Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΡΑΣΗ - ΘΩΜΑ - ΝΤΑΒΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΩΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ
Όσα θέματα έχουμε αναδείξει από την ΠΛΑΤΕΙΑ για το Πεύκο Πολίτη και την μελέτη ένταξης του που αναρτήθηκε από την διοίκηση Ρούσσου μετά την απόφαση για την ψευτοκατάργηση της Ελ. Πεντέλης συζητήθηκαν εχθές το απόγευμα σε πολύωρη σύσκεψη των επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων που καταψήφισαν την πρόταση κατάργηση της Ελ. Πεντέλης και αποχώρησαν από την συνεδρίαση του ΔΣ που ενέκρινε την ανάρτηση της μελέτης ένταξης των Γ. Κουράση, Γ. Θωμά και του Α. Νταβία.

Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα, παρουσία τεχνοκρατών συμβούλων και  παρά τις επιμέρους διαφορές που υπάρχουν - κυρίως στο θέμα της διαχείρισης του θέματος του καταυλισμού -  κατέληξε ότι οι τρεις δημοτικές παρατάξεις θα αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες, αφού στα κεντρικά ζητήματα που αφορούν την (ανύπαρκτη) πιθανότητα έγκρισης της μελέτης όπως αυτή έχει αναρτηθεί διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: 
Το Χαλάνδρι είναι πάνω από τις προσωπικές και παραταξιακές μας διαφορές. Για την ένταξη του Πεύκο Πολίτη προσωπικά έχω αφιερώσει 25 χρόνια από την ζωή μου λέγοντας πάντα την αλήθεια στους κατοίκους - όσο δυσάρεστη και αν ήταν. 
Δεν φοβάμαι καμία σπέκουλα μικροπολιτικής για την πρωτοβουλία της κοινής δράσης με όσους συναντηθήκαμε στο θέμα αυτό στις ψηφοφορίες του δημοτικού συβουλίου και όχι παρασκηνιακά.
Η ώρα της αλήθειας για το Πεύκο Πολίτη έφτασε. 
Και η τραγική δικαίωσή μας από την αποκάλυψη αυτής της αλήθειας με την υποτιθέμενη κατάργηση της Ελ. Πεντέλης που δεν έγινε τελικά, αποδεικνύει στους σκεπτόμενους συμπολίτες μας - ιδιοκτήτες της περιοχής ότι ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΔΙΚΙΟ που θα ζητήσουμε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, συμπληρώσεις και τροποποιήσεις ώστε η μελέτη ένταξης ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ, όχι απλώς να φύγει από τον δήμο για να "επισπεύσουμε τις διαδικασίες" όπως λένε οι λαϊκιστές προχειρολόγοι που έχουν οδηγήσει 25 χρόνια την διαδικασία σε παλινωδίες που την κρατάνε εκτός σχεδίου, "επισπεύδοντας" πάντα τις διαδικασίες και "σώνοντας" τους ιδιοκτήτες.
Διογκώνοντας όμως παράλληλα το κόστος της μελέτης το οποίο έχει υπερβεί το 1,5 εκ. ευρώ.
ΣΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ.

Το ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ και η ΖΩΝΗ Δ. ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ θα μπουν στο σχέδιο μόνο αν ο δήμος σπεύδει ΒΡΑΔΕΩΣ και κυρίως σπύδει  ΣΟΒΑΡΩΣ και ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ και ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ τεκμηρίωση. 
Αυτό είναι το μήνυμά μας.