Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Το τελευταίο μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη «Ή τώρα ή ποτέ»! Κι όταν λέω «ποτέ», το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα - πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Ίσως και για αιώνες».
Είσαι νέος. Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.
Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας…
Ο σωτήρας είσαι εσύ, γιατί η πατρίδα είσαι εσύ ! Αν κάτσεις με τα χέρια σταυρωμένα, πολύ σύντομα θα δεις τα παιδιά σου σκλαβωμένα. Θα δεις τον εαυτό σου να δουλεύει για ένα πιάτο φαΐ, δουλικά, ώρες ατελείωτες. Θα δεις την περιουσία σου να παραδίδεται στους ξένους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιοι. Θα δεις μια Ελλάδα ανοχύρωτη να σκίζεται σε κομμάτια και να μοιράζεται στους εχθρούς της. Κι όλα αυτά επειδή δεν αντέδρασες όταν είχες τη δυνατότητα να το κάνεις.
Η ένδοξη χώρα των Ελλήνων, η ποτισμένη από αίμα ηρώων και μαρτύρων, το λίκνο της Ρωμιοσύνης, στα βάρβαρα χέρια του 4ου Ράιχ και των συνεργατών του. Αμαχητί. Τι τραγική ειρωνεία…
Έλληνα αδελφέ μας, δεν υπάρχει, πια, η πολυτέλεια της αδιαφορίας. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Μην απελπίζεσαι. Δράσε! Μην το σκέπτεσαι άλλο, ξεσηκώσου! Τώρα. Αύριο θα είναι αργά. Η αρχή του ξεσηκωμού βρίσκεται πάντοτε, στην πνευματική αφύπνιση, στην αναζήτηση και συνειδητοποίηση της αλήθειας.
Η Ελλάδα, η πατρίδα σου, αναλογικά με την έκταση της και τον πληθυσμό της, είναι η πιο προικισμένη χώρα του κόσμου.
Mάθε, λοιπόν, ότι τα αποθέματα του υπεδάφους μας είναι αμύθητης αξίας. Η αξία του ορυκτού μας πλούτου ανέρχεται σε τρισεκατομμύρια ευρώ. Πρόσφατα, σε μεγάλη εκδήλωση που όλα τα μέσα απέκρυψαν (Ίδρυμα Κακογιάννη, 7-11-2012), ειδικοί επιστήμονες βεβαίωσαν, για πρώτη φορά σε ευρύ κοινό, ότι μόνο τα άμεσα αξιοποιήσιμα κοιτάσματα υδρογονανθράκων εκτιμώνται σε ένα τρισεκατομμύριο ευρώ.
Κι εκτός του ανυπολόγιστης αξίας, υπεδάφους μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η γεωγραφική μας θέση, μας καθιστά παγκόσμιο κόμβο εμπορίου. Πως η ναυτιλία μας είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως κι η αξία του τουρισμού μιας τέτοιας, νησιωτικής , κι όχι μόνον, χώρας είναι ανυπολόγιστη. Πως θα ανεχθείς να δεσμεύονται όλα αυτά τα έσοδα σε ένα «Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας» με στόχο την -ες αεί- αποπληρωμή τού μεθοδευμένα υπέρογκου χρέους; Αντιλαμβάνεσαι τώρα την έσχατη προδοσία που συντελείται; Κατανοείς γιατί οι «σύμμαχοί» μας, μας… «σώζουν» μέσω Μνημονίων από την κρίση που αυτοί δημιούργησαν;
Για να μας κατακτήσουν χωρίς να υποψιαστούμε και να καταφέρουν το μεγάλο ξεπούλημα της γης μας. Βλέπεις γιατί τα παπαγαλάκια του συστήματος κάνουν ό,τι μπορούν, χρόνια ολόκληρα τώρα, να σε πείσουν ότι όλα γίνονται «για το καλό σου»; Για να σε κατακτήσουν αδιαμαρτύρητα. Για να σε κατακτήσουν ολοκληρωτικά. Γιατί όποιος κατακτά τις συνειδήσεις, κατακτά ολοκληρωτικά.
Έκρυψαν τα όπλα, τα αντικατέστησαν με γραβάτες. Τα τανκς, μετατράπηκαν σε απεσταλμένους της τρόικας, οι βόμβες λέγονται τώρα δάνεια. Σ" έκαναν να προσκυνάς τους Εφιάλτες σου, για μια θεσούλα στο Δημόσιο, που τώρα θα στην πάρουν. Η προδοσία μετονομάστηκε σε σωτηρία, η αντίσταση σε ανοησία. Έτσι, μεταμφιεσμένοι, «Έλληνες» και ξένοι κατακτητές απεδείχθησαν πολύ αποτελεσματικοί.
Σε έπιασαν στον ύπνο, σε κορόιδεψαν και συνεχίζουν ξεδιάντροπα να το κάνουν. Μας υποδούλωναν ενώ εμείς θαυμάζαμε τη «δημοκρατία» που μας σέρβιραν. Και θα αποθρασύνονται περισσότερο όσο τους αφήνεις. Δεν αργεί η ώρα που θα στρέψουν εναντίον του συμπατριώτη σου, όπως καλά ξέρουν να το κάνουν. Για να ισοπεδώσουν τα πάντα στον πολύπαθο τούτο τόπο, κι ύστερα να 'ρθούν ως ελευθερωτές να τους δοξάσεις υπηρετώντας τους. Το ίδιο ιστορικό σκηνικό για άλλη μία φόρα.
Mην τους αφήσεις ! Θυμήσου τους αγώνες των προγόνων σου και τίμα το αίμα που χύθηκε ως τα σήμερα. Εμπνεύσου απ" το φρόνημα των αγωνιστών του Ελληνικού Έθνους.
«Να 'ρθει ένας να μου ειπή ότι θα πάγη ομπρός η πατρίδα, στέργομαι να μου βγάλει και τα δυο μου μάτια. Ότι αν είμαι στραβός, και η πατρίδα μου είναι καλά με θρέφει. Αν είναι η πατρίδα μου αχαμνά, δέκα μάτια να "χω, στραβός θε να είμαι», έλεγε ο Μακρυγιάννης, απηχώντας το διαχρονικό ανυπέρβλητο πνεύμα του Ελληνισμού.
Αγάπα την πατρίδα σου! Αγάπα την άδολα, μακριά από μισαλλοδοξία. Αγκάλιασε τον συμπατριώτη σου αληθινά, ό,τι κι αν πρεσβεύει «ιδεολογικά». Δεν είναι αυτός ο εχθρός σου. Αυτοί που σε σαγήνευσαν με τις υποσχέσεις τους και θέλησαν να σε κάνουν συνένοχο με τα ρουσφέτια τους, αυτοί είναι οι αντίπαλοί μας. Αυτοί που σ' αποκοίμισαν όσο θαύμαζες τον εκσυγχρονισμό τους, σ' είχαν προγραμματίσει να ξυπνήσεις μέσα σε εμφύλιο σπαραγμό.Ξύπνα αδελφέ πριν το μοιραίο! Μην περιμένεις τίποτα απ' όσους διαχειρίζονται «πολιτικά» την κατάσταση. «Αλίμονο στους αγώνες που κρέμονται από τα χαρτιά. Το γένος δεν χρειάζεται τα χαρτιά κανενός για τη λευτεριά του. Έχετε πίστη; Έχετε καρδιά; Αλλιώς καθίστε εκεί που κάθεστε. Ραγιάδες εσείς, ραγιάδες και τα παιδιά σας, ραγιάδες και τα παιδιά των παιδιών σας», έκραζε πριν δύο αιώνες ο Παπαφλέσσας.
Τώρα είναι η σειρά σου! Να πεις το νέο «ΟΧΙ»! Να πεις το νέο «Μολών Λαβέ»! «Η Λευτεριά δεν χαρίζεται, κατακτιέται»!
Δεν είσαι μόνος σου στον αγώνα αυτό. Πολλοί είμαστε αυτοί που αρνούμαστε πεισματικά να γίνουμε οι πρώτοι Έλληνες στην τρισχιλιετή ιστορία αυτού του Έθνους που θα σκύψουν, ομοθυμαδόν, το κεφάλι στον κατακτητή. Έστω και καθυστερημένα, ξεσηκωθήκαμε, πολεμάμε και θα νικήσουμε! Ένωσε τη σπίθα του αγώνα σου μ" αυτήν του διπλανού σου. «Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει». Για μια ανεξάρτητη Ελλάδα, μ' αληθινή δημοκρατία και υγιή πατριωτισμό !
Και μη ξεχνάς το πού χρωστάς.
«Χρωστάμε σ' όσους ήρθαν, πέρασαν, θα 'ρθούν, θα περάσουν. Κριτές, θα μας δικάσουν, οι αγέννητοι, οι νεκροί» (Κωστής Παλαμάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τέλος ο Μίτσελ


Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγες ώρες ο Μίτσελ από τον πάγκο του Ολυμπιακού, όχι φυσικά για το παιχνίδι με τον Πλατανιά.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η ΠΛΑΤΕΙΑ ο ιδιοκτήτης των ερυθρολεύκων, Βαγγέλης Μαρινάκης κρατάει ακόμα μανιάτικο το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ενώ βέβαια δεν είναι μόνο αυτό το γεγονός, αφού στην διοίκηση του Ο.Σ.Φ.Π, είναι εκνευρισμένοι μαζί του από την στάση που κράτησε στις διαδοχικές πωλήσεις του καλοκαιριού, αλλά και όπως τονίζεται από την πλευρά των οπαδών στην αποψίλωση του ελληνικού στοιχείου από το ρόστερ της ομάδας.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο διάδοχος του εκτός απροόπτου, θα είναι ξένος τύπου Μάρτιν Γιολ η δεν αποκλείεται και έλληνας π.χ. Βεργέτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Μίτσελ Γκονζάλεθ.

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή Μίτσελ Γκονζάλεθ.

Ολόκληρη η οικογένεια του Ολυμπιακού ευχαριστεί τον Μίτσελ για την προσφορά του στον Σύλλογο και του εύχεται κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του».

Σ. ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΧΙ ΠΕΣ! ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ;


Υποψήφιος στην Β' Αθηνών με το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο Θάνος Μωραΐτης


Την προσχώρηση του στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών αλλά και την εκλογική του κάθοδο στην Β’ Αθηνών ανακοίνωσε με σχετική δήλωσή του ο Θάνος Μωραΐτης:

«Εδώ και πολλούς μήνες δεν έχω σταματήσει να εκφράζω δημοσίως (πολύ πιο επίμονα όμως στα συλλογικά κομματικά όργανα) τις απόψεις μου για την αρνητική πορεία της χώρας, να σημειώνω την αδυναμία του πολιτικού συστήματος για στοιχειώδεις συναινέσεις, να διατυπώνω σε όλους τους τόνους το πολιτικό πρόβλημα της παράταξης και να επισημαίνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η χώρα δεν έχει ακόμα σήμερα σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Παράλληλα, δεν έχω σταματήσει να εκφράζω δημοσίως και στα συλλογικά κομματικά όργανα τις απόψεις μου για:
τις παλινωδίες στην ανασυγκρότηση της παράταξης
την έλλειψη στρατηγικής και την πορεία εξαΰλωσης του κόμματος και την αποϊδεολογικοποίησή του
την απαξίωση της εσωκομματικής δημοκρατίας και των οργάνων
την ανυπαρξία στρατηγικής στην κυβερνητική συνεργασία με αποτέλεσμα την ισοπεδωτική ταύτιση με την ΝΔ Οι απόψεις αυτές, όπως και πολλές άλλων συντρόφων, δεν εισακούστηκαν καν. Αντίθετα, επιχειρήθηκε η απαξίωση τους.

Η έως τώρα πολιτική μου πορεία, η συνείδησή μου και ο σεβασμός μου σε όλους εκείνους που συμπορευτήκαμε, μου επιβάλουν να υπηρετήσω το αίτημα χιλιάδων Δημοκρατών πολιτών που όλο αυτόν τον καιρό ζητούν να γίνει επιτέλους ένα νέο ξεκίνημα, να γίνει επιτέλους το επόμενο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Στο νέο ξεκίνημα θα είμαι παρών στο πλευρό του Γιώργου Παπανδρέου προσχωρώντας στο ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Στη κρίσιμη αυτή μάχη θα είμαι υποψήφιος με το ΚΙΝΗΜΑ στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Αθηνών.

Είναι μία μάχη που θα δώσω με όλες μου τις δυνάμεις.

Καλώ τους Δημοκράτες, καλώ τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου ν' ανταποκριθούν στην πρόκληση και την πρόσκληση.

Μας ενώνουν οι διαχρονικές αξίες της παράταξης.

Να είμαστε ΜΑΖΙ, ΜΠΡΟΣΤΑ, με δύναμη και πάθος σε αυτό το νέο ξεΚΙΝΗΜΑ για την χώρα αλλά και την Παράταξη.

Να πιάσουμε ξανά το νήμα της Ιστορίας και της Αλλαγής!

Πάμε!».
thanos@moraitisthanos.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Παλιέ σύντροφε και φίλε  καλή προσωπική επιτυχία. Δυστυχώς ψήφο δεν παίρνεις από εμάς τώρα που αποφάσισες να αφήσεις το Αγρίνιο και να μας έρθεις εδώ στην β Αθήνας.

Προσωπικά θα ήθελα να σταθούμε στο πλάι σου αλλά Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ των προσωπικών σχέσεων. Έτσι μάθαμε μικροί, στα ίδια θρανία.

Τα δελτία τύπου σου όμως και η επικονωνία με τον αναγνώστη μας είναι κάτι που δεν μπορούμε βεβαίως να κόψουμε,  και είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για αυτή σου την μετακίνηση.

Στέλνε μας το υλικό σου και θα το φιλοξενούμε πάντα.

Πόσο (νέο) φιλελεύθερη είναι η Ευρώπη;

«Αν η ΕΟΚ προχωρήσει  όπως θέλει η πλειοψηφία των κρατών μελών και η ΚΟΜΙΣΙΟΝ , θα δημιουργήσουν ένα οικοδόμημα που φέρνει ανασφάλεια, ανεργία , εθνική μεμψιμοιρία και συγκρούσεις των εθνών»
Αν ρωτήσετε κάποιον σε ένα qouiz όπως του Ζουγανέλη, ποιος το είπε αυτό, όλων το μυαλό θα πάει  σε κάποιον που  που  αντιτίθεται ιδεολογικά και πολιτικά  στην Ευρωπαϊκή Ένωση των «μονοπωλίων και του ευρωμονόδρομου» , όπως λέει και ο Κουτσούμπας.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΧΙΟΝΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Πού είναι ρε τα χιόνια που μου τάξατε;

Άρχισε να χιονίζει και στο Χαλάνδρι πυκνά το βράδυ και πέσαμε για ύπνο με την ελπίδα να ξυπνήσουμε και να δούμε άσπρη μέρα.

Αλλά τρίχες.

Δεν έπιασε το χιόνι.

Η διοίκηση του δήμου ολιγώρησε και πάλι, αναποτελεσματική και αδιάφορη καθώς είναι και χρεώνεται αποκλειστικά την ευθύνη για την αποτυχία αυτή, αφού οι Συριζαίοι - ως γνωστόν - είναι κακορίζικοι, θέλουν να τα διαλύσουν όλα και καταγγέλλουν τα μικροαστικά παιχνιδάκια με χιονάνθρωπους, οι οποίοι είναι πάντα αποπροσανατολιστικά χοντροί, μακρυά από την πραγματική εικόνα του ταλαιπωρημένου και πεινασμένου Έλληνα πολίτη, ο οποίος έχει ρέψει από την πείνα των μνημονίων.

ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ
ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΜΕ ΦΟΡΑ και να θυμόμαστε ότι αν μας κοροϊδέψει κάποιος μία φορά, είναι μεν κακό αλλά φταίει αυτός.
Αν μας κοροϊδέψει όμως κάποιος δεύτερη φορά, ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ!

ΚΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΔΥΡΜΟΙ ...Προβοκάτσια της ΝΕΡΙΤ. Την ώρα που ο Πρόεδρς του ΠΑΣΟΚ - ΔΗΠΑΡ μίλαγε στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ σε "πολυπληθές ακροατήριο" η ΝΕΡΙΤ έδειχνε εικόνα με τίτλο ΚΛΑΜΑΤΑ.

.... ΚΑΙ ΟΔΥΡΜΟΙ, θα συμπληρωνα αναγνώστη μου..