P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

TO AVAAZ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το ένα άκρο έχασε, αφού το AVAAZ τους έκλεισε την ψηφοφορία που ζητούε την "Καθαίρεση του Ρούσσο για εσχάτη προδοσία" (ΣΠΑΕΙ ΚΑΡΥΔΙΑ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ αλλά για να γίνουν ΦΑΣΙΣΤΕΣ πρέπει να προχωρήσουν και άλλο).

Το άλλο άκρο όμως επιμένει με .... μηνύσεις.

Σκεφτόμουν πόσες μηνύσεις θα έπρεπε να κάνει ο ΓΑΠ, ο Σαμαράς, ο Καμμένος, ο Βενιζέλος, ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης για όσα τους έχουν σούρει από το φατσομπούκι οι πολίτες.

Πόσες μηνύσεις έπρεπε να κάνει ο Πατούλης για την .... Πατούλαινα και όσα τους έχουν σούρει.

Σκεφτόμουν πόσες μηνύσεις θα έπρεπε να είχαμε κάνει όταν είμασταν διοίκηση, επί Παττακού σε κάτι .... ντουντουκοφόρους που μας έλεγαν .... προδότες του δήμου, τσάτσους του Λαλιώτη γιατί θέλαμε το μετρό, καταστροφείς της πόλης γιατί θέλαμε το δημαρχείο, για όσους ανακάλυπταν βίλες, χτισμένες από κλεμμένα του Πατακού.

Σκέφτομαι πόσες μηνύσεις έπρεπε να είχα κάνει όταν ειπώθηκαν εκείνα τα περί πλυντηρίου στην ΦΛΥΑ, μέσω της ΦΛΥΑΡΙΑΣ και όταν ήρθαν κάτι μάγκες να κάνουν κατάληψη στο γραφείο και να κάνουν παραταξιακό έλεγχο στις συμβάσεις (ΑΥΤΟ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ και μπορεί να αποκληθεί ΦΑΣΙΣΜΟΣ).

Σκέφτομαι ΠΟΣΟ ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ είναι να απαιτείς να είσαι στο απυρόβλητο από τους δημότες σου, τις απόψεις τους και τις κριτικές τους, ακόμα και αν σε αδικούν - όπως έκαναν οι δεξιοί τώρα - και να επιχαίρεις - καταχειροκροτούμενους από μερικούς τσάτσους που το μόνο που υπερασπίζονται είναι τα πρόσκαιρα προνόμιά τους - ότι θα τους σείρεις - ΕΣΥ Ο ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥΣ - στα δικαστήρια για να μάθουν να μην κρίνουν την εξουσία.

Φαντάζομαι πώς θα ήταν η πολιτική αν επικρατούσε το δόγμα των ακραίων αυλικών του Ρούσσου και των νεόκοπων καριεριστών καλακαδόρων.

Δεν θα νικηθεί ο φασισμός και η ακροδεξιά με τις μεθόδους της.

Αν κερδιθεί, θα κερδιθεί με την επικράτηση των ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ ΜΕΘΟΔΩΝ από τις δικές τους.

ΑΣ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ, ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ σε μια εποχή που ΟΛΟΙ θέλουν να τον κάνουν να το ξεχάσει.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Α.Ν.

ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (και η γνωστή πλέον μικροψυχία)


Θέμα ημερών είναι πλέον να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου δημαρχιακού μεγάρου, έκτασης περίπου 3.000 τ.μ., μετά τη σημερινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χαλανδρίου και της αναδόχου εταιρείας. Το νέο δημαρχιακό μέγαρο θα αναγερθεί επί των οδών 25ης Μαρτίου και Βασιλέως Γεωργίου, στο κέντρο της πόλης, εκεί όπου σήμερα λειτουργεί ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

Θα στεγάσει εκτός από τις ενοποιημένες υπηρεσίες του Δήμου, αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, αίθουσα εκδηλώσεων, θέατρο χωρητικότητας 246 ατόμων, χώρους στάθμευσης άνω των 5.000 τ.μ. και επίσης καφέ-αναψυκτήριο.

Η αίθουσα εκδηλώσεων με τους χώρους εκθέσεων στο πατάρι της, θα καλύψει ανάγκες πολιτιστικών και ενημερωτικών  δραστηριοτήτων της πόλης (διαλέξεις, προβολές, εκθέσεις, μικρά θεατρικά κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων είναι ικανοί να καλύψουν τις ανάγκες των εργαζόμενων και των επισκεπτών στο δημοτικό κατάστημα -ακόμα και στην περίπτωση των εκδηλώσεων- ώστε να μην επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η περιοχή της κεντρικής πλατείας του Χαλανδρίου.
Το έργο ύψους €11.748.083,13 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 36 μηνών. Η σύμβαση που υπογράφηκε σήμερα προβλέπει ότι το έργο θα πρέπει να παραδοθεί έως τις 10 Μαρτίου 2023.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Χαλανδρίου απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας που εργάστηκαν και συνέβαλαν στη επιτυχή εξέλιξη του έργου και επίσης στη μελετήτρια Θεώνη Ξάνθη και τον μελετητή Θεόδωρο Ανδρουλάκη,  οι οποίοι, όπως είπε, θα δουν έπειτα από μια 20ετή αναμονή τα σχέδια τους να υλοποιούνται.

Σημειώνεται ότι η πρώτη  μελέτη για την ανέγερση του δημοτικού καταστήματος έγινε το 1999, επί δημαρχίας Κώστα Παττακού, και επικαιροποιήθηκε το 2017-2018.

Τεράστια η εξοικονόμηση για το Δήμο
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα οραματικό έργο για το οποίο το Χαλάνδρι περίμενε 20 χρόνια. Η υπογραφή της σύμβασης ανοίγει το δρόμο για την υλοποίησή του έργου, το οποίο αναμένεται να καλύψει διαχρονικές ανάγκες του Δήμου. Η στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου σε ένα κτίριο θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες και η ύπαρξη ιδιόκτητου δημαρχείου θα εξασφαλίσει σημαντικούς πόρους για τους δημότες, που έως τώρα καταβάλλονταν για τις εκμισθώσεις κτιρίων. Πρόκειται για ένα πόσο περίπου 320.000 ευρώ σε ετήσια βάση, το οποίο θα μπορεί στο μέλλον να διατεθεί για την αντιμετώπιση άλλων σημαντικών αναγκών της πόλης.
»Το νέο δημοτικό κατάστημα θα αποτελέσει τοπόσημο για το κεντρικό Χαλάνδρι, καθώς έχει σχεδιαστεί ως ένα πλήρως αρχιτεκτονημένο κτίριο, που θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα αυξήσει την ελκυστικότητά της και θα ενισχύσει τη βιωσιμότητα στην πόλη», κατέληξε ο δήμαρχος Χαλανδρίου.
Σημειώνεται ότι κατά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Χαλανδρίου απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλα τα στελέχη της Τεχνικής υπηρεσίας που εργάστηκαν και συνέβαλαν στη επιτυχή εξέλιξη του έργου και επίσης στη μελετήτρια Θεώνη Ξάνθη και τον μελετητή Θεόδωρο Ανδρουλάκη, οι οποίοι, όπως είπε, θα δουν έπειτα από μια 20ετή αναμονή τα σχέδια τους να υλοποιούνται.
Την ανάδοχο εταιρεία ERETBO S.A εκπροσώπησαν, κατά την υπογραφή της σύμβασης, ο νόμιμος εκπρόσωπος της κ. Νικόλαος Ρομόσιος και η μηχανικός Αλέξάνδρα Ρομόσιου ενώ από την πλευρά του Δήμου παραβρέθηκαν η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Έλενα Χριστούλη, η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Αθανασάτου, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Διοικητικών Υπηρεσιών Σέργιος Γκάκας, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος- Κοινωνικής Πολιτικής Κώστας Ευθυμίου, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Χάρης Μαυρουδής, όπως και υπηρεσιακοί παράγοντες.

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ .....  

ΟΙ 4 από τους 5 παρευρισκόμενους εκπροσώπους του δήμου όταν ξεκίνησε η μελέτη "του οραματικού έργου" μας έβριζαν που θέλουμε δημαρχείο στο κέντρο της πόλης και μας κατηγορούσαν (ο Μαυρουδής ήταν μικρός).  
Επί δέκα χρόνια ήθελαν να πάει το δημαρχείο .... στο Πάτημα. Μετά ήρθαν στα λόγια μας, όταν εμείς ΔΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ - ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ κόντρα σε όλους - για να προχωρήσει το δημαρχείο και να σταματήσει η τεράστα αιμορραγία του δήμου.
Εχθές δεν μας κάλεσαν - βέβαια - τον Νταβία (αντιδήμαρχο τεχνικής υπηρεσία όταν ξεκίναγε η μελέτη) και τον Λαδόπουλο - επίσης στέλεχος της τότε διοίκησης του Κώστα Παττακού - και σημερινούς (τάχα) συνεργάτες τους στην σύμπραξη - να παραβρεθούμε στην υπογραφή της σύμβασης - μη τυχόν αναγκαστούν να συμπεριλάβουν τον Ακατανόμαστο στο πανηγυρικό δελτίο τύπου. Δεν είχε συμφωνήσει με τις δηλώσεις περί "διαχωριστικών γραμμών και ναζίδων" βλέπετε .....
ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ  ... ΜΟΝΟ.
Σιγά μην κλάψω ....

ΥΓ: Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΑΙΘΟΥΣΑ "ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ" 
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΗΔΗ.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ

 

Δύο κρούσματα κορονοϊού μετράμε ήδη στην πόλη μας.

Το πρώτο αφορά προνήπιο και την οικογένειά του, που φοιτά στο Αμερικανικό Κολλέγιο (ACS).

Το κρούσμα ανακοίνωσε το ίδιο το ACS στο site του. Η οικογένεια ταξίδεψε πρόσφατα στο Tel Aviv και με την επιστροφή του διαγνώστηκε, αφού ήταν στην περιβόητη πτήση με τα μέλη του ΚΑΠΗ.

https://www.acs.gr/news_events_schools/arthro/school_closure_due_to_covid_19_cases-3424/?fbclid=IwAR0LZ2zuvQpdlE1r3AIrk-Gan-ynWwK7sfViuqoqjVmKqPKmZnt5QF-lih4

Το ACS θα παραμείνει κλειστό μέχρι τις 22 Μαρτίου, παρόλα αυτά ανακοίνωσε ότι τα μαθήματα θα συνεχιστούν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας (virtual class).

Το δεύτερο  κρούσμα αφορά άτομο που παραβρέθηκε σε εκδήλωση στο "ΚΤΗΜΑ ΑΡΙΣΤΗ" ( Κέας και Πλουτάρχου, στο Πεύκο Πολίτη)  την Καθαρά Δευτέρα, διαγνώστηκε και εχθές ο ΕΟΔΥ ανέστειλε την λειτουργία της επιχείρησης προληπτικά για δύο εβδομάδες.

ΔΥΟ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΑ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ - "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ" ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

Κλειστά παραμένουν από εχθές και μέχρι τις 22 Μαρτίου δύο σχολεία στα Βριλήσσια - το 1ο Λύκειο και το 6ο δημοτικό Βριλησσίων λόγω κορονοϊού.

 Σύσκεψη με τους  επικεφαλής και τους εκπροσώπους των Δημοτικών Παρατάξεων των Βριλησσίων κάλεσε στο γραφείο του ο Δήμαρχος, Ξένος Μανιατογιάννης και τους ενημέρωσε σχετικά με τα μέτρα πρόληψης που έχει λάβει ο Δήμος για την αντιμετώπιση του ιού COVID-19.

Ο Δήμαρχος, Ξένος Μανιατογιάννης, επεσήμανε στους επικεφαλής και εκπροσώπους των παρατάξεων ότι ο Δήμος Βριλησσίων έχει κάνει όλες τις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες, προκειμένου να διασφαλίσει τη Δημόσια Υγεία, σύμφωνα με τις συστάσεις του Ε.Ο.Δ.Υ. και του Υπ. Υγείας.

«Προχωρήσαμε κατ’ αρχάς σε ενημέρωση των δημοτών για τα μέτρα ατομικής προληπτικής υγιεινής κασυνεχίσαμε με απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια από εξειδικευμένα συνεργεία.

Μετά όμως και τις τελευταίες εξελίξεις προχωρήσαμε σε προσωρινή αναβολή δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στο Δήμου (εκδηλώσεις και δραστηριότητες του ΚΑΠΗ, Ελεύθερο Πανεπιστήμιο), ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βριλησσίων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν η κα Γωγώ Αθανασοπούλου, επικεφαλής της παράταξης «Πρόοδος στα Βριλήσσια», η κα Σοφία Μαντινίδου, Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «Νέα Πνοή», ο κ. Βασίλης Βήττος, επικεφαλής της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», ο κ. Ρήγας Κωνσταντινίδης από την Παράταξη «Κίνηση Δημοτών Βριλησσίων Δράση για μια άλλη Πόλη» ο κ. Τάσος Δημητρίου, Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης «Ντινόπουλος Βριλήσσια Δυνατά» και ο κ. Κώστας Βαφειάδης, Αντιδήμαρχος Υποδομών και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων.

«Ο αντιφασισμός είναι το χειρότερο προϊόν του φασισμού»


Αναντέο Μπορντίγκα