Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: Η ΑΓΑΠΗ ΑΡΓΗΣΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Πριν τρία περίπου χρόνια, θα ενθυμίστε τον πόλεμο που δέχτηκα από την δημοτική αρχή, όταν αποκάλυψα την συναλλαγή της, την φανερή τουλάχιστον, με την εταιρία Μαρινόπουλος ΑΕ. 

Η χρεοκοπημένη τότε επιχείρηση είχε «δωρίσει» ένα σάπιο λεωφορειάκι για τις ανάγκες της δημοτικής συγκοινωνίας.

Ρωτούσα τότε με ποια ανταλλάγματα έγινε η «δωρεά» και γιατί διαφημίστηκε η εταιρία μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου μας?.

Ρωτούσα τότε γιατί δεν διεκδικεί η δημοτική αρχή την απομάκρυνση του καταστήματος της εταιρίας από την 1η ζώνη της ρεματιάς , σύμφωνα με το ΠΔ που αφορά στην προστασία της?.

Ρωτούσα, πώς είναι δυνατόν μια χρεοκοπημένη εταιρία να κάνει «δωράκια» σε ένα πλεονασματικό δήμο με 13 εκατομμύρια ευρώ, τότε, στην τράπεζα?

Αντί για απάντηση, όπως θυμάστε, δέχτηκα σκληρό μπούλινγκ από τον αξιότιμο Κο δήμαρχο και από μέλη της αυλής του, και μέσα από την λίστα των μελών του συλλόγου προστασίας της ρεματιάς. 
Απαίτησαν μάλιστα την διαγραφή μου από την λίστα, διότι, εκτός των άλλων, απασχολούσα τα μέλη με ένα θέμα άσχετο, το οποίο δεν αφορά τα μέλη του συλλόγου.

Θυμάστε ακόμα ότι πριν ένα χρόνο περίπου, όταν η πτωχευμένη εταιρεία εξαγοράστηκε. από την εταιρία Σκλαβενίτης ΑΕ, επανήλθα και πρότεινα ότι είναι δυνατή μια διαπραγμάτευση για ένα βελούδινο κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος και ανάφερα τους λόγους για τους οποίους ήταν εφικτό, τότε, ένα αίσιο αποτέλεσμα.

Χθες ενημερωθήκαμε, ότι στα μέσα του καλοκαιριού, ξεκίνησαν δικαστικό αγώνα με την εταιρία Σκλαβενίτης ΑΕ, τον οποίο τον Χάνουν, όπως προβλέπει ο εργολάβος δικηγόρος του δήμου, στον οποίο έχει ανατεθεί η υπόθεση. Από ότι φαίνεται, όλο το σκηνικό στήθηκε για να πάρει ο δικηγόρος το χαρτζιλίκι του. Εξάλλου, από όσα γνωρίζω, καμία υπόθεση του δήμου δεν έχει κερδίσει μέχρι σήμερα ο εν λόγω και δέχομαι ευχαρίστως την διάψευση περί αυτού.

Δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά προσπαθούν να εμπλέξουν, στο παραπέντε, σε αυτό το αλισβερίσι και τον σύλλογο προστασίας της ρεματιάς , όταν μέχρι σήμερα τον περιφρονούσαν, τον διέβαλαν, ουδέποτε τον πληροφόρησαν για τις ενέργειες τους και ουδέποτε ζήτησαν την γνώμη του. 
Θέλουν να καταστήσουν τον σύλλογο συνένοχο σε ένα έγκλημα που που δεν έχει καμία συμμετοχή

Η αγάπη της δημοτικής αρχής για την ρεματιά, άργησε 3 χρόνια. Εμφανίζεται σήμερα και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο , όχι για να λύσει τα προβλήματα της ρεματιάς, αλλά για να λύσει, η δημοτική αρχή , δικά της προβλήματα και να ικανοποιήσει δικές της ιδιοτέλειες…. 

Μη ξεχνάτε, ότι μέσα στο καλοκαίρι, αποδείχτηκε ότι μέσα στο δημοτικό συμβούλιο είναι μια μικρή και αισχρή μειοψηφία. Προσπαθεί να βρει στηρίγματα και να δημιουργήσει συνενοχές για να απαλύνει το Βατερλό της. Αν της έχει απομείνει έστω και λίγη δημοκρατική τσίπα, οφείλει να παραιτηθεί και να μη προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι αυτή που δυστυχώς είναι.

Συνδημότες γρηγορείτε, το ΠΔ προστασίας της ρεματιάς μας κινδυνεύει σοβαρά από αυτή την θλιβερή δημοτική αρχή. Όταν το θεριό πεθαίνει γίνεται επικίνδυνο. Μακάρι να διαψευστώ.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επαναφέρει  με εγκύκλιο προς τους δήμους,  το θέμα της μεταφοράς των διαθεσίμων των δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδας από τις εμπορικές τράπεζες.

Ο Γιώργος Πατούλης, εχθές την είδε Λεωνίδας: ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ είπε.

Θα βάζουμε τα λεφτά ΜΑΣ σε όποια τράπεζα θέλουμε, λέει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Με την δική τους λογική λοιπόν πρέπει οι δήμοι να νταραβερίζονται με τις τράπεζες για το ποια θα δίνει μεγαλύτερο τόκο (ή ό,τι άλλο φαντάζεσαι) αν οι δοσιλογικές διοικήσεις των δήμων χαρατσώνουν τους πολίτες για να έχουν καταθέσεις.

Η κυβένρηση τα θέλει στην τράπεζα της Ελλάδος (που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ).


Τώρα κυβερνησάρα και διοικησάρες θα τσακωθούν για το αν ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ των δήμων θα πάει στην ΤτΕ ή τις άλλες τράπεζες. Λες και έχει σημασία.
ΑΠό την ΤτΕ βάζουν χέρι οι δανειστές, λένε.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΕΝ ΒΑΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ;

Καβγάς για το πάπλωμα.

Και θα υπάρχουν και κάτι τρελοί, περιθωριακοί που θα λένε ότι πρέπει να μπει πλαφόν στο ύψος των ταμειακών διαθεσίμων των δήμων - ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΔΥΟ άντε ΤΡΙΩΝ μηνών - και όλα τα άλλα ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ πρέπει να επενδύονται και να γυρίζουν στην τοπική κοινωνία και την αγορά σε ΕΡΓΟ, δεν μπορεί ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ να κάθεται παρκαρισμένο.

Ασύμφορη για το σύστημα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ μεταξύ δημάρχων και τραπεζών που έχει στηθεί αντίληψη.

ΒΟΛΙΚΟ για τον Φούχτελ και την ΚΟΜΜΑΝΤΑΤΟΥΡ να μετατρέπουν και τους δήμους - μετά την κεντρική διοίκηση - σε τελώνες του; και να έχουν ζεστό χρήμα να βουτήξουν όποτε θέλουν.

Διαλέγουν τους πρόθυμους και τους εκλέγουν.

ΚΑΙ ΕΣΥ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ ΤΣΙΜΠΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ.

ΤΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ;;;;

ΣΕ ΚΛΕΒΟΥΝ ΡΕ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ!

Από πού είναι τα ταμειακά διαθέσιμα ρε μπαμπουίνο;
Μήπως από επιχειρηματική δραστηριότητα της αυτοδιοίκησης;
ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ!

Και καλά .... ΑΝΤΑΠΟΔΟΔΤΙΚΟΥΣ!

ΣΕ ΧΑΡΑΤΣΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΣΑΚΩΝΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ " ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ"

ΔΑΚΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ: “Όχι κ. Μητσοτάκη… Αυτό δεν είναι το δικό μας όνειρο για το σχολείο!”


Σκληρή, δημόσια διαφοροποίηση των νεοδημοκρατών δασκάλων από τις ανατριχιαστικές απόψεις που εξέφρασε ο "δεν τρέφω αυταπάτες. είναι στην ανθρώπινη φύση οι ανισότητες" επίδοξος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης του Κωνσταντίνου στη Θεσσαλονίκη προπαθώντας να αποδείξει ότι η κοινωνία του ενός τρίτου είναι το όραμά του.

"Η αντίληψη ότι οι καλοί μαθητές βρίσκονται και, το χειρότερο, πρέπει να βρίσκονται στα ιδιωτικά σχολεία ενώ στα δημόσια «στοιβάζονται» όλοι οι υπόλοιποι", ευνοεί τις διακρίσεις, συμβάλλει στην ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων και έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της σύγχρονης παιδαγωγικής «ένα σχολείο για όλους»"

"ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει την αναπαραγωγή μιας ελιτίστικης νοοτροπίας στο εκπαιδευτικό σύστημα, επιλέγοντας να οριοθετήσει ως ένα βασικό στόχο της πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει στο κομμάτι της Παιδείας, όταν και αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, την ίδρυση «ενός πρότυπου σχολείου σε κάθε περιφερειακή ενότητα για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο»."

"Δεν ακούσαμε το παραμικρό για συγκεκριμένα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να στηριστεί η δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση."

ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ SITE ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Σχόλιο: Αφιερωμένο σε καλό σύντροφο που εχθές αναρωτιόταν στο φατσοπούκι για το αν υπάρχουν δοβαρές διαφωνίες με το πρόγραμμα του Κυριάκου .... από την αριστερά και αν η έκφρασή τους αποτελεί προετοιμασία για κάποιου είδους ΤΙΝΑ.
Ποια ΤΙΝΑ; Η Θάτσερ ήταν προσκοπάκι μπροστά του.
Εδώ σύντροφέ μου υπάρχου σοβαρές διαφωνίες από την δεξιά στο ΛΕΙΤΙΣΤΙΚΟ πρόγραμμά του που απευθύνεται ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ. Δεν θα υπάρχει από την αριστερά;;;;