Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Η «αμαρτωλή»Πανγαία καί το κτίριο Κεράνη


Εδώ και καιρό είχαμε πληροφορηθεί γιά τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών του ΥΠ.ΟΙΚ στό στοιχειώμενο χρόνια κτίριο του ΚΕΡΑΝΗ

Μία αμαρτωλή μετακόμιση όπως είχε γράψει πρόσφατα η Κωσταντίνα Ιωακειμίδου σε άρθρο της στήν εφημερίδα τών συντακτών προχθές ένα κτίριο που δέν ανήκει κάν στο κράτος αλλά σε ολλανδικό fund και κοστίζει μηνιαίως 221.000 ευρώ.

Το κτίριο Κεράνης συγκαταλέγεται στο σκάνδαλο πώλησης και επαναμίσθωσης 28 ακινήτων του Δημοσίου στις θυγατρικές της Εθνικής Τράπεζας (Εθνική Πανγαία) και της Eurobank (Eurobank properties), συμφωνία με την οποία το Δημόσιο πούλησε τα συγκεκριμένα ακίνητα για 261 εκατ. ευρώ και ταυτόχρονα τα επανενοικίασε για 20 χρόνια αντί 600 εκατ. ευρώ.

Ακολούθως, το 66% της Πανγαίας πωλείται με έτερη σκανδαλώδη σύμβαση σε ολλανδικό fund, υπό την επωνυμία Invel Real Estate, με αποτέλεσμα ούτε λίγο-ούτε πολύ η Εθνική Πανγαία να είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και πολλών κτιρίων του Δημοσίου.

Σήμερα στό site eforiakoi.gr διαβάζουμε γιά την αμαρτωλή πανγαία και τη διαπλοκή

Απ’ το Κεράνης… στον ορισμό του Συμβουλίου Διοίκησης της ΓΓΔΕ

Απολύτως εκτεθειμένη και υπόλογη βρίσκεται πλέον η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις – εξελίξεις που σχετίζονται με το παρασκήνιο της υπόθεσης ΚΕΡΑΝΗΣ, αλλά και τον ορισμό των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της »Ανεξάρτητης» Αρχής.

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΝΓΑΙΑ, η οποία πιέζει για την άρον άρον μεταφορά υπηρεσιών στο Κεράνης, είναι ο κος Χρήστος Πρωτόπαπας, πρώην υπουργός και μέλος των κυβερνήσεων που υπέγραψαν τις σκανδαλώδεις συμβάσεις. Σήμερα λοιπόν ο κ. Πρωτόπαπας εμφανίζεται και επίσημα ως εκπρόσωπoς της ΠΑΝΓΑΙΑ, η οποία πιέζει για την υλοποίηση μιας συμφωνίας η οποία ελέγχεται απ’ τις εισαγγελικές αρχές και για την οποία έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια..

Άλλο μέλος του Δ. Σ. της ΠΑΝΓΑΙΑ, τοποθετήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με απόφαση της Βουλής, μετά από πρόταση του ΥΠΟΙΚ, στο συμβούλιο Διοίκησης της νεοσύστατης »Ανεξάρτητης» Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, για τον κ. Πρόδρομο Βλάμη, μέλος και της επιτροπής προμηθειών της Πανγαία.

Την ίδια στιγμή η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ πιέζει για την εδώ και τώρα μεταφορά υπηρεσιών στο Κεράνης, κάτι που θα σημάνει και την άμεση εκταμίευση προς την ΠΑΝΓΑΙΑ, αρκετών εκατομμυρίων ευρώ, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου εκφράζουν πλέον και επίσημα έντονες ενστάσεις για το κατά πόσο η επιλογή του Κεράνης είναι συμφέρουσα για το Δημόσιο.

Η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ οφείλει πλέον να απαντήσει και μάλιστα με πειστικό τρόπο.

Πού οφείλεται η επίμονη της αυτή για το ΚΕΡΑΝΗΣ, αφού εκ των πραγμάτων δεν προκύπτει όφελος για το δημόσιο, αλλά μάλλον το αντίθετο;

Για ποιο λόγο επισπεύδει διαδικασίες οι οποίες θα οδηγήσουν στην άμεση εκταμίευση τεράστιων ποσών προς την ΠΑΝΓΑΙΑ, σε περίοδο μάλιστα δημοσιονομικής ασφυξίας και όταν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ζουν υπό την απειλή της ενεργοποίησης του κόφτη για μισθούς και συντάξεις;
Τί εξυπηρετεί η τοποθέτηση υψηλόβαθμου στελέχους της ΠΑΝΓΑΙΑ στην διοίκηση της Ανεξάρτητης Αρχής και πώς αυτή δεν θα επηρεάζει την υποτιθέμενη Aνεξαρτησία της Αρχής;

Πώς παρακάμπτεται το προφανές ασυμβίβαστο ενώ το ίδιο πρόσωπο βρίσκεται στη διοίκηση της ΠΑΝΓΑΙΑ, αλλά και της Ανεξάρτητης Αρχής, όταν η τελευταία στεγάζει υπηρεσίες της σε κτίρια της ΠΑΝΓΑΙΑ (ΔΟY Κηφισιάς, Αλεξανδρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Παλλήνης, Γλυφάδας κλπ) με ιδιαίτερα υψηλό τίμημα και μάλιστα με συμβάσεις οι οποίες ελέγχονται απ’ τις εισαγγελικές αρχές;
Η ανεξάρτητη Αρχή θα επαναδιαπραγματευθεί αυτές τις συμβάσεις ή, παρά την »Aνεξαρτησία» της, θα τις δεχτεί ως έχουν; Αλλά και αν υποθέσουμε ότι θα επανεξετάσει το ζήτημα, ποιανού συμφέροντα θα υπερασπιστεί το στέλεχος της ΠΑΝΓΑΙΑ που βρίσκεται στη διοίκηση της Αρχής;
Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ
  • Να σταματήσει ΑΜΕΣΑ κάθε διαδικασία που οδηγεί στη νομιμοποίηση του σκανδάλου ΚΕΡΑΝΗΣ
  • Να προχωρήσει στην καταγγελία της σύμβασης μίσθωσης για το ΚΕΡΑΝΗΣ και σε κάθε περίπτωση να σεβαστεί την εν εξελίξει εισαγγελική έρευνα
  • Να δώσει εξηγήσεις για τις "ιδιαίτερες σχέσεις" που φαίνεται να αναπτύσσονται με την ΠΑΝΓΑΙΑ
  • Να δώσει πλήρη στοιχεία για τα μέλη που απαρτίζουν το νεοσύστατο Συμβούλιο Διοίκησης της Ανεξάρτητης Αρχής
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος         Ο Γεν. Γραμματέας

Μέρκος Δημήτριος       Γεωργιόπουλος Διονύσιος

Τί έχετε να πείτε κύριε «αριστερέ» συνδικαλισταρά κ.Αλεξιάδη;

Lefteria


ΠΛΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ! ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩΣήμερα που είναι Kυριακή, θα πάμε λίγο παρακάτω.
Γιατί εμείς δεν παίζουμε εκ του ασφαλούς αλλά μιλάμε όταν πρέπει για ... τα επόμενα.
Αυτά που έρχονται!

Οι προβλέψεις μας δεν είναι αποτέλεσμα μαντικών ικανοτήτων, είναι αποτέλεσμα ΒΑΘΙΑΣ ΓΝΩΣΗΣ και ΑΝΑΛΥΣΗΣ!
Μη νομίζεις ότι πέφτουμε μέσα γιατί ξέρουμε τίποτα "κόλπα ζώρικα που κάνουν στην Ινδία".

ΑΠΛΑ ΜΑΣΗΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ!

Δεν θα σου αποδείξω τον ισχυρισμό μου σήμερα, θα γράψω κάτι και εσύ θα κρίνεις αν είναι λογικό ή βλακεία και αν σου "κάθεται" στο λογικό σου ή θα τα απορρίψεις.
Α VOTRE που λένε και στας Ευρώπας.

Το θέμα είναι να σκεφτείς  γιατί όλο το τοπικό σύστημα, το οποίο είναι βαθιά συντηρητικό στηρίζει τον Συμεών τον ηγέρτη των καργαριστερών (μπαίνοντας).

Και γιατί όλα τα οπορτουνιστικά τμήματα και της κεντροαριστεράς στοιχίζονται πίσω από τις επιλογές του και του κρατάνε τα ίσα στα δύσκολα, της πρόθεσης (κατά δήλωσή του) να αγοράσει δημόσια γη με δημόσιο χρήμα.

Τον αγάπησαν;
Αγάπησαν την καργαριστερά οι δεξιοί;
Έγινε αριστερός ο Πρίγκηπας και ο Μύρωνας του πολιτικού γραφείου του - σοβαρού είναι αλήθεια - αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Χατζηδάκη;

Πώς τα βρήκαν; Πού τα βρήκαν;
Σε ποια πολιτική βάση συμφώνησαν;

Με ποιον είναι δηλαδή τώρα ο Πρίγκηπας;

Με τον Τζήμερο, την Δράση, το Ποτάμι και τους ακραία νεοφιλελεύθερους που έκανε ντιλ προεκλογικά και τον στήριξαν, βλέποντας στο πρόσωπό του το καλύτερο άρμα προωθησης των ακραίων απόψεών τους ή .... με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Με την ακροδεξιά ή την καργαριστερά είναι;

Είναι προς το συμφέρον των δημοτών να πληρώσει ο δήμος για την δημόσια γη;

Μπορεί να το ισχυριστεί σοβαρά αυτό κανένας  άσχετα από ιδεολογική τοποθέτηση και την μετέπειτα  χρήση αυτής της γης;

Είναι το καλό της πόλης που τους ενώνει;
Μπορούν να το ισχυριστούν σοβαρά αυτό;

ΤΡΙΧΕΣ!

Η πολιτική τους επιβίωση τους ενώνει!

ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΑΤΩ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ που η κεντρική διοίκηση και η κομαντατούρ μας επιβάλλει να καπελώσουμε στους Χαλανδραίους με αντάλλαγμα χρίσματα.

Ποιο καλό της πόλης, δηλαδή υπερασπίζονται με την αγορά - και όχι την διεκδίκηση παραχώρησης- του ΧΕΥ;

Το έχουν καθορίσει το καλό της πόλης το οποίο - παριστάνουν - ότι υπηρετούν;
Μπορούν να μας το πουν ΟΛΟ;

Να κάνει χώρο για την καθαριότητα, σου λένε.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ μαζί με εννέα μόνο άλλα .... προαπαιτούμενα για να οδηγηθεί ο δήμος στο .... μέλλον του!
Συγκεκριένα, όχι .... μπούρδες.

Και ορίζουμε ότι η πόλη μπορεί και πρέπει να κάνει τον χώρο καθαριότητας ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ μικρότερη επιβάρυνση στην πόλη και τους πολίτες: ΝΟΤΙΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ!

Εκεί όπου ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ και που ο χώρος ΕΠΑΡΚΕΙ για να καλύψει τις ανάγκες ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ!
Και κρατήστε το αυτό το "ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ"!

Και λέμε ότι ο δήμος Χαλανδρίου έπρεπε να διεκδικήσει τους ΧΕΥ για ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ.
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ!
 Κράτα το και αυτό!

Αθλητικές χρήσεις τον ΧΕΥ 8 και ΠΑΡΚΙΝΓΚ ή ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ  για τον ΧΕΥ 9!

(Για να θυμηθούμε και λίγο ότι εκτός από 10 πρόσφυγες που τους πλένει όλος ο δήμος τις σωβρακοφανέλες και τα κλινοσκεπάσματα - νονά -  το Χαλάνδρι έχει καμιά 400αρια ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ, γιατί το ξεχάσαμε με αυτά και με αυτά.
 Που ζουν σε ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, σε παραπήγματα και δημιουργούν ΜΕΓΑΛΗ ΟΧΛΗΣΗ στους περίοικους. ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!
Δεν είναι πρόσφυγες από τον πόλεμο!
ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ είναι!

Όμως ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ο δήμαρχός του, ΕΠΕΤΡΕΨΕ - ΑΝΕΧΤΗΚΕ μια υπουργική απόφαση ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ, που έδωσε χρήσεις Σταθμού Μεταφόρτωσης στον ΧΕΥ 9.

Μιλάμε για ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΔΡΑΝΕΙΑ, το λιγότερο που έχουμε να του καταλογίσουμε χωρίς να γίνουμε ..... "συκοφάντες".

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 που δέχτηκε τον αυθαίρετο και παράνομο καθορισμό χρήσεων στον ΧΕΥ 9 ο δήμαρχος Χαλανδρίου προχωράει καμαρωτός και καταχειροκροτούμενος από τους τσάτσους του, στον δρόμο που μόνος του χάραξε ερήμην του δημοτικού συμβουλίου και της τοπικής κοινωνίας.

ΚΑΜΑΡΩΤΟΣ και  ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΜΕΝΟΣ από όλες τις συντηρητικές δυνάμεις του Χαλανδρίου αλλά και δημάρχους γειτονικών προαστίων. Μπλε και Πράσινους!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΣΥ Ο ΞΥΠΝΙΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΕΙΑ να συμπεριλάβεις στα δεδομένα με τα οποία βγάζεις συμπέρασμα!

Ο Συμεών για να εξασφαλίσει - καιροσκοπική στήριξη από τις τοπικές κομματικές δυνάμεις ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ σε γείτονες δημαρχαίους -το ξέρω από πρώτο χέρι - όλων των παρατάξεων ότι όταν κάνει τον ΣΜΑ στον ΧΕΥ 9 (του Αη Ποτέ δηλαδή)  ότι θα λύσει και το δικό τους πρόβλημα χωρίς εκείνοι να βάλουν ούτε έναν χώρο σε κοινή χρήση με το Χαλάνδρι!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ και τον στηρίζουν εναντίον όσων ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ αυτοδιοικητικών βάζουν εμπόδια. 

Τα τοπικά κομματικά επιτελεία - πλην των κομμάτων της αριστεράς που δεν ξέρουν από που τους ήρθε - ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ με τον δήμαρχο που φορτώνει στο Χαλάνδρι και την Αριστερά το βάρος για να κάνουν εκείνοι - και οι δικοί τους εκλεκτές κουτιπονηράτζες αυτοδιοικητικές παρθένες,  το κομμάτι τους στους δημότες τους, που δεν τους επιβαρύνουν με χώρους καθαριότητας και δεν αναγκάζονται να παρέμβουν στα δύσκολα με δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις.

Βρήκαν τον μαλάμα, θα έλεγε κάποιος βρωμόστομος, όχι εγώ που είμαι caumme il faut!

Βάζουν και τα υπηρεσιακά τσιράκια τους να το παίζουν .... άγριοι και να κάνουν πολιτική!

Άλλωστε ΟΛΟΙ με την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας είναι.

ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ Ο ΣΥΜΕΩΝ που τον καταχειροκροτούν οι ..... ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ!

΄Εχει ξεχάσει τον Λένιν που διάβαζε μικρός: "να ψάχνεις να βρεις τι λάθος έκανες όταν σε χειροκροτεί ο αντίπαλος"

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ .... ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 1983 ΕΦΥΓΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΡΕΝΙΟΣ! ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ


Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΕΛΕ ΕΧΕΙ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ - ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΙΣΙΩΣ ΤΑ 76


Ο ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΣΗΜΕΡΑ