Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Δήμος Βριλησσίων - Πρασινίζουν οι σχολικές αυλές στην πόλη μας

 

 

Ο Δήμος Βριλησσίων σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό We4All ξεκίνησε το πρόγραμμα περιβαλλοντικών εκπαιδεύσεων στις σχολικές μονάδες των Βριλησσίων. Η αρχή έγινε από το 1ο Γενικό Λύκειο Βριλησσίων.  Οι μαθητές του σχολείου που συμμετέχουν παράλληλα και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών «Φυσικό Περιβάλλον – Διατηρώ και αλλάζω» ενημερώθηκαν από το εξειδικευμένο προσωπικό της We4all  για τα οφέλη της φύτευσης, με στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας για την αξία των δέντρων, ιδιαίτερα μέσα στις πόλεις.   

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να μιλήσουμε στα παιδιά για το Πράσινο και την ανάγκη της ενίσχυσής του από το να φοιτούν σε ένα πράσινο σχολείο. Διαδίδουμε στη νέα γενιά το μήνυμα της αγάπης στο περιβάλλον και τη φύση, ενώ τα δέντρα που φυτεύονται «υιοθετούνται» από τους μαθητές και με τον τρόπο αυτόν η περιβαλλοντική εκπαίδευση γίνεται βιωματική», ανέφερε ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης.

Ακολούθησαν συνολικά 162 φυτεύσεις σε παρτέρια στην είσοδο του σχολείου επί της οδού Μακεδονίας. Η We4all παραχώρησε δωρεάν 2 κυπαρίσσια, 60 τεμάχια λεβάντας, 60 τεμάχια δενδρολίβανο και 40 τεμάχια θυμάρι. Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων καθάρισε τα παρτέρια, άνοιξε τους λάκκους φύτευσης και τοποθέτησε αυτόματο πότισμα. Η φύτευση έγινε από τους μαθητές του σχολείου με την καθοδήγηση γεωπόνου της We4All, αλλά και του εξειδικευμένου προσωπικού της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Bριλησσίων.

Στην δράση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Βριλησσίων Γιάννης Πισιμίσης, ο ιδρυτής της We4All Γιάννης Ηλιόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Γιώργος Μαρίνης, η Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Βριλησσίων Μελπομένη Κυζερίδη, η υποδιευθύντρια Γιώτα Ντούμα και η εκπαιδευτικός Άννα Καπελέρη.   

Το προσεχές διάστημα θα ακολουθήσουν περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις και δενδροφυτεύσεις σε όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βριλησσίων. Το είδος και ο αριθμός των φυτών που τοποθετούνται στους διαθέσιμους χώρους των σχολείων επιλέγονται με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις των σχολικών αύλειων χώρων σε συνεργασία με την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βριλησσίων, η οποία και ενημερώνει την We4All για τις ανάγκες που υπάρχουν.Δήμος Αγίας Παρασκευής - Απαγόρευση Πρόσβασης στον Υμηττό από το πρωί της Κυριακής 7 έως το πρωί της Δευτέρας 8 Απριλίου.

 


Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίας Παρασκευής ενημερώνει τους κατοίκους της πόλης πώς η πρόσβαση στον Υμηττό θα απαγορευτεί από το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου (08:00) και για 24 ώρες.

Οι ιδιαίτερα υψηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους ανέμους που θα πνέουν απο το μεσημέρι στην Αττική, δημιουργούν συνθήκες αυξημένης επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς και ως εκ τούτου θέτουν τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε κατάσταση επιφυλακής.

Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία καλέστε το 210 6084614.

Δήμος Πεντέλης - Καθαρισμός οικοπέδων για πρόληψη πυρκαγιών ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

 


Στο πλαίσιο της έγκαιρης αντιμετώπισης των κινδύνων από πυρκαγιές και της συνολικής αντιπυρικής θωράκισης της πόλης μας, ο Δήμος Πεντέλης καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπέδων και λοιπών ακαλύπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους, ως τις  30 Απριλίου, κατ’ εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας (Πυροσβεστική Διάταξη 20/2023 ΦΕΚ 2549/19.3.2023).

Σας εφιστούμε την προσοχή, διότι η φετινή αντιπυρική περίοδος προβλέπεται ιδιαίτερα δύσκολη.

Σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει χρέωση/επιβολή προστίμων των οικοπέδων που δεν καθαρίστηκαν τα προηγούμενα έτη.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε  στη Δ/νση Διοικητικής Υποστήριξης Υποδομών Καθαριότητας & Πρασίνου  στο τηλέφωνο 2132050076.

Δήμος Πεντέλης - Χορήγηση δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2024 για τα υπεραστικά ΚΤΕΛ με έκπτωση 50%

 


Ενημερώνουμε τους δημότες ότι από την Πέμπτη 04/04/2024 έως
και 31/10/2024, μέσω των ΚΕΠ χορηγούνται Δελτία Μετακίνησης ΑμεΑ
έτους 2024 για τα υπεραστικά ΚΤΕΛ, με έκπτωση 50% .

Οι ενδιαφερόμενοι μέσω του σχετικού link μπορούν να ενημερωθούν για τους όρους και τις προϋποθέσεις.

Πατήστε εδώ

Από τη Δ/νση ΚΕΠ
Τηλέφωνο : 213.200.7017