Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2011

"ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ 40 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ"! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ;;;

http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/13908

Ο «παράνομος» δήμαρχος


Στο Διάσπορο μες στο κέντρο
φύτρωσε καινούργιο «δέντρο»
έχει αυθαίρετα και φύλλα
και παράνομα τα «μήλα»...
***
Αφιερωμένο εξαιρετικά στο Γιάννη Μπουτάρη και στην ωραιότατη -δεύτερη- αυθαιρεσία του: το εξοχικό του στο νησάκι Διάσπορος της Χαλκιδικής.
Σε αντίθεση με τους άλλους πολιτικούς που κρύβονται πίσω από νόμους, δικηγόρους και off shore εταιρείες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραδέχθηκε, όπως και την πρώτη φορά με το αυθαίρετο παράθυρο στο σπίτι του, την παρανομία: «Γνώριζα ότι ήταν παράνομο, αλλά όλη η περιοχή έχει άλλους 40 παρανόμους»!!!
Γιάννη μου, ευκαιρία τώρα με το νόμο για τα αυθαίρετα να το τακτοποιήσετε και αυτό, εάν δεν το έχετε κάνει, αλλά δε σώζεστε με τη λογική «και αυτοί βασανίζουν τους μαύρους». Άλλωστε, οι υπόλοιποι 39 φαντάζεται η στήλη πως δεν είναι πολιτικά πρόσωπα που πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα και όχι το παράδειγμα του μάγκα με τα... δυο αυθαίρετα.
Διαπίστωση στήλης: Νομίζω πως η... παρανομία «ανάβει» το Γιάννη. Του δίνει δύναμη και δεν έχει πρόβλημα να δείξει τα... κότσια του και να το παραδεχθεί. Άσε που έτσι, όπως το πάει, εκτός από εν δυνάμει «τοπικάρχης», θα δημιουργήσει μια sui generis* από μόνος του.
Με πληροφορίες από «Πρώτο Θέμα»

*Το sui generis είναι μια λατινική έκφραση, που χρησιμοποιείται για να δηλώσει ότι κάτι φέρει κυριολεκτικά την έννοια του δικού του είδους ή γένους ή κατέχει μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν μπορούν να ενταχθούν σε κάποιο ήδη προυπάρχον ευρύτερο σύνολο. Η έκφραση αυτή χρησιμοποιείται συχνά στις επιστήμες της νομικής και της φιλοσοφίας ως τρόπος αναφοράς και περιγραφής μιας ιδέας, μιας οντότητας, ή μιας πραγματικότητας η οποία δεν μπορεί να συμπεριληφθεί σε μια ήδη υπάρχουσα ευρύτερη έννοια.
Στην πολιτική, μια οντότητα χαρακτηρίζεται ως sui generis όταν δεν μπορεί να ενταχθεί στο ευρύτερο καθεστώς τοπικής διακυβέρνησης μιας χώρας. Παράδειγματα αποτελούν το Άγιον Όρος στην Ελλάδα καθώς και η πόλη του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτές είναι περιοχές με ιδιαίτερη διοικητική οντότητα, καθώς οι μορφές αυτοδιοίκησης τους είναι εξαιρετικά διαφορετικές από εκείνες των λοιπών περιοχών της χώρας που ανήκουν. Ένα ακόμα παράδειγμα χρησιμοποίησης του όρου αποτελεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία σε σύγκριση με άλλους διεθνείς οργανισμούς έχει χαρακτηριστεί ως sui generis γεωπολιτική οντότητα, λόγω της νομικής φύσης της, καθώς και του μείγματος των εθνικών και υπερεθνικών στοιχείων της.
Βέβαια, θα μου πείτε, με μια απλή μαθηματική πράξη βγαίνει από μόνο του:
sui generis = Άγιον Όρος Χαλκιδική
αυθαίρετο Διάσπορος Χαλκιδική = Γιάννης Μπουτάρης
sui generis = Γιάννης Μπουτάρης.


Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΕΧΕΙ 35000 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ - ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΟΧΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ "ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ"

Ουσιαστικό 'παρών' του Στεργίου στους παιδικούς σταθμούς.
του: StreetPress.gr

Όλους τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης στην έναρξη της νέας σχολικής περιόδου την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011 και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους γονείς και τα παιδιά αλλά και με τους εργαζόμενους.

Μια σημαντική χρονιά για το Δήμο μας αφού για πρώτη φορά ΟΛΑ τα παιδιά του Δήμου Πεντέλης θα φιλοξενηθούν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, (530) πεντακόσιες τριάντα οικογένειες δεν θα έχουν την αγωνία για τα παιδιά τους, εκ των οποίων (200) διακόσιες θα απαλλαγούν από την πληρωμή των τροφείων. Μια προσπάθεια της διοίκησης για την στήριξη της οικογένειας και ιδιαίτερα των εργαζόμενων μητέρων συνδημοτών μας.

Ο Δήμαρχος με την επίσκεψη του στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς είδε τις κτιριακές εγκαταστάσεις οι οποίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συντηρήθηκαν και βελτιώθηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο Δήμαρχος σε συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους των σταθμών, προχώρησε σε ένα εποικοδομητικό διάλογο μαζί τους και ζήτησε να δώσουν όλοι τον καλύτερο τους εαυτό, προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες προσδοκίες των γονέων – συμπολιτών μας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ - ΝΑΥΑΓΙΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ....
 ΤΕΤΟΙΕΣ "ΒΟΥΤΙΕΣ" ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ !!
  Pro BASE Worldcup 2011 BEACH CHALLENGEPro BASE Worldcup 2011 BEACH CHALLENGE from skydivewytse on Vimeo.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου

πρΟΤΑση
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
___________________________
pr_ota_si@yahoo.gr
Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι
Η «πρΟΤΑση», από το 2006, όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο μας έντυπο, βρίσκεται κοντά σας για τη σωστή, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή σας. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, πολλές φορές, μάλιστα, 2 και 3 φορές, ΑΝΑΝΕΩΝΟΥΜΕ τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ σε θέματα που αφορούν στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό, στο Κοινωνικό και στο Πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.
Με την πάροδο των ετών, δημιουργήσαμε και το site της «πρΟΤΑσης», με ΑΜΕΣΗ και – όπως πάντα – ΕΓΚΥΡΗ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ενημέρωση. Πρόσφατα, αποκτήσαμε και τη δική μας «ονομασία χώρου» (Domain Name) http://www.protasiergazomenwn.gr/ , κατοχυρωμένη από την Ε.Ε.Τ.Τ. (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων).
Στο site μας μπορείτε, να διαβάσετε, μεταξύ άλλων όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ της ημέρας και τα ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ, να ενημερωθείτε για ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ & ΦΗΜΕΣ, να βρείτε όλες τις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΔΗΜΟΥ μας και τα ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, να ενημερωθείτε για τη ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και να αναζητήσετε ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Δημοτικού Συμβουλίου αναρτημένες στη «Διαύγεια».
Έχετε, επίσης, τη δυνατότητα να διαβάσετε ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ αλλά και να ΣΤΕΙΛΕΤΕ τις δικές σας απόψεις – σχόλια για ο,τιδήποτε σας απασχολεί ή, απλά, για να εκφράσετε την άποψή σας σχετικά με κάποιο ζήτημα.
Μπορείτε, ακόμη, να ενημερωθείτε για τους συμβεβλημένους με το Ταμείο μας ΓΙΑΤΡΟΥΣ, να αναζητήσετε ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ και ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της πόλης μας και να βρείτε πολλές και ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για την καθημερινότητά σας.
Ευχόμαστε σε όλες και όλους Καλό Φθινόπωρο, Υγεία και Δύναμη για τους δύσκολους μήνες που ακολουθούν.
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ συνεχίζεται…
πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Χαλάνδρι, 2/9/2011
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Α.Π. :14177
- 20η
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
--------
- 2011


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλεί σε συνεδρίαση του Σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 7η Σεπτεμβρίου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

Α/Α Θ Ε Μ Α Τ Α


1. Εκλογή μελών Π.Ε.Δ. Αττικής.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση σχεδίου στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου Χαλανδρίου στο πλαίσιο της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2011 – 2014 (Α΄ φάση).

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αποδοχή ποσού 98.001,00 € από το ΥΠ.ΕΣ. ως οικονομική ενίσχυση για κάλυψη δαπανών πληρωμής προσωπικού με σύμβαση ορισμένου χρόνου μερικής απασχόλησης.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αποδοχή ποσού 30.100,00 € από το ΥΠ.ΕΣ. ως οικονομική ενίσχυση για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας (ΣΑΤΑ/Πολιτική Προστασία 2011).

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού 83.917,98 € από τους ΚΑΠ μηνός Αυγούστου 2011 για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου.

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού 21.190,46 € από τους ΚΑΠ μηνός Αυγούστου 2011 για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός, πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πίστωσης 3.500,00 € πλέον Φ.Π.Α. για τον 1ο Αγώνα Δρόμου Μεικτής Διαδρομής στη Ρεματιά Χαλανδρίου που θα διεξαχθεί σε συνεργασία του Δήμου Χαλανδρίου με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011.

8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ρυθμίσεις του άρθρου 54 του Ν. 3979/2011 περί της διαδικασίας καταβολής κύριας οφειλής και προστίμων τρίτων προς το Δήμο.

9. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄ αριθμ. 48/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ που αφορά στην 1η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Ο.Ε. 2011.

10. Συζήτηση και λήψη απόφασης για καθορισμό αμοιβής εξόδων παράστασης Προέδρου και Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου.

11. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση Ιδιωτικού Συμφωνητικού καταβολής χρέους σε δόσεις.

12. Συζήτηση και λήψη απόφασης για χορήγηση άδειας χρήσης κοινόχρηστου χώρου με τραπεζοκαθίσματα.

13. Συζήτηση και λήψη απόφασης για συνέχιση μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση του 1ου ΕΠΑΛ-ΤΕΕ Χαλανδρίου στην οδό Παλαμά & Ναβαρίνου.

14. Συζήτηση και λήψη απόφασης για συνέχιση μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση του 2ου & 5ου ΤΕΕ Χαλανδρίου στο Πεύκο Πολίτη.

15. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2011.

16. 6η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2011.

17. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ του έργου ‘Κατασκευή αγωγών ακαθάρτων και εξωτερικών συνδέσεων στην περιοχή Πάτημα ΙΙ’.


Αρμόδιος κλητήρας του Δήμου μας παραγγέλλεται να επιδώσει αυτή την πρόσκληση προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο.

Χαλάνδρι 02/09/2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΥ


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *