Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

ΧΑΛΑΝΔΡΙ- ΜΕΤΡΟ - Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ: ΕΥΤΥΧΩΣ ΜΑΣ ΖΩΓΡΑΦΙΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

Heil στον Μεγαλοδύναμο και τον Herr Schauble -  der  Fuhrer des vierten Reich = το βαγόνι του ΜΕΤΟ δεν "λέρωσαν" τίποτα βρωμιοέλληνες (που δεν σέβονται  την δημόσια περιουσία γιατί οιγονείς τους δεν τους έμαθανα να είναι ειρωΠΕΟΙ,  αλλά τα μουτζούρωσαν γνήσιοι, κανονικοί ΕΥΠΩΠΕΟΥΛΕΣ, ομιλούντες την των προηγμένων τε και πολιτισμένων ΓΟΤΘΩΝ γλώττα, ανενόχλητοι, βεβαίως από τας κατοχικάς αρχάς των δωσιλογικών εξουτσιαστών ημών των γελοίων.

Αν ήταν ο γιος μου και η παρέα του, θα ήταν τώρα στα σίδερα, βεβαίως, βεβαίως αλλά ο γιος μου δεν έχει βγει από γεννητικά όργανα βορειοευρωπαϊών καλβινιστών.

ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΡΑΓΙΑΔΕΣ!

ScheiBe !!!

A video posted by Skini Sesions (@skinisesions) on


ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΕ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΑ 650 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΔΝΤΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ;;;Οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε εισπράκτορες της ΑΕΠΙ (και της ENERGA, και της HELLAS POWER και δεν ξέρω εγώ πόσων ακόμα που εμπλέκονται στις συναλλαγές του ΔΗΜΟΤΗ με τον ΔΗΜΟ του (μεγάλο θέμα, άλλη φορά για να μην χαθούμε).

Το πιστοποιητικό ΑΕΠΙ το ξέρει, όποιος έχει ανοίξει καφενέ και για να πάρει άδεια του ζητάνε .... και χαρτί της ΑΕΠΙ. (και πιστοποιητικό ότι ξέθαψε την προγιαγιά του από το νεκροταφείο της πατρίδας του της Ανωμαγουλίτσας και δεν έχει υποχρεώσεις στον εκεί ΟΤΑ).

Βέβαια τώρα πήραν την αρμοδιότητα των αδειών ΚΥΕ από τους δήμους, οπότε θα εισπρακτορεύει άλλο δημόσιο για να βγάζει την ψυχή του επιχειρηματία να κάνει δουλειά.

Όμως εκτός του ότι πληρώνεις λοιπόν τους εισπράκτορες για να μαζεύει λεφτά το σκανδαλομάγαζο, μαλάκα μπαμπουίνε, πρέπει να πληρώνεις και κατευθείαν την ΑΕΠΙ για να έχει λεφτά να πληρώνει τον δντα και το σόι του.

Μήπως ΚΑΙ ΑΥΤΟ δεν το έχουμε αναδείξει από την ΠΛΑΤΕΙΑ σε ΑΝΥΠΟΠΤΟ ΧΡΟΝΟ;

Έλα να το θυμίσουμε τώρα που το πράγμα βράζει:

31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟΥ 2015 - ο Ακατανόμαστος ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου και ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΓΡΑΦΕ ΑΥΤΑ:

ΠΑΡΑΛΟΓΟ; Ο ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΕΠΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ!

http://1.bp.blogspot.com/-OzWmo9LzIi8/VePty7lvKCI/AAAAAAAAX2Y/jwxPhwWwE90/s1600/psyxotikes_diataraxes_3_lar.jpg 
Σε αυτή τη χώρα δεν πλήττεις ποτέ και κάθε μέρα ανακαλύπτεις και μια παπάτζα.
Στην συνεδρίαση της ΟΕ της Παρσκευής έγινα σοφότερος αναγνώστη μου.
Έμαθα ότι ο δήμος Χαλανδρίου πρέπει να πληρώσει - λέει - στην ΑΕΠΙ πνευματικά δικαιώματα για τις παραστάσεις στο θέατρο της Ρεματιάς.
Ήξερα ότι η ΑΕΠΙ μαζεύει πνευματικά δικαιώματα από μαγαζιά για τον καλλιτέχνη - δημιουργό όταν ΑΛΛΟΙ εκμεταλλεύονται ή εμπορεύονται την δημιουργία του, την πνευματική του ιδιοκτησία.
Έμαθα όμως ότι η ΑΕΠΙ παίρνει πνευματικά δικαιώματα και όταν ο ίδιος ο καλλιτέχνης - δημιουργός ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ την δουλειά του σε ένα δημοτικό φεστιβάλ.
Και μάλιστα ΑΜΕΙΒΕΤΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ κατευθείαν από τον δήμο για την παράσταση από τον δήμο.
ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΘΕΛΕΙ Η ΑΕΠΙ ΑΕ, όταν έχει πληρωθεί Ο ΙΔΙΟΣ ο δημιουργός για την παράσταση, εγώ δεν κατάλαβα.
ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΠΟΙΑΝΟΥ;
 

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΑ .... ΜΕΓΑΛΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ SITES ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ που βγήκε μετά από έλεγχο που διέταξε ο Ξυδάκης και που δείχνει ότι η εταιρία είχε περισσότερα έξοδα από έσοδα ΑΡΑ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤΟΣ (αυτά για να προλάβω τους "ευαίσθητους" που θα μας αρχίσουν τη χρηστομάθεια περί των δικαιωμάτων των δημιουργών).

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΚΑΝΤΑΣΗΔΕΣ ΜΕ ΤΑ 52 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ το μήνα μισθό, τα δάνεια και τις αμοιβές ΔΣ της τάξης των 20 χιλιάδων το χρόνο;

ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;;;;

Αν ήταν καμιά καθαρίστρια με πλαστό πτυχίο δημοτικού θα την είχανε στα μανταλάκια με φωτογραφία και ΟΚΤΑΡΙ ΤΙΤΛΟ:

"ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ! ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ"

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ Ο ΔΝΩΝ;;;; ΟΕΟ:::;

Το παραμάγαζο της ΑΕΠΙ έδινε 52.000 ευρώ το μήνα μισθό στον Διευθύνοντα Σύμβουλο


Απίστευτη μπίζνα!

H περίφημη ΑΕΠΙ, η οποία είχα τσακίσει στα πρόστιμα ακόμη και το ράφτη της γειτονιάς εάν είχε τραντζίστορ και δεν της πλήρωνε πρόστιμα δίνει μισθό 52.000 ευρώ το μήνα για τον διευθύνοντα σύμβουλο-δηλαδή 635.565 ευρώ το χρόνο!!! Την αποκάλυψη κάνει το TVXS.

Μισθός 635.565 ευρώ το χρόνο για τον διευθύνοντα σύμβουλο, ετήσιος μισθός συγγενούς μέλους του ΔΣ που έφτανε τα 466.266 ευρώ, αδιανέμητα δικαιώματα στους δημιουργούς ύψους 42 εκ. ευρώ και παράνομα δάνεια προς μέλη του ΔΣ είναι ορισμένα από τα συγκλονιστικά στοιχεία που φέρνει στο φως το πόρισμα του ελέγχου, που διεξήχθη προσφάτως, για λογαριασμό του ΥΠΠΟ για την εταιρεία ΑΕΠΙ (Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας).

Σταχυολογήσαμε ενδεικτικά στοιχεία που φανερώνουν το μέγεθος του σκανδάλου και θα επανέλθουμε σύντομα με επόμενο ρεπορτάζ.

Η εταιρεία ΕΥ βάσει διαγωνισμού που είχε προκηρύξει ο ΟΠΙ έπειτα από εντολή του Υπ. Πολιτισμού επί υπουργίας Νίκου Ξυδάκη, ανέλαβε το έργο του διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΠΙ τον Αύγουστο του 2015.

Να θυμίσουμε πως μέχρι και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους η εταιρεία δεν μπορούσε να ξεκινήσει τις εργασίες της καθώς η ΑΕΠΙ αρνιόταν να προσκομίσει τα απαραίτητα στοιχεία. Έτσι σταμάτησε το έργο του ελέγχου και ξεκίνησε ξανά μετά το πρόστιμο στην εταιρεία από το Υπ. Πολιτισμού για την άρνηση της αυτή.

Ο έλεγχος ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2016 και ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. Ο έλεγχος αφορά στην Περίοδο 2011-2014.

Οι ορκωτοί λογιστές διαπιστώνουν την ύπαρξη αρνητικών κεφαλαίων ύψους 19,9 εκ. ευρώ που αποδεικνύει την αδυναμία της εταιρείας να εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεών της, καθώς και το σύνολο στοιχείων ενεργητικού (περιουσιακά στοιχεία και απαιτήσεις) είναι μικρότερο του συνόλου των υποχρεώσεων.

Μισθοί

Το πόρισμα διαπιστώνει επίσης ότι τα λειτουργικά έξοδα είναι ψηλότερα από τα έσοδα της εταιρείας με αποτέλεσμα τη δημιουργία σημαντικών λειτουργικών ζημιών για την περίοδο 2011 – 2014 συνολικού ύψους 11.3 εκ.

Τα σημαντικότερα έξοδα για την Περίοδο αυτή αφορούν αμοιβές μελών ΔΣ και συγγενών αυτών ύψους 7,4 εκ. ευρώ, αμοιβές υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης από συνδεδεμένη εταιρεία ύψους 7,2 εκ. ευρώ, προμήθειες είσπραξης τιμολόγιου ύψους 6,7 εκατομμύρια και αμοιβές νομικών συμβούλων και δικαστικά έξοδα ύψους 4,5 εκ.

Να σημειώσουμε πως μόνο ο μισθός του διευθύνοντος συμβούλου το 2011 ανερχόταν στα 635.565 ευρώ (52.000 ευρώ το μήνα) ενώ την ίδια χρονιά ο μισθός συγγενούς μέλους του ΔΣ έφτανε τα 466.266 το χρόνο! Οι αμοιβές μισθοδοσίας μελών ΔΣ για το 2011 ανέρχονται 1.900.000 ευρώ ενώ οι συνολικές αμοιβές μισθοδοσίας για τον ίδιο χρόνο στα 4.828.353 ευρώ.

Να προσθέσουμε πως τα μέλη του ΔΣ έπαιρναν επίσης χρήματα εκτός μισθοδοσίας από το 2011-2014 ποσά που κυμαίνονταν από 6.000 έως 38.000 ευρώ. Σε αυτά τα ποσά προσθέστε και την ιδιωτική ασφάλιση των μελών του ΔΣ

Χρήματα που δεν διατέθηκαν για ανθρωπιστικούς σκοπούς και αδιανέμητα

Να θυμίσουμε κάπου εδώ πως η εταιρεία εκπροσωπεί περισσότερους από 14.540 Έλληνες και ξένους πνευματικούς δημιουργούς καθώς και 2.200.000 και πλέον ξένους δημιουργούς μέσω συμβάσεων εκπροσώπησης.

Για την περίοδο 2011-2014 η εταιρεία έχει παρακρατήσει 10% προμήθεια επί των διανεμηθέντων δικαιωμάτων σε αλλοδαπούς οργανισμούς στα πάσης φύσεως εκτελεστικά δικαιώματα συνολικού ύψους 1,6 εκ. με σκοπό τη μετέπειτα χρήση των κονδυλίων σε πολιτιστικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς. Το σημαντικότερο μέρος του εν λόγω ποσού 1,2 εκ. αφορούσε εργασίες συντήρησης και εμπλουτισμού του αρχείου μουσικής της εταιρείας οι οποίες πραγματοποιούνται από υπάλληλους της εταιρείας.

Το πόρισμα αναφέρει στοιχεία για τα αδιανέμητα δικαιώματα, ποσά που έχει εισπράξει αλλά δεν έχουν αποδοθεί. Τα αδιανέμητα δικαιώματα σε μέλη, δικαιούχους ύψους 42 εκ. (την 31-12 – 2014) περιλαμβάνουν τιμολογηθέντα δικαιώματα σε χρήστες μουσικής τα οποία δεν έχουν αποδοθεί και διανεμηθεί σε μέλη και δεν στάθηκε δυνατό να αναλυθούν από την εταιρεία λόγω μη αντιστοίχησης τιμολογίων με εισπράξεις στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας.

Δάνεια

Ένα άλλο σκανδαλώδες σημείο του πορίσματος είναι αυτό που αφορά στα δάνεια που χορηγεί η εταιρεία σε μέλη του ΔΣ.

Η εταιρεία χορήγησε δάνειο τον Ιανουάριο του 2014 στον γ. διευθυντή μέτοχο και μέλος ΔΣ μέχρι του ποσού των 125 χιλ ευρώ με επιτόκιο 2%. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920 δάνεια προς μέλη του ΔΣ απαγορεύονται.

Η ΑΕΠΙ φέρεται να χορηγεί επίσης δάνεια στο προσωπικό, αλλά και συνεργάτες βάσει εγκρίσεων που προέρχονται από το ΔΣ της εταιρείας. Δίνει προκαταβολές σε δικαιούχους που συμψηφίζονται με τις μελλοντικές αποδοχές τους. Από την εργασία που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προκαταβολές σε μέλη που παραμένουν ακίνητες και δεν έχουν συμψηφιστεί με αντίστοιχες αμοιβές για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Υπάρχουν δημιουργοί δηλαδή που έχουν πάρει προκαταβολές μέρος των οποίων όμως δεν παρακρατείται μετά από τις αμοιβές τους.

Ακίνητα

Η αξία των ακινήτων της ΑΕΠΙ ανέρχεται στα 9 εκ ευρώ. Δεν αναφέρεται ο προϋπολογισμός για την ανέγερση του δευτερου κτίριου. Ζητήθηκαν άλλα έγγραφα σχετικά αλλά η εταιρεία δεν τα έδωσε. Η ΑΕΠΙ επίσης δεν έδωσε το πλήθος των τιμολογίων που ζητήθηκαν για τον δειγματοληπτικό έλεγχο. Κατά την Περίοδο 2005-2007 η εταιρεία έκανε επενδύσεις ύψους 9 εκ. ευρώ

Σε όλα αυτά προσθέστε προκαταβολές σε προμηθευτές για τις οποίες η ΑΕΠΙ δεν έχει παραλάβει τιμολόγια είτε αυτά χάθηκαν καθώς και ότι εταιρεία δεν είχε καταλογίσει αποσβέσεις για τα πάγια ενσώματα στοιχεία ες και τη χρήση του 2014 , συνολικού ύψους 1.8 εκ.

http://kourdistoportocali.com

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΠΟΚΤΑ ΙΔΙOΚΤΗΤΟ ΚΑΠΗ ΣΤΟ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ ΣΑΧΑΛΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Μια ουσιαστική παρέμβαση ενίσχυσης του κοινωνικού εξοπλισμού στην πόλη - την οποία πιστώνεται ο Αεικίνητος πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γεώργιος Κουράσης (να τα λέμε και αυτά γιατί εμείς ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να είμαστε δίκαιοι) εγκρίθηκε εχθές από το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, ύστερα από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου.

Πρόκειται για την έγκριση της χρηματοδότησης εργασιών για διαμόρφωση της οικείας Σαχάλα - που βρίσκεται στην Βουλγαροκτόνου - σε χώρο που θα στεγάσει το ΚΑΠΗ Χαλανδρίου που σήμερα λειτουργεί σε νοικιασμένο κτίριο.

Το ακίνητο κληροδοτήθηκε στον δήμο Χαλανδρίου τπ 2010 και η προηγούμενη διοίκηση του δήμου ξεκίνησε τις ενέργειες για να το εντάξει σον περιφερειακό σχεδιασμό έργων και ευτυχώς - στην προκειμένη περίπτωση - δεν είχαμε το γνωστό "νεοελληνικόν" φαινόμενο οι επόμενοι να κόβουν τα καλά που ξεκίνησαν οι προηγούμενοι και έτσι το έργο εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται με 744000 ευρώ.

ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ, χωρίς να είναι .... γιαλατζί καλό!