς διαχείρισης των απορριμμάτων καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ .
Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , παραδίδεται στα χέρια των επενδυτών όλο το σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων, από την αποκομιδή, έως την τελική διάθεση και με την εγγύηση του κράτους.

Σε πολυσέλιδη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και την οποία υπογράφει ένα μεγάλο μέρος των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας , κατηγορεί την κυβέρνηση ότι μεθοδεύει την εκπόνηση ενός νέου Εθνικού σχεδίου πρόληψης απορριμμάτων ,αναθεωρώντας τον τωρινό Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης και τους Περιφερειακπύς Σχεδιασμούς , όχι πριν αλλά μετά την ολοκλήρωση των διαγωνισμών, για να νομιμοποιηθούν εκ των υστέρων οι όποιες επιλογές.

Στην ερώτησή τους , η οποία απευθύνεται προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Εσωτερικών ,Ανάπτυξης και Υποδομών , οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλουν επίσης ότι όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί και ειδικότερα η επίμαχη φάση του Ανταγωνιστικού Διαλόγου, που οδηγεί στη επιλογή αναδόχου-επενδυτή, γίνονται σε καθεστώς απόλυτης και αδιαφανούς εποπτείας από την κυβέρνηση, μέσω της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και του αρμόδιου Υπουργού και χωρίς ουσιαστική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και τονίζουν ότι ι η « Τοπική Αυτοδιοίκηση, ( ακόμη)αν τελικά αποφύγει τον απόλυτο αφανισμό, μετατρέπεται σε εργαλείο εφαρμογής αυτής της πολιτικής. Μιλάμε ουσιαστικά για Τοπική Αυτοδιοίκηση-εισπρακτικό μηχανισμό στην υπηρεσία επιχειρηματικών συμφερόντων, που ετοιμάζονται να λεηλατήσουν το δημόσιο πλούτο και τα λαϊκά εισοδήματα και με τη διαχείριση των απορριμμάτων, εκτοξεύοντας στα ύψη τα δημοτικά τέλη».

Η ερώτηση

Ολόκληρη η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ , έχει ως εξής:

Δολοφονική και άνανδρη επίθεση της Χρυσής Αυγής εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ
“Πανεξόρμηση σε όλο το Πέραμα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σαν μία πρώτη απάντηση στη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα. ”
Πανεξόρμηση σε όλο το Πέραμα είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σαν μία πρώτηαπάντηση στη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και καλούν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.
Η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕκαταγγέλλουν τη δολοφονική και άνανδρη επίθεση των φασιστών της Χρυσής Αυγής σε συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή.


Όπως καταγγέλλουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ:
«Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, μια ομάδα 50 θρασύδειλων φασιστών χρυσαυγιτών επιτέθηκε με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, σε 20 κομμουνιστές. Η επίθεση ήταν δολοφονική, χτυπούσαν στο ψαχνό οδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο. Επιβεβαιώνεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι συμμορία δολοφόνων που έχει αποστολή το χτύπημα του κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι με ιδιαίτερη λύσσα χτυπούσαν τα μέλη του ΚΚΕ που είναι στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλου Σωτήρη Πουλικόγιαννη. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πρόκειται για τσιράκια της εργοδοσίας, ότι λειτουργούν για λογαριασμό των αφεντικών, ότι είναι φανατισμένοι απέναντι σε αγωνιστές του ταξικού κινήματος και κυρίως απέναντι στους κομμουνιστές. Οι συγκεκριμένοι "παλικαράδες", όπως ο Πανταζής, επικεφαλής της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, ο Καστρινός και άλλοι που αναγνωρίστηκαν, δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα. Οι κομμουνιστές και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Δεν έχουμε τρομοκρατηθεί δεκαετίες ολόκληρες από πιο σκληρούς αντικομμουνιστές από αυτούς, δε θα μας τρομοκρατήσουν ένα τσούρμο θρασύδειλων. Ο λαός σήμερα μπορεί και πρέπει να τους απομονώσει. Στην εργατούπολη του Περάματος, στις εργατογειτονιές του Πειραιά δεν έχει καμιά δουλειά το βρώμικο ποδάρι του φασισμού. Έξω οι φασίστες από το Πέραμα, έξω οι φασίστες από τον Πειραιά. Όλοι σήμερα στη συγκέντρωση - απάντηση που οργανώνουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, στις 6 το απόγευμα».

Νωρίς το πρωί, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων, ενώ μαζικά κλιμάκια του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργώνουν τους χώρους δουλειάς και τα σχολεία για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και τη νεολαία του Περάματος για τη δολοφονική επίθεση.

Όλοι οι τραυματισμένοι βγήκαν απο τα νοσοκομεία που είχαν μεταφερθεί, τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA, ο Βαγγέλης Μαρούπας, γραμματέας της Κ.Ο. Πειραιά του ΚΚΕ. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η επίθεση των Χρυσαυγιτών είχε στόχο τους Κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, γιατί η δράση τους είναι πρωτοπόρα και χαλάει την σούπα των εργολάβων και των εφοπλιστών.

ΠΗΓΗ: 902.gr

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις