P

P

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Επιπλέον χρηματοδότηση 40 εκατ.€ για τους Βρεφονηπιακούς – Παιδικούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ & ΚΔΑΠ/ΜΕΑ


logokedke

Επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 40 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη του συνόλου των διαθέσιμων θέσεων, που προσφέρουν οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ, του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», εξασφαλίστηκε σήμερα, σε ευρεία σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Ο. Κωνσταντινόπουλος, και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας Β. Κεγκέρογλου , αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρό της , Κ. Ασκούνη, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ Ι. Μέξης.

Έτσι, συνολικά θα διατεθούν 200 εκατ. ευρώ, για 89.000 θέσεις για την περίοδο 2014-2015, αφού κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκτιμήθηκε ότι με τον υφιστάμενο προϋπολογισμό των 160 εκατ. ευρώ, ένας σημαντικός αριθμός παιδιών θα έμενε εκτός Παιδικών Σταθμών.

Η ΚΕΔΕ, μετά την εξέλιξη αυτή, εκφράζει την ικανοποίηση της για τη θετική κατάληξη των προσπαθειών της, αφού με την υπεύθυνη, επίμονη και τεκμηριωμένη στάση και θέση της, κατόρθωσε να πείσει την κυβέρνηση, για την αναγκαιότητα εξασφάλισης των επιπλέον πόρων.

Με την αύξηση της χρηματοδότησης αυτής, η ΚΕΔΕ εκτιμά ότι καλύπτεται το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων που προσφέρουν οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ/ΜΕΑ,.

Σημειώνεται ότι, με τη συμφωνία αυτή καλύπτονται 89.000 θέσεις για την περίοδο 2014-15, έναντι 68.000 θέσεων της περιόδου 2013-14, 57.000 θέσεων της περιόδου 2012-13 και 43.000 θέσεων της περιόδου 2011-12.

Όπως όμως τονίζει εμφατικά η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της :« μετά τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι για αυτές τις κοινωνικές δομές που αφορούν στην ευαίσθητη προσχολική ηλικία, επιβάλλεται να εξευρεθεί μόνιμη και σταθερή λύση».

http://www.localit.gr/, 12/8/2014

Εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για τις παιδικές χαρές


παιδικές χαρές

Διευκρινίσεις για το νέο καθεστώς που αφορά στη λειτουργία υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών δίνει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών. 
Σε αυτή αναφέρονται αναλυτικά οι ρυθμίσεις που αφορούν την επιλογή του τόπου κατασκευής και την τεκμηρίωση αυτής, τη μελέτη οργάνωσης, κατασκευής και λειτουργίας της παιδικής χαράς που πρέπει να εκπονήσουν οι ΟΤΑ, τον καθορισμό των υλικών εξοπλισμού και τη διαδικασία πιστοποίησης

Για τις υφιστάμενες παιδικές χαρές δίνονται οδηγίες ως προς τις απαιτήσεις για την καταλληλότητα λειτουργίας υφιστάμενης παιδικής χαράς, τη χορήγηση βεβαίωσης καταλληλότητας, αλλά και τη διαδικασία ανακατασκευής που πρέπει να ακολουθείται.

Διαβάστε αναλυτικά την εγκύκλιο.

http://www.localit.gr/, 12/8/2014

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έρχεται ο πρώτος μεγάλος καύσωνας – Συστάσεις από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής ΠροστασίαςΟ πρώτος καύσωνας του φετινού καλοκαιριού βρίσκεται προ των πυλών. Από την Τρίτη ως την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Στα ηπειρωτικά της Ελλάδας, κατά τόπους, θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα την Παρασκευή και στα ανατολικά το Σάββατο. Στις Κυκλάδες θα φτάσει τους 35 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 38. Πτώση αναμένεται από το απόγευμα του Σαββάτου από τα δυτικά και βόρεια, αλλά θα γίνει αισθητή σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή. Παράλληλα θα αυξηθούν οι βόρειοι άνεμοι στα 7 με 8 μποφόρ.

Η Τμηματάρχης Προγνώσεων Επαγρύπνησης της ΕΜΥ Αγγελική Μαρινάκη επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως είναι η πρώτη φορά για φέτος που η θερμοκρασία θα κυμανθεί πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου. «Υπάρχει μια διάρκεια του φαινομένου, μια εμμονή για 2-3 μέρες, γι’ αυτό και βγάλαμε έκτακτο δελτίο» αναφέρει η κ. Μαρινάκη.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά κυρίως την Κυριακή, ο καιρός θα αλλάξει αισθητά με ενισχυμένους βόρειους ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς σε ορισμένες ηπειρωτικές περιοχές και πιθανές καταιγίδες, ιδιαίτερα στα κεντρικά και βόρεια.

Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά σε περιόδους καύσωνα να αποφεύγεται η ηλιοθεραπεία, το βάδισμα, το τρέξιμο και η βαριά σωματική εργασία. Να προτιμούνται τα ελαφρά, άνετα και ανοιχτόχρωμα ρούχα καθώς και τα ελαφρά και μικρά γεύματα, με έμφαση στα φρούτα, τα λαχανικά με περιορισμό των λιπαρών τροφών. Συχνά χλιαρά ντους, καπέλα και γυαλιά ηλίου συνιστούνται επίσης. Τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα.

http://www.aftodioikisi.gr/, 12/8/2014