Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥ ΑΡΑΓΕ;

του Ακατανόμαστου
Το δημοτικό συμβούλιο Χαλανδρίου - με τηλεδιάσκεψη (ακόμα) - πήρε μια απόφαση ΝΤΡΟΠΗ αυτή την εβδομάδα ύστερα από πρόταση των κυβερνητικών παρατάξεων που - βέβαια - αποδέχτηκε ασμένως ο yesmen - δήμαρχος της Αντίστασης στα 4:

Τι απόφαση;

Να ζητηθεί από τα αρμόδια υπουργεία να ιδρύσουν γραφείο εξυπηρέτησης φορολογουμένων στο Χαλάνδρι μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ Χαλανδρίου. (που ο δήμαρχος έλεγε ότι θα αποτρέψει και βέβαια δεν απέτρεψε).

Ζητάει λοιπόν ο δήμος να γίνει ένα δημοτικό (?????) γραφείο φορολογουμένων διότι η ΑΑΔΕ έκλεισε - και ΞΕΡΕΙ γιατί την έκλεισε - την ΔΟΥ της ντροπής.

Οι κυβερνητικές παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο - δια των κων Κραίδη και Βάσιου (με την σύμφωνη γνώμη βεβαίως και του ... επικεφαλής ΚΑΙ των τριών δεξιών παρατάξεων στον δήμο Γ. Κουράση τo είχαν πρότεινει αμέσως μετά το κλείσιμο της ΔΟΥ (έτοιμο το είχαν, επεξεργασμένο βρε παιδί μου, δεν χρειάστηκε πολύ σκέψη η....  πρόταση).

Βγήκαν δημόσια πριν την συνεδρίαση του ΔΣ λοιπόν  και αντί να πουν ότι Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ πρέπει να λύσει το θέμα με την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων (αν υπάρχει θέμα την εποχή του διαδυκτίου και του facebook των ΚΑΠΗ ) είπαν ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

Πρότειναν να αναλάβει ο δήμος Χαλανδρίου το κόστος - λειτουργικά κόστη, ευθύνες κλπ - για να φτιαχτεί στο Χαλάνδρι αυτό το ιδιότυπο "φορολογικό γραφείο" - που κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα κάνει, τι αρμοδιότητες θα του εκχωρήσει η ΑΑΔΕ (ΚΑΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ) και άρα το μόνο που είμαστε σίγουροι - ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ότι θα κάνει είναι να λειτουργήσει σαν ένα ακόμα διαμεσολαβητικό δημοσιουπαλληλικό επίπεδο .... ταλαιπωρίας, ένας ακόμα "πάγκος" για να περνάει ο φορολογούμενος - με το ανάλογο .... κόστος διάφορων γαμοσήμων και γρηγοροσήμων (you know what i mean).

Πέρα όμως από αυτό το αυτονόητο υπάρχει άλλο ένα μεγάλο ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ (εγκληματικό κατά την γνώμη μου) σε αυτή την ιστορία:

Είναι η φαινομενικά απλά λαϊκίστικη και ψηφοθηρική στάση κάποιων νεόκοπων αυτοδιοικητικών - εκλεκτών του συστήματος - να ζητούν από τον δήμο να γιατρέψει πάσα νόσο και πάσα μαλακία (του κράτους ή δικιά τους).

Και μάλιστα ειδικά από τον δήμο Χαλανδρίου που έχει "αριστερή" (κατά δήλωσή τους) διοίκηση ώστε κάποια "αριστερά" - εν προκειμένω του Ρούσσου, της Χριστούλη και των λοιπόν παιδιών της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ 4.  της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ και του ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΒΟΛΕΜΑΤΟΣ του αριστερού - να ανοίξει διάπλατα τον δρόμο για να φάει συνολικά η αυτοδιοίκηση στο κεφάλι το πολιτικό κόστος. την ευθύνη των ακραίων κυβερνητικών επιλογών.

Μπορεί λοιπόν η "πρωτοβουλία" των αντιδημάρχων του Κουράση να διαβαστεί απλά ως μια ψηφοθηρική στάση χαϊδέματος αυτιών των μπαμπουίνων που τους ψηφίζουν (γιατί σε τέτοιους απευθύνονται αυτές οι .... σωτήριες πρωτοβουλίες "εξυπηρέτησης") ΑΛΛΑ μπορεί να είναι και ένα καλοστημένο κομματικό σενάριο για να μεταφερθεί η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια της τοπικής αγοράς και των φορολογουμένων - Χαλανδρίου και Βριλησσίων - για το κλείσιμο της ΔΟΥ της ντροπής (αντί του κολασμού των υπευθύνων που την έκαναν ΔΟΥ της ντροπής) από την κυβέρνησή τους ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, που "δεν δέχτηκε να πληρώσει τα κερατιάτικα" αν έλεγε όχι.

Κομματικός πατριωτισμός αλλά και απροκάλυπτος πολιτικός εκβιασμός.
Ναι;

Και αυτό γίνεται με μεταρρυθμιστικό και αυτοδιοικητικό κοστούμι.

Ακούστε πρώην συνάδελφοι: Αν θέτε να γίνει μια ουσιαστική μεταρρύθμιση ζητήστε ΤΗΝ ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ΑΛΛΑΓΗ του φορολογικού μοντέλου.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, όχι τα γραφεία εξυπηρέτησης.

Υπάρχουν και λογιστές και βέβαια και ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.

(Είδατε, σας την βγήκα από τα δεξιά για τα συμφέροντα του .... ιδιωτικού τομέα, της αγοράς: ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ. 
Και το έκανα γιατί - το έχω πει ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ στις ομιλίες μου: Εμείς είμαστε πραγματικά με την αγορά και τον ιδιωτικό τομέα στον χώρο του, στην δουλειά του.
ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ οι ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΤΕ να ξεπουλήσετε τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ για .... τα μεσιτικά. Αυτό υποκρύπτεται πίσω από τις κραυγές σας για την αγορά και τον ιδιωτικό τομέα.
Που εσείς που κόβεστε τον θέλετε εξαρτημένο από την εξουσία του δημοσίου, από το κράτος ΣΑΣ.

Ζητήστε λοιπόν νεόκοποι ψευτομεταρρυθμιστές - εντολοδόχοι να οργανωθεί έτσι το κράτος μας ώστε η αυτοδιοίκηση να έχει φορολογικές αρμοδιότητες και πόρους που θα αποκεντρωθούν από το κράτος  και όχι γραφεία …. μεσιτείας.

Και δεν λέω προσθετικές φορολογικές αρμοδιότητες, έτσι;
Ξηγημένοι να είμαστε.
Δεν λέω να ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ η αυτοδιοίκηση.
Να ΠΑΡΕΙ φόρους από το κράτος λέω.
Το υπογραμμίζω γιατί εσείς είστε ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΤΕΣ και πρέπει να τα κάνουμε δίφραγκα αφού  κάποιοι ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ και τα γραπτά μας να αντέχουν στον χρόνο και τις εναλλαγές στις κυβερνήσεις..

Όμως αυτά δεν τα λέτε, δεν τα λέει κανείς.

Είναι ... μη τζιζ γιατί είναι ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ αλλά και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΑ κανονικά, όχι μουσαντέν.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ!

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Και δεν είναι για τους δεξιούς - που είναι εξ ορισμού συντηρητικοί φρουροί του πυρήνα, των δομών του βαθέως  κράτους της δεξιάς ούτε βέβαια για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ και της παράδοσης, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ρούσσου και των yesmen.

Η διοίκηση του δήμου - όπως μου μετέφερε ο δημοτικός σύμβουλος  Δημήτρης Λέρτας - θα απαντήσει στον ΜΟΝΑΔΙΚΟ "κακό" στο Χαλάνδρι, που τολμάει να μιλάει δημόσια - ότι "δεν πήρε απόφαση να φτιάξει φορολογικό γραφείο αλλά να ζητήσει από την κυβέρνηση να το κάνει" άρα η κριτική του – θα πουν – είναι …. τι να πρωτοθυμηθω από το τι σέρνουν ....
Ξέρετε τι θα ακούσω πάλι, οπότε μην σταθώ περισσότερο στους μπούληδες και το bulling τους που το έχω γράψει στα μέζεά μου και αυτό τους τρελλαίνει.

ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΘΑ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΙΕΡΑ (εκτός του ότι θα με βρίσουν).

ΣΚΕΤΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ. 
ΑΚΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ….

Γιατί δεν ζήτησαν να ανοίξει παράρτημα της ΔΟΥ Χολαργού τότε; 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ, όχι γιαλαντζί φορολογικό γραφείο.
Με δικαιώματα υπογραφής βεβαιώσεων και ρυθμίσεων για τον πολίτη και υπό τον έλεγχο των αρμοδίων του υπουργείου Οικονομικών, όχι του κάθε ψηφοθήρα δημοτικού άρχοντα, της μαμάς του, της γυναίκας του ή της θειάς του ....

Αν θέλει λοιπόν η κυβέρνηση στο Χαλάνδρι να ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΕΦΟΡΙΑ ή ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ και αν θέλει το δημοτικό συμβούλιο  να διεκδικήσει αυτό.

ΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΜΩΣ, παρακαλούμε πολύ εμείς. Με αποσπασμένους δημόσιους υπαλλήλους από .... το ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ, άντε από το Ελληνικό ή την Φυλή. Οξω από δω πάντως.

Αυτό να ζητήσει ο δήμος, και μάλιστα να το στηρίξω και εγώ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ yesman

(Και μάλιστα αυτό το «από το Διδυμότειχο» κανονικά θα έπρεπε να γίνεται ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ και να γυρίζει κάθε τρία χρόνια  το προσωπικό γύρω - γύρω για να μην γίνονται αρρωστημένα κατεστημένα. Και στις δημοτικές υπηρεσίες το ίδιο και στα ΑΤ και σε όλο το δημόσιο, αλλά αυτά δεν τα λέω συχνά  γιατί οι δημόσιοι υπάλληλοι της οικογένειάς μου χαλιόνται. ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και τους αγαπάμε.  Αλλά η βολή τους δεν είναι επαρκής λόγος για να κάνουμε λοβοτομή και να μην βλέπουμε την πραγματικότητα και τις ΄ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ που χρειάζονται.)

Αν ήθελε λοιπόν ο δήμος επίσημα ας ζητούσε ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΦΟΡΙΑΣ.
Kαι όχι να ζητάει επίσημα  ένα "δημοτικής διοίκησης" φορολογικό γραφείο ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ (ΜΕΣΙΤΕΙΑΣ) αμφιβόλου ρόλου εξυπηρέτησης για τον δημότη αλλά .....

.... που είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ σε όσους καταλαβαίνουν (λίγο, όχι πολύ) και ξέρουν το ρωμαίικο ότι θα είναι ευεπίφορο (sic) – σε γνωστά παράκεντρα ΚΡΑΓΜΕΝΗΣ τοπική διαπλοκής  από τα οποία όλοι παριστάνουν ότι διατηρούν αποστάσεις αλλά ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΙ .
Ευεπίφορο να αναπαράγει  και να επιχειρήσει να διασώσει τον αρρωστημένο δεσμό ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗΣ ΕΛΙΤ του δήμου Χαλανδρίου με την ΔΟΥ. Την αρρώστια του Χαλανδρίου όπως ΕΜΕΙΣ (όλοι εμείς παλιά) λέγαμε.

Δηλαδή ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ της ΔΟΥ της ντροπής και εγώ ούτε θα φοβηθώ, ούτε θα σταματήσω να παρεμβαίνω ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ να θυμίσω τον ΠΥΡΗΝΑ της δικής μας πολιτικής κατάθεσης στην τοπική κοινωνία. Θα το κάνω βέβαια αρκετά λιγότερο και στα πολύ σημαντικά (κατά την ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΡΙΣΗ σημαντικά, όχι του Ρούσσου).

Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ - ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ - ΠΑΡΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ σε έναν χώρο ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ εκτός από .... πολιτικά διαμεσολαβητική. ΜΕΣΙΤΙΚΗ.

Κάποιοι .... "τα ΄’χαν αλλά τους τα χάλασαν" μου φαίνεται και ... βγάζουν άγχος.

Ο ΔΗΜΟΣ στην δομή του κράτους και της κοινωνίας μας έχει ΠΟΛΛΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ που μακάρι να τις ασκούσε όπως θα θέλαμε οι αυτοδιοικητικοί.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ - που πρέπει πρώτα, κύρια να τον απασχολούν αλλά και άλλες - πολλές, που ήδη το αδηφάγο κεντρικό κράτος του έχει φορτώσει χωρίς να του δώσει τους αντίστοιχους πόρους.

Έχει χώρο σχεδιασμού και υλοποίησης  πολιτικών κοινωνικά χρήσιμων.  Αναπτυξιακών και παραγωγικών  πολιτικών όχι …. διαμεσολαβιτικών.

Εκεί που δεν έχει δουλειά ας μην ανακατεύεται.
Μοιάζει.... εκ του πονηρού το ανακάτεμά του.

Ο δήμος - μεσίτης - διαμεσολαβητής δεν είναι ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΜΕΤΕΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Δεν είναι σίγουρα ΧΡΗΣΙΜΗ πολιτική. 
Δεν είναι ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ πολιτική.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ λοιπόν να κάνει ο δήμος αυτό που κάνει ο Ρούσσος, δηλαδή αντί να ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ σοβαρές μεταρρυθμίσεις και τους πόρους που δικαιούται - από όλες τις κυβερνήσεις, άσχετου κόμματος - να γίνεται ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ των ευθυνών τους και να ζητάει απλά ένα μικρό ρολάκι διαμεσολάβησης .... μία ΜΕΣΙΤΕΙΑ (σε πολιτικά προνόμια) - για μια παρέα κολλητών που κινδυνεύει να γίνει .... συμμορία - για να θυμηθώ μια ρήση του Βαρβέρη στο δημοτικό συμβούλιο που κατήργησε τα νομικά πρόσωπα και ενέκρινε τον ΟΕΥ της ντροπής.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.

Και όποιος παριστάνει ότι ομνύει στο συμφέρον των δημοτών αλλά δεν το καταλαβαίνει είναι είτε ηλίθιος, είτε πιασμένος.
ΑΥΤΕΣ οι "ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΙΚΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΚΟΛΠΟΥ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΜΑΥΡΕΣ!

Και ο νοών νοείτο.

Καλό Σ-Κ.
Α.Ν.