Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Ο ΑΡΙΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΟ θηριώδης στο δέμας, επί χρόνια πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Χαλανδρίου Αρίστος Χαραλάμπους, ένα από τα καλύτερα παιδιά της πλατείας και του ΚΚΕ στο Χαλάνδρι,  δεν θα είναι πια στην πλατεία Χαλανδρίου όπου πάντα τον συναντούσαμε οι Χαλανδραίοι.

Έφυγε σήμερα εντελώς ξαφνικά από κοντά μας από ανακοπή, σε ηλικία 65 ετών.

Ο Αρίστος Χαραλάμπους ήταν σταθερά και επί χρόνια στέλεχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλανδρίου , την οποία εκπροσώπησε για πολλά χρόνια στο ΔΣ της Φιλαρμονικής του δήμου μας.

Η κηδεία του συμπαθούς σε όλους στο Χαλάνδρι Αρίστου θα γίνει αύριο - ΤΡΙΤΗ  - στις 16.30 από το νεκροταφείο Χαλανδρί

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΦΙΛΕ.
ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΣΟΥ.

Το Ποτάμι για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


20 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στους πρόσφυγες: είναι όμως μόνο μία ημέρα; ή ίσως μία εβδομάδα, ένας μήνας, ένας χρόνος ή και περισσότερο…;

Η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα που βίωσε διαχρονικά, ήδη από τις αρχές του 20ου αιώνα, τη μετανάστευση και την προσφυγιά, τη μετακίνηση ανθρώπων από την Αφρική και την Ασία και το δράμα του μικρασιατικού ελληνισμού.

Όπως όμως στο παρελθόν, έτσι και τώρα, ζούμε μια δραματική πραγματικότητα. Για λόγους που δε θα υπενθυμίσουμε σήμερα, η χώρα μας έγινε αρχικά το πέρασμα για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και στη συνέχεια ο τόπος εγκατάστασης για πολλές χιλιάδες προσφύγων, οι οποίοι αναζήτησαν απεγνωσμένα σωτηρία από τις φλόγες των πολέμων, το θρησκευτικό φανατισμό, τις σφαγές, τους βιασμούς, τα βασανιστήρια, τις διώξεις.

Αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά αλληλέγγυοι απέναντί τους αλλά και αξιοπρεπείς σαν Έλληνες, πρέπει να φροντίσουμε τουλάχιστον για τα αυτονόητα: ανθρώπινες συνθήκες φιλοξενίας, ιδιαίτερη προστασία στις ευάλωτες ομάδες, πρόσβαση στις διαδικασίες υποβολής αιτημάτων ασύλου και μετεγκατάστασης, εκπαίδευση για τα παιδιά και πλήρη κοινωνική ένταξη για όσους μείνουν τελικά μόνιμα στη χώρα.

Η ελληνική κυβέρνηση, με αρωγό την Ε.Ε., οφείλει να εξασφαλίσει όλα τα παραπάνω.

Και φυσικά το Ποτάμι, όπως πιστεύουμε και κάθε υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος αλλά και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, θα συνδράμει εποικοδομητικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Τομέας Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ; ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΚΑΝΕΣ;;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΛΙΑ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ: Δύο ξαπλώστραες πίστα - σόρυ - κύμα θέλω.
 Μια κατοστάρα δικά σου αν μείνω ευχαριστημένος και δεν μου μπαίνει ο ήλιος στα μάτια, μεγάλε.
Θα αργήσουμε λίγο, θα έρθω κατά τις 12 για να κάνει εντύπωση η Μόνικα με τον καινούργιο κουραδοκόφτη!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ