Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ "ΑΙΘΙΟΠΙΑ"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ: ΕΝΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΣ ΠΟΥ ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

Οι φίλοι μας κα και κος Νικολάου από την ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ μας έστειλαν το ακόλουθο πολύ ενδιαφέρον θέμα:

Δείτε την τιμή που κάνανε σε ένα δικό μας άνθρωπο, που έφυγε νωρίς (Γιώργο Ροντογιάννη)

Και αν δεν το θυμηθείτε, θυμηθείτε τον πατέρα του Πάνο Ροντογιάννη που σημάδεψε τα Γυμνασιακά μας χρόνια

Με την καλοσύνη του και τη επιστημοσύνη του. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικάλων με ομόφωνη απόφαση του, δέχθηκε το αίτημα του Καθηγητή Κίμωνα Σακελλαρίου και Προέδρου 35μελούς Επιστημονικής Συντονιστικής Επιτροπής, που συστήθηκε για να τιμηθεί η μνήμη του Καθηγητή της ΣΕΦΑΑ Τρικάλων Γεώργιου Ροντογιάννη.
Ο Γεώργιος Ροντογιάννης, διαπρεπές και κορυφαίο μέλος της Ακαδημαϊκής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και ένθερμος υποστηρικτής των Τρικάλων, έφυγε από την ζωή στις 20 Ιουνίου 2013.
Είχε πρωτοστατήσει σε αγώνες για την προβολή των Τρικάλων, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων παίρνοντας ανοιχτή θέση σε διάφορα Πανελλήνια συνέδρια, για την ίδρυση Πανεπιστημιακών Σχολών στην πόλη του αθλητισμού, τα Τρίκαλα, ενώ υπήρξε «εραστής» της Αρχαίας Τρίκκης όπου μεγαλούργησε ο Ασκληπιός.
Εξαίρετος ιατρός, με ειδικότητα στην καρδιολογία και με Ακαδημαϊκή ειδικότητα στην Αθλητιατρική την οποία εισήγαγε ο ίδιος στην Ελλάδα, πρώτα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (ΤΕΦΑΑ).
Το όνομα «Γεώργιος Ροντογιάννης» θα δοθεί σε ανώνυμη οδό της περιοχής των Καρυών που εκτείνεται από την Περιφερειακή Οδό Τρικάλων – Άρτας μέχρι την οδό Ηρώων Αλβανικού Μετώπου.
1521
Σύντομο Βιογραφικό
Αντίγραφο από 10 001

Ο Γιώργος Ροντογιάννης, με καταγωγή από τους Τσουκαλάδες Λευκάδας, είχε γεννηθεί το 1946 και ήταν ο μεγαλύτερος γιός του ιστορικού, Πάνου Ροντογιάννη. Υπήρξε εξέχων επιστήμων με διεθνή αναγνώριση στον τομέα της αθλητιατρικής, παλαιός αθλητής στίβου με πολλές επιτυχίες, συγγραφέας βιβλίων ιατρικής, βραβευμένος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητιατρικής, σωστός οικογενειάρχης και Άνθρωπος. Η επιστήμη έχασε μια ξεχωριστή προσωπικότητα.
10 001
Στο βιογραφικό του σημείωμα, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναφέρονται τα εξής (έχουμε αλλάξει τους χρόνους των ρημάτων):
«Ήταν ομότιμος καθηγητής Αθλητιατρικής στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (καθηγητής από το 1997) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Διευθυντής (2008-2010) του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (ΟΑΚΑ). Υπήρξε πρωταθλητής και διεθνής αθλητής του στίβου. Ήταν απόφοιτος της Ιατρικής Αθηνών (1969) με ειδικότητες: Αθλητιατρική (Πανεπιστήμιο Ρώμης,1976), Παθολογία (1980) και Καρδιολογία (1982). Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978), Eπισκέπτης Ερευνητής στο Human Performance Lab (Noll Lab.) του πολιτειακού πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια (ΗΠΑ, 1979-1980), επίκουρος καθηγητής Αθλητιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1984-1989) και τομεάρχης Αθλητιατρικής στο ΕΚΑΕ (1989-1997). Υπήρξε μέλος από το 1971 της Ελληνικής Αθλητιατρικής Εταιρείας και Ειδικός Γραμματεύς του Δ.Σ. της, ιδρυτικό μέλος (1976) και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Αθλητικής Ψυχολογίας και Νευροφυσιολογίας της Αθλήσεως. Μέλος (1980) και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Λευκαδικών Μελετών και μέλος, από το 1987 της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης.
10 002
Ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος (2008) του Δ.Σ. του Ελληνικού Κολλεγίου Αθλητιατρικής. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα κυρίως προλήψεως νόσων και κακώσεων ιδίως των ελίτ αθλητών, των κλινικών εφαρμογών του συνδυασμού διατροφής και ασκήσεως για πρωτογενή / δευτερογενή πρόληψη, ιδίως της καρδιαγγειακής νόσου, των προβλημάτων υγείας, και της αποδόσεως διαιτητών ποδοσφαίρου, της ιστορίας της εκπαιδεύσεως στη Λευκάδα, και της πολεμικής ιστορίας των Ελλήνων ιδιαιτέρως κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».
10 003
Ευρυμαθής, όχι μόνο σε θέματα της επιστήμης του, αλλά και των κλασικών επιστημών, ήταν βαθύς γνώστης της ελληνικής γλώσσας. Είχα την τύχη και την τιμή να συνεργασθούμε σε αρκετά θέματα, κορυφαίο των οποίων ήταν μια μεγάλη έρευνα, που έκανα για την «Καθημερινή» το 2010 γύρω από το ΕΚΑΕ. Ο κατά δύο έτη νεότερος αδελφός του, ο Σπύρος, είναι παλαιός αξιόλογος αθλητής του στίβου, που εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί στους βετεράνους, και οδοντίατρος.

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟ .....


ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!

 

Εντάξει όλα να τα φάμε, όλα να τα ανεχθούμε αλλά όλα έχουν και όρια!

Μειώσεις συντάξεων, φόρους, πλειστηριασμούς, μηνύσεις, αγωγές, κόφτες, την κουρασική αριστερά, όλα αυτά μπορούμε να τα ανεχτούμε για χάριν της αριστεράς  ....

Αλλά αυτό ξεπέρασε τα όρια!

Και αυτή η ανίκανη, αντιευρωπαϊκή  κυβέρνηση πρέπει να φύγει άμεσα και να αναλάβουν οι άλλοι που οφείλουμε να το παραδεχτούμε: δεν έπαθαν ποτέ τέτοιο χουνέρι αναγνώστη μου.

ΑΚΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ EUROVISION!!!!!

Αδιανόητον!

Και τι θα κάνουμε το Σάββατο το βράδυ τώρα όταν στους δέκτες των Ευρωπέων δεν θα "ανεμίζει γαλανόλευκη σημαία ελληνική";
 Από την Κύπρο θα περιμένουμε δηλαδή να νιώσουμε λίγη εθνική ανάταση που απετίναξε τον κομμουνισμόν του ΑΚΕΛ και έχει μια αξιοπρεπή, δεξιά ευρωπαϊκή κυβέρνηση;

Τσίπρα ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ!
Θέλουμε τον Σάκη με τον Μητσοτάκη!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εurovision, η Ελλάδα κόπηκε και δεν πάει τελικό Πηγή: www.lifo.gr
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εurovision, η Ελλάδα κόπηκε και δεν πάει τελικό Πηγή: www.lifo.gr
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εurovision, η Ελλάδα κόπηκε και δεν πάει τελικό Πηγή: www.lifo.g
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εurovision, η Ελλάδα κόπηκε και δεν πάει τελικό Πηγή: www.lifo.gr
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Εurovision, η Ελλάδα κόπηκε και δεν πάει τελικό Πηγή: www.lifo.

ΟΙ "ΒΑΝΔΑΛΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΟΥΣ!!!!

Όταν χάλασαν τα λαμπιόνια στην πλατεία τα Χριστούγεννα η διοίκηση της Καργαριστεράς μίλησε για "βανδάλους".Όταν η ΨΕΥΤΙΚΗ  τσουλήθρα που έβαλε ο εργολάβος τους στην παιδική χαρά με περίφραξη από κοτετσόσυρμα στον Συνοικισμό, έσπασε, αμέσως μόλις δόθηκε σε χρήση ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΑΝ για "βανδάλους".

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhUt0x1GMyPLgQoD3bs9VCYnqi-vamDXc0HIzqmlQ1kEtTWd4PV0KAhQd2XOQuva7MosaOhe21daO2xke7utBTaL2p_dW3S92-unDkl9sYL9Y9VojRa4WCd3ulf8SroU2MlQPYyJFbyVac/s1600/DSC_0010.JPG 

 

Για το GRAFFITI και τα συνθήματα στον ΓΡΑΝΙΤΕΝΙΟ ΤΟΙΧΟ στην πλατεία (δεν μιλάμε για τα GRAFFITI στις τσιμεντένιες μάντρες του ΠΕΡΚΙΖΑΣ που μας αρέσουν) ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.
 
Οι "ΒΑΝΔΑΛΟΙ" Χαλανδραίοι διάλεξαν για αρχηγό τους .... τον ΓΚΑΣΜΑ που έσπαγε πλάκες πεζοδρομίων στην πλατεία πριν γίνει ....
"Ότι ΣΚΑΤΑ είναι ο Πρόεδρος είναι και οι ψηφοφόροι"  λέει το γνωστό ανέκδοτο με τους κρητικούς και την μαντινάδα.

Ο Χαριτόπουλος έγραψε το "ΑΡΗΣ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΑΤΑΚΤΩΝ"

Εμείς εδώ έχουμε λοιπόν να γράψουμε το

"ΚΩΣΤΑΣ, Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΩΝ"

Και στα σοβαρά τώρα:

 Γιατί σπεύσατε να αποκλείσετε το ενδεχόμενο της "αστοχίας υλικού" εκεί στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ;

Τόση σπουδή να μην ζητήσετε από τον εργολάβο να αλλάξει μια τσουλήθρα που έσπασε;

Τόσο άγχος να επιτεθείτε στον δημότη σας και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ και να τον χαρακτηρίσετε "ΒΑΝΔΑΛΟ" για να προλάβετε μην πει κανείς ότι έφταιγε η ποιότητα των οργάνων, ο εργολάβος και η επίβλεψη;;;

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΨΆΧΝΕΙ: Η μελέτη που δημοπρατήθηκε και ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής - ΤΟΤΕ - είχε σαφής προδιαγραφές για τα όργανα και προέβλεπε ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ.

Ο Ακατανομαστος ζήτησε τότε να ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ αλλά ο δήμαρχος Ρούσσος ΑΡΝΗΘΗΚΕ να αλλάξει την μελέτη που είχε εκπονήσει η προηγούμενη διοίκηση Κουράση, μην παρεξηγηθούν οι φίλοι τους.

Ο Ακατανόμαστος ΖΗΤΑΓΕ και έχει αρθρογραφήσει κατ΄επανάληψη να προτιμούνται τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ για να τρώει κανένα κομμάτι ψωμί κανένας Έλλην εργαζόμενος.

ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙ ΕΙΣΑΓΩΜΕΝΑ και μετά "αβαβά" να μπαίνουν ΕΛΛΗΝΙΚΑ, έτσι δεν είναι;

Τι έκανε ο εργολάβος και η επίβλεψη;
Τηρούν την μελέτη ή όχι;
Και αν την άλλαξαν, με ποιες διαδικασίες την άλλαξαν και ΠΟΣΗ ΕΚΠΤΩΣΗ κέρδισε ο δήμος;

ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΤΟ ΕΡΓΟ γιατί τσαντίστηκα που μίλησαν οι γκασμάδες για βάνδαλους!

Πείτε εκεί στον εργολάβο να αλλάξει ΓΡΗΓΟΡΑ την τσουλήθρα στην Καλαμά και αφήστε αυτά τα γκασμαδίστικα "επικοινωνιακά"!

Α.Ν.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ : Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΒΑΝΔΑΛΩΝΗ φωτογραφία τραβήχτηκε από την πρόσφατα ανακατασκευασμένη παιδική χαρά της οδού Ποταμού Καλαμά στην περιοχή του Συνοικισμού. Η τσουλήθρα που φαίνεται δεν έχει καταστραφεί επειδή κάποιος υπέρβαρος προκάλεσε την αστοχία του υλικού. Έχει γίνει γιατί χτυπήθηκε με βαριοπούλα, η άλλο αντίστοιχο βαρύ και αιχμηρό αντικείμενο.

Επίσης χθες το βράδυ παραβιάστηκε η περίφραξη του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «Παπαγιαννόπουλος» στην οδό Αποστολοπούλου και πετάχτηκαν πέτρες, σωλήνες και μπουκάλια στην κολυμβητική δεξαμενή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Πριν από λίγο καιρό ίχνη πριονιού υπήρχαν σε όργανο παιχνιδιού στην παιδική χαρά της κεντρικής πλατείας. Αντίστοιχης λογικής ήταν και η παρέμβαση κάποιων που μάλλον Σάββατο βράδυ ξήλωσαν για τον χαλκό όλο το εξωτερικό δίκτυο της θέρμανσης του 7ου και 10ου δημοτικού σχολείου στο Κάτω Χαλάνδρι.

Η Τεχνική Υπηρεσία θα προσπαθήσει το συντομότερο να αποκαταστήσει της ζημιές και να εξασφαλίσει την λειτουργικότητα και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων του δήμου.

ΣΧΟΛΙΟ: ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟ ΑΥΤΟΛΕΞΗ! Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΕΡΙ "ΒΑΝΔΑΛΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 

ΑΘ. ΜΑΚΡΗΣ:Κάτω Χαλάνδρι - ώρα μηδέν 
Τα προβλήματα παραμένουν και λύσεις δεν διαφαίνονται.

Λίγο η συσσώρευση των προβλημάτων, πολύ η Πλατεία, προκάλεσαν τις ερωτήσεις των κατοίκων του Κάτω Χαλανδρίου σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά

Και συγκεκριμένα :

Τι θα γίνει με  τον γήπεδο του Απόλλωνα, ποιες είναι οι ενέργειες που έχουν γίνει να σωθεί από το ΤΑΙΠΕΔ ?

Τι θα γίνει με το ΔΟΥΖΕΝΗ , θα το πάρει τελικά ο Δήμος ?

Τι θα γίνει με το κολυμβητήριο της Αποστολοπούλου ? Πότε θα λειτουργήσει?
Θα ενταχτεί το κολυμβητήριο στο δημοτικό πρόγραμμα άθλησης για όλους  ?

Και μια ερώτηση για το τέλος , τι θα γίνει με τον καταυλισμό, δηλαδή πότε θα φύγει ?

Όλες οι ερωτήσεις απαιτούν ξεκάθαρες απαντήσεις , η τραγική κατάσταση του Κάτω Χαλανδρίου τις επιβάλλει.

Με εκτίμηση
Αθανάσιος Μακρής

Cine Αργώ: Προβολή της ταινίας "Monty Python's Life of Brian", Πέμπτη 12/5

Το Cine Αργώ με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί
αυτή την Πέμπτη 12/5 και ώρα 20:30
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 53 & Δαναϊδων),
στην προβολή του κωμικού θρησκευτικού αριστουργήματος
της απίστευτης παρέας των Monty Python

<>
(Ένας προφήτης... μα τί προφήτης!) 
Παραγωγή: Αγγλία - 1979
Σκηνοθεσία: Terry Jones 
Σενάριο: Monty Pythons
Πρωταγωνιστούν: Graham Chapman (a Python)
                                Terry Gilliam (a Python)
                                John Cleese (a Python)
                                Eric Idle (a Python)
                                Terry Jones (a Python)
                                Michael Palin (a Python)
                                Kenneth Colley
                                Terrence Bayler
                                Carol Cleveland
Μουσική: Geoffrey Bourgon
Σκηνές animation: Terry Gilliam
Διάρκεια: 94

ΝΤΡΟΠΗ! Οδηγός λεωφορείου στο Χαλάνδρι κάλεσε την Αστυνομία για σκύλο οδηγό...

 
 
Καταγγελία εις βάρος του οδηγού που της ζητούσε επίμονα να κατέβει από το λεωφορείο στο οποίο είχε επιβιβαστεί μαζί με την σκυλίτσα της την Μέη επί της οδού Παπανικολή στο Χαλάνδρι κατέθεσε στην Αστυνομία η Ιωάννα - Μαρία Γκέρτσου, η ιδρύτρια της Ελληνικής Σχολής Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα», η οποία - ούσα και η ίδια τυφλή - δίνει τη δική της μάχη για τα δικαιώματα των τυφλών ατόμων και την αυτόνομη μετακίνηση τους.
Για τις προσβολές που δέχθηκε καθώς ο οδηγός του λεωφορείου αγνοούσε την νομοθεσία που επιτρέπει στους σκύλους – οδηγούς τυφλών ατόμων να μπαίνουν οπουδήποτε έγραψε στο facebook:
«Σήμερα ο τρομοκράτης (η Μέη), κατέληξε στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Φανταστείτε να είστε καθόλα νόμιμοι, κόσμιοι κλπ ενώ παράνομα σας παρεμποδίζουν την πρόσβαση καθημερινά (παράνομα παρκαρισμένα οχήματα, κακοτεχνίες κλπ) και να σας καλούν και την αστυνομία από πάνω.
Επειδή λοιπόν, οδηγός λεωφορείου κάλεσε την αστυνομία (κι όχι εγώ όπως έπρεπε), εξαιτίας της Μέη και βρέθηκα ξαφνικά, υπαίτια λες και διέπραξα κανένα έγκλημα, αποφάσισα για πρώτη φορά να κινηθώ νομικά: εναντίον του οδηγού του λεωφορείου που δε σέβεται τίποτα και πάσα υπευθύνου φορέα, δηλαδή του #οασά στον οποίο παρεμπιπτόντως, είχαμε απευθύνει επιστολή, ένα μήνα πριν.
Ειρωνεία, χθες ανέβασα τη φωτογραφία του Ρίτσαρντ, εκπαιδευόμενου σκύλου - οδηγού της σχολής "Λάρα" να εντοπίζει μια στάση λεωφορείων... Πάμε λοιπόν στο τμήμα. Αφού δέχτηκα τηλέφωνα από συνδικαλιστές του ΟΑΣΑ, οι οποίοι κλαίγονταν πως ο οδηγός έχει παιδιά, άρχισε το τροπάρι η αξιωματικός υπηρεσίας πως ο οδηγός δεν άσκησε ρατσιστική επίθεση διότι αναφέρθηκε στη Μέη κι όχι σε εμένα, λες κι εγώ τον σκύλο - οδηγό τον έχω για πλάκα.
Μετά, προσπαθούσε να μου επιχειρηματολογήσει, πως και η ίδια δέχεται ρατσισμό λόγω επαγγέλματος. Της εξήγησα, λοιπόν, πως το επάγγελμα της είναι επιλογή της. Η αναπηρία δεν είναι επιλογή κανενός. Δεν δέχομαι ρατσισμό από άποψη γαμώ το κέρατο μου. Πως αν ήταν άλλος άνθρωπος με απώλεια όρασης θα είχε βάλει τα κλάματα και θα είχε φύγει κακήν κακώς από το λεωφορείο για να συνεχίσει με τα πόδια.
Κι εγώ, οφείλω να υπερασπίζομαι το δίκαιο για αυτούς που δεν μπορούν. Μετά, ανέλαβε ο διοικητής ο οποίος μου είπε πως ο οδηγός, εμφάνισε μεταμέλεια και πρέπει να δίνουμε βάση στο ανθρώπινο μέρος κλπ κλπ. Του απάντησα λοιπόν πως ο ανθρωπισμός θέλει αρχίδια κι όχι όταν φτάνουμε στην αστυνομία (που είχε ο ίδιος καλέσει) κι αποδεικνύεται πως ο οδηγός έχει άδικο να μου το παίζει ανθρωπιστής. Εν ολίγοις, επιβλήθηκε στον οδηγό, διοικητικό πρόστιμο κι έπεται συνέχεια διότι η μήνυση για ρατσιστική συμπεριφορά, αφορά ποινικό αδίκημα αλλά για κάποιο λόγο δε συνδέεται με την άρνηση εισόδου σε έναν σκύλο - οδηγό-τυφλών...».
Η κα Γκέρτσου εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι ο οδηγός του λεωφορείου δεν άκουγε καν αυτό που του έλεγε επικαλούμενη τη νομοθεσία, της ζητούσε να κατέβει, της έκανε παρατήρηση γιατί το σκυλί είναι χωρίς φίμωτρο (ενώ ούτε αυτό ισχύει) και μόλις σταμάτησε το όχημα λίγα μέτρα πιο κάτω επί της οδού Παπανικολή όπου υπήρχαν αστυνομικοί με δική της πρωτοβουλία η γυναίκα κατέβηκε από το όχημα και ζήτησε από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να κινήσουν τα νόμιμα εις βάρος του οδηγού - παραβάτη.
Έτσι μεταφέρθηκε στο Α.Τ. Χαλανδρίου. Τις επόμενες μέρες θα καταθέσει αγωγή εναντίον του συγκεκριμένου οδηγού καθώς αν κατέθετε μήνυση σήμερα εναντίον του γι’ αυτή του τη συμπεριφορά θα την μήνυε και εκείνος και θα παρέμεναν για ώρες στο τμήμα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα εξαιτίας και της απεργίας των δικηγόρων.
Τι ορίζει η νομοθεσία
Από τις 3 Αυγούστου του 2010 ισχύει ο νόμος 3668/2010, που στο άρθρο 16, παρ.7 αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ΟΛΑ ΤΑ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους η είσοδος σκύλων οδηγών τυφλών ατόμων.
Μάλιστα υπάρχει και σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2014 από το Υπουργείο Υγείας στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι «Οι αναφερόμενες κατηγορίες ζώων θεωρούνται ως ισότιμοι με τους πολίτες που εξυπηρετούν και για αυτό το σκοπό προστατεύονται από τις διατάξεις της Πολιτείας» και «επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας για τυφλά άτομα και άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών».
πηγή: http://anemosanatropis.blogspot.gr

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

του Γ. Κλαδούχου
Την περίφραξη του σιδηροδρομικού σταθμού Ξυλοκάστρου  δημοσιοποίησε ο αρχηγός της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βλάσης  Τσιώτος. Ενημέρωσε για την απόδοσή του σε ιδιώτη με χρήση συσκευασίας λεμονιών. Οι κινήσεις του Δημάρχου μένουν σε ένα υπηρεσιακό επίπεδο ανταλλαγής εγγράφων χωρίς ενημέρωση της κοινωνίας. Απόλυτη σιωπή και από τις υπόλοιπες αντιπολιτεύσεις. Η άρνηση ιδιωτικοποιήσεων σε εθνικό επίπεδο δεν φαίνεται να σημαίνει και άρνηση σε τοπικό. Είναι η επιλεκτική δημοκρατικότητα και υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών από την“αριστερά” και “προοδευτικούς”.

     Το αίτημα είναι προφανές και παραμένει: απόδοση του ιστορικού ταυτοτικού στοιχείου ,του Σταθμού Ξυλοκάστρου στην τοπική κοινότητα. Ενσωμάτωσή του στον ιστό της πόλης ως δημόσιο αγαθό. Και για αυτούς που βλέπουν πιό μακρυά, αυτή η ενσωμάτωση μπορεί να βρεί διέξοδο με τον συν-σχεδιασμό της οργανικής ενσωμάτωσης του νέου σταθμού στην πόλη.
Ο σταθμός είναι ένα στοιχείο ενός συνόλου που μαζί με άλλα ενοιολογεί την λέξη Ξυλόκαστρο. Το σύνολο αυτό ορίζεται από δημόσια δεδομένα. Δεν αφορά το ιδιωτικό. Εάν σε ένα σχεδιασμό αποδώσουμε υπέρμετρη σημασία, υπεραξία στην ιδιωτικότητα, τότε αρνούμαστε την ίδια την ηθική διάσταση αυτού του σχεδιασμού. Και σήμερα αυτό λείπει: η αδιαφορία, η απαξίωση για τα δημόσια αγαθά και τον δημόσιο χώρο. Που για αυτόν τον τελευταίο και κεντρικά και τοπικά σημαίνει εκποίηση, ιδιωτικοποίηση.

     Ο σημερινός δήμαρχος και το επιτελείο του (αν μπορούμε να ορίσουμε έτσι τον  συνεργατικό του κλωβό), δεν μπορούν να νοηθούν ως  ομάδα με σχεδιαστική  οξυδέρκεια που μπορεί να μετασχηματίσει ένα δεδομένο, όπως ο σταθμός, σε καινοτόμο αναπτυξιακό παράγοντα για την πόλη και τον δήμο. Το δημοτικό συμβούλιο εξάλλου για υποκειμενικούς και αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Θα μπορούσε να ήταν μία ελπίδα παρέμβασης οι πρωτοβουλιακές ομάδες πολιτών, που δεν μένουν σε μονοδιάστατες και εξειδικευμένες ενασχολήσεις αλλά αν μπορούσαν να δουν περισσότερο  συνθετικές σκέψεις και πράξεις. Με λόγο στην αγορά της πόλης.

     Σήμερα έχει καταστραφεί η έννοια του προγραμματικού πολιτικού λόγου, απουσιάζει και ο ελάχιστος τόπος και τρόπος εκφοράς του, όλες οι συγκροτητικές προϋποθέσεις   των κοινωνιών. Η υποχώρηση του δημόσιου ενδιαφέροντος αντιστοιχεί στο ενδιαφέρον για την ατομικότητα και την ακοινώνητη ιδιωτικότητα. Η αδιαφορία δημάρχου, και η ληθαργική κατάσταση παρατηρητή των όσων συμβαίνουν από την τοπική κοινωνία είναι η εικόνα μιάς αντιστοίχησης απολίτικης ή αντιπολιτικής κοινωνίας με την εκπροσώπισή της. Η απουσία διεκδίκησης του σταθμού και το ανύπαρκτο κοινωνικό ενδιαφέρον για αυτό το ζήτημα είναι το έλλειμμα παιδείας σχεδιασμού και υποχώρηση του αισθήματος εντοπιότητας.

     Ένα ανορθωτικό ή εξυγιαντικό σχέδιο για την πόλη και τον δήμο μπορεί να έχει ως αφετηρία τις πολλές συμβολικές και υλικές κεντρικότητες  του σήμερα και της ιστορίας. Μπορεί το Ξυλόκαστρο να μην έχει ιστορικό κέντρο με την έννοια πυκνού οικιστικού χαρακτήρα, διαθέτει ωστόσο πολλά και διάσπαρτα στοιχεία και την αύρα ενός πασίγνωστου παρελθόντος ακμής και αίγλης. Η ευθύνη είναι μεγάλη: για να επανέλθει και στο σήμερα σε αυτό τον βαθμό  η  αξιολόγηση.


                                          Γρηγόρης Κλαδούχος
                                     Ξυλόκαστρο 7 Μαΐου 2016

Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α. για ζητήματα - προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 13.30 θα συνεδριάσει το Διευρυμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ.Α. με τα παρακάτω θέματα ημερησίας διάταξης:

1) «Ζητήματα - Προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και συμμετοχής της Τ.Α. 1ου Βαθμού σε αυτά».

Η συνεδρίαση θα γίνει παρουσία της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κας Ράνιας Αντωνοπούλου. Στην συνεδρίαση κλήθηκαν να συμμετέχουν και όλοι οι Δήμαρχοι της Αττικής.