Σάββατο, 16 Ιουνίου 2012

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗΤΕΣIMG_0024+1.jpg

του ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ
Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς την εσωτερική ηθική, κοινωνική, πολιτική συνοχή. Αυτό δεν μπορούν να το δημιουργήσουν τα ένοχα, όχι απλώς υπεύθυνα, καθεστωτικά, κομματικά χωρίς να είναι πολιτικά κόμματα, στρατόπεδα. Όλα δεξιά και αριστερά, χωρίς εξαιρέσεις – αυτό αποδεικνύει η ανάλυση, καλύτερα θα έλεγα η επιστήμη – είναι μέρος του προβλήματος. Δεν είναι η λύση του. Αυτοί το δημιούργησαν και το εντείνουν. Δεν το επιλύουν. Δεν θέλουν και δεν μπορούν λόγω της φύσης τους.
Τα παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν είναι δημιουργήματα τους.
Είναι υπεύθυνοι για αυτά και όχι τιμητές. Η θρασύς έως κωμική παρουσίαση τους στην θέση του τιμητή είναι η συνέχεια της παθολογίας και όχι της εξυγίανσης, της απελευθέρωσης. Αυτή είναι η προσέγγιση που οφείλει να καθορίζει την ιστορική πολιτική στάση των πολιτών απέναντι τους. Ακόμη και στους ανεύθυνους εκφυλιστικού τύπου εκλογικούς κύκλους στους οποίους σύρεται η χώρα από το 2009. Ώστε να απαλλαγούμε από αυτό το ανίκανο «δεξιό – αριστερό», αποκαλούμενο πολιτικό προσωπικό. Τι πολιτικό είχε και έχει; τι πολιτικό αποδεικνύει σήμερα; Αποδείχθηκε το χειρότερο στον κόσμο. Είναι τεταρτοκοσμικού, Βαλκανικού τύπου.
Η αναγεννητική απελευθερωτική έξοδος από τις παρακμιακές μεταπολιτευτικές αριστεροδεξιές ομάδες προϋποθέτει την αποστράτευση, απόλυση και όχι την ανακύκλωση και αναπαραγωγή τους όπως επιδιώκουν εξωθεσμικοί κύκλοι.
Αυτοί που τους συντήρησαν επί δεκαετίες. Επέλεξαν να συντηρήσουν μια δεξιό – αριστερή κακκιστοκρατία και οδήγησαν την χώρα στην πλέον ταπεινωτική της σύγχρονης ιστορίας της κατάσταση. Ονόμασαν κα ονομάζουν, βαπτίζουν διαδοχικά διευθύνουσα πολιτική τάξη της χώρας κωμικού, τυχοδιωκτικού τύπου ομάδες και πρόσωπα. «Αριστεροδεξιές» εναλλασσόμενες περιοδικά Μασκότ της τηλεκρατίας.
Εκτός από την χρεοκοπία άνοιξαν τον δρόμο, κατασκεύασαν την κοινωνική και πολιτική ζούγκλα. Δεκαετίες πριν μίλησα για αυτά.
Αυτό δεν είναι Ελληνική Δημόσια Πολιτική Ζωή. Αυτό έχουμε ανάγκη. Κατανόηση αυτών των Εννοιών. Αυτές δολοφόνησαν και δολοφονούν. Αυτές θα αναγεννήσουμε.


http://dimofantis.blogspot.gr/

Αυτούς θα ψηφίσουμε; ΠΡΟΣΟΧΗ! Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ΟΥΔΕΝ λάθος αναγνωρίζεται...

Τον επίδοξο Πρωθυπουργό του ΟΧΙ-ΝΑΙ στα Μνημόνια;

(Δείτε - και ακούστε - το video μέχρι το τέλος...θα καταλάβετε...)


Μήπως αυτόν; Που...τον τελευταίο καιρό θυμήθηκε ξαφνικά
την αναδιαπραγμάτευση των όρων του μνημονίου;


Ή αυτόν που...έσωσε την Ελλάδα από την χρεοκοπία;;!!
Δ.Χ.

Επιμένουμε να γελάμε...(όσο μπορούμε...!!!)ΑΪ ΣΙΧΤΙΡ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ!

058cdabce079a9589209577e468a9244d97a54c8.220.296.45.f6150509a25cdb31e4b6345ee6a4b0f36a0716a0
Στρωμένο γιορτινό το τραπέζι μας, αγνάντευε την θάλασσα. Δεκαπενταύγουστος θαρρώ. Τριαντατόσα χρόνια πίσω, παιδί στα πρώτα σκιρτήματα της εφηβείας.
Τσακωνόμουν με όλο το θράσος και την βεβαιότητα των 15 μου χρόνων.

Αι σιχτίρ, Γερμαναράδες είχε πει κάποιος από τους συνδαιτυμόνες, δεν θυμάμαι ποιος.
Νάταν ο μπάρμπα Γιάννης, αδελφός της μάνας, αντάρτης που ξόδεψε 25 χρόνια της ζωής του στο βουνό και την φυλακή ή μήπως ο συνήθως σιωπηλός Σπύρος, αδελφός του πατέρα, με τους καρπούς των χεριών αλλά και την ψυχή του ανεξίτηλα σημαδεμένους από τις απόπειρες αυτοκτονίας στο Μπέργκεν-Μπέλζεν;
Η ίσως ο καρδιακός φίλος του πατέρα που πέρασε κολυμπώντας από την Κέρκυρα στην Αλβανία για να γλυτώσει το Λαζαρέτο;
Μπορεί να ήταν η μάνα που δεν μπορούσε να ξεχάσει τα ξενύχτια στου Αβέρωφ και τον χαμένο στα βουνά της Ρούμελης μεγάλο της αδελφό ή και ο επονίτης πατέρας που για χρόνια πορεύτηκε σε Μακρονήσι, Γιούρα ,Ικαρία και Αϊ στράτη.
Δεν το χώραγε το κεφάλι μου πώς μπορούν αριστεροί άνθρωποι να χρησιμοποιούν τέτοιες κουβέντες.
Και ο Μαρξ δεν ήταν Γερμανός; Ο Μπρεχτ και ο Βάιλ; Η Ρόζα και ο Λήμπνεχτ; Ο Βάγκνερ και ο Μπετόβεν; Ο Σίλερ και ο Γκαίτε; Πώς θα γραφόταν η ιστορία της πολιτικής, της οικονομίας της ποίησης, της μουσικής και της λογοτεχνίας ,χωρίς αυτούς;
Με κοίταξαν γλυκά με συγκατάβαση και κάποιος με ματιά που άστραφτε -να ήταν άραγε δάκρυ- μου πέταξε το τελειωτικό:
Αυτοί θα ήταν εξαίρεση.
Βλέπετε η ψυχή εκείνων των ανθρώπων, σφραγίστηκε αμετάκλητα από τις εμπειρίες τους:
Οι Γερμανοί ήταν Γερμαναράδες, εκτός εξαιρέσεων...
Τα χρόνια πέρασαν, σχεδόν όλα τα αγαπημένα πρόσωπα έχουν από καιρό χαθεί, μα απόψε βλέποντας τα βραδινά δελτία, σαν μουγκρητό βγήκε από μέσα μου:
Αι σιχτίρ, Γερμαναράδες.

Του Σίμου Ρούσσου από την ΣΤΑΣΗ

Αυτό θα πει Δημοκρατία !!

Πόσα αίσχη δεν γνωρίζουμε...
Πόσα δεν θα μάθουμε ποτέ...
Ο εκμαυλισμός συνεχίζεται...
Είμαστε πολύ καλοί παρατηρητές των "γεγονότων"...
 
Πρωθυπουργός είμαι, ό,τι "γουστάρω" κάνω.
Διορίζω την 27.03.2012 με... αναδρομικότητα από 01.11.2011.

κάντε ¨κλικ" στην εικόνα

Ας γελάσουμε...μέρες που είναι...


Μαραγκός, εφημερίδα "Έθνος"


Μαραγκός, εφημερίδα "Έθνος"

ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΟΧΙ στην κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

  Tο ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει την απλή αναλογική στις εκλογές της τοπικ...