Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΤΟΥΦΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΚΑΤΟΥΦΑ

Στις δύο  αναρτήσεις μας που αφορούν την λειτουργία της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ του δήμου, για την οποία είναι πολιτικά υπεύθυνη ως εντεταλμένη σύμβουλος, απαντάει η Ευγενία Κατούφα με μήνυμά της στην ΠΛΑΤΕΙΑ

Θυμίζουμε τις αναρτήσεις μας - αν και τις έχει διαβάσει όλο το Χαλάνδρι.
15000 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΔΕΙΑΣ ΣΕ .... ΑΠΟΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΑΣ ΚΑΤΟΥΦΑ:

Πάλι μπερδεμένο και ελαφρώς ανενημέρωτο σε βρίσκω συν-δημοτικό "αδερφι".

Η Κατερίνα Καζάνη και ο Στάθης Ανδρεοπουλος, δεν αναφέρθηκαν σε "επιδόματα", ούτε καν σε οικονομικά βοηθήματα. Ρώτα τους σε τι αναφέρθηκαν.

Πελατειακά δίκτυα δεν υπάρχουν. Καθένας και κάθε μια εξυπηρετείται ανάλογα με τα πιστοποιητικά του και με διαδικασίες ΑΠΌΛΥΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι και οι υπαλληλοι που διαχειρίζονται το ΕΣΠΑ και παραλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα των αιτουμένων ειναι εγκεκριμένοι από τους επίσημους φορείς της πολιτείας.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας δεν έχει πια διευθύντρια, αλλά διευθυντή.
Η κ. Κούκα έχει αλλάξει πόστο εδώ και εννέα μήνες.

Οι εισηγήσεις για τα έκτακτα οικονομικά βοηθήματα και ένταξη ωφελουμένων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο γίνονται αποκλειστικά απο κοινωνικούς επιστήμονες που ακολουθούν τη δεοντολογία του επαγγέλματος με βάση τις γνωσεις τους, την έρευνά τους και τα εγκεκριμένα απο το Δημοτικό Συμβούλιο μόρια, χωρίς να "παίρνουν γραμμή" από αιρετούς.

Οι αιρετοί ορκίστηκαν να υπηρετούν το κοινό συμφέρον, άσχετα με το αν στην επαγγελματική τους ζωή υπήρξαν δημοσιογράφοι, σκηνογράφοι, αστροναύτες η ανθρακωρύχοι...

Επαναλαμβάνω οτι οι αιρετοί εχουν δικαίωμα να ελέγξουν και να συζητήσουν τις αιτήσεις, γι αυτό και έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί εκτός των άλλων, έχουν και το καθήκον να κάνουν προσωπικές συνεντεύξεις ( πολλές φορές σε δύσκολες συναισθηματικές συνθήκες) και κοινωνικές έρευνες. Δεν είναι λογικό να ζητούν από τους ενδιαφερόμενους δημοτικούς συμβούλους ραντεβού, ώστε αυτοί να μη χάνουν χρόνο περιμένοντας;;;;

Η κατά την άποψή σας "γαλαζοπρασινολουλακι" περίπτωση βρέθηκε στην πολύ δύσκολη θέση να ζητήσει ένταξη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο για πολύ σοβαρό λόγο και όμως η αίτηση ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ. Γιατί επαναφέρετε το θέμα με κινδυνο να προκαλέσετε διασυρμό στο άτομο και προσβολή της αξιοπρέπειάς του; Δεν φτάνουν τα προβλήματά του;

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο σέβεται και εξυπηρετεί τους πολίτες με εχεμύθεια συναίνεση και αλληλεγγύη. ΔΕΝ ΚΟΡΌΙΔΕΨΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΜΊΑ.
Da????
Ρώτα και το κορίτσι σου.
Να το χαίρεσαι, με την ευκαιρία;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Α.Ν: Ευχαριστούμε για την απάντηση. Δεν θα σχολιάσω μια και ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ η διοίκηση του δήμου απαντάει αξιοπρεπώς στην ΠΛΑΤΕΙΑ καλώντας σας να το συνεχίστε για να ενημερώνονται οι Χαλανδραίοι για όλες τις απόψεις.
Μόνο μία παρατήρηση - εξαίρεση: Για όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο - σε δημόσια συνεδρίαση - υπάρχουν πρακτικά, δεν είναι ανάγκη να ρωτήσουμε τον κο Ανδρεόπυλο και την κα Καζάνη.
Για τα άλλα δεν θα αντιπαραθέσω κανένα επιχείρημα για να σας ενθαρρύνω να το ξανακάνετε και να απαντάτε σαν άνθρωποι στην ΠΛΑΤΕΙΑ αντί να μας απειλείταε (όχι η Ε.Κατούφα προσωπικά, γενκώς το λέω).

ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΣΗ.

Ευχαριστούμε για το μήνυμα και τις απόψεις σας.

ΠΑΡ΄ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ - ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ myota.gr Χ. ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΥΟ αναγνώστης μας ξέρει πόσο καιρό "γλεντάμε" τους δημάρχους και τα αυτοδιοικητικά στελέχη που φωτογραφίζονται με το "διεθνές βραβείο πανέξυπνης και πράσινης μαλακίας" που πήρανε στο συνέδριο που διοργάνωσε η "AIR SHAKEN NOT STIRED INTERNATIONAL CORPORATION" .

Ενδιαφέρον έχει λοιπόν για το θέμα ένα ποστ του συναδέλφου Χ. Κουγιουμτζόπουλου, διευθυντή του myota.gr στο fb. Το παραθέτουμε. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΥΣ και τους έχοντας ΚΡΙΣΗ.


Οι άλλοι ..... ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΛΑΤΕΙΑ αφού σας χαλάει. 

ΚΑΙ .... ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ!ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΟΠΟΥΛΟΣ:

Να σας εξηγήσω λίγο τα περί βραβεύσεων των δήμων για να μην παραμυθιάζεστε και να μην έχετε και άγχος.
Υπάρχουν 5-6 εταιρείες στην Ελλάδα που διοργανώνουν θεματολογικές ημερίδες. Μερικές από αυτές αφορούν προμήθειες της Αυτοδιοίκησης. Μηχανήματα έργου, εφαρμογές έξυπνης πόλης, προμήθειες με περιβαλλοντικό αντικείμενο κλπ. Αυτές οι εταιρείες κερδίζουν από τις χορηγίες και τα περίπτερα που στήνουν οι εταιρείες που πουλάνε προϊόντα σχετικά με το αντικείμενο της εκάστοτε ημερίδας.
Το μεγάλο πρόβλημα ήταν ότι σ΄αυτές τις ημερίδες δεν πατούσε ψυχή οπότε και οι εταιρείες προμηθευτές δεν έβρισκαν κανένα ενδιαφέρον στο να πληρώσουν.
Ετσι οι διοργανώτριες εταιρείες βρήκαν το κόλπο. Καλούν τους δημάρχους να μιλήσουν και τους βραβεύουν. Ετσι οι δήμαρχοι προσέρχονται αναγκαστικά και συνήθως κουβαλάνε μαζί τους και καμιά δεκαριά εργαζομένους και συμβούλους. Ενα αμφιθέατρο με είκοσι ομιλητές δημάρχους με καμιά δεκαριά παρατρεχάμενους ο καθένας γεμίζουν το αμφιθέατρο. Ανάμεσα στους ομιλητές δημάρχους μπαίνουν και ο ομιλητές των εταιρειών που πληρώνουν για να τους ακούσουν και πάλι υποχρεωτικά οι δήμαρχοι που περιμένουν την σειρά τους να βραβευτούν.
Σ΄αυτές τις ημερίδες για να δοθεί και το απαραίτητο κύρος, ομιλητές συνήθως είναι ο κ. Πατούλης ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ο κ. Παπαστεργίου Δήμαρχος Τρικαίων που διαθέτει την απαραίτητη φήμη του πρωτοπόρου δημάρχου. Αυτοί βραβεύονται στάνταρ.
Δεν έχει καμία σημασία αν ο δήμος εφαρμόζει κάποια καινοτόμο πρωτοποριακή πολιτική. Αρκεί να βγάλει μια φωτογραφία στο βήμα της Ημερίδας και μια φωτογραφία με το βραβείο. Και αρκεί βέβαια να κάτσει στο αμφιθέατρο να ακούσει τους ομιλητές των εταιρειών που χρηματοδοτούν την διοργάνωση.
Τις περισσότερες φορές τα βραβεία που θεσμοθετούνται αφορούν προϊόντα εταιρειών που πληρώνουν και απαιτούν την παρουσία συγκεκριμένων δημάρχων που τα έχουν ήδη αγοράσει για να τα δουν και οι υπόλοιποι και να ζηλέψουν.
Ετσι τις περισσότερες φορές τα βραβεία που απονέμονται είναι για γέλια για όσους γνωρίζουν και παρακολουθούν τον χώρο της Αυτοδιοίκησης. Φτάσαμε σε σημείο να βραβεύεται δήμος της Βορείου Ελλάδος στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, επειδή είχε βάλει μια φωτεινή ταμπέλα στην είσοδο της πόλης. Δήμος που βραβεύτηκε γιατί τοποθέτησε ένα ταρτάν σε γήπεδο. Εχουμε δει να βραβεύονται εφαρμογές έξυπνης πόλης εντελώς αποτυχημένες που δεν λειτουργούν. Σε μια περίπτωση μάλιστα ένας δήμαρχος απαίτησε πρώτα να βραβευτεί και μετά να αγοράσει την εφαρμογή.
Ως διευθυντής του myota.gr έχω γράψει σχετικό άρθρο. Την ίδια ώρα που το ανάρτησα, έλαβα εκατοντάδες συγχαρητήρια μηνύματα από δημάρχους όλης της Ελλάδας «διότι επιτέλους βρέθηκε κάποιος να γράψει για αυτήν την ξεφτίλα των υποτιθέμενων βραβείων».

3 ΙΟΥΛΙΟΥ