Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

«Πλασματική η θέση μας»

Κατάθεση ψυχής θα πρέπει να κάνουν σε κάθε αγώνα τους οι παίκτες του Χαλανδρίου, προκειμένου να παραμείνουν στις εθνικές κατηγορίες.

Έχοντας πάρει την ομάδα από τις χαμηλές κατηγορίες των τοπικών κατάφερε να την φέρει στη Γ' Eθνική και πλέον βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση που δεν είναι άλλη από την παραμονή του Χαλανδρίου στη κατηγορία. Ο Αργύρης Καρούτζος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη σπουδαία νίκη επί του πρωτοπόρου Πόλις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα παιχνίδια που σύμφωνα με την άποψη του θα κριθεί η υπόθεση παραμονή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε


Για την νίκη επί του πρωτοπόρου Πόλις
«Πιστεύαμε ότι η βαθμολογική μας θέση είναι πλασματική και προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να δουλέψουμε, να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και τα εσωτερικά προβλήματα που είχαμε. Τα καταφέραμε κόντρα σε μία ομάδα που έβαζε 77,5 πόντους ανά παιχνίδι και ήταν πρώτη στο πρωτάθλημα.
Ήταν κάτι που το θέλαμε όλοι και το μόνο που περιμένουμε για την συνέχεια είναι όλα τα παιδιά να καταλάβουν ότι πρέπει να δώσουμε το 100% της ψυχής και δύναμης μας στο γήπεδο για να αντεπεξέλθουμε».

Για τη μάχη παραμονής που δίνει η ομάδα του
«Παρότι έχουμε χάσει από Καλαμάτα και Αίγιο, που ουσιαστικά είναι οι πιο σοβαροί μας ανταγωνιστές, πιστεύουμε ότι είμαστε η ομάδα που μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερες αθηναϊκές ομάδες. Βάση προγράμματος έχουμε εντός όλες τις αθηναϊκές ομάδες, ενώ οι συνδιεκδικητές μας τις έχουν εκτός. Προσωπικά θεωρώ ότι η παραμονή θα κριθεί από το πόσες αθηναϊκές ομάδες θα κερδίσουμε στο γήπεδο μας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι όσο περνάει ο χρόνος θα γινόμαστε καλύτεροι και θα προσπαθήσουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική να μείνουμε στο πρωτάθλημα».

Για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής
«Το πρωτάθλημα είναι χωρισμένο σε τρεις ταχύτητες. Η πρώτη αφορά ομάδες όπως ο Εθνικός και ο Πόλις, οι οποίες έχουν καλό μπάτζετ και θα φτάσουν μέχρι το τέλος διεκδικώντας πρωτάθλημα και άνοδο. Μετά υπάρχουν οι ομάδες που φτάνουν μέχρι την 6η θέση και κάνουν το δικό τους παιχνίδι αποτελώντας την μεσαία τάξη του πρωταθλήματος. Από εκεί και κάτω υπάρχει το γκρουπ των ομάδων που θα παλέψουμε για την παραμονή.
Ποιοτικά το πρωτάθλημα είναι δυνατό και ανεβαίνει επίπεδο καθώς αγωνίζονται σε αυτό καλοί και έμπειροι αθλητές (π.χ. Παντελιάδης, Κεφαλάς, Ευαγγελίτσης)». 

http://www.basketnet.gr/, 12/2/2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ


Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ...

Και όμως αναγνώστη μου αντίθετα με ότι θα πίστευες, προσωπικά δεν είμαι καθόλου αντίθετος με τον προβληματισμό Βρούτση περί του τρόπου κηρύξεως απεργιών.

Οφείλω να ομολογήσω δε ότι η αφετηρία της σκέψεώς του υπουργού,  βρίσκεται πολύ κοντά εις την δικήν μας κινηματική αντίληψη δια την πολιτική, υπό της οπτικής που εν συνεχεία θα σου αναπτύξω.

Βεβαίως!
Δεν είναι καθόλου ορθό, δίκαιο και δημοκρατικό να αποφασίζουν μόνοι τους κάποιοι εκλεγμένοι  εκπρόσωποι των εργαζόμενων για την κήρυξη απεργίας και να επιβάλλουν την απόφασή τους στους άλλους εργαζόμενους που τους ψήφισαν, υποχρεώνοντας μάλιστα όσους διαφωνούν να εφαρμόζουν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας.

Άντε ρε με τους συνδικαλισταράδες!

Επειδή τους ψηφίζουν οι εργαζόμενοι κάθε δύο - τρία χρόνια δηλαδή,  νομίζουν ότι και καλά μπορούν να προκηρύσσουν μόνοι τους απεργία και να μιλούν εξ ονόματος τους.

Ααααα! Όλα κι όλα! Ο Βρούτσης έχει δίκιο!

Οι αποφάσεις για τέτοια σοβαρά θέματα πρέπει να παίρνονται με απόλυτη πλειοψηφία όλου του σώματος των εργαζομένων!

Το σωστό, σωστό!

Και μου φαίνεται ότι αυτό που εισηγείται ο Βρούτσης, είναι αφετηρία μιας μεγάλης τομής εις το πολιτικόν μας πολιτισμό!

Διότι δεν μπορεί να θεωρήσω εγώ, ότι ο Υπουργός Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ,όχι κανένας τυχάρπαστος αλλά ο ΙΔΙΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ,  έθεσε το θέμα με επιλεκτική διάθεση και θέλοντας να περιορίσει μονομερώς τα εργατικά συνδικαλιστικά δικαιώματα!

ΟΧΙ! ΥΠΟ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ!

Εκτιμώ ότι μια τέτοια αμεσοδημοκρατική αντίληψη για την λειτουργία των θεσμών με την οποία εισηγείται ο Υπουργός Εργασίας (sic)  να αντιμετωπιστεί το θέμα των συνδικάτων και υπέρ της οποίας πρότασης μάλιστα, επιχειρηματολογούν και σοβαροί πολιτικοί αναλυταί εις την τηλεόρασιν  ίνα αλλάξουν τα στερεότυπα ετών στο απαρχαιωμένο συνδικαλιστικό μας σύστημα που λειτουργεί υπό το ξεπερασμένο παλαιοκομματικό μοντέλο της αντιπροσώπευσης, δεν θα μείνει κύριοι μόνο εις τον συνδικαλισμόν.

Διότι ή την έχουν οι κυβερνώντες μας την αντίληψη περί λήψεων αποφάσεων με καθολικές διαδικασίες, αμεσοδημοκρατικές και με αυξημένη πλειοψηφία άνω του 50 % των εγγεγραμμένων ή δεν την έχουν.

Έτσι δεν είναι;

Άρα τείνω να  συμπεράνω βασίμως ότι το ίδιο θα εισηγηθεί και η κυβέρνησίς μας και δια την λειτουργίαν και άλλων θεσμών κοινωνικής οργανώσεως όπως και δια την λήψιν κρισίμων αποφάσεων δια τας τύχας του έθνους και του λαού.

Επί παραδείγματι πρέπει πλέον να αναμένομεν κατ' αντιστοιχία ότι:

Τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, οι νέοι φόροι, οι περικοπές μισθών κλπ από εδώ και πέρα θα τίθενται σε έγκριση από το 50 +1 των πολιτών με δημοψηφίσματα.
Η εκποίηση κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων όπως πχ του ΟΠΑΠ θα υλοποιείται επίσης με αντίστοιχη διαδικασία έγκρισης από το 50% των ιδιοκτητών του, δηλαδή όλων των Ελλήνων πολιτών.

Ε, βέβαια! Ποιος θα τα αποφασίζει; Μόνοι τους οι βουλευτές;

Αυτό δεν είναι το λογικό αφού πλέον η "δια αντιπροσώπων" λήψη κρίσιμων αποφάσεων θεωρείται αναχρονιστική υπό της ιδίας  της κυβέρνησεώς μας!

Σκεφτείτε επίσης  ότι υπό αυτό το πρίσμα της αντιμετώπισης των θεμάτων, η κυβέρνηση θα σχηματίζεται μόνο με λαϊκή νομιμοποίηση άνω του 50% του εκλογικού σώματος.
Είναι δυνατόν να μας κυβερνάνε 3 κόμματα μαζί, να είναι απέναντι το 52% του εκλογικού σώματος  και παρόλα αυτά να έχουν 179 βουλευτές στην βουλή και να μην ρωτάνε κανέναν  για το τι ψηφίζουν, καλυπτόμενοι πίσω από  την παλαιοκομματικήν αντίληψη "ΕΙΜΕΘΑ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ";

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

(Και σκέψου μάλιστα να τους έχεις ψηφίσει επειδή σου είπανε "Λεφτά Υπάρχουν" και να σε χώνουν μετά στο ΔΝΤ ή να σου λένε "ΨΗΦΙΣΕ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ" και μετά να σου βγαίνει η κυβέρνηση ΣαμαροΚουβελοΒενιζέλου.)

 Αυτά τα φαινόμενα αναγνώστη μου θα εξαληφθούν με την πρωτοβουλία Βρούτση δια αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες κατ' αρχήν στα συνδικάτα και στην συνέχεια σε όλη της λειτουργία - θέλω να πιστεύω - του πολιτικού μας συστήματος.

Και επ' αυτού συνεχίζω:
Ο περιφερειάρχης έτσι δεν θα μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει σε ολόκληρη περιφέρεια, αν δεν εκλεγεί τουλάχιστον με το 50% του εκλογικού σώματος (των εγγεγραμμένων) και όχι το 20% του 50% που τους ψήφισε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. (Οι άλλοι μισοί Έλληνες είχαν πάει για βρούβες, αν θυμάστε).
 Το ίδιο και ο δήμαρχος!
Θα πρέπει να εγκρίνονται οι κρίσιμες αποφάσεις του από το 50% των δημοτών!
Με κάλπη στην πλατεία για να εφαρμόσει περιοριστικές πολιτικές αδειάζοντας από παιδιά τα κτίρια των παιδικών σταθμών επειδή δεν έχει λεφτά να τα λειτουργήσει την ίδια ώρα που κτίζει νέα κτίρια παιδικών σταθμών για να βάλει μέσα τα παιδιά που έβγαλε από τα προηγούμενα.

Ααααα!  Όλα και όλα! Εγώ συμφωνώ με αυτή την λογική!

Φαντάζομαι ότι έτσι το βάζει το θέμα και ο Βρούτσης.

Δεν περνάει από το μυαλό μου ότι μπορεί να εννοεί ότι ΜΟΝΟ  στα σωματεία θα πρέπει να περιοριστεί η ξεπερασμένη αντιπροσωπευτικότητα.

Έχουμε ισονομία, ισοπολιτεία, δημοκρατία (και όλα αυτά τα ωραία που έχουμε τέλος πάντων)  άρα οι θεσμοί λειτουργούν κάτω από την ίδια αντίληψη παντού.

Οπότε αναγνώστη μου εγώ είμαι με τον Βρούτση!
 ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΕΑΕΑΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΤΟ     ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ     ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΤΗΣ    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ   ΕΝΩΣΗΣ    ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ    ΕΘΝΙΚΗΣ   ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ   &   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ   ΣΤΡΑΤΟΥ    ΕΛΛΑΔΑΣ  (   ΠΕΑΕΑ  -   ΔΣΕ   )
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ    ΕΚΔΗΛΩΣΗ    -    ΑΦΙΕΡΩΜΑ    ΣΤΟ    ΔΕΚΕΜΒΡΗ    ΤΟΥ    44    &    ΚΟΠΗ    ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ    ΠΙΤΑΣ .
ΚΥΡΙΑΚΗ    17    ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ    2013    &    ΩΡΑ    11  Π.Μ
ΣΤΟ    ΠΑΛΑΙΟ    ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ .

(Γρηγορίου    Γυφτόπουλου   στο    Χαλάνδρι) .

Ποινική δίωξη σε βάρος στελεχών εισπρακτικής εταιρίας
Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος τριών στελεχών Εισπρακτικής Εταιρίας μετά από μηνυτήρια αναφορά οφειλέτιδας που εργάζεται ως δημοτική υπάλληλος στην Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειδικείου Θεσσαλονίκης θα καθίσουν μία υπάλληλος εισπρακτικής εταιρίας που κατηγορείται για δυσφήμιση και παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος και η προϊσταμένη της ως άνω εισπρακτικής εταιρίας που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά της οφειλέτιδας, η υπάλληλος της ως άνω εταιρίας είσπραξης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων με επίμονες και διαδοχικές τηλεφωνικές κλήσεις στον χώρο εργασίας της οφειλέτιδας, κατά παράβαση της νομοθεσίας που ρυθμίζει τον τρόπο ενημέρωσης οφειλετών από εισπρακτικές εταιρίες, συνέχισε με πιεστικό τόνο να την καλεί να εξοφλήσει τις οφειλές της, παρά το γεγονός ότι η οφειλέτιδα της επεσήμανε ότι την ενοχλεί στον χώρο εργασίας της και εκείνη την ώρα εξυπηρετούσε το κοινό.

Επιπλέον, με βάση την ως άνω μηνυτήρια αναφορά, η υπάλληλος της Εταρίας Ενημέρωσης Οφειλετών διατηρώντας εξαιρετικά έντονο ύφος, αποκαλώντας την “ανώριμη” μιλούσε με τρόπο μειωτικό και προσβλητικό στην οφειλέτιδα, απειλώντας μάλιστα ότι θα “την κάνει ρεζίλι στους συναδέλφους της”.

Πρόκειται για μία πράξη που φέρεται να έλαβε χώρα περί τα τέλη του έτους 2009 και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για τους τρεις ως άνω κατηγορούμενους.
vaonakis.gr

http://kataggeilte.blogspot.com/2013/02/blogspost_8165.html#ixzz2KfBQCirX

Δελτίο Τύπου της Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. που καταγγέλλει τον υπ. Εργασίας


"ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να επανέλθουν στη Βουλή"

Αναστολή λειτουργίας της Ν.Δ. και του Πασοκ, λόγω των...ειδικών χρηματοδοτήσεων που λάμβαναν από τη γερμανική εταιρεία Siemens και τον εν Ελλάδι εκπρόσωπό τους, Μιχάλη Χριστοφοράκο, ζητά - μέσω έγγραφης καταγγελίας του - εδώ και ένα εξάμηνο από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο αντιστράτηγος ε.α. Γιώργος Αϋφαντής.  Φυσικά η υπόθεση μπήκε στο συρτάρι.


Ρωτήστε τον εισαγγελέα σε ποιο ακριβώς συρ­τάρι την έβαλε, στο δεξί ή στο αριστερό», ήταν η πρώτη οργισμένη αντίδραση του κ. Γιώργου Αϋφαντή -σε σχέση με την εξέλιξη της καταγγελίας του-στην επικοινωνία που είχε μαζί του Το ΧΩΝΙ. Οι ισχυρισμοί του πολίτη, που ζητά παραδειγματική τιμωρία για τα... μαύρα ταμεία των δύο (πρώην) μεγά­λων κομμάτων της Ελλάδας, είναι α­κλόνητοι. «Η δική μου κίνηση βασίζεται στην απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, το οποίο καταδίκασε τον Χριστοφοράκο σε φυλάκιση ενός έτους, με την κατηγορία της δωροδοκίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της "Siemens", μας ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «με βάση τους ελληνικούς νόμους, κόμμα ή πο­λιτικός που δωροδοκείται, δεν επιτρέ­πεται να επανέλθει στη Βουλή»! Ανα­φερόταν φυσικά στα άρθρα 159 και 134 του Ποινικού Κώδικα, όπου γίνε­ται λόγος για τη δωροδοκία αξιωμα­τούχων και την εσχάτη προδοσία αντί­στοιχα. 

ΙΤΑΛΙΚΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ 
Μια τέτοια απόφαση, αν φυσικά δεν έμπαινε στο συρτάρι, δεν θα ήταν πρωτοφανής στα ευρωπαϊκά χρονικά. Σύμφωνα με τον κ. Αϋφαντή «παρό­μοια εξέλιξη υπήρξε πριν από περίπου είκοσι χρόνια στην Ιταλία. Ξένα δικα­στήρια της Ευρώπης δίκασαν Ιταλούς πολίτες για λήψη δωροδοκίας. Και μπορεί τα ιταλικά δικαστήρια να ανέ­τρεψαν εκείνη την απόφαση, λέγοντας ότι δεν την αναγνωρίζουν, όμως κά­ποιοι πολίτες πήγαν στο διεθνές δικα­στήριο και δικαιώθηκαν. Σύμφωνα με αυτό, λοιπόν, οποιοδήποτε δικαστήριο επίσημου κράτους πάρει μια συγκεκρι­μένη απόφαση, αυτή θα είναι αποδεκτή απ' όλα. Έτσι οι Ιταλοί "έβγαλαν" από τη Βουλή τα δυο κόμματα τα οποία εί­χαν βρεθεί μπλεγμένα σε ιστορίες δω­ροδοκίας. Για αυτό οι δικοί μας δεν ενεργοποιούν την απόφαση των Γερμα­νών δικαστών... Αν την ενεργοποιήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να φύγουν από την ελληνική βουλή και να ανα­σταλεί η λειτουργία τους»!

Ο αντιστράτηγος ε.α. επιμένει ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει παράβαση συγκεκριμένων άρθρων του Συντάγματος και σωρεία παραβάσεων ποινικών κανόνων δικαίου... Μάλιστα, όπως ο ίδιος λέει, «αν ήθελαν τα κόμματα της Βουλής να λύσουν το θέμα στις προηγούμενες εκλογές, τότε θα το είχαν κάνει. Είχα ενημερώσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά κανείς δεν με έλαβε υπόψη του. Όλο λόγια είναι». Όταν τον ρωτήσαμε για το αν η υπόθεση μπή­κε στο συρτάρι μετά από παρέμβαση συγκεκριμένων προσώπων ήταν κάθε­τος. «Ε, βέβαια... Αστειεύεστε τώρα; Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και με δεδομέ­νο ότι έχουμε προδεδικασμένο στην Ι­ταλία, θα υπήρχε σοβαρή εξέλιξη... Η απόφαση δεν θα ήταν αθώος ο κατηγο­ρούμενος», ανέφερε χαρακτηριστικά! 

ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ! 
Για το από δω και πέρα δηλώνει έτοιμος. Καλεί τους πολίτες σε επα­γρύπνηση και ανάληψη δράσης απέ­ναντι στις ανομίες των πολιτικών... «Έχω καταθέσει και δεύτερο υπόμνη­μα, όπου αναφέρω ονομαστικά τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και όλους τους βουλευτές, που ψήφι­σαν την αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος. Ενός άρθρου αντισυ­νταγματικού, που κακώς εφαρμόζεται και έχει να κάνει με την "ευθύνη υ­πουργών"», μας τόνισε ο συνομιλητής μας και συμπλήρωσε «η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να αναθεωρεί βασικά άρθρα του Συντάγματος. Κι αφού όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νό­μο, πως οι υπουργοί είναι πιο... ίσον, Αυτό που έκαναν είναι αντισυνταγμα­τικό και έτσι παρέγραφαν το σκάνδα­λο του Χρηματιστηρίου και όλες τις άλλες κλοπές». Μάλιστα, επέμεινε ότι υπήρξε «δόλος με αυτή τη μεταβολή του συγκεκριμένου άρθρου. Το έκαναν από πονηριά για να εξαπατήσουν τον κόσμο. Για να παραγραφούν τα αδικήματα και να μην την πληρώσουν». 

Όσον αφορά την τωρινή κυβέρνη­ση και τις επιλογές της, ο κ. Αϋφαντής τα είπε όλα με μία φράση στο κλείσιμο της επικοινωνίας μας. «Όλοι κάνουν τα πάντα για να δώσουν σ' αυτή την κυβέρνηση μεγαλύτερο χρόνο ζωής. Είδατε τι έκαναν με το κόμμα του Καμ­μένου. Κι αυτή η κυβέρνηση κάνει ε­θνικά εγκλήματα»...

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Το Χωνί", 3/2/2013

Στον «αέρα» οι αντιδήμαρχοι- δημόσιοι υπάλληλοι. Λεφτά από …πουθενά! Δεκάρα και για τους αντιδημάρχους των μικρών νησιώνΣτον αέρα κινδυνεύουν να βρεθούν όσοι αντιδήμαρχοι- δημόσιοι υπάλληλοι έχουν λάβει υποχρεωτικά άδεια άνευ αποδοχών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΙΡΕΤΟΥ www.airetos.gr, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρεί σε μια σημαντική αλλαγή στην από 31-12-2012 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Εσωτερικών

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν δέχεται το εδάφιο που προβλέπει ότι : « … Τα αιρετά όργανα της ίδιας παραγράφου που δεν δικαιούνται αντιμισθίας λαμβάνουν τις πλήρεις αποδοχές της οργανικής τους θέσης».

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι Αντιδήμαρχοι που είναι δημόσιοι υπάλληλοι και σύμφωνα με το νόμο έχουν λάβει υποχρεωτικά άδεια άνευ αποδοχών, εφόσον ορίστηκαν ως άμισθοι αντιδήμαρχοι, δεν θα λαμβάνουν χρήματα από πουθενά! 

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΙΡΕΤΟΥ www.airetos.gr το Υπουργείο Οικονομικών δεν δέχεται αντιμισθία για τους Αντιδημάρχους των μικρών νησιών και συγκεκριμένα για τα νησιά: Ερεικούσσα, Μαθράκι, Οθωνοί (Δήμος Κέρκυρας), Κάλαμος, Καστός, (Δήμος Λευκάδας) , Αντικύθηρα (Δήμος Κυθήρων), Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια και Σχοινούσα (Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων).

http://www.airetos.gr/, 12/2/2013

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Απεργία Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013


Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 
ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η πολιτική της λεηλασίας και της καταστροφής κάθε δικαιώματος, κάθε κατάκτησης ενός και πλέον αιώνα, δεν έχει τέλος. Η ίδια αντικοινωνική, αδιέξοδη και αναποτελεσματική πολιτική που εδώ και τρία χρόνια αναπαράγεται με σκληρότητα και εμμονή, τώρα επιβάλλεται και με τον απόλυτο κυνισμό!  

ΔΝΤ και Τρόικα, με περίσσιο θράσος, παραδέχονται τώρα ότι "το πρόγραμμα ήταν λάθος"! Κι όμως η Συγκυβέρνηση συνεχίζει το καταστροφικό της έργο και μάλιστα με όλο και μεγαλύτερη επιμονή, όλο και μεγαλύτερη, λυσσαλέα ένταση. 

Μας ζητούν συγγνώμη! Κι όμως, εμμένουν στην εφαρμογή του πιο ανάλγητου, του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών/συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, από τη μεταπολίτευση κι έπειτα, εις βάρος των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Απολύσεις, ανεργία σε ύψη ρεκόρ, διαθεσιμότητες και βίαιη συρρίκνωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημοσίου και του Ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, περικοπές μισθών, δραματική μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, εφάπαξ βοηθημάτων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων, ανατροπή εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζόμενων, ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και της δημόσιας περιουσίας, μειώσεις προνοιακών επιδομάτων, φορολεηλασία των εισοδημάτων και των περιουσιακών στοιχείων των απλών πολιτών, ΟΛΑ αυτά συνθέτουν την πολιτική που επέλεξε η Συγκυβέρνηση να εφαρμόσει και εμμένει σ’ αυτήν.

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα -θύματα της ίδια πολιτικής που πλήττει τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό Τομέα και τους μικρομεσαίους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τις πιο ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού- βρεθήκαμε εξαρχής στο στόχαστρο των κυβερνητικών επιθέσεων και εξακολουθούμε να δεχόμαστε απροκάλυπτα και προκλητικά την πιο σκληρή επίθεση εις βάρος μας. 

Συρρικνώνουν βίαια το Δημόσιο και απολύουν χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Η Συγκυβέρνηση, απόλυτα υποταγμένη στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών της χώρας, έχει θέσει σε προτεραιότητα και εμμένει στην εφαρμογή της ανάλγητης πολιτικής των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, έχοντας ως κύριο στόχο τη βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου μέσα από την υλοποίηση της μνημονιακής δέσμευσης για μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά εκατόν πενήντα και πλέον χιλιάδες (150.000) έως το 2015, χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών σε προσωπικό και το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί από την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.

Μέσα σ αυτόν τον παραλογισμό και με τρόπο κυνικό επέλεξαν στην αρχή όσους βρίσκονταν κοντά στη συνταξιοδότηση. Τους οδήγησαν στην απόλυση αφού προηγουμένως την βάφτισαν "εφεδρεία" και "προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα". 

Στη συνέχεια στο στόχαστρό τους μπήκαν οι ΔΕ Αορίστου Χρόνου. Αφού τους λοιδόρησαν στην προσπάθειά τους να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και να χειραγωγήσουν γι’ άλλη μία φορά την κοινή γνώμη, κατέφυγαν ακόμα και στην έκδοση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου -αμφιβόλου συνταγματικότητας "καταργώντας" κατ’ ουσίαν και τη Βουλή- και "ετσιθελικά" τους έβαλαν σε "διαθεσιμότητα". 

Νέες απολύσεις προ των πυλών!

Σύντομα θα επεκταθούν σε όλους. Με όχημα τη διαδικασία αξιολόγησης Δημοσίων Υπηρεσιών και Δομών του Κράτους, προχωρούν σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις Υπηρεσιών και απολύσεις εργαζομένων. Είναι αποκαλυπτικό ότι οι νέοι Οργανισμοί των πρώτων Υπουργείων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, περιλαμβάνουν περικοπή σε δομές άνω του 50% και μείωση των θέσεων της εργασίας έως και 30%. Είναι πασιφανές ότι χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία για νομιμοποιήσουν τις απολύσεις που ζητεί η Τρόικα. Ήδη στο στόχαστρο των καταργήσεων και συγχωνεύσεων έχουν τεθεί από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επτακόσιοι Οργανισμοί, με 13.000 εργαζόμενους. 

Το ίδιο θα κάνουν και με την περιβόητη "αξιολόγηση" του προσωπικού. Θα την χρησιμοποιήσουν προκειμένου να ολοκληρώσουν τη δέσμευσή τους στους δανειστές της χώρας. Θα την χρησιμοποιήσουν για να θυσιάσουν ως άλλη Ιφιγένεια, 25.000 εργαζόμενους -25.000 οικογένειες- μέσα στο 2013. Κατ’ εντολή της Τρόικας, μάλιστα, η διαδικασία επισπεύδεται προκειμένου να απολυθούν 6.000 εργαζόμενοι έως το Μάρτιο και 12.500 έως τον Ιούνιο του 2013.

Την ίδια στιγμή,

Λεηλατούν τα εισοδήματά μας. Οι μειώσεις που έχουμε υποστεί ξεπερνούν σε πολλές περιπτώσεις το 50%.

Καρατομούν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Αφού για χρόνια καταλήστευσαν τα αποθεματικά των Ταμείων μας, μέσω της χρόνιας υφαρπαγής των αποθεματικών τους από το Κράτος, την κατευθυνόμενη εμπλοκή τους στο Χρηματιστήριο, τη χρησιμοποίηση των αποθεματικών τους για την κάλυψη κρατικών εισοδηματικών ή κοινωνικών πολιτικών χωρίς την ανάλογη κρατική ενίσχυσή τους, καθώς και μέσω των κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν στον περιορισμό της απασχόλησης στο Δημόσιο και τη δραματική αλλαγή της σχέσης εργαζομένων – συνταξιούχων, τους έδωσαν τη χαριστική βολή με το κούρεμα των Ομολόγων. Τώρα τα χαρακτηρίζουν “μη βιώσιμα” και τα οδηγούν στη διάλυση.

Υποβαθμίζουν ανεπίτρεπτα την υγειονομική μας περίθαλψη. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με τους εκατομμύρια ασφαλισμένους διαλύεται. Υπηρεσίες Υγείας σκόπιμα εγκαταλείπονται στην τύχη τους, υποχρηματοδοτούνται, υποστελεχώνονται και στη συνέχεια καταργούνται ή συγχωνεύονται.

Επιχειρούν να μας φιμώσουν, να μας καθυποτάξουν και να μας κρατήσουν κάτω από τον αυστηρό και απόλυτο έλεγχό τους, μέσα από τις νέες δρακόντειες πειθαρχικές διατάξεις. Δεν θεωρείται πλέον απαραίτητη η απόδειξη της ενοχής! Αρκεί μόνο η παραπομπή στο ακροατήριο μετά την όποια καταγγελία για να τεθεί ο οποιοσδήποτε από εμάς σε αυτοδίκαιη αργία!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι Δημόσιοι Οργανισμοί, σκοπίμως και συστηματικά, υποχρηματοδοτούνται και “εγκαταλείπονται”, με προφανή σκοπό την περαιτέρω υποβάθμιση της αξίας της ύπαρξης και του ρόλου τους στις συνειδήσεις των πολιτών, με σκοπό στη συνέχεια να θυσιαστούν στο βωμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Μέσα από τη συνεχή περικοπή χρηματοδότησης, τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και Δημοσίων Οργανισμών, την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για άμεσες αποχωρήσεις προσωπικού (είτε μέσω της εφεδρείας είτε μέσω της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας είτε μέσω των συγχωνεύσεων Οργανισμών, της διαθεσιμότητας, του «προγράμματος κινητικότητας» και τελικά των απολύσεων εργαζομένων) και την υποστελέχωση των Υπηρεσιών, τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά, η Παιδεία, η Υγεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, καταρρέουν, με προφανείς επιπτώσεις για τους πολίτες.

Οι πόροι για τη λειτουργία του Δημοσίου έχουν σήμερα συμπιεστεί σε τέτοιο βαθμό, που είναι σχεδόν αδύνατον οι Δημόσιες Υπηρεσίες να λειτουργήσουν αποτελεσματικά και να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών. Ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης για την υποτιθέμενη μεταρρύθμιση του Κράτους, σαρώνει τα πάντα! Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε μία χρονική περίοδο, που η ελληνική Κοινωνία -των εκατοντάδων χιλιάδων “λουκέτων” μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, του 1,5 εκατ. ανέργων και των 3 εκατ. πολιτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας- έχει ανάγκη την ύπαρξη και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκ μέρους τους Κράτους, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Κι όμως! 

Η Συγκυβέρνηση επιμένει να θεωρεί ότι "Δημόσιο είναι ό,τι δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αναλάβουν οι ιδιώτες επιχειρηματίες!" κι έτσι, με πρόσχημα τα ελλείμματα, προωθεί: 

•· Τη σταδιακή απόσυρση του Κράτους από την υποχρέωσή του να υπερασπίζεται, να κατοχυρώνει και να εγγυάται Δημόσια Αγαθά, που είναι θεμελιώδη για τους πολίτες και για το λόγο αυτό προστατεύονται από το Σύνταγμα.

•· Το ξεπούλημα των Δημοσίων Επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος, μόνο και μόνο για να εξευμενισθούν οι αγορές και να υφαρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές τις πιο παραγωγικές και κερδοφόρες δραστηριότητες της χώρας.

Προκειμένου μάλιστα να επιβάλει την πολιτική της -αυτή την πολιτική που θίγει όλους μας είτε είμαστε εργαζόμενοι στο Δημόσιο ή στον Ευρύτερο Δημόσιο, είτε είμαστε εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είτε είμαστε μικρομεσαίοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε είμαστε συνταξιούχοι, είτε νέοι που τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας- δεν διστάζει να καταφύγει στον αυταρχισμό! 

Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργατικών αγώνων και των εργαζόμενων, κατά των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης. Επιχειρεί να καταστείλει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσα από την ποινικοποίησή τους, με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων. Όταν πλέον δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει, εργαζόμενους που αντιδρούν στη "σφαγή" τους, καταφεύγει σε πολιτική επιστράτευση (!) τους ντύνει στο χακί και τους φιμώνει.

Ταυτόχρονα προωθούν νέο αυταρχικό πλαίσιο σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, επιχειρώντας να περιορίσουν -έως και να καταργήσουν- το δικαίωμα στην απεργία! 

Προκειμένου μάλιστα να επιβάλει την πολιτική της -αυτή την πολιτική που θίγει όλους μας είτε είμαστε εργαζόμενοι στο Δημόσιο ή στον Ευρύτερο Δημόσιο, είτε είμαστε εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, είτε είμαστε μικρομεσαίοι, είτε ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε είμαστε συνταξιούχοι, είτε νέοι που τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας- δεν διστάζει να καταφύγει στον αυταρχισμό! 

Έχει επιλέξει τη μέθοδο των συκοφαντικών, διασπαστικών και υπονομευτικών επιθέσεων κατά των εργατικών αγώνων και των εργαζόμενων, κατά των Συνδικάτων και της συλλογικής δράσης. Επιχειρεί να καταστείλει τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσα από την ποινικοποίησή τους, με συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων. Όταν πλέον δεν καταφέρνει να αντιμετωπίσει, εργαζόμενους που αντιδρούν στη "σφαγή" τους, καταφεύγει σε πολιτική επιστράτευση (!) τους ντύνει στο χακί και τους φιμώνει.

Ταυτόχρονα προωθούν νέο αυταρχικό πλαίσιο σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, επιχειρώντας να περιορίσουν -έως και να καταργήσουν- το δικαίωμα στην απεργία! 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τις αυταρχικές πολιτικές της Κυβέρνησης, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και τραυματίζουν σοβαρά την ίδια τη Δημοκρατία. 

Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την απάνθρωπη και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.

Πιστεύουμε ότι μοναδική απάντηση απέναντι στον αυταρχικό κατήφορο που επέλεξε η Κυβέρνηση να ακολουθήσει και στην πολιτική που επιβάλλει είναι η συλλογική δράση, η συνέχιση και η διεύρυνση του κοινού αγώνα, με τη συμμετοχή όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική.

Για το λόγο αυτό, περισσότερο ενωμένοι από ποτέ, εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα προχωράμε σε νέα Γενική Απεργία στις 20 Φλεβάρη 2013 και καλούμε όλους στη στήριξη αυτού του αγώνα, διεκδικώντας:
Να σταματήσει η πολιτική της εξαθλίωσης και της φτώχειας.
Να ακυρωθούν οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις σε Δημόσιο και Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα
Να σταματήσει η πολιτική της διάλυσης της Κοινωνικής Ασφάλισης. Να στηριχθεί το Δημόσιο – Κοινωνικό – Ασφαλιστικό Σύστημα με την ανακεφαλαιοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, την επιστροφή των καταληστευμένων αποθεματικών, την ενίσχυση της εργασίας.

Να μπει φραγμός στη διάλυση της Δημόσιας Υγείας. Να στηριχθεί το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, στην κατεύθυνση ενός δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικού συστήματος Υγείας που θα είναι προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Να σταματήσει αμέσως το σχέδιο καταστροφής της Δημόσιας Παιδείας. Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων.
Να ανατραπούν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων - εκποιήσεων, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.
Να σταματήσει το ξήλωμα των εργατικών δικαιωμάτων - Να επανέλθει σε ισχύ ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων.
Να ενισχυθεί η ανάπτυξη και η βιώσιμη απασχόληση με σταθερές θέσεις εργασίας, για να αντιμετωπιστεί το εφιαλτικό πρόβλημα της ανεργίας και να πάψει η εκ περιτροπής εργασία.
Να αντιμετωπιστεί η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία - Να παταχθεί επιτέλους η εισφοροδιαφυγή. 
Να αποκατασταθεί η φορολογική δικαιοσύνη, να σταματήσει πια η φορολογική λαίλαπα σε βάρος χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η φοροκλοπή και να πληρώσουν, επιτέλους, οι έχοντες και κατέχοντες.

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ 
ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 11.00 ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

ΣΤΙΣ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις