Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η αρχή της συζήτησης για τα έσοδα
Το παγκάρι του νεκροταφείου

Ν. Πανταζής, Δήμαρχος κ. Ρούσσος, Αντιδήμαρχος κα Χριστούλη, Γ. Θωμάς, κ. Τζούρας, Μ. ΚόσσυβαςΝταβίας 1 - Απάντηση ΡούσσουΝταβίας 2ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣ - ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΓΓ ΔΗΜΟΥ)ΘΩΜΑΣ
ΡΟΥΣΣΟΣ: Συντρίψατε την καρικατούρα της πολιτικής μας. Ποτέ δεν είπαμε ότι δεν θέλουμε έσοδα από διαφήμιση και τραπεζοκαθίσματα.(συνεχίζεται)

ΝΕΟ ΔΣ ΣΤΟ .... ΜΗΛΟΝ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ: ΤΗΝ ΦΛΥΑ.

Λόγω πολλών τηλεφώνων φίλων και συνεργατών που ζητούν ενημέρωση σχετικά με το θέμα αυτό, το ανεβάζουμε πριν την μεγάλη συζήτηση που έγινε για τα έσοδα του δήμου η οποία θα ακολουθήσει (θέλει πολύ χρόνο η επεξεργασία του).

Μόνο ο Σ. Ανδρεόπουλος - με τις γνωστές του απόψεις γύρω από το θέμα - έγινε δεκτός από την πλειοψηφία στο νέο Δ.Σ.


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Καταψήφισαν οι παρατάξεις Κουράση - Ανδρεόπουλου - ψήφησαν όλοι οι άλλοι.Πρόταση για κλείσιμο των δήμων προς τα όργανα της αυτοδιοίκησης. Επεισοδιακοί διάλογοι.
Αντιδράσεις.ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 13-11 ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ, ΓΠΣ, ΕΝΤΑΞΗ Π. ΠΟΛΙΤΗ

1. Ενημέρωση Ρούσσου για την παραχώρηση του Μ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ στον δήμο.
2. Ενημέρωση για ενταξιακή διαδικασία Πεύκο Πολίτη με ΑΠΟΛΥΤΗ επιβεβαίωσή όσων κατά καιρούς έχουμε γράψει: Η ζώνη της Ελ. Πεντέλης δεν αποζημιώνεται από το κράτος.
ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΓΠΣ - που εγκρίθηκε μόλις τον Απρίλιο δηλαδή νέα μελέτη και νέα εκατομμύρια. Ισχυρισμοί Ρούσσου ότι η ενταξιακή διαδικασία δεν θα καθυστερήσει.3. Οι προτεινόμενοι χώροι μετεγκατάστασης των τσιγγάνων - το κτήμα της καθαριότητας
 ΠΑΝΤΑΖΗΣ για την Ελ. Πεντέλης ... ("να είμαστε έτοιμοι με τον Ιωνά όταν θα περάσει το ρυθμιστικό"
Απάντηση Ρούσσου.

ΘΩΜΑΣ: Να κανονιστεί συνάντηση των μελετητών με τις παρατάξεις.
ΡΟΥΣΣΟΣ: Καμία αντίρρηση

ΚΟΥΡΑΣΗΣ: Ο χώρος στο Πάτημα που υποδεικνύει για μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ η αποκεντρωμένη είχε προταθεί από συνάδελφο δημοτικό συμβούλο.ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Η πρότασή μου ισχύει για χρήση και του χώρου στην Δουκ. Πλακεντίας.
ΝΤΑΒΙΑΣ: Το θέμα των τσιγγάνων και της ένταξης είναι πολιτικό θέμα και όχι τεχνικό. Δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η μελετητική ομάδα του Πεύκο Πολίτη νόμιζε ότι ζήταγα ρουσφέτι όταν της ζήτησα ενημέρωση.
ΡΟΥΣΣΟΣ: Είχα καμιά δεκαριά χρόνια να συμφωνήσω με τον Νταβία. Είχαμε εναντιωθεί στην κατασκευή της Ελ. Πεντέλης εδώ και 20 χρόνια. Φτάσαμε σήμερα στο αυτονόητο.
Ασαφής απάντηση περί του κόστους τροποποίησης του ΓΠΣ.
Θα αλλάξουμε το ΓΠΣ αλλά δεν θα καθυστερήσουμε την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ- ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητά μέλη και  φίλοι του Συλλόγου μας,

Σας καλούμε στην Ετήσια Συνέλευση του Συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού μας, που θα γίνει στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου  τη Δευτέρα  17 Noεμβρίου  2014 και ώρα 17.00 με τα ακόλουθα θέματα:
  1. Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
  2. Απολογισμός της ετήσιας διαχειριστικής περιόδου μέχρι 31-10-2014 και προϋπολογισμός της επομένης
  3. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
  4. Συζήτηση και έγκριση των ανωτέρω και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής
  5. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη επτά [7] τακτικών μελών Δ.Σ, πέντε [5]  αναπληρωματικών και τριών [3] μελών της εξελεγκτικής επιτροπής.

Επειδή κατά κανόνα δεν επιτυγχάνεται απαρτία την  πρώτη φορά, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί χωρίς άλλη πρόσκληση μετά επτά [7] ημέρες,  τη Δευτέρα 24 Noεμβρίου 2014  στις 17.00  στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου – Λεωφ. Πεντέλης και Αχαΐας,
 [είσοδος από οδό Αχαΐας].  

Μέλη του Συλλόγου μας που είναι ταμειακά τακτοποιημένα  και επιθυμούν να υποβάλουν υποψηφιότητα για το Δ.Σ, σύμφωνα με το καταστατικό μας, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τουλάχιστον τρείς (3) μέρες πριν στα τηλέφωνα:   2106814083, 2103254165, 2106820623 ή να στείλουν  e-mail. 

Πριν από την έναρξη της γενικής συνέλευσης [17.00 – 17:30]  μπορούν να εξοφληθούν συνδρομές και να συμπληρωθούν αιτήσεις για εγγραφές νέων μελών.
Παρακαλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας  να παραστούν μαζικά σ’ αυτή την κορυφαία εκδήλωση, όπου θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων και, μέσω της ανταλλαγής απόψεων, ο προγραμματισμός της δράσης μας για την επόμενη χρονιά, καθώς και η ανάδειξη νέων μελών του ΔΣ για τη διετία 2014-2016.

Σε περίπτωση  κωλύματος μέλους να παραστεί κατά την ψηφοφορία  μπορεί να εξουσιοδοτήσει κάποιο άλλο μέλος να ψηφίσει αντί γι αυτόν/ήν χρησιμοποιώντας εξουσιοδότηση που φέρει τη σφραγίδα του Συλλόγου. Κάθε ένας  από τους παρόντες μπορεί να φέρει μόνο μια εξουσιοδότηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος                                 Η Γεν.Γραμματέας
                                             Ε Ρήγα                                                Κ. Δάνου


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ- ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 

Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ 86    15234 ΧΑΛΑΝΔΡΙ


ΤΗΛ 2106814083, 2103254165,2106820623    


ΤΟ VIDEO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1973


Τo πόρισμα για τους επίορκους των δήμων – Πολλές οι παράνομες μονιμοποιήσεις που “βλέπει” ο ΑΣΕΠ


Η δεύτερη μεγάλη δεξαμενή απολύσεων μετά τους “διαθέσιμους” υπαλλήλους στο Δημόσιο φαίνεται πως βρέθηκε ήδη στους Δήμους και αφορά στις μονιμοποιήσεις μέσω του «Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου» (ΠΔ 164/2004)

Το “πλαίσιο αντιμετώπισης” αυτών των παράνομων μονιμοποιήσεων καθορίζεται επί της ουσίας από την απόφαση του ΑΣΕΠ για τις μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στο Δήμο Δραπετσώνας.

Στις 4 Νοεμβρίου το ΑΣΕΠ έκρινε ως παράνομες τις 27 μονιμοποιήσεις συμβασιούχων στον συγκεκριμένο Δήμο που είχαν πραγματοποιηθεί το 2004 και ζητά την ανάκληση των προσλήψεων.

Η απόφαση 590 του Γ’ Τμήματος του ΑΣΕΠ στηρίζεται στο πόρισμα του επιθεωρητή της Ανεξάρτητης Αρχής Λ. Λυμπερόπουλου που αποκάλυψε τις παρατυπίες στις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων στον Δήμο Δραπετσώνας, όπου αποκαλύπτεται πως πραγματοποιήθηκαν εν γνώσει της δημοτικής αρχής την περίοδο 2002-2006.

Η απόφαση αποτελεί «πιλότο» για αντίστοιχες παράνομες μονιμοποιήσεις συμβασιούχων σε άλλους δήμους και αποσαφηνίζει το πλαίσιο αντιμετώπισής τους.

Με βάση το πόρισμα που αποκαλύπτει η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, υπήρξαν υπάλληλοι που παρουσίασαν πλαστά έγγραφα και συμβάσεις ώστε να μπορέσουν να υπαχθούν στο νόμο Παυλόπουλου και σε κάποιες περιπτώσεις, εν γνώσει των υπευθύνων του Δήμου, κατάφεραν να μονιμοποιηθούν παράνομα.

Τώρα το επόμενο βήμα είναι η άμεση διακοπή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων αυτών, αλλά και η άμεση απόλυσή τους, ενώ σε δεύτερη φάση θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις τόσο εναντίον των υπαλλήλων όσο και κατά των υπεύθυνων από την πλευρά του Δήμου που εν γνώσει τους ενέκριναν τις μονιμοποιήσεις.

Η τακτική αυτή θα ακολουθηθεί -και μάλιστα άμεσα- σε όλες τις ανοιχτές υποθέσεις καθώς υπολογίζεται ότι είναι πολλές οι αντίστοιχες περιπτώσεις σε όλους τους δήμους τις χώρας.

Στο πόρισμα υπάρχουν αναφορές για υπαλλήλους που εμφάνισαν συμβάσεις από το… πουθενά, με τη συνέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου, ή βεβαίωση απασχόλησης και άλλα έγγραφα που επί της ουσίας “ανακαλύφθηκαν” μόνο και μόνο για να επιτευχθεί η μονιμοποίησή τους με παράνομο τρόπο.

Τώρα οι υποθέσεις έχουν διαβιβαστεί στον εισαγγελέα που έχει ασκήσει διώξεις.

aftodioikisi.gr

Δήμος Χαλανδρίου: Υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιού, εφήβου και οικογένειαςΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 
Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ 
ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ,
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ 
ΑΙΣΧΥΛΟΥ 28, ΧΑΛΑΝΔΡΙ 15234
ΤΗΛ : 2106894444 , ΦΑΞ : 2106894944
e-mail : proliptiki.iatriki@halandri.gr

ΧΑΛΑΝΔΡΙ 06/11/2014

Ο Δήμος Χαλανδρίου στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής και της πρόληψης παρέχει υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιού, εφήβου και οικογένειας. 

Μια διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από παιδοψυχίατρο, ψυχολόγους και ειδικούς παιδαγωγούς εργάζεται συλλογικά και παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:

• Παιδοψυχιατρική αξιολόγηση

• Διάγνωση και αποκατάσταση μαθησιακών δυσκολιών

• Ανίχνευση και αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών σε παιδιά προσχολικής ηλικίας

• Συμβουλευτική γονέων και οικογένειας

• Ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων με συναισθηματικές δυσκολίες ή και προβλήματα συμπεριφοράς

• Ευαισθητοποίηση κοινότητας με ημερίδες

Η υπηρεσία λειτουργεί κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 210 6894444 από Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 – 16.00

Για κάθε περαιτέρω πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.