Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.

 Θέλω να απολογηθώ αναγνώστη μου.

Διότι δεν ακολουθώ με ευλάβεια την υπόσχεση που σου έχω δώσει: Να σε ενημερώνω για ό,τι συμβαίνει στον δήμο σε "real time".

Δυστυχώς αυτό έχει μια δυσκολία όταν συμμετέχεις στα όργανα.

Συγκρούονται δύο ιδιότητες και οι  δεοντολογίες που εξ αυτών εκπορεύονται: Αυτή του "blogger - δημοσιογράφου" με αυτή του δημοτικού συμβούλου και κυρίως του μέλους της οικονομικής επιτροπής.

Έτσι υποχρεώνομαι ΠΟΛΛΑ ευτράπελα αλλά και κάποια σοβαρά που συμβαίνουν στον δήμο να μην τα δημοσιοποιώ άμεσα, μέχρι να υπάρξει κάποιου είδους διαρροή για την οποία δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για να μην κατηγορηθούμε  ότι κάνουμε "λαϊκίστικη αντιπολίτευση".

(Θα μου πει κάποιος: Από αυτούς που είχαν κάνει τον λαίκισμό επιστήμη, φοβάσαι μην κατηγορηθείς; Δεν θα γίνουμε και όλοι τα ίδια, ειδικά τώρα στα στερνά της πολύχρονης αυτής διαδρομής)

Αυτά βέβαια ισχύουν μέχρι να ληφθούν οι αποφάσεις.

Γιατί μετά την λήψη τους, οι αποφάσεις είναι ΔΗΜΟΣΙΕΣ, γι' αυτές  δεν ευθύνονται αυτοί που δεν έδωσαν την εγκριτική ψήφο - συνήθως είμαι μόνος μου στην οικονομική επιτροπή - αφού όλοι οι άλλοι ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και βεβαίως οι αποφάσεις υπόκεινται σε δημόσια κριτική (στις δημοκρατίες).

Μεγάλες συγκρούσεις έχουν προκληθεί, αναγνώστη μου στα ενδότερα του δήμου,  που μόνο η κορυφή του παγόβουνου έχει γίνει ορατή στους "εκτός των τειχών".

Συγκρούσεις που αν δημοσιοποιηθούν θα εκπλήξουν και θα κάνουν πολλούς να μην πιστεύουν στα αφτιά τους.

Έχω δύο επιλογές: Να τις αναδείξω επιχαίροντας, ως γνήσιος νεοέλλην, διότι τα είχα προβλέψει ή να σιωπήσω ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ειλικρινά να ξεπεραστούν τα προβλήματα και ο δήμος να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Δεν μπορώ - μετά από τόσα χρόνια διαδρομής στον δήμο - παρά να επιλέξω το δεύτερο: ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ και να μην ρίξω λάδι στην φωτιά.

Ειδικά όταν βρισκόμαστε μόλις στα μισά του πρώτου έτους της νέας διοίκησης και έχουμε μπροστά  4,5 χρόνια στα οποία ο δήμος πρέπει να λειτουργήσει όσο καλύτερα γίνεται για τον δημότη.
Όχι για τον Ρούσσο και την Αντίσταση αλλά για τον δημότη.

Και η εύρυθμη λειτουργία του δήμου απαιτεί υπερβάσεις.

Υπερβάσεις που απαιτούν την αυτοκριτική ΤΗΣ ΗΓΕΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ για λανθασμένους χειρισμούς που έχει συσσωρεύσει αλλά  βεβαίως και διορθωτικές  παρεμβάσεις.
Πάντα έτσι είναι.
Τις διορθωτικές κινήσεις της κάνει η ηγεσία. Αλλιώς επιλέγει τον δρόμο της αντιπαράθεσης εκτιμώντας ότι μπορεί να επιβάλλει περισσότερο το ΣΤΑΤΟΥΣ της.

ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ δηλαδή στα ελληνικά.
  • Αν μια κλειστή ομάδα επιμένει να θεωρεί ότι κατέκτησε την Βαστίλη και ότι ο δήμος έγινε κάτι σαν ιδιοκτησία της και μπορεί να τον κάνει ό,τι θέλει,
  • Αν συνεχίσει μια παρέα να επιζητεί την υποταγή όλων και τον εξοστρακισμό της αντίθετης άποψης και της κριτικής,
  • Αν συνεχίσουν να αρνούνται τον ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ (όχι τον κατ' επίφαση) διάλογο και την αναζήτηση συνθέσεων για τις μεγάλες, στρατηγικής σημασίας υποθέσεις του δήμου και θεμελιώνουν την απόπειρα επιβολής των ανομολόγητων στοχεύσεών τους σε .... κουτοπονηράδες
  • Αν συνεχίσουν να "βολεύονται" στην ευκαιριακή και εντελώς ΙΔΙΟΤΕΛΗ "συμπαράσταση" και ανοχή που λαμβάνουν από  συντηρητικές δυνάμεις της πόλης - μέχρι να τους τακτοποιήσουν ΟΛΕΣ τις ανοιχτές διαχειριστικές υποθέσεις που παρέλαβαν στον δήμο  από την πολιτική συμμαχία Κουράση - Ανδρεόπουλου που καθόρισε την πορεία του δήμου τα προηγούμενα χρόνια.
  • Αν συνεχίζουν καθημερινά να απομακρύνονται από τις αρχές τους και της υπεράσπισης του δημόσιου συμφέροντος με την λελογισμένη σύγκρουση με τα κακώς εννοούμενα συμφέροντα, τα οποία επιχειρούν - εντελώς ανόητα για μια αριστερή διοίκηση - να εξευμενίσουν.
  • Αν συνεχίζουν να κατακερματίζουν την τοπική κοινωνία, με την λογική του "διαίρει και βασίλευε" αναφορόμενοι σε οποιαδήποτε άλλης μορφής συλλογική της οργάνωση εκτός αυτής του ΔΗΜΟΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
  • Αν συνεχίζουν να πιστεύουν ότι μπορεί μια προοδευτική  (στην πράξη, όχι στα λόγια) εξουσία, να βαδίζει απειλώντας ή απαξιώνοντας τον αντίλογο με ξύδια, απειλές για μηνύσεις και τρομοκράτηση όσων έχουν εκφράσει έστω και στοιχειώδη κριτική (ακόμα και βία).
  •  Αν συνεχίζουν να απομακρύνονται από το θεμελιώδες δημοκρατικό αξίωμα που λέει ότι δείκτης της ποιότητας  μιας εξουσίας είναι ο σεβασμός της μειοψηφίας.
τότε σύντομα αυτά που ακόμα μένουν στο παρασκήνιο θα βγουν στο προσκήνιο και η επιλογή να χρεωθεί η ευθύνη στον αγγελιοφόρο δεν θα είναι παρά άλλη μια απόδειξη νεοκαθεστωτισμού και μάλιστα από μια πλειοψηφία από την οποία καθεστωτισμό  πολλοί δεν περίμεναν.

ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΛΑΛΗΣΑ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ.

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ _ ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ! ΑΓΩΝΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ4η  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 11η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ


1.    Κατανομή θέσεων προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας ενός (1) έτους.

2. Καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου εργασίας και λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Χαλανδρίου.

3.        Αναγνώριση οφειλής που αφορά δαπάνη ποσού για τη χορήγηση γάλακτος στους δικαιούχους υπαλλήλους του Δήμου.

4.    Έγκριση σκοπιμότητας και έγκριση πίστωσης για δαπάνες πραγματοποίησης φεστιβάλ Θεάτρου σκιών του Δήμου Χαλανδρίου.

5.   Αποδοχή κατανομής ποσού 121.166,59 € Α΄ δόσης για το έτος 2015 για χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

6.   Συγκρότηση Επιτροπών εκτίμησης ακινήτων, Επιτροπής εκτίμησης κινητών και Επιτροπής καταστροφής αντικειμένων χωρίς αξία για το έτος 2015.

7.        Αντικατάσταση τακτικού μέλους Επιτροπής Παραλαβής Μηχανολογικού Εξοπλισμού 2015 (άρθρο 28 της 11389/93 Υ.Α. ΕΚΠΟΤΑ).

8.     Αντικατάσταση τακτικού και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Παραλαβής Πετρελαίου Θέρμανσης και Τροφίμων  4ου Παιδικού Σταθμού για το έτος 2015 – δ/νση Κίρκης και Μίνωος 8 (άρθρο 28 της 11389/93 Υ.Α. ΕΚΠΟΤΑ).

9.        Αντικατάσταση τακτικού μέλους της Επιτροπής Παραλαβής Τροφίμων για τα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) για το έτος 2015 (άρθρο 28 της 11389/93 Υπουργικής Απόφασης ΕΚΠΟΤΑ).

10.  Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους της Σχολικής επιτροπής Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλανδρίου, από την παράταξη «Χαλάνδρι σε Δράση» του κ. Γ. Κουράση.

11.   Έγκριση της υπ΄ αριθμ. 589/2014 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην καταγγελία συμβάσεων μίσθωσης ακινήτων.

12.   Ενίσχυση οικονομικά αδύνατων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα (αρ. πρωτ. 2334/02-02-2015).

13.  Ενίσχυση οικονομικά αδύνατων κατοίκων με χρηματικά βοηθήματα (αρ. πρωτ. 2487/03-02-2015).

14.     Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τον υπ΄ αριθ. 167/2014 χρηματικό κατάλογο & χρέωση στους πραγματικούς οφειλέτες (αρ. πρωτ. 2800/05-02-2015).

15.     Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τον υπ΄ αριθ. 167/2014 χρηματικό κατάλογο & χρέωση στους πραγματικούς οφειλέτες (αρ. πρωτ. 2802/05-02-2015).

16.     Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής από τον αριθ. 36/2009 χρηματικό κατάλογο.

17.     Διαγραφή κατά το ήμισυ βεβαιωμένων οφειλών από τον αρ. αριθ. 167/2014 χρηματικό κατάλογο.

18.    Διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών από τον υπ΄ αριθ. 167/2014 χρηματικό κατάλογο.

19.   Έγκριση σκοπιμότητας για τη διενέργεια ανοιχτού διαγωνισμού «Αποκομιδής κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων».

20.     Τροποποίηση αποδοχής όρων της πράξης ένταξης του έργου με τίτλο ‘ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ’ με κωδικό πράξης 483760 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Αττική’.

21.     Παραχώρηση χρήσης Αθλητικών Εγκαταστάσεων.

22.     Παραχώρηση χρήσης Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Special Olympics).

23. Παραχώρηση χρήσης Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Κ.Ο.Ε. (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος).

24. Καθορισμός αρχικής τιμής χρέωσης (προκαταβολή) για κατασκευή εξωτερικών συνδέσεων ακινήτων με το κεντρικό αποχετευτικό αγωγό ακαθάρτων, Α.Μ. 01/2011.

25.     Τροποποίηση Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου.

26.   Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Π.Κ.Τ.Ν.Μ.Ε. του έργου ‘Έργα συντήρησης και επισκευής στις σχολικές μονάδες Δήμου Χαλανδρίου 2014’, Α.Μ. 3/14.

27. Έγκριση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.

Συνεχίζεται η ανακύκλωση εκλογικού υλικού από την Περιφέρεια Αττικής -Πως μαζεύτηκαν 35 τόνοι χαρτί!
Μεγάλη ανταπόκριση βρίσκει η εκστρατεία της Περιφέρειας Αττικής για την ανακύκλωση αδιάθετου εκλογικού υλικού και τη διάθεση των εσόδων για την στήριξη δομών αλληλεγγύης, όπως είναι τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη φάση με τη συλλογή τεσσάρων τόνων χαρτιού από πολιτικά γραφεία που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής. Το κόμμα Ποτάμι, το πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της βουλής κ. Γιάννη Μπαλάφα και το αντίστοιχο του βουλευτή της ΝΔ και περιφερειακού συμβούλου κ. Γιώργου Κουμουτσάκου διέθεσαν το εναπομείναν εκλογικό υλικό προς ανακύκλωση.

Η συγκεκριμένη δράση έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Ιωνίας να ανακυκλώσει την προηγούμενη εβδομάδα 30 τόνους αδιάθετου εκλογικού υλικού από τα εκλογικά συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής και να διαθέσει τα έσοδα για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Στέγης Ανηλίκων του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος δήλωσε: Μετά την ανακύκλωση του υλικού που περίσσεψε από τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές δεχθήκαμε πολλά τηλεφωνήματα τόσο από πολίτες όσο και από κόμματα που ευαισθητοποιήθηκαν και ήθελαν να βοηθήσουν και να δώσουν συνέχεια στη δράση της Περιφέρειας Αττικής. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο το Ποτάμι όσο και τα πολιτικά γραφεία των κ.κ Μπαλάφα και Κουμουτσάκου που ανταποκρίθηκαν. Περιμένουμε στο τηλέφωνο 213-2100531 έως 4 και στο μέιλ ant.bta@patt.gov.gr της Περιφέρειας και άλλους πολιτικούς φορείς ή πρόσωπα που θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια.