Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ARIANA GRANDE ΣΤΗΝ MANCHESTER ΑΡΕΝΑ


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ


«Προσοχή στον γορίλα…»

του Γ. Παπαγιαννόπουλου
Με αφορμή τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Γαλλία, όπως άλλωστε με κάθε αντίστοιχη ευκαιρία, επανήλθε η συζήτηση για τα «δύο στρατόπεδα», για την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο δυνάμεις που συγκρούονται: εκείνες της Παγκοσμιοποίησης και της Αυτονομίας /Ετερότητας. 
Οι μεταπράτες/ μεσίτες της χρηματοπιστωτικής ελίτ και από την άλλη οι υπερασπιστές της Ταυτότητας/ Εθνικής Ανεξαρτησίας. 

«Οι πρώτοι μιλούν στο όνομα της ενδογενούς (νεο)αποικιοκρατίας, οι δεύτεροι (συκοφαντημένοι, όπως στην περίπτωση του BREXIT ως υπερήλικες, αγράμματοι κι επαρχιώτες) μιλούν ή πρέπει να μιλήσουν όχι μόνο για την επάνοδο της Πολιτικής, αλλά και να προτείνουν μια αισθητική και μια μεταφυσική που θα έχουν με το μέρος τους, τους αιώνες. 

Οι πρώτοι έχουν με το μέρος τους την Αγορά, οι δεύτεροι την Ιστορία.» (Θεόδωρος Παντούλας).

Αντίστοιχα εδώ, με την «απρόσμενη» διεύρυνση του «Μνημονιακού τόξου» που επετεύχθει είτε με την ΔΙΟΛΥΣΘΙΣΗ είτε με την «κωλοτούμπα» του ΣΥΡΙΖΑ (πέστε το όπως θέλετε), ενισχύθηκε (προσωρινά;) το μέτωπο των φιλικών δυνάμεων προς τις λεγόμενες Αγορές (καμία σχέση με την αρχαιοελληνική ΑΓΟΡΑ, την μήτρα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ).

Έμεινε έτσι ένα τεράστιο κενό που πρέπει να γεμίσει «όπως- όπως», δεδομένου ότι τα πράγματα βαίνουν προς επιδείνωση (όχι μόνον στον οικονομικό τομέα αλλά και όσον αφορά τα «γεωστρατηγικά», την γειτονιά μας…). 

Ως εκ τούτου είναι αναγκαίες νέες Συσπειρώσεις ανάμεσα στις δυνάμεις που προτάσσουν την Εθνική και Κοινωνική Χειραφέτηση, την επιστροφή της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ απέναντι στον Παγκοσμιοποιημένο χυλό και τον τραπεζικό ολοκληρωτισμό.

Προσοχή λοιπόν στην επιλογή των στρατοπέδων και κυρίως, «προσοχή στον γορίλα»….
Να σημειώσω ότι η νεοσύστατη «Πρωτοβουλία 14ης Μάη» ήλθε για να συνυπηρετήσει, μαζί με τις αντίστοιχες άλλες υπάρχουσες Οργανώσεις Συσπειρώσεις και συλλογικότητες, αυτήν ακριβώς την Επιστροφή στην Πολιτική.

Όπως δηλώνει στο κείμενό της κλείνοντας:

«Είμαστε ανοιχτοί στους ήχους και την ένταση των ανέμων που φυσούν ολόγυρα» -

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

O Αντιπεριφερειάρχης στη 2η διάσχιση της ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου

Με απόλυτη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, στις 21/05/2017, η 2η διάσχιση της ρεματιάς Πεντέλης– Χαλανδρίου, την οποία οργάνωσαν η φυσιολατρική κίνηση «Βριλησσός» και ο δήμος Βριλησσίων με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Πεντέλης. Παρών στην κατάβαση και ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Πολλές φορές οι φυσικές ομορφιές μιας περιοχής είναι τόσο καλά κρυμμένες που δύσκολα τις ανακαλύπτουμε ακόμα και αν βρίσκονται δίπλα μας. Ο κόσμος που ανηφόρισε προς τις παρυφές τις Πεντέλης και ακολούθησε στη συνέχεια τη διαδρομή προς τα Βριλήσσια, δεν φαντάστηκε ότι η ρεματιά που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο χαμηλά από το δρόμο κρύβει εικόνες τέτοιας ομορφιάς. Απολαύσαμε περπάτημα, κελαηδίσματα, τον ήχο του νερού, αγριολούλουδα και μοναδική ησυχία διανύοντας συνολικά 8,5 χλμ σε περίπου 3 ώρες. Άψογη η διοργάνωση της φυσιολατρικής κίνησης «Βριλησσός», συγχαρητήρια και στους δήμους Βριλησσίων και Πεντέλης. Η Περιφέρεια Αττικής θα στηρίζει πάντα έμπρακτα ανάλογες πρωτοβουλίες.Και του χρόνου περισσότεροι».