Πέμπτη, 29 Μαΐου 2014

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ».

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΓΩΓΟ ΤΟΥ ΓΣΧ - ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ !

Nikos Gwgos Φαντάζομαι να λάβουν θέση ο πρόεδρος του Γ.Σ. Χαλανδρίου κ. Πανταζής και το μέλος του Δ.Σ. του Γ.Σ. Χαλανδρίου και έφορος του μπάσκετ κ. Μπαρμπης, ωστόσο απ' όσα ξέρω, χωρίς να είμαι αρμόδιος, καθ' ότι δεν έχω άμεση σχέση με το οργανωτικό κομμάτι :

1/ O Γ.Σ. Χαλανδρίου είναι συνδιοργανωτής της εκδήλωσης και έκανε τις επαφές με τους ανθρώπους της εταιρίας και φέρανε το συγκεκριμένο αθλητικό γεγονός στην πόλη.

2/ Ο Γ.Σ. Χαλανδρίου με δικά του έξοδα ως επί το πλείστον θα αναλάβει να κάνει την ανύπαρκτη γραμμογράφηση των γραμμών του μπάσκετ στο "Ν. Πέρκιζας" (να πω απλά ότι τόσο οι γραμμές του βόλεϊ όσο και οι γραμμές μπάσκετ στο ένα γήπεδο έχουν γίνει απ' τους ανθρώπους του Γ.Σ. Χαλανδρίου).

3/ Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τις συμμετέχουσες ομάδες.

4/ Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι θα υπάρχει προβολή της συγκεκριμένης δραστηριότητας που θα είναι σαφώς έμμεση διαφήμιση για το "Ν. Πέρκιζας" αλλά και για το Γ.Σ. Χαλανδρίου που ως ο μεγαλύτερος μπασκετικός σύλλογος της πόλης έφερε ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός στην πόλη.

Και ρωτάω εγώ:

1/ Eίναι πρόβλημα αν ένα ΣΚ το χρόνο δεν θα παίξουν τα παιδιά μπάσκετ (δλδ οι 30ρηδες plus και μιλάμε μόνο για απογευματινές ώρες αλλά τέσπα) στο "Ν .Πέρκιζας" τη στιγμή που στο ΧΑΛΑΝΔΡΙ υπάρχουν τόσα άλλα γήπεδα μπάσκετ? (θα υπάρχει παρόμοιο πρόβλημα φαντάζομαι και το μεθεπόμενο ΣΚ όταν το βόλεϊ του ΓΣΧ κάνει παρόμοια εκδήλωση? )

2/ Ποιοι υπάλληλοι του ΔΗΜΟΥ ακριβώς θα εργαστούν υπερ-ωριακά τα ΣΚ?

3/ Δεν είναι (καλώς ή κακώς) μια ευκαιρία να καθαριστεί και να εξωραϊστεί ο χώρος, κάτι το οποίος δυστυχώς όλο το χρόνο δε γίνεται?
19 ώρες πριν · Μου αρέσει! · 1

Αγγελος Νταβίας Είναι μια άποψη όλο αυτό. Αλλά ο ΓΣΧ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ. Δεν αναφέρεται πουθενά.
19 ώρες πριν · Μου αρέσει!

Αγγελος Νταβίας Δεν θα απαντήσω τα υπόλοιπα εγώ. Υπάρχουν αρμόδιοι. Αλλά δεν συμφωνώ με τις θέσεις σου.
19 ώρες πριν · Μου αρέσει!

Nikos Gwgos Το ότι δεν αναφέρεται θα πρέπει να το επιμεληθεί η οργανωτική επιτροπή. Αλλά στην πράξη είναι. Διαφορετικά γιατί το προωθεί τόσο πολύ και δεν κάνουν το ίδιο οι υπόλοιποι αθλητικοί σύλλογοι του ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που έχουν τμήματα μπάσκετ? Και όπως προανέφερα υπήρξε επαφή συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ. του Γ.Σ. Χαλανδρίου (ούτε του ΑΟΚ, ούτε του ΠΡΟΜΗΘΕΑ, τυχαία ονόματα συλλόγων) με τους εκπροσώπους της διοργανώτριας εταιρίας.
18 ώρες πριν · Μου αρέσει!

Αγγελος Νταβίας ;Η ερώτησή σου είναι η ίδια η απάντηση. Ο Ν. Πανταζής μου είπε ότι δεν είναι συνδιοργανωτής.Το ίδιο μου είπαν από την forthnet. Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ και να μην εκχωρεί τους αθλητικούς χώρους δωρεάν. Ανήκουν στους πολίτες.


ΥΓ 1: 
 Ο Νίκος Πανταζής μας είπε ότι ΔΕΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ.
ΥΓ 2:
Από τη NOVA μας είπαν ότι δεν συνδιοργανώνουν με σύλλογο αλλά με ιδιωτική εταιρία που έχει αναλάβει την διοργάνωση και το χορηγικό πρόγραμμα.
ΥΓ 3:
Παρόλα αυτά ο κος Γώγος μας αναδεικνύει .... παρασκήνιο που βεβαίως είναι περίεργο. 

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ:

Τα αθλητικά σωματεία έχουν υποκαταστήσει πλήρως - ΚΑΙ ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ τον δήμο Χαλανδρίου. 
Σε συμφωνία με την απερχόμενη διοίκηση της παρείχαν την ασπίδα που χρειαζόταν για την ανυπαρξία της με αντάλλαγμα να κάνουν ό,τι θέλουν στους αθλητικούς χώρους.

Δεν τα είπαμε τώρα, σας τα είπαμε και προεκλογικά. 

Τι δουλειά έχει ο Γυμναστικός Σύλλογος να ανακατεύεται με την παραχώρηση αθλητικών χώρων σε ιδιωτικές εταιρίες;

Δηλαδή εκτός από την χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων, μέσω αδιαφανών διαδικασιών  - που ουσιαστικά παραδέχεται ότι υπάρχουν και ο κος Γώγος (υποψήφιος με τον Στάθη Ανδρεόπουλο) - οι αθλητικοί σύλλογοι τώρα μπορούν να τους παραχωρούν και σε εταιρίες με δικές τους ενέργειες και συμφωνίες;

Δηλαδή αν ήταν ιδιοκτήτες τι παραπάνω θα μπορούσαν να κάνουν; ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ!
 
Αυτό το πανηγύρι πρέπει να τελειώσει.

Την διαχείριση των αθλητικών χώρων να την κάνει ο δήμος με ΝΟΜΙΜΕΣ διαδικασίες, με διαφάνεια ως προς τους όρους παραχώρησης, με συμβατικές υποχρεώσεις για τον χρήστη και με ΑΝΤΙΤΙΜΟ προς όφελος του δημόσιου ταμείου.

ΣΥΜΦΩΝΕΙ ή ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΑΡΑΓΕ Η ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;  

ΥΓ 4:
Έκαναν deal με ανταπαδοτικά .... την γραμμογράφηση.
Μας έκαναν και χάρη: Τα παιδιά που θα παίξουν στους δημόσιους αθλητικούς χώρους δεν θα πληρώσουν τον ίδιώτη.
ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ! ΣΚΕΨΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΚΙΟΛΑΣ ....     
  
ΥΓ 5:
Είμαστε υπέρ της διεξαγωγής του τουρνουά.
Αλλά πιστεύουμε ότι τα ανταποδοτικά προς την τοπική κοινωνία θα έπρεπε να ήταν περισσότερα και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ.

Και επειδή δεν αερολογούμε εμείς:
  
  • Κάλυψη των λειτουργικών του ΑΚ ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ για το Σ-Κ (μισθοί, φώτα κλπ).
  • Αθλητικό υλικό από τους χορηγούς για τα σωματεία basket της πόλης μας.
  • Τηλεοπτικός χρόνος για προβολή άλλων εκδηλώσεων του δήμου από τον διοργανωτή.

ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΣΚΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ ....

ΠΩ ΠΩ ΣΚΑΤΙΛΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ...

Έρευνα της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", συγκρίνει τις σταυροδοσίες των υποψηφίων Δημ. Συμβούλων του Δήμου μας, το 2010 και το 2014

28-5-2014

Μια…διαφορετική ανάλυση της σταυροδοσίας στις φετινές δημοτικές εκλογές στην πόλη μας. 
Μια σύγκριση των ψήφων που έλαβαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με αυτούς που είχαν πάρει (οι ίδιοι υποψήφιοι με τον ίδιο ή διαφορετικό συνδυασμό) στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Από αυτή την έρευνα την οποία επιμελήθηκε η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης», μπορούν να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν, κυρίως, στο εκλογικό σώμα του Χαλανδρίου και στις προτιμήσεις του, αλλά και στους συνδυασμούς, στην επιρροή των υποψηφίων συμβούλων στους ψηφοφόρους τους (αλλά και στους ψηφοφόρους άλλων παρατάξεων, σχημάτων κ.λπ.), στο τι προσέφεραν στην πόλη ή στο τι δεν προσέφεραν τα τέσσερα (4) προηγούμενα χρόνια.

Έρευνα – Παρουσίαση : πρΟΤΑση

ΤΟ Σ-Κ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΥΧΗ ΟΣΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΗ «ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» ΤΟΥ ΦΟΥΧΤΕΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ.

Αθήνα, 28 Μαΐου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 523

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πολίτες καταδίκασαν στις αυτοδιοικητικές εκλογές τους αιρετούς που επιχείρησαν να εκχωρήσουν σε ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα τη διαχείριση των απορριμμάτων και να παίξουν παιχνίδια σε βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων της, αλλά κυρίως σε βάρος των δημοτών τους, ανεβαίνοντας στο «άρμα» της «Ελληνογερμανικής συνεργασίας» του εντεταλμένου της Γερμανικής Καγκελαρίας Φούχτελ.

Προεξάρχοντος του κ. Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής, έφαγαν «μαύρο» στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Οι πολίτες είπαν ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στις συντεχνίες και έστειλαν πολλούς Δημάρχους στα… σπίτια τους. Ένας μεγάλος αριθμός αιρετών τη γλύτωσε οριακά, ενώ το μήνυμα ήταν σαφές προς όλους, ακόμη και σε αυτούς που λόγω συγκυριών απέφυγαν την «καταιγίδα»: 
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πρόκειται να μετατραπεί σε πεδίο δράσης ιδιωτικών συμφερόντων με στόχο το εύκολο κέρδος στις πλάτες των δημοτών.

Η ήττα που υπέστη ο κ. Γιάννης Σγουρός ήταν ενδεικτική της καταδίκης των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων τα οποία προωθούσε ο ίδιος και εξυπηρετεί η συγκυβέρνηση. Άλλη μία απόδειξη, ήταν η απόρριψη του Νίκου Χιωτάκη, κουμπάρου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τους κατοίκους της Κηφισιάς. Ο συγκεκριμένος Δήμαρχος τάσσονταν αναφανδόν υπέρ της διαχείρισης των απορριμμάτων από το σύστημα των εργολάβων.

Η λίστα με αυτούς που τιμωρήθηκαν για τη στάση τους ή για την προσήλωσή τους στην εξυπηρέτηση συμφερόντων σε βάρος της επίλυσης των κοινωνικών προβλημάτων είναι μακριά. Οι Δήμαρχοι Ήλιδας, Κοζάνης, Καβάλας, Λάρισας, Πάτρας, Βριλησσίων, Λαγκαδά και πολλοί ακόμη είναι μεταξύ αυτών που πήραν την… άγουσα. Στο παρά πέντε την απέφυγαν αρκετοί ακόμη.

Αποδείχθηκε πώς οι πολίτες έχουν γνώση και κρίση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. κατήγγειλε, αντιστάθηκε και ανέδειξε όλες τις μεθοδεύσεις της συγκυβέρνησης και των αιρετών που γίνονταν υπό τον μανδύα της δήθεν «Ελληνογερμανικής συνεργασίας», των συναντήσεων με τον κ. Φούχτελ και άλλων περίεργων… πρωτοβουλιών.

Η δικαίωση ήρθε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ακύρωσε τις διαδικασίες χρηματοδότησης μέσω Ε.Σ.Π.Α. των Σ.Δ.Ι.Τ. της διαχείρισης των απορριμμάτων σε Αττική και άλλες δέκα Περιφέρειες της χώρας, διαπιστώνοντας σοβαρές παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας με σημαντικότερη αυτή του όρου-καρμπόν σε όλες τις Σ.Δ.Ι.Τ. περί εγγυημένης ποσότητας παραγωγής απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να εφησυχάσουν. Θα βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού, ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις