Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Χαλάνδρι: Σωφρονιστικός υπάλληλος εκβίαζε 32χρονη με ροζ φωτογραφίες

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθη χθες στην Αθήνα, 38χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή, εξύβριση, απρόκλητη εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμιση και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα και τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, χθες προσήλθε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων 32χρονη και υπέβαλε μήνυση σε βάρος του 38χρονου καταγγέλλοντας ότι της απέστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μηνύματα με απειλητικό και υβριστικό περιεχόμενο καθώς και φωτογραφίες της με ευαίσθητο περιεχόμενο.

Παράλληλα σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αναρτούσε φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν η ίδια, με υβριστικά και προσβλητικά σχόλια, ενώ προσωπικό της ευαίσθητο φωτογραφικό υλικό απέστειλε και σε οικείο πρόσωπό της.Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αναζήτησε και εντόπισε τον 38χρονο στην οικία του σε περιοχή της Αττικής. Ο 38χρονος αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς προσπάθησε να διαφύγει ωστόσο ακινητοποιήθηκε άμεσα ενώ προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του απώθησε με χτυπήματα τους αστυνομικούς και τους εξύβρισε.

Στην κατοχή του 38χρονου αλλά και στη κατοικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κινητό τηλέφωνo, tablet, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, δύο ψηφιακές φωτογραφικές ψηφιακοί δίσκοι (CD) και συσκευασία που περιείχε ναρκωτική ουσία, βάρους (4,4) γραμμαρίων.Ο 38χρονος προσήχθη στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου υπέβαλλε μήνυση σε βάρος της 32χρονης ημεδαπής, για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματισθείσα σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ η 32χρονη αναζητείται με την αυτόφωρη διαδικασία.


ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΣΥΜΕΩΝΜετά τα αποκαλυπτήρια του καραγκιόζ μπερντέ που είχε στήσει για να παραπλανήσει τις συνειδήσεις των δημοτικών του - κυρίως - συμβούλων, αποκαλυπτήρια που έγιναν μετά την κήρυξη του μαϊμουδοδιαγωνισμού "για μίσθωση ακινήτου" άγονου και την ολοκλήρωση του ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ από τον ίδιο και την αυλή του ΨΕΥΤΟΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ της μίσθωσης τουΧΕΥ 9 (δεν είχαμε άλλη επιλογή" και καλά) το ΤΑΙΠΕΔ λοιπόν αδειάζει τον Συμεών.

Τον αδειάζει στεγνά, προκηρύσσοντας διαγωνισμό για την ΠΩΛΗΣΗ του ΧΕΥ 9, έχοντας πια στο χέρι ότι το δημοτικό συμβούλιο του Χαλανδρίου ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ να αντιδιράσει ούτε στο καπέλωμα για τις χρήσεις, ούτε στο καπέλωμα για χωροθέτηση ΕΚΕΙ, ΣΤΟ ΠΑΤΗΜΑ 1, στον συγκεκριμένο χώρο Σταθμού Μεταφόρτωσης και ΚΔΑΥ, αφού μίσθωσε το ίδιο - για ένα χρόνο - ακίνητο ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ!

Δημιούργησε δηλαδή τετελεσμένο, πέρασε την χρήση και λέει τώρα στους υποψήφιους αγοραστές το Ταμείο της Υποτέλειας  "ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ, με την συναίνεση του δήμου Χαλανδρίου Που δεν έχει πλέον - ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ - καμιά νομιμοποίηση να αντιδράσει στα σχέδιά σου υποψήφιε πελάτη μας." (όποιος και αν είναι ο πελάτης).

Όσα λοιπόν εξακολουθεί να λέει ο Συμεών περί μίσθωσης ενός χρόνου με προοπτική ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ.
Σε ένα χρόνο το ακίνητο θα έχει πουληθεί ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ! Θα υπάρχει ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗΣ.

"ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ θα έχει πουληθεί" λέει με βεβαιότητα, ο Συμεών καμαρώνοντας  που θα ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ με ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ!
 (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ IQ ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ αναγνώστη μου. Κάτω από 100 να απαγορεύεται να διοικεί κανείς  πόλη. Προτασηή μας για τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο Γιάννη Μπαλάφα).

Πώς είναι όμως  σίγουρος; ο Συμεών Σουλτάν ότι ο ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗΣ δεν θα είναι κανένας ιδιώτης  επιχειρηματίας -  επαγγελματίας, κανένα  λαμόγιο της πιάτσας;

Ας πούμε .... Ο ΝΤΑΒΙΑΣ για να μην θίξουμε κανέναν από αυτούς που δεν επιτρέπεται, ας θίξουμε και εμείς αυτόν που τον θίγουν όλοι και δεν τρέχει μία.

 Με τις εμπνευσμένες ενέργειες λοιπόν του Συμεών Σουλτάν, αντί να βγει στην δημοπρασία ένα ακίνητο εκτός σχεδίου που ο νέος ιδιοκτήτης του - ο ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗΣ  - θα έπρεπε να υποβάλλει τα όποια επενδυτικά του σχέδια (MALL, Σταθμός Μεταφόρτωσης,  Πολυκατοικίες ή ότι άλλο) για έγκριση και αδειοδότηση με τις κανονικές διαδικασίες στις οποίες ο δήμος είχε τον πρώτο λόγο κα μεγάλα περιθώρια διαπραγμάτευσης και αντίδρασης,, στην δημοπρασία τελικά θα βγει ένα ακίνητο ΕΤΟΙΜΟ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟ ΓΙΑ Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ).

Μα θα το αγοράσει ο δήμος" σου λέει ο Συμεών, Τι φωνάζουν αυτοί οι αντιπολιτευόμενοι.
ΣΙΓΟΥΡΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗΣ ο .... ΝΤΑΒΙΑΣ.

Αλλά ας πούμε ότι έτσι θα γίνει, όπως έχει σχεδιάσει ο ΣΥΜΕΩΝ ΣΟΥΛΤΑΝ!
"Θα το χτυπήσει ο δήμος στην δημοπρασία  με λεφτά αφού "είναι μόνο 4 στρέμματα και δεν είναι 400 που παραχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ στους άλλους δήμους, δεν είναι το ίδιο". (επιχείρημα Συμεών ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!  Μην τον παρεξηγείς όμως ..  κατά βάθος είναι καλό παιδί. Παλιά τουλάχιστον, γιατί ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ).

Θα είναι ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗΣ ο δήμος λοιπόν σύμφωνα με τον Συμεών.
Δεν θα είναι όμως το ακίνητο ΜΕ ΧΡΗΣΕΙΣ, πιο ακριβό από ότι θα ήταν το ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ;

ΘΑ ΕΙΝΑΙ!

Άρα ο τύπος που βγάλαμε δήμαρχο (τον ψήφισα κιόλας στον δεύτερο γύρο, σόρυ συνδημότη μου αλλά τι να κάνεις, με αυτό το εκλογικό σύστημα κάποιον πρέπει να ψηφίσεις  στον δεύτερο γύρο) συναίνεσε να ΑΥΞΗΘΕΙ η αξία της δημόσιας γης στο Χαλάνδρι την ώρα που είχε σχεδιάσει  να την αγοράσει με δημόσιο χρήμα των Χαλανδραίων.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - που θα αγόραζε την δημόσια γη - ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΊΞΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ, όχι να την αυξήσει για να δώσει περισσότερα! (αφού τσάμπα δεν ΑΠΑΙΤΗΣΕ να την πάρει).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! 

Και αντί να απολογηθεί του φταίει .... ο Σημιτικός Εκσυγχρονισμός, (στον Θωμά), οι διοικήσεις του δήμου του 1995 (στον Νταβία) και η κυβέρνηση που δεν του έδωσε τσάμπα το ακίνητο από μόνη της (στην Καρατζά για να την καλοπιάσει).

Δεν του έδωσε ο Τσίπρας το ακίνητο που εκείνος δεν ζήτησε και ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΜΙΣΘΩΣΕΙ!
ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ, που εκείνος και οι δικοί του  δεν έχουν καμία σχέση  μαζί του (ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ).

ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ που θα κάνει εγκαίνια λέει, υπό τις επευφημίες Νικόλάου Πανταζή! "ΕΤΣΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ" σου λέει ο Νίκος.
Να την αγοράσει την δημόσια γη με το δημόσιο χρήμα και να μας την δώσει να παίζουμε.

"Να πεις ότι φταίει η κυβέρνηση" ήταν το αίτημα της Λούλας προς τον Συμεών.
Βέεεεεβαια! Και όλα τα κόμματα πλην ΚΚΕ!

ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ  ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ : ΦΤΑΙΕΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ και ΜΟΝΟ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ (μαζί με την Γενική του Γραμματέα, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις επίσημες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου περί εισηγητών) και τους συμβούλους που νομιμοποιούν αυτό το έγκλημα που πάει να συντελεστεί με την ψήφο τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και να το γράψω και εγώ και να το λέω φωναχτά, όπως κάνω πάντα, πρέπει ΠΡΩΤΑ το δημοτικό συμβούλιο ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΠΙΣΙΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ τους δύο ΧΕΥ..
Και αν η κυβέρνηση πει όχι σε ένα ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, τότε πρώτος εγώ -  ο διαγραφής  θα χρεώσω τον Τσίπρα που τώρα τον χρεώνουν τα μέλη του και οι εκλεκτοί του.

Αλλά αν δεν τα ζητήσει το δημοτικό συμβούλιο ΕΠΙΣΗΜΑ, ΕΓΓΡΑΦΩΣ με σφραγίδες και βούλες τα ακίνητα φταίει Ο ΣΥΜΕΩΝ  και ΟΣΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ! ΝΤΑΞΕΙ;
Αυτοί αναλαμβάνει την ΑΠΟΛΥΤΗ  ευθύνη για λόγους που εκείνοι ξέρουν ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΠΟΣΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ!

Ο Συμεών ή είχε κάνει εξ αρχής μια επωφελή για τον ίδιο και τα συμφέροντά του (πολιτικά ή άλλα δεν με ενδιαφέρει) συμφωνία "εξυπηρέτησης της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ και ανεβάσματος της αξίας του υπό εκποίηση δημόσιου οικοπέδου" σφυρηλατώντας τις καλές προσωπικές του σχέσεις με τους ισχυρούς των δανειστών ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ και ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ή έχει IQ ΡΑΔΙΚΙΟΥ.
Ένα από τα δύο.
Εμείς θα συνεχίσουμε υποθέτωντας το δεύτερο αφού δεν θέλουμε να κάνουμε ΠΟΤΕ υποθέσεις που θίγουν την τιμή και την υπόληψη κανενός,. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΟΒΟΤΟΜΗ.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ - έστω και από βλακεία - είναι το ίδιο.

ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΧΕΥ 8.

Που το επιχείρημα του Συμεών - με υποστήριξη και υπόδειξη Λαδόπουλου -  γιατί τώρα, το 2016, δεν τον διεκδικεί με παραχώρηση - και αποφάσισε να μπει στην δημοπρασία για την μίσθωσή του - είναι ότι το είχε απαλλοτριώσει - σου λέει - το ελληνικό δημόσιο  το 2000 και πήρε τότε λεφτά ο δήμος.
Ε ΚΑΙ;
Αλήθεια τι σημαίνει αυτό ΣΕ ΕΝΕΣΤΩΤΑ ΧΡΟΝΟ εκτός από ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ;
Έχει σημασία πώς έχει το δημόσιο στην κατοχή του την δημόσια γη που παραχωρεί στους δήμους σε όλη την Ελλάδα;
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ και τελικά τι κάνει ο Ρούσσος και ο Λαδόπουλος;

Αντί να βρίσκουν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ για να διεκδικήσουμε, ΥΠΕΡ του δήμου, όπως ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ από το νόμο αλλά επιβάλλει και η συνείδηση ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, βρίσκουν επιχειρήματα υπέρ του ΤΑΙΠΕΔ και των συμφερόντων του, ρίχνοτνας τις ευθύνες σε όποιον προκάτοχό τους  βολεύει;
ΚΑΙ ΚΑΛΑ Ο "ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ" ΡΟΥΣΣΟΣ!
Ο "ΚΑΘΕΦΟΡΑ" ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ;
Αφού όποτε και να πέσουν οι ευθύνες μέσα ήταν;

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ο Συμεών ότι πλέον δεν είναι ο υπέρτατος κριτής των πάντων, όπως το έπαιζε μια ζωή αλλά είναι ΔΗΜΑΡΧΟΣ που πρέπει να κάνει Ο,ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ τον δήμο και τους δημότες του;

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Προς το συμφέρον της πόλης είναι Η ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΧΕΥ και ΤΗΣ ΑΛΑΝΑΣ με ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ στον δήμο.

Και αυτό πρέπει να εισηγηθεί  στο δημοτικό συμβούλιο για να ληφθεί μια απόφαση - ΠΟΥ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΦΩΝΗ - και να καλέσουμε όλοι μαζί, όλους τους συμπολίτες μας να ενωθούν για να κερδίσουν αυτό που δικαιούνται τα παιδιά μας και παίρνουν ΤΩΡΑ οι δημότες άλλων δήμων για τα δικά τους παιδιά ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΜΕΩΝ, ό,τι και να γίνει, ακόμα και αν πετύχει την "ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ" του, όπως σχεδιάζει να πουλήσει στον ιθαγενή.

Γιατί η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ότι θα πληρώσει την δημόσια γη με δημόσιο χρήμα, χωρίς καν να την έχει ζητήσει ΕΠΙΣΗΜΑ, ΕΓΓΡΑΦΩΣ και με ΑΙΤΗΜΑ ΠΟΛΗΣ να του παραχωρηθεί  δωρεάν.

Ακόμα και η - υποτιθέμενη - νίκη του  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΙΣΤΙΑ απέναντι στον λαό του Χαλανδρίου και τα συμφέροντα του δήμου αφού θα βγουν λεφτά από το ταμείο για να πάρει το Χαλάνδρι ό,τι οι άλλοι παίρνουν τζάμπα.

Αν βέβαια του στραβώσει τελείως και χάσει τις δημοπρασίες τότε το μόνο που θα του μένει είναι να ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΘΕΙ μόνος του στην πλατεία Χαλανδρίου με εισητήριο για το ταμείο του δήμου.

Ή επειδή δεν μας αρέσουν τα βίαια  τουλάχιστον και για να μιλήσουμε σοβαρά, ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΣ εκείνη ακριβώς την στιγμή που οποιοσδήποτε Νταβίας γίνει υπερθεματιστής.

ΥΓ: Γουστάρω ΤΡΕΛΑ Γερολυμάτο που λέει "έτσι και μπουκάρουμε μέσα" με την μίσθωση "ποιος θα μας βγάλει".

ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ μας βλέπω ταμπουρωμένους σε λάκκους  στην ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ με ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ  να υπερασπιζόμαστε να μην μας πάρει ο ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΣΤΗΣ την δημόσια γη που ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΩΣΟΥΝ γιατί είμεθα πονηροί και θα κάναμε μαγκιά μόνοι μας, ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ!

Έχετε ρε σεις τουλάχιστον ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ή με σφεντόνες θα το κρατήσουμε το ακίνητο αν χαθεί στην δημοπρασία όταν θα έρθει ο υπερθεματιστής να το πάρει;

Ή τον έχουμε κάνει σφεντόνα σε αυτή την πόλη και νομίζουμε ότι είμαστε μια πολύ ειδική περίπτωση, μοναδική εις τον κόσμο τούτο και ποτέ δεν κάνουμε ό,τι κάνει όλος ο άλλος κόσμος, όλοι οι άλλοι δήμοι;

Α.Ν.

Αποσύρεται η ρύθμιση για τους διορισμένους γραμματείς στους ΟΤΑ


Αποσύρεται η ρύθμιση που έφερνε αλλαγές στην επιλογή γενικών και εκτελεστικών γραμματέων ΟΤΑ και προέβλεπε να διορίζονται διοικητικοί γραμματείς μέσω του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πρόταση που κατέθεσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μπαλάφας, θεωρείται ήδη παρελθόν για την κυβέρνηση και πρόκειται να αποσυρθεί και επίσημα την ερχόμενη Τρίτη, οπότε συνεδριάζει η αρμόδια Επιτροπή για την αναθεώρηση του «Καλλικράτη».

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι ουδέποτε υπήρξε επίσημα τέτοια πρόταση, αλλά η προς συζήτηση αλλαγές ήταν προσωπικές απόψεις του υφυπουργού Εσωτερικών, οι οποίες και κατατέθηκαν στην σχετική Επιτροπή. Παράλληλα, δε, εξέφραζαν την έκπληξή τους για το μέγεθος των αντιδράσεων που υπήρξαν από την πλευρά, κυρίως, της ΚΕΔΕ, καθώς στην πρόταση αντέδρασαν η ΕΝΠΕ, η ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και οι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με κοινή τους δήλωση, αλλά σε σαφώς ηπιότερους τόνους.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ έχει συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ για την ερχόμενη Δευτέρα, ωστόσο, μετά την απόσυρση της ρύθμισης, η συγκεκριμένη συνεδρίαση μένει χωρίς αντικείμενο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη πρόταση που τέθηκε προς συζήτηση, από το εννιαμελές Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων (ΕΣΕΔ) θα προτείνονται μέσα από το Μητρώο τρια πρόσωπα από τα οποία η διοίκηση του δήμου ή της περιφέρειας θα μπορεί να επιλέγει γενικούς και εκτελεστικούς γραμματείς αλλά και επικεφαλής (προέδρους, αντιπροέδρους, διευθύνοντες συμβούλους) νομικών προσώπων.

www.aftodioikisi.gr


ΣΧΟΛΙΟ: ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ "ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ"

ΚΥΡΙΑΚΗ! ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ (ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ) - ΣΚΑΣΕ ΑΒΕΡΕΛ!
Ο Σεραφείμ Πειραιώς διώχνει από γηροκομείο άπορους υπερήλικες επειδή είναι καπνιστές

Το έβλεπα και δεν το πίστευα. Αρχικά σκέφτηκα ότι δεν είναι σωστό να καπνίζει κάποιος μέσα σε ένα γηροκομείο αλλά τελικά το θέμα δεν είναι αυτό. Όπως θα δείτε στο παρακάτω έγγραφο, δεν πρέπει να είσαι καπνιστής. Το πρόβλημα δηλαδή δεν είναι πού καπνίζεις, αλλά το ότι καπνίζεις.


Είναι σοκαριστικό να βλέπεις ανθρώπους μετά τα 75, άπορους, να μένουν στο δρόμο εξαιτίας μιας συνήθειας (κακής δεν το συζητάμε), αλλά ας πούμε κάποιον που καπνίζει στα 93, χωρίς να ενοχλεί κανέναν, τον πετάς στο δρόμο;

Και όμως ο Σεραφείμ Πειραιώς το κάνει και βάζει την υπογραφή του. Θα μου πείτε, τίποτα δεν σας εκπλήσσει από τον συγκεκριμένο άνθρωπο αλλά σκεφτείτε ότι θα μείνουν στο δρόμο 23 τρόφιμοι του γηροκομείου από 75 έως 93 ετών, σύμφωνα με συγγενή ενός εκ των τροφίμων.

Πολύ σωστά ο καλλιτέχνης Νίκος Σταθούλης γράφει: «Είναι σκληρό να βλέπεις ένα γεροντάκι 93 χρόνων, φτωχό, να κλαίει γιατί δεν έχει πού να μείνει. Όχι μόνο ραγίζει η καρδιά σου αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι η αδικία και η μοχθηρία έχουν πρόθεση. Ένα γέροντα 93 χρόνων, τον αφήνεις να καπνίζει».

Και ο Σεραφείμ Πειραιώς δεν μένει εκεί. Στο στόχαστρο της αντικαπνιστικής εκστρατείας του ανθρώπου που ξέρει καλά πώς να μισεί καθετί που δεν είναι σύμφωνο με τα πιστεύω του, είναι και οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό πρέπει να υπογράφουν τη δήλωση που βλέπετε παρακάτω.

http://www.athensvoice.gr

ΚΑΜΙΝΗΣ - ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΙ ΦΥΤΕΥΤΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Οι δύο δήμαρχοι καθιστούν σαφές πως είναι εκ προοιμίου απαράδεκτη ακόμη και η συζήτηση για διορισμό Γενικών Γραμματέων στους δήμους

Σε σκληρή, κοινή δήλωση, κατά της κυβέρνησης, για την πρόθεσή της να «καπελώσει» τις αρμοδιότητες των δημάρχων διορίζοντας διοικητικούς γραμματείς στους δήμους, όπως έγραψε η Voria.gr, προχώρησαν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Αθηναίων, Γ. Μπουτάρης και Γ. Καμίνης.

Όπως αναφέρουν οι δύο δήμαρχοι, «η εμφύτευση Γενικών Γραμματέων στους δήμους, μέσω διορισμού τους από την κυβέρνηση, αποτελεί νόθευση της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των τοπικών κοινωνιών».

«Ειναι, συνεπώς, εκ προοιμίου απαράδεκτη ακόμη και η συζήτηση μιας τέτοιας πρότασης», ξεκαθαρίζουν οι κ.κ. Μπουτάρης, Καμίνης.
Υπενθυμίζεται ότι, λόγω των έντονων αντιδράσεων, η ΚΕΔΕ οργανώνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο τη Δευτέρα, με εισήγηση για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Πηγή: http://voria.gr
ΣΧΟΛΙΟ: ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΤΕ  ΠΙΣΩ ΑΥΤΟ ΚΕ ΜΠΑΛΑΦΑ ΚΑΙ ΚΕ ΠΟΥΛΑΚΗ!

Θύελλα στην Αυτοδιοίκηση από τους «επόπτες» γραμματείς των δήμων

 

 Συγκαλείται εκτάκτως τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με μοναδικό θέμα συζήτηση την πρόταση για σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες, οι οποίοι θα είναι επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του δήμου ή της περιφέρειας που προϊστανται.

Η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της έχει χαρακτηρίσει την πρόταση «πραξικοπηματικού χαρακτήρα» και ως «απόπειρα της κυβέρνησης να καταργήσει το θεσμό της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, μετατρέποντας τους δημάρχους σε υποτακτικούς της δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας». Το θέμα έχει προκύψει ως εξής: Έχει ανοίξει συζήτηση στο υπουργείου Εσωτερικών για την τροποποίηση του άρθρου 6 του νόμου Ν.4369/2016 «Εθνικό Μητρώο Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (διαφάνεια – αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης) και άλλες διατάξεις», προκειμένου να ενταχθούν και οι δήμοι και περιφέρειες στη διαδικασία. Σύμφωνα με πρόταση που κατατέθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης ομάδας εργασίας «συνιστώνται θέσεις Διοικητικών και Αναπληρωτών Διοικητικών Γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας οι οποίοι τίθενται επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του Δήμου, των οποίων και προΐστανται. Χαρακτηριστικά η πρόταση αναφέρει ότι «αναλαμβάνουν την εκτέλεση και διοικητική εφαρμογή της πολιτικής του αρμόδιου για διορισμό οργάνου». «Στην ουσία, τονίζει η ΚΕΔΕ, αν θεσμοθετηθεί μια τέτοια πρόταση, αφαιρείται η δυνατότητα άσκησης των καθηκόντων του δημάρχου, των αντιδημάρχων και των γενικών γραμματέων και επιβάλλονται Διοικητικοί Γραμματείς και Αναπληρωτές Διοικητικοί Γραμματείς. Η ΚΕΔΕ προειδοποιεί ότι κατά τη συνεδρίαση «αναμένεται να εκτιμηθούν τα δεδομένα και να αποφασιστούν οι δυναμικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν από τους δημάρχους με στόχο να μην θεσμοθετηθεί η σχετική πρόταση» και πως «σε κάθε περίπτωση η ΚΕΔΕ θα αντιδράσει δυναμικά στην προσπάθεια της Κυβέρνησης να αγνοήσει τη βούληση των τοπικών κοινωνιών και να «προσπεράσει» τις εκλεγμένες διοικήσεις των Δήμων, επιβάλλοντας τους επιτροπεία». «Θα διαφυλάξουμε το Σύνταγμα και την αυτοτέλεια του θεσμού. Οι δήμοι θα παραμείνουν στους Δημάρχους και στις τοπικές κοινωνίες και δεν πρόκειται να γίνουν λάφυρο καμιάς κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Συγκαλείται εκτάκτως τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με μοναδικό θέμα συζήτηση την πρόταση για σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες, οι οποίοι θα είναι επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του δήμου ή της περιφέρειας που προϊστανται.

www.dikaiologitika.gr
Συγκαλείται εκτάκτως τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ με μοναδικό θέμα συζήτηση την πρόταση για σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωτών διοικητικών γραμματέων στους δήμους και τις περιφέρειες, οι οποίοι θα είναι επικεφαλής της διοικητικής ιεραρχίας των υπηρεσιών του δήμου ή της περιφέρειας που προϊστανται.

www.dikaiologitika.gr

Tambien la lluvia! Πίσω στην εποχή της ΟΥΛΕΝ!ΦΤΑΝΕΙ ΑΛΕΞΗ! 
ΠΕΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΔΩ!

«Πολλοί θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο. Λίγοι θέλουν να αλλάξουν τον εαυτό τους.»
από το κινηματογραφικό αριστούργημα " ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ"
 

AQUALUNG (1971)


ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ - Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ ΘΡΥΛΙΚΩΝ JETHRO TULL! ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ROCK
(Eισητήρια ΔΕΝ ΕΧΕΙ - μόνο όρθια για τους νεαρούς!)

ΚΑΛΗΜΕΡΑ


Σαν σήμερα, το μακρινό 1976, ο Λάρυ Μιούλεν Τζούνιορ (κρουστά), στο σπίτι του στο Δουβλίνο μαζί με τον - κατά κόσμο - Πώλ Χιούσον (γνωστότερο παγκοσμίως ως BONO) - τον Ντέιβιντ Ίβανς (κιθάρες - γνωστότερο σήμερα σε όλο τον κόσμο ως THE EDGE), τον Άνταμ Κλέιτον (μπάσο) ιδρύουν τους FEEDBACK - που μετονομάστηκαν αργότερα σε "ΤΗΕ HYPE" και στο τέλος κατέληξαν στους ζωντανούς θρύλους με το όνομα που δεν χρειάζεται να σου πούμε  ....