Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2012

Για το άρθρο περί της κινητοποίησης των Ρομά και της νίκης της λογικής.

Καλησπέρα.

 Θα ήθελα να διατυπώσω μια ερώτηση και μια άποψη πάνω στο θέμα των Ρομά και του σημερινού γεγονότος. Η ερώτηση είναι η εξής, Αναφέρεστε σε νίκη, ήττα της ακραίας πόλωσης και εν ολίγοις δείχνετε άμεσα την υποστήριξή σας υπέρ των Ρομά και καλά κάνετε,δικαίωμα σας είναι. Θα θέλατε όμως να μου εξηγήσετε τους λόγους που είστε υπέρ της παραμονής τους με επιχειρήματα και όχι επιφωνήματα; Εφημερίδα είστε πρέπει να διατυπώσετε και επιχειρήματα πριν επιδείξετε την πλευρά στην οποία βρίσκεστε. Να αναφέρω από την μεριά μου για να σας προλάβω πως οι άνθρωποι αυτοί αξίζουν ίσα δικαιώματα και κυρίως τον σεβασμό μας ως άνθρωπο προς άνρθωπο. 

Όσων αφορά την άποψή μου είναι ότι αυτοί οι συνάνθρωποί μας ζούσαν ειρηνικά εδώ και δεκαετίες στο νομισματοκοπείο χωρίς κανένα πρόβλημα να δημιουργούν. Τα τελευταία χρόνια τα πράγματα έχουν αλλάξει και δυστυχώς άσχημα. Θα σας ενημερώσω ως κάτοικος της οδού Σαρρανταπόρου, (αλήθεια εσείς που αρθρογραφείτε μένετε κάτω Χαλάνδρι για να έχετε σφαιρική άποψη;) πως το τελευταίο 6μήνο όποτε περνάνε στον δρόμο τους για την Πλατεία Κέννεντυ αφήνουν πίσω και χαλάσματα. Στα γεγονότα τώρα: Προσπαθώντας να κλέψουν βενζίνη από μηχανάκια σχίζουν όλα τα καλώδια,εν ολίγοις για να πάρουν 10 ευρώ βενζίνη κάνουν ζημιές των 40 ευρώ. Αυτό συμβαίνει 1 φορά βδομάδα παρά βδομάδα. Επίσης μια βόλτα στην περιοχή θα σας πείσει για τα σκουπίδια που επικρατούν τριγύρω από τις παράγκες τους και κυρίως δίπλα στα δικά μας σπίτια. (Θέλω να πω πως εντάξει δεν τους ενδιαφέρει ή έτσι έχουν μάθει να ζουν. Όμως δίπλα τους ζούμε και εμείς. Αλληλοσεβασμός γιατί να μην υπάρχει;) Στον δρόμο μου για το μετρό έχω δεί 2 φορές αρουραίους στους κάδους που βρίσκονται μπροστά από τα σπίτια τους και τα πιτσιρικάκια να παίζουν. Τέλος θα αναφερθώ σε πρόσφατο γεγονός γείτονα που μπήκε μέσα στο σπίτι του νεαρός από τον καταυλισμό και έκλεψε λεφτά και υπολογιστή. Οι άνθρωποι αγανακτισμένοι που είδαν το γεγονός μπροστά τους τον κυνήγησαν και κατέληξαν στον καταυλισμό που μετά από συζήτηση με τον πρόεδρό τους κατάφεραν να πάρουν πίσω τον υπολογιστή.(!) Η λογική του παραλόγου. Επίσης η μουσική κυριώς κατά τους θερινούς μήνες είναι ανυπόφορη. Και εμέις κάνουμε πάρτυ, βάζουμε μουσικές αλλά την ώρα κοινής ησυχίας την τηρούμε. Ο λόγος δεν είναι ο νόμος που μας επιβάλλει να το κάνουμε, δεν θα σταθώ εκεί, μα μπορεί να υπάρχουν υπερήλικες γείτονες, ασθενείς , ή να διαβάζουν μαθήματα για την σχολή όπως εγώ μεταμεσονύκτιες ώρες. Τέλος θα ανφερθώ πως έχουν θεαθεί νεαροί μέσα σε περιφραγμένες αυλές που αν τους ανακαλύψουν οι κάτοικοι απαντούν πως θέλουν νερό και γιαυτό παραβιάζουν τις αυλόπορτες. Δεν θα αναφερθώ στις λεκτικές παρενοχλήσεις κοριτσιών γιατί δεν το γνωρίζω αν έχει συμβεί ούτε στην ύδρευση και στον ηλεκτρικό που ο κάθε άνθρωπος δικαιούται, σε αντίθεση με τις απόψεις που αιωρούνται πως είναι παράνομοι κλπ. Οι άνθρωποι αυτοί ζούνε σε πλήρη εξαθλιώση που δεν αξίζει κανένας να το περνάει αυτό. ΑΦού δεν κάνει κάτι ο δήμος για να τους παρέχει τα βασικά από κει και πέρα καλά κάνουν και έχουν νερό και ηλεκτρικό. Με μέτρο όμως πάντα. (αν η απάντηση σας στην ερώτηση πως πράγματι μένετε στην περιοχή του νομισματοκοποίου τότε θα έχετε δεί τα νερά που ρέουν πάνω από τα βουλωμένα φρεάτια στην κατηφόρα του καταυλισμού και πως το μέτρο είναι άγνωστη λέξη για το νερό χειμώνα καλοκαίρι.)


Αυτές είναι οι προσωπικές μου μαρτυρίες. Το γεγονός πως πριν καιρό τους προτάθηκαν δάνεια για μετοίκηση και αγορά υποτυπώδους στέγασης αλλά αρνήθηκαν, (μήν ξεχάσουμε τα κονδύλια που φαγώθηκαν για τον καθαρισμό της περιοχής τους.) φαίνεται πως οι ίδιοι οι άνθρωποι δεν θέλουν να αλλάξουν περιοχή όμως πλέον ζουν εις βάρος των γειτόνων τους, εμάς. Δεν γνωρίζω αν ισχύει, πως από τον Ιούλιο είχαν ενημερωθεί για το σημερινό γεγονός και τους προσφέρθηκε μέρος στην Κόρινθο, πάντως στη γειτονιά μας πλέον παραβιάζουν τα δικά μας ανθρώπινα δικαιώματά. Πρέπει να βρεθεί λύση όμως η αναβολή οποιασδήποτε νόμιμης απόφασης δεν είναι, όπως φυσικά και η μη έγκυρη ενημέρωσή τους για να δούν τις επιλογές τους. 
Κάτω ο ρατσισμός και κάθε είδους βία, όμως να υπάρχει αλληλοσεβασμός. Αδέρφια είμαστε όλοι. 


Ελπίζω να αναρτηθεί στο blog σας με την απάντησή σας που περιμένω. 

Ευχαριστώ

xerospswmis@gmail.comΠΛΑΤΕΙΑ :

Αγαπητέ φίλε ευχαριστούμε για την συμμετοχή σου στο blog καθώς και για τον ευπρεπή τρόπο που αντιπαραθέτεις (?) την άποψή σου στην δική μας.

Με την ευκαιρία θα ήθελα να μας επιτρέψεις να συμπεριλάβουμε στον σχολιασμό του mail σου και τον φίλο που πάτησε το «χαζό» στην ανάρτησή μας.

Και ξεκινάμε:

-         Αύριο στην πόλη μας έπαιζε να χυθεί αίμα. Ένα πρόβλημα 40 χρόνων θα «λυνόταν» με αστυνομική επιχείρηση επιβολής του νόμου με την βία, κάτι που εμείς θα απευχόμαστε  όσο και αν αυτό δεν είναι στην εποχή μας δημοφιλές. Αύριο λοιπόν κάποιοι συνάνθρωποί μας θα έπρεπε να πάρουν τις οικογένειές τους, τα υπάρχοντά τους, το βιος τους (μικρό – μεγάλο δεν έχει σημασία) και να αναζητούσαν σημείο νέου ριζωμού. Επέτρεψε μας να μην μας αρέσει αυτό το σενάριο.

-         Την ίδια ώρα συμπολίτες μας Κατωχαλανδραίοι – όχι δεν μένουμε εκεί κοντά φίλε, αλλά δουλεύουμε δίπλα και ζούμε την πραγματικά άσχημη κατάσταση περισσότερες ώρες από όσες ζούμε στην γειτονιά που κοιμόμαστε – ταλαιπωρούνται από την ασυδοσία, την αναρχία, τον παραβατισμό των ρομά (εμείς θα τους λέμε τσιγγάνους, γιατί έτσι τους μάθαμε μικροί, όταν μαζί τους παίζαμε ποδόσφαιρο στην «Τράπεζα» - το γήπεδο ποδοσφαίρου του Απόλλωνα και δεν είχαμε κανένα σύμπλεγμα που ενώναμε τους ιδρώτες μας σε κάθε τζατζάρισμα).

  Όχι φίλε δεν θα σε κατηγορήσουμε εμείς, ούτε θα σε χαρακτηρίσουμε     ρατσιστή επειδή αγανακτείς για την κατάσταση. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΑΓΑΝΑΚΤΕΙΣ.  Το ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΕΣΕΙ!

Και σου δηλώνουμε ότι όποιος σε πει ρατσιστή, φασίστα ή ό,τι άλλη παπαριά γιατί αγανακτείς θα είμαστε πλάι σου.
Και θα μας λέει «σχιζοφρενείς», και εκείνος και εσύ διότι εκείνος θα μας κατηγορεί ότι δεν είμαστε ξεκάθαροι στην καταδίκη σου ως «ρατσιστή» και εσύ θα μας κατηγορείς ως «προστάτες – φίλους, πώς το λες, των ΡΟΜΑ και μαϊμού ευαίθητους."

ΜΑΥΡΗ ΤΥΧΗ ΜΑΣ! Θα μας βρίζετε όλοι!

Φίλο δεν θα κάνουμε.

Αλλά ρε παιδιά για βαστάτε.

Ζούμε σε μια κοινωνία τίγκα στις αντιθέσεις, τι αδικίες και τις ανισότητες.

Ναι, εμείς διεκδικούμε, προτείνουμε, αυτές τις ανισότητες να τις διαχειριστεί το κοινωνικό σύνολο με σύνεση, συναίνεση και χωρίς τάσεις αλληλοεξόντωσης.

Και κάνουμε ΥΠΟΜΟΝΗ για να μην αναζητήσουμε λύσεις σε αυτές τις ανισότητες ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ – και μάλιστα κάποιες φορές πιο ακραία από τους τσιγγάνους - με καταφυγή στην βία.

ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙ’ ΑΥΤΟ.

Δεν θα υποχωρήσουμε για να γίνουμε φίλοι με όσους ονειρεύονται να ζήσουν τα παιδιά μας νύχτες των κρυστάλλων είτε ως πρωταγωνιστές, είτε ως θεατές, ούτε με εσένα που έτσι θα κερδίσουμε την συμπάθειά σου, ούτε με τους άλλους που – δικαίως – λένε ότι ο πολιτισμός μας φαίνεται από την διαχείριση του αδυνάτου.

Ελπίζουμε φίλε να μας κατάλαβες.
Αν όχι …

«ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΟΥ ΠΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ.»

Δεν θα επανέλθουμε. Το θέμα για εμάς έληξε - προς το παρόν - ως προς την κοινωνική του πλευρά.

Μένει ανοικτό ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ – δήμος, περιφέρεια, κεντρική διοίκηση.
Πρέπει να βρεθεί ΛΥΣΗ στο επόμενο δίμηνο.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΜΙΑ  ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ (εκτός της τρικομματικής εξουσίας) αυτοί που κρίνονται. 
(Αν γίνεται έτσι μιλάμε για ΣΤΡΕΒΛΩΣΗ στην οποία δεν σε συμπεριλαμβάνουμε. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ, έλεγε η γιαγιά μου).

Αν δεν τα καταφέρουν σε δύο μήνες δεν θα φταίνε «οι άλλοι».

ΘΑ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ! 
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΤΕΝΙΑ!

Και τότε, σε δυό μήνες, αν μας ρωτήσει κανένας άλλος φίλος, ή εσύ, «και τώρα τι πρέπει να γίνει, που εμείς βιώνουμε μια αβίωτη κατάσταση που δεν λύθηκε" εμείς απλά θα αναδημοσιεύσουμε αυτό το κείμενο και θα σου πούμε "ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΔΗΜΟΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΟΧΙ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ!"

Και ίσως κάποτε κάποιοι – εμείς, άλλοι δεν έχει μεγάλη σημασία - σου πούνε «δώσε μας τα χτένια για να δοκιμάσουμε τι θα κάνουμε με τούτα εδώ τα γένια» με την ψήφο σου, οπότε τελικά ΕΣΥ φίλε θα λάβεις την απόφαση και την ευθύνη.

Αλλά αν αποφασίσεις αλλιώς από αυτό που εμείς προτείνουμε, ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ εκεί που πρέπει. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕΣ! 

Διότι να ψηφίσεις το ΕΝΑ και να ζητάς από το ΑΛΛΟ ευθύνες γιατί δεν λύνει το πρόβλημα ή δεν ταυτίζεται με αυτό που ΕΣΥ ψήφισες,  ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΤΙΜΟ, φίλε μου.
ΠΟΝΗΡΟ αλλά ΑΝΗΘΙΚΟ (με την δική μας ηθική κλίμακα)!
Και οι πονηριές πλέον ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ!

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ: 2ΜΗΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ

... με αποδοχή της προσφυγής του Παναγιώτη Κουρουπλή από την δικαιοσύνη.

Η απόφαση της κατεδάφισης θα υλοποιηθεί - σύμφωνα με τον Σίμο Ρούσσο που μόλις μας ενημέρωσε τηλεφωνικά για το αποτέλεσμα της σύσκεψης - αφού πρώτα βρεθεί χώρος μετεγκατάστασης.

ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΠΟΛΩΣΗΣ.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ! ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ!

Με την παρουσία διμοιριών ΜΑΤ σε κεντρικά σημεία της πόλης ξυπνήσαμε σήμερα.

Παπανικολή

ενώ το δημαρχείο φρουρείται από το πρωί από μια διμοιρία ΜΑΤ για πρώτη φορά στην ιστορία του!


Αιτία είναι ότι από το πρωί οι τσιγγάνοι του καταυλισμού του Νομισματοκοπείου πραγματοποιούν πορεία στους δρόμους του Χαλανδρίου. (Μεσογείων, Κάτω Χαλάνδρι, Πλατεία).Μεγάλη εντύπωση μας έκαναν τα πανώ των ΡΟΜΑ. 
Διεκδικούν κονδύλια από την Ε.Ε. - και καλά κάνουν, διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια - και καλά κάνουν, διεκδικούν μόρφωση για τα παιδιά τους - και καλά κάνουν

αλλά δεν αναφέρουν ΤΙΠΟΤΑ - ΛΕΞΗ για την επικείμενη αυριανή επιχείρηση κατεδάφισης του οικισμού (!) 

Σόρυ αλλά εμάς δεν μας φαίνεται λογικό αυτό!
Βέβαια τι σχέση έχουμε εμείς με την λογική θα πείτε;

ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

Τελικά πριν από λίγο έφτασαν στο Δημαρχείο.

Η διοίκησις, ο αρχηγός της αντιπολιτεύσεως δεν ...
Ήταν πάνω ....


Καρατζά και Ρούσσος συνομίλησαν με τους εκπροσώπους των ΡΟΜΑ, οι οποίοι αναζητούσαν τον .... Στάθη που ψήφισαν (άκουσα με τα αυτιά μου τον αντιπρόεδρο της Ελπίδας να βάζει χέρι στον πρόεδρο Στέλιο Καλαμιώτη γιατί δεν είναι εκεί να τους συμπαρασταθεί ο αρχηγός του).


Η διαμαρτυρία των τσιγγάνων είναι - μέχρι τώρα - απόλυτα ειρηνική, χωρίς προκλήσεις και φασαρίες και έτσι η διμοιρία των ΜΑΤ, υλοποίησε την απαίτηση των Καρατζά, Ρούσσου να αποτραβηχτούν από το Δημαρχείο στο Αστυνομικό τμήμα Χαλανδρίου, ώστε να πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το θέμα χωρίς το δημαρχείο να είναι υπό προστασία των ΜΑΤ.

Η σύσκεψη πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή και θα μάθουμε το αποτέλεσμά της μόλις ολοκληρωθεί.


Πάντως φαίνεται ότι έτσι και αλλιώς δεν πρόκειται να εφαρμοστεί αύριο η απόφαση αφού η απεργία των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών ίσως δώσει στον δήμο ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ (ΣΤΕΛΙΟ), τον μικρό αλλά κρίσιμο χρόνο, ώστε  να δοθεί ειρηνική λύση στο θέμα ΤΩΝ ΣΥΝΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ ΡΟΜΑ (ξαναλέμε όχι όλης της φυλής).

(Η επιχείρηση στον καταυλισμό, μας φαίνεται αδιανόητο να γίνει χωρίς παρουσία εισαγγελέα, αύριο αλλά μένει να δούμε αν ο κ. εισαγγελέας που έχει βγάλει την απόφαση συμμετάσχει στην αποχή.)

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και σας ενημερώνουμε συνεχώς.

Παίζονται πολλά παιχνίδια, από πολλές πλευρές αλλά εμείς πριν από τα ψηφαλάκια, τα ευρουλάκια και τα οικοπεδάκια είμαστε με αυτό, που δεν φταίει για τις μαλακίες ή τα παιχνίδια της εξουσίας,  τα δικά μου, τα δικά σου, του μπαμπά του. (ναι ξέρω, είμαστε μαλάκες ρομαντικοί.Έτσι μας λένε οι ... ΚΥΝΙΚΟΙ).
πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου : Πόσα χρήματα έκλεψαν από το δικό σας Ταμείο.πρΟΤΑση

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr


Χαλάνδρι 17/9/2012


Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ πήρε τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων και τα επένδυσε σε ομόλογα που ήξερε ότι την άλλη μέρα θα κουρευτούν. Κάποιοι κέρδισαν εκατομμύρια. Εμείς, χάσαμε 13 δισ...

Δείτε Ε Δ Ω ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΑΜΕΙΟ, διαβάζοντας ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ με τα 208 ταμεία.


πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ.

Από το Προφίλ του Άρη Νόμπελη πληροφορηθήκαμε ότι στο Χαλάνδρι δεν είναι πια ο Γιώργος Αφεντούλης.

Έφυγε η ψυχή της πλατείας των εφηβικών μας χρόνων.

Ένα αντίο και από εμάς σε μια εποχή που φεύγει οριστικά για το Χαλάνδρι μαζί με τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της και τέτοιος ήταν ο Γιώργος.

Συλλυπητήρια Χρήστο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΛΕΥΚΩΝ ΚΟΛΑΡΩΝ Ή ΣΕΝΑΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ?
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι όλα είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μπορεί όμως να είναι η δραστηριότητα οικονομικών εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί από συμπολίτες μας πανεπιστημιακής μόρφωσης κατέχοντες εξέχουσες θέσεις στην επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Είναι τα εγκλήματα των λευκών κολάρων (white collars crimes ).

Τόσα χρόνια η περιοχή ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ, πίσω από το Νομισματοκοπείο που ανήκει στο Δήμο Χαλανδρίου ήταν εκτός σχεδίου, με καταυλισμούς αθιγγάνων σε πλήρη υποβάθμιση κοινωνική και φυσικά οικονομική.

Οικόπεδα δίπλα σχεδόν σε σταθμό του ΜΕΤΡΟ στάση Νομισματοκοπείο, λίγα λεπτά απο το κέντρο της Αθήνας καί όμως μέχρι και πρίν λίγες ημέρες χωρίς αξία.

Ξαφνικά όλα αλλάζουν.

Η περιοχή είναι έτοιμη να μπεί στο σχέδιο, όλα τα προβλήματα ξεπερνιούνται και ως εκ θαύματος ο Δήμος Χαλανδρίου που το 2007 κοστολόγησε την αποκομιδή απορριμάτων απο τον καταυλισμό 900.000 ευρώ και η οποία ήδη διερευνάται απο το ΣΔΟΕ, αποφασίζει να διώξει και του τσιγγάνους.

Και η ένταξη της περιοχής στο σχέδιο δεν θα γίνει από τα λεγόμενα ολόκληρη αλλά θα διασπαστεί σε 3 τμήματα. Οι κακές γλώσσες λένε ότι θα προσχωρήσει πρώτα το φιλέτο, το κομμάτι που έχουν αγοράσει άτομα που είναι μέσα στα πράγματα του Χαλανδρίου.

Αλήθεια τι συμβαίνει ?

Μήπως απογοητευμένοι ιδιοκτήτες οικοπέδων πούλησαν τα τελευταία 15 χρόνια τις ιδιοκτησίες τους αντί πινακίου φακής σε εξευτελιστικές τιμές, αφού δεν έβλεπαν ελπίδα ούτε να ενταχθεί η περιοχή στο σχέδιο, αλλά ούτε να φύγουν και οι τσιγγάνοι που τα είχαν καταλάβει ?

Μήπως αυτές τις περιουσίες που πουλήθηκαν τις πήραν πολίτες που συμμετείχαν και μετέχουν στα κέντρα αποφάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης ή συνεργάζονται με το Δήμο ?

Γιατί το ιστορικό της περιοχής ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ που αν και 10 λεπτά απο το Σύνταγμα, εκτός σχεδίου και σε μακροχρόνια κατάληψη απο του τσιγγάνους, μου θυμίζει έντονα μια άλλη περίπτωση στο Δήμο Χαλανδρίου.Το ρημοτομικό σχέδιο όταν εντάχθηκε η περιοχή της Τούφας προέβλεπε σε πολύ καλό σημείο δίπλα στη ρεματιά να γίνει παιδικός σταθμός του Δήμου και έτσι πέρασαν τα χρόνια με τις υποσχέσεις. Το ακίνητο πραγματικά έχασε την εμπορική του αξία αφού ήταν δεσμευμένο και τη τιμή απαλλοτρίωσης θα την όριζε το κράτος.

Ως εκ του θαύματος 5 Απριλίου 2002 βρέθηκαν αγοραστές οι οποίοι θέλησαν να αγοράσουν το οικόπεδο που ήταν δεσμευμένο να γίνει παιδικός σταθμός (χαζοί ήταν ? ), αλλά όλως τυχαίως και οι δύο αγοραστές είχαν σχέση με το Δήμο Χαλανδρίου.

Ενα χρόνο μετά το 2003 το οικόπεδο αποχαρακτηρίζεται και δεν γίνεται παιδικός σταθμός και οι νέοι ιδιοκτήτες μετά και απο μία πράξη προσκύρωσης ακόμη 188 τμ απο το Δήμο αντί 40.000 ευρώ, ξεκινούν και αναγείρουν νέα 4όροφη οικοδομή δίπλα στη προστατευόμενη ζώνη της Ρεματιάς Χαλανδρίου, την οποία αφού ολοκλήρωσαν πώλησαν τα διαμερίσματα που δημιουργήθηκαν.

Στην πραγματικότητα το οικόπεδο αγοράστηκε σε πολύ χαμηλή τιμή, υποπολλαπλάσια της πραγματικής του αξίας αφού ήταν να γίνει παιδικός σταθμός του Δήμου ή χώρος πρασίνου, οι νέοι ιδιοκτήτες με τη πράξη προσκύρωσης απέκτησαν ακόμη 188 τμ στην αντικειμενική αξία των40.900 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα το 2002 για οικόπεδο 188 τμ στην Ρεματιά η εμπορική αξία του άγγιζε τις 350.000 ευρώ.

Η έρευνα έχει εντοπίσει αρκετές τέτοιες περιπτώσεις στα όρια του Δήμου Χαλανδρίου, ακόμη και περιπτώσεις απόκτησης περιουσιακών με χρήση του δικαιώματος χρησικτησίας, όπως και περιπτώσεις στις οποίες υπέργηροι συμπολίτες μας σε ηλικία 89 ή 90 ετών πωλούν την περιουσία τους ή τμήμα αυτής σε συμβολαιογράφους, δικηγόρους, πολιτικούς μηχανικούς, λογιστές κλπ.

Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή και επιβάλλεται να ελέγξει η δικαιοσύνη σε βάθος χρόνου πώς κάποιοι ξαφνικά απέκτησαν περιουσίες αντί πινακίου φακής και πώς οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες εξαπατήθηκαν από προσωρινές δεσμεύσεις ακινήτων από τη δημοτική αρχή για απαλλοτρίωση, για ποιο λόγο και με ποια διαδικασία ανακλήθηκαν οι δεσμεύσεις των ακινήτων, και σε τελική ανάλυση ποιοι επωφελήθηκαν οικονομικά από όλες αυτές τις διαδικασίες και αν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες γνώριζαν ότι θα ανακληθεί η δέσμευση του ακινήτου θα το πωλούσαν στη υποπολλαπλάσια της πραγματικής αξίας τιμή.

ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 7 ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ

http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/23115Σε εφτά δήμους δεν καταβλήθηκε το πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της aftodioikisi.gr. Πρόκειται για ένα τμήμα της λίστας των 14 δήμων της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ),  στην οποία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης μετά τη συνάντηση των δημάρχων με τον υπουργό Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδη, καθώς οι υπόλοιποι οκτώ φαίνεται ότι κατάφεραν να καταβάλουν μισθούς έστω και εκπρόθεσμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες (ασφαλείς) πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο «κόκκινο» της ΕΑΠ (άρα δεν έχουν καταβάλει το πρώτο 15νθήμερο Σεπτεμβρίου σε μόνιμους και αορίστου χρόνου υπαλλήλους) βρίσκονται οι δήμοι: Περάματος, Αίγινας, Τρικκαίων, Καρδίτσας (ωστόσο ο δήμαρχος υποστηρίζει ότι καταβλήθηκαν σήμερα Παρασκευή), Αχαρνών και Καισαριανής. Σε αυτούς πρέπει να προστεθεί και ο Δήμος Τήλου, ο οποίος ναι μεν δε βρίσκεται στη λίστα της ΕΑΠ -καθώς δεν έχει ενταχθεί ακόμη σε αυτή-, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις της δημάρχου στην aftodioikisi.gr έχει να καταβάλει μισθοδοσία τρεις μήνες.
Οι υπόλοιποι οκτώ από τους 14 της λίστας της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών που ήταν στο «κόκκινο» την περασμένη Τετάρτη αλλά κατέβαλαν μισθούς την Πέμπτη ή την Παρασκευή είναι οι δήμοι: Κοζάνης, Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Μυλοποτάμου Ανωγείων, Ζακύνθου, Έδεσσας και Νίκαιας- Ρέντη.

18 δήμοι, τέσσερις κατηγορίες
Ωστόσο, από το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, προκύπτει ότι ακόμη τέσσερις, δήμοι καθυστέρησαν να καταβάλουν το πρώτο 15νθήμερο. Πρόκειται για τους δήμους: Κομοτηνής, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πρεβέζης και Ηγουμενίτσας.
ΣΥΝΟΛΙΚΑ, δηλαδή 18 δήμοι αντιμετώπισαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μεγαλύτερα ή μικρότερα προβλήματα στην καταβολή της μισθοδοσίας του πρώτου 15νθημέρου του Σεπτεμβρίου. Μπορούν δε να χωριστούν στις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες:
Α. Δεν έχουν πληρώσει καθόλου (5)

Πέραμα, Τήλος, Τρικκαίων, Αίγινας, Καρδίτσας, Τήλου.

Β. Έχουν δώσει μισθούς εκτός Ε.Α.Π. αλλά όχι ασφαλιστικές εισφορές (2)
Αχαρνών, Καισαριανής.
Γ. Καθυστέρησαν (8)
Ανωγείων, Ηγουμενίτσας, Μυλοποτάμου, Νίκαιας-Ρέντης, Κοζάνης, Έδεσσας, Αγίων Αναργύρων - Καματερού, Χαϊδαρίου.
Δ. Υποστηρίζουν ότι τα έδωσαν εγκαίρως αλλά... (3)
Κομοτηνής, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πρεβέζης.


Θέλεις "παροχές"; ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ!

Ξεκινούν, λοιπόν, σιγά σιγά και τα ολοήμερα σχολεία στο Δήμο μας. Σχετικά γρήγορα, αφού, μετά μόλις μία εβδομάδα από την έναρξη του σχολικού έτους, επιτυγχάνεται η άμεση λειτουργία του ολοήμερου που λύνει τα χέρια σε πολλούς γονείς που δεν μπορούν να πάρουν τα παιδιά τους νωρίτερα από τα σχολεία.

Όπως βλέπουμε και σε μια ανακοίνωση,  το ολοήμερο θα λειτουργεί ΜΕΝ, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα, όμως, για ΖΕΣΤΑΜΑ ΤΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, δε...

Γιατί?? Μα γιατί ΚΑΙ αυτό είναι ένα "τέχνασμα" πίεσης προς τους γονείς! Τα γνωστά και τετριμμένα (ΕΩΣ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ) "Δεν υπάρχουν χρήματα για τα σχολεία", "ο προϋπολογισμός φέτος για τα σχολεία της πόλης μας ήταν κατά πολύ μικρότερος από πέρυσι" (ΑΛΗΘΕΙΑ είναι, δεν αντιλέγει κανένας), "γενικά μειώθηκαν τα κονδύλια για την Παιδεία" κ.λπ. κ.λπ.
ΚΑΙ?? Τι θα γίνει με τα παιδιά??
Δηλαδή, ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ να πληρώσουν κάποιο άτομο για να ζεστάινει το φαγητό των παιδιών?? ΠΑΛΙ???
Και, στη συνέχεια, ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ να πληρώσουν ΚΑΙ για Σχολικό Τροχονόμο?? Μήπως ΚΑΙ για ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ???

Ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε, καλοκαίρι ΔΙΑΚΟΠΩΝ - τουλάχιστον για τους Διευθυντές των Σχολείων...Δεν είχε μεριμνήσει ΚΑΝΕΝΑΣ?? Δεν είχε ακούσει ΚΑΝΕΝΑΣ για τις περικοπές??? Έγινε κάποια προετοιμασία, κάποιος σχεδιασμός???
Γιατί, βέβαια, τελευταία στιγμή, τις τελευταίες 2 εβδομάδες πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Είναι ανθρωπίνως ΑΔΥΝΑΤΟ!!

Μάλλον κάποιοι θα σκέφτηκαν το - γνωστό πλέον - ΑΠΟΦΘΕΥΓΜΑ - ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΑ "Λεφτά υπάρχουν" - ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ...

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΛΙΤΩΝ ΡΙΖΕΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                               
Ν. Καρελλά 22   Χαλάνδρι Τ.Κ. 15233 Τηλ. 6942691267

                                                                                      Χαλάνδρι 16 Σεπτεμβρίου 2012


                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Σύνδεσμος Μικρασιατών-Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες», τέλεσε σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2012, το καθιερωμένο για την πρώτη Κυριακή μετά την εορτή της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού, Μνημόσυνο υπέρ Αναπαύσεως των ψυχών των Θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας Χαλανδρίου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου, στο Μνημείο Θυμάτων  Μικρασιατικού Ξεριζωμού, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μικράς Ασίας και Ζαλοκώστα στο Συνοικισμό Χαλανδρίου.

Ο Σύνδεσμος με βαθιά την πίστη πως «οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν», καλεί όλους στη γιορτή της Προσφυγιάς για τα 90 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στις 8.00 το βράδυ, στο πάρκο του Συνοικισμού.                                            Από το Διοικητικό Συμβούλιο 

Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις