Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΚΕ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ 
                        Προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών


Θέμα: Σχετικά με τη σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε., που υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development S.A.

Επειδή δημιουργούνται έντονα και δικαιολογημένα ερωτηματικά σχετικά με την υπογραφή της σύμβασης πώλησης των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε. και επειδή μια τόσο σημαντική υπόθεση προωθείται με ύποπτη μυστικότητα, εν όψει μάλιστα και της πρόσφατης οικονομοτεχνικής μελέτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) σύμφωνα με την οποία πρόκειται για σύμβαση άκρως επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο με προκλητικά χαμηλό τίμημα για μια έκταση τεράστιας αξίας, ζητούμε να κατατεθούν στην Βουλή των Ελλήνων τα παρακάτω έγγραφα:

α) Η σύμβαση πώλησης του 100% των μετοχών του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού που υπεγράφη μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της Lamda Development.

β) Τα σχετικά με τον έλεγχο της νομιμότητας της σύμβασης πρακτικά των αποφάσεων του Z΄ Κλιμακίου και του 6ου Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

γ) Τα Πρακτικά του ΔΣ ή/και της Γενικής Συνέλευσης του ΤΑΙΠΕΔ με τα οποία αποφασίσθηκαν τροποποιήσεις των άρθρων 2.3, 2.4, και 2.5 της από 8.11.2011 «Προκήρυξης του Διεθνούς Διαγωνισμού», ως προς το πωλούμενο από το ΤΑΙΠΕΔ αντικείμενο και δη αποφασίσθηκε η πώληση του 100% των μετοχών της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ αντί του ρητά προβλεπόμενου από την διακήρυξη πλειοψηφικού πακέτου. Τροποποίηση που παραβιάζει τον κεντρικό τίτλο της Προκήρυξης, της οποίας ο πλήρης τίτλος είναι «Πρόσκληση Υποβολής και Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την απόκτηση της πλειοψηφίας του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ μέσω αγοράς υφισταμένων μετοχών και/ή ανάληψης νέων μετοχών στο Κεφάλαιο της Ελληνικό ΑΕ». Επίσης να κατατεθεί το σύνολο τυχόν υπαρχουσών, επί του ανωτέρω θέματος, γνωμοδοτήσεων των τότε ή/και των τυχόν μεταγενέστερων νομικών συμβούλων της συγκεκριμένης ιδιωτικοποίησης, μέχρι και την έγκριση του τελικού κειμένου της σύμβασης, όπως αυτή υποβλήθηκε στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έλεγχο.

δ) Κατά την διάρκεια της 2ης φάσης του διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ προέβη σε αλλεπάλληλες τροποποιήσεις του αρχικού σχεδίου σύμβασης.

Να κατατεθούν στη Βουλή το αρχικό σχέδιο και τα επόμενα ενδιάμεσα, όπως αυτά χορηγήθηκαν στους διαγωνιζόμενους κατά την διάρκεια της 2ης φάσης του διαγωνισμού, προκειμένου να επισημανθούν και αξιολογηθούν οι επελθούσες τροποποιήσεις, ή/και μεταβολές ή/και προσθήκες, μέχρι να καταλήξει το ΤΑΙΠΕΔ στο υπογραφέν τελικό σχέδιο σύμβασης

Επιπροσθέτως ερωτάται ο κ. Υπουργός

α) Έχει ζητηθεί και από ποιόν εκ των νομικών συμβούλων της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, νομική γνωμοδότηση (Legal Οpinion), τόσο για την δανειοδότηση της επένδυσης όσο και για τo καθεστώς της διαδικασίας του διαγωνισμού;

β) Έχει ζητηθεί αρμοδίως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «Πιστοποιητικό Εκκαθάρισης» (Certificate of Clearance) και γιατί η χορήγησή του δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για το ενεργό της σύμβασης;

Οι ερωτώντες και αιτούντες βουλευτές

Κουρουμπλής Παναγιώτης 
Βαλαβάνη Νἀντια 
Βούτσης Νίκος 
Κωνσταντοπούλου Ζωή 
Λαφαζἀνης Παναγιώτης

Γραφείο Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν. Εκπρόσωπου -Βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΡΑΣΗ - ΕΚΘΕΤΟΙ ΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ


Δικαιώνει πλήρως τον πρ. Δήμαρχο Χαλανδρίου Γ. Κουράση, ως και το Δ.Σ., το Ελεγκτικό Συνέδριο, με την με αριθμό 3845/14 απόφασή του, απαλλάσσοντας τους από οιαδήποτε ευθύνη σχετικά με το έργο καθαρισμού του καταυλισμού των τσιγγάνων που αποφασίστηκε το 2006 και εκτελέσθηκε το 2007 επί Δημαρχίας Γρ. Ζαφειρόπουλου.

Η αναμενόμενη, για όλους όσους ασχολούνται με τα Κοινά απόφαση, διορθώνει μια πρωτοφανή και παντελώς αστήρικτη πρώτη απόφαση του αρμόδιου Επιτρόπου, για καταλογισμό μεγάλου χρηματικού ποσού στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, μόνο και μόνο επειδή αποδέχθηκαν την υπηρεσιακή εισήγηση και ψήφισαν την πραγματοποίηση του εν λόγω έργου.

Η απόφαση όμως αυτή, πέραν της ηθικής δικαίωσης του Γ. Κουράση, του οποίου το ήθος βέβαια είναι σε όλους γνωστό, αφήνει έκθετους όσους από τους συνυποψήφιούς του επέλεξαν την οδό της λασπολογίας στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές, σε μία απόπειρα να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη, συκοφαντώντας την παράταξή του και τον ίδιο.

Είναι γνωστό ότι ο Γ. Κουράσης κατέθεσε μήνυση και αγωγή για σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας που εξέδιδε ανώνυμη εταιρία συμφερόντων συνυποψηφίου του, η εκδίκαση των οποίων αναμένεται σύντομα.

Είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό η λασπολογία, αυτή επηρέασε μια ευαίσθητη σε θέματα Διαφάνειας Κοινωνία στην κρίση της και στη διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος.

Η Δημοτική Παράταξη
«Χαλάνδρι σε Δράση»

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ - ΜΕΤΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΑ - ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ


ΧΑΛΑΝΔΡΙ - Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΟΥ ...

 


- Θέλω να πιούμε έναν καφέ, μου λέει ένας παλιός γνωστός. Σε πειράζει;

- Ο καφές; Όχι μόνο τα φασόλια αν δεν έχουν βράσει καλά.

- Ωραία, άντε να πιούμε καφέ.

ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!

Και μου είπε ότι πριν μερικές μέρες έγινε σύσκεψη της διοίκησης με τα αθλητικά σωματεία.

- Ε καλά του λέω, το ξέρω, εκεί ήμανε.

- ΟΧΙ ΡΕ ΔΕΝ ΗΣΑΝΕ, μου λέει διότι μετά έκαναν και άλλη, με τη νέα διευθύντρια, όχι αυτή που ήσανε.

- Και καλά δεν το έμαθαν οι δημοτικοί σύμβουλοι; Δεν κάλεσαν τις δημοτικές παρατάξεις;

- Αυτά τα περί σεβασμού της αντιπολίτευσης να τα ξεχάσεις μικροαστέ. Εδώ έχουμε καθεστώς λαϊκής δημοκρατίας. Αλλά δεν σε ζήτησα γι' αυτό. Αυτά είναι δικά σας, δεν μας αφορούν εμάς.

- Και τι θες να μπου πεις, τον ρωτάω.

- ΡΕ ΣΥ ΕΙΠΕ Η ΚΟΥΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΝΝΙΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ .... ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΝΝΙΣ!!!!
Τι στο διάολο κάνετε οι δημοτικοί σύμβουλοι; (μου την πέφτει). Δεν ντρεπούστε;

Τα πήρα αναγνώστη μου και τον έβρισα!
Εμ δεν μας φώναξαν να συμμετέχουμε στην διαβούλευση με τα αθλητικά σωματεία, εμ μας βάζουν οι άλλοι κωλόχερο που δεν ξέρουμε τι είπε .... η Κούκα (ΜΗ ΓΑΜΗΣΩ).

Α, στο διάλα. Πρέπει να ενημερωθούμε γιατί μας κυνηγάει ο κάτοικος.

Θα πάρω τον Πανταζή να με ενημερώσει για τα αθλητικά αναγνώστη μου,  αυτός που τα ξέρει όλα θα ξέρει ποιανού συλλόγου τένις το καταστατικό δεν έχει μέσα τένις.

Ανακοίνωση Ένωση Συλλόγων Γονέων ΧαλανδρίουΜε αφορμή τις απειλές για τη ζωή και το εργασιακό μέλλον της Προέδρου του Συλλόγου «Ο Περικλής» Ηλέκτρας Μήτσουρα η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στην πρόεδρο του Συλλόγου των δασκάλων της περιοχής μας «Ο Περικλής», Ηλέκτρα Μήτσουρα απέναντι στις απειλές, που δέχθηκε για τη δουλειά της και την ζωή της.

Οι γονείς, που τις πρηγούμενες ημέρες ζήσαμε τις απαράδεκτες ενέργειες τρομοκρατίας  των μαθητών, καταδικάζουμε με τον ίδιο αποφασιστικό τρόπο τις προσπάθειες ανώνυμων κύκλων, που στοχεύουν στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών.

Οι μεθοδεύσεις αυτές ανήκουν σε άλλες εποχές, που δεν θα επιτρέψουμε να επανέλθουν.
Είναι ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ όλοι μαζί μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί να εντείνουμε τους αγώνες για ένα ενιαίο μέτωπο υπεράσπισης της δημόσιας εκπαίδευσης.
Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Χαλανδρίου

Γιατί δεν επιτρέπεται η εθελοντική εργασία στο Δημόσιο (Γνωμοδοτικό Σημείωμα)

Η εργατολόγος - νομική σύμβουλος της ΠΟΕ ΟΤΑ Μ. Τσίπρα

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ παραθέτει το από 10-11-2014 Γνωμοδοτικό Σημείωμα της Δικηγόρου-Εργατολόγου Αθηνών κας Μαρίας-Μαγδαληνής Τσίπρα, σχετικά με το φαινόμενο των τελευταίων ημερών, όπου σε διάφορες υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κάλυψη των αναγκών λόγων έλλειψης προσωπικού να χρησιμοποιούνται «εθελοντές».
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αναφέρει:

«Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία στη χώρα μας, δεν υπάρχει η δυνατότατα εθελοντικής εργασίας στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α., καθώς το νομοθετικό πλαίσιο δεν προβλέπει την εργασία χωρίς αμοιβή και ασφάλιση. Η άμεση και δυναμική παρέμβασή  μας στην αντιμετώπιση του ζητήματος της δήθεν “εθελοντικής” εργασίας θα αναγκάσει όσους αιρετούς θέλουν να αντικαταστήσουν τη μόνιμη και σταθερή εργασία με κάθε λογής ελαστικών εργασιακών σχέσεων να το ξανασκεφτούν, διασφαλίζοντας τα εργασιακά μας δικαιώματα και την καλή λειτουργία των υπηρεσιών»

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
  1. Οι ερχόμενοι σε επαφή με οποιαδήποτε μορφής συσκευασμένα ή μη τρόφιμα, οφείλουν να είναι εφοδιασμένοι με βιβλιάριο υγείας. Σχετική είναι η υπ’ αριθ. πρωτ.: Υ1γ/Γ.Π/οικ.60325/29-5-2012 εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας. Συνεπώς, οποιασδήποτε μορφής εθελοντική απασχόληση, η οποία σχετίζεται με την επεξεργασία ή με το σερβίρισμα φαγητών ή ποτών, προϋποθέτει, ότι ο «εθελοντής» φέρει πιστοποιητικό υγείας. Αυτό καθίσταται ακόμα πιο επιτακτικό, όταν η εργασία σχετίζεται με ιδιαίτερα ευαίσθητους πληθυσμούς, όπως είναι τα νήπια, τα βρέφη ή και ακόμα οι ηλικιωμένοι.
  2. Παροχή εθελοντικής εργασίας δεν νοείται δεδομένου, ότι στην Ελληνική έννομη τάξη και ιδιαίτερα στο Δημόσιο και στους Ο.Τ.Α. δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο, που να επιτρέπει την εργασία άνευ αμοιβής. Έτσι, σε περίπτωση, παροχής υπηρεσιών στους Δήμους από εθελοντές, είναι αυτονόητο, ότι παραβιάζονται οι διατάξεις της κείμενης εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας αναφορικά με την παροχή εργασίας, χωρίς ασφάλιση και χωρίς καταβολή αποδοχών.
Έτσι, αρμόδια για να επιληφθούν είναι τα όργανα του Ι.Κ.Α., τα οποία οφείλουν να βεβαιώσουν την παροχή ανασφάλιστης εργασίας αλλά και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, το οποίο οφείλει να βεβαιώσει την μη καταβολή αποδοχών παρά την παροχή υπηρεσιών, ενώ για τα ζητήματα υπαρξης Βιβλιαρίων Υγείας αρμόδιες είναι οι Διεθύνσεις Υγιεινής των κατά τόπους Περιφεριεών.

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2014
Η Γνωμοδοτούσα Δικηγόρος

aftodioikisi.gr

Ποιες αλλαγές έρχονται στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας – Ποιοι θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής, τι αποδοχές & άδειες θα δικαιούνταιΡιζικές αλλαγές θα διαμορφώνουν το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, τα βασικά σημεία που θα αφορούν το νέο πρόγραμμα θα είναι τα εξής:

1) Δικαίωμα συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα θα έχουν άνεργοι ηλικίας 29 έως 66 ετών. Υπενθυμίζεται ότι στο προηγούμενο  πρόγραμμα συμμετείχαν άνεργοι έως 25 και άνω των 25 ετών. Επίσης όσοι απασχοληθούν στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, δυνατότητα που δεν υπήρχε στο προηγούμενο πρόγραμμα.

2) Κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης σύμβασης θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης ολιγοήμερης άδειας με αποδοχές, ενώ όσοι απουσιάζουν για λόγους ασθενείας θα μπορούν να παρατείνουν και την απασχόλησή τους πέραν των πέντε μηνών.

3) Οι μηνιαίες αποδοχές των ωφελουμένων θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο με τα προηγούμενα προγράμματα. Αυτό σημαίνει ότι οι καθαρές αποδοχές τους θα παραμείνουν στα 19,6 ευρώ ημερησίως και όχι μεγαλύτερες από 490 ευρώ το μήνα για ωφελούμενους ηλικίας άνω των 25 ετών. Για ωφελούμενους κάτω των 25 ετών οι καθαρές αμοιβές ημερησίως ορίζονται στα 17,1 ευρώ ημερησίως και όχι παραπάνω από 427 ευρώ το μήνα.

4) Ως χρόνος εργασίας θα θεωρείται ο χρόνος που ο ωφελούμενος μισθωτός πλήρους απασχόλησης είναι στη διάθεση του εργοδότη ή επιβλέποντα φορέα να απασχοληθεί. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος απασχοληθεί λιγότερο από 25 ημέρες το μήνα, τότε οι αμοιβή του θα προκύψει από τον υπολογισμό των ημερών ασφάλισης επί του ημερήσιου ποσού πληρωμής.

ΣΥΝΗΛΘΑΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ή ΑΚΟΜΑ ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ;


Μου είπε ο σμπίρος μου ότι ενημερώθηκε αρμοδίως η νέα διοίκηση του δήμου εχθές για τους ... σκελετούς σε κάποια ντουλάπια με σφραγίδες, αλλοδαπούς, γάμους του καραγκιόζη και .... παστρικές φιλενάδες τους με τα καρατζαφερικά πόθεν έσχες.

Νερό παιδιά συνιστάει ο γιατρός. Μπόλικο νερό, κρύο ντουζ και ανάπαυση.

Το ίδιο είχαμε πάθει και εμείς όταν είχαμε πρωτοενημερωθεί και ο γιατρός μας είχε πιει να πιουμε μπόλικο νερό, να ξαπλώσουμε και να μπουγελωνόμαστε συχνά.

Δεν περνάει αλλιώς ο ντουβρουτζάς.

Ούτε με τρεις δόσεις "συμβάσεις της ΦΛΥΑ" δεν χωνεύεται ....

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ!

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Χαλανδρίου χαιρετίζει τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων οι  οποίοι βγήκαν στους δρόμους υποκινούμενοι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά μέσα στα σχολεία τους.
Οι μαθητές έχουν κάθε λόγο να αγανακτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Έχουν σοβαρά και δίκαια αιτήματα. Ξεσηκώνονται  ενάντια στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων.
Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο: ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα τσακίζει τα όνειρα, τα δικαιώματα και τα νιάτα τους. Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά που δεν θα στοιχίζει πανάκριβα στη λαϊκή οικογένεια, ένα ασφαλές και σύγχρονο σχολείο που δεν θα στερείται τα απαραίτητα, που δεν θα τους ταΐζει πληροφορίες και δεξιότητες μιας χρήσης. Έχουν απέναντί τους ένα βάρβαρο παρόν, ένα σκοτεινό μέλλον που χρόνια τώρα προετοιμάζει η κυβέρνηση κάτω από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κυβέρνηση – εισαγγελείς – αστυνομία έπεσαν από την πρώτη στιγμή πάνω στους μαθητές. Με συλλήψεις, εγκυκλίους και ξυλοδαρμούς.
Αγανάκτηση και οργή προκαλεί στην πλειοψηφία των γονιών η Εισαγγελική παρέμβαση για τις μαθητικές καταλήψεις.
Κυβέρνηση, εισαγγελείς, αστυνομία, ορισμένοι Διευθυντές και κάποιοι «αγανακτισμένοι γονείς» τρομοκρατήθηκαν γιατί οι μαθητές σήκωσαν το ανάστημά τους. Φοβούνται το μαζικό αγώνα των μαθητών. Φοβούνται τη συλλογική πάλη των μαθητών για το παρόν και το μέλλον τους.
Καταδιώκουν τους μαθητές που διαπράττουν το «έγκλημα»  του αγώνα και της διεκδίκησης
Καταγγέλλουμε την τρομοκρατία, τον αυταρχισμό, τις απειλές και την καταστολή εναντίον των μαθητών. Κάτω τα χέρια από τους μαθητικούς αγώνες. Να γίνουμε όλοι μια γροθιά γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.
Δηλώνουμε ότι στο βαθμό που περνάει από το χέρι μας οι φορείς των γονιών (Σύλλογοι, Ένωση) θα γίνουμε οι καλύτεροι συμπαραστάτες των παιδιών μας σε ένα κοινό αγώνα ενάντια στο «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».
Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των ενεργειών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.  

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ Π.Δ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ.

Το Δ.Σ της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΙΗΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Τα Curves σε συνεργασία με την FOCUS-ON GROUP παρουσιάζουν το νέο Mobile Application
Τα αγαπημένα σας γυμναστήρια Curves καινοτομούν για ακόμα μια φορά και σας παρουσιάζουν την νέα και πλήρως ενημερωμένη εφαρμογή για κινητές συσκευές! H FOCUS-ON GROUP ανέλαβε την κατασκευή για iPhone και Android συσκευές, συνδυάζοντας άρτια λειτουργικότητα και σύγχρονο design.

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για τα 30’ εκγύμνασης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες τώρα μέσα από το κινητό σου!

Χρήσιμες διατροφικές συμβουλές, ισοδύναμες τροφές και απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις είναι ενότητες της εφαρμογής που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη διατροφής σου. Μέσα από την εφαρμογή μπορείς να υπολογίσεις Online τον δείκτη μάζας του σώματός σου [BMI] και η λειτουργία Step Counter μετράει για σένα τις καθημερινές αποστάσεις που διανύεις, μετράει τα βήματά σου δηλαδή!

Αν είσαι μέλος των γυμναστηρίων ή σκέφτεσαι να γίνεις κατεβάζοντας την εφαρμογή έχεις προσωπική πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα εκγύμνασης που ακολουθείς. Ακόμα, μπορείς να στείλεις προσκλήσεις σε φίλες σου για να βρεθείτε στο γυμναστήριο σε ώρα που θα ορίσεις! Και όλα αυτά, φυσικά εύκολα από το iPhone ή Android κινητό σου.

Κατέβασε την εφαρμογή από App Store ή Google Play!

Η FOCUS-ON GROUP κατασκευάζει εφαρμογές Android, IPhone (native εφαρμογές, custom εφαρμογές), σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας.

Δείτε περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα της FOCUS-ON GROUP

Σχετικά με το ΠΕΠ που υπέβαλε η Περιφερειακή Αρχή Αττικής τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου:Είναι γνωστό ότι η σιωπή είναι χρυσός. Επειδή λοιπόν ορισμένοι αυτό το ξεχνούν, μερικές παρατηρήσεις σχετικά με το ΠΕΠ Αττικής που υπέβαλε τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου η νέα Περιφερειακή Αρχή:

· Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που υπέβαλε η νέα Περιφερειακή Αρχή ήταν 445 σελίδες ενώ το πρόγραμμα που είχε στείλει, χωρίς κανενός είδους διαβούλευση, τον περασμένο Ιούλιο η απερχόμενη Αρχή, ήταν 386 σελίδων. Το δε πρόγραμμα αυτό ήταν τόσο "ολοκληρωμένο", που η Επιτροπή επανήλθε κάνοντας 332 παρατηρήσεις!

· Η νέα Περιφερειακή Αρχή υπέβαλε ένα πλήρως αναμορφωμένο πρόγραμμα, σε διαφορετική λογική και κατεύθυνση από την προηγούμενη. Προχώρησε σε καθοριστικές παρεμβάσεις, αλλάζοντας το περιεχόμενο έργων, έτσι ώστε αυτά να υπηρετούν την ανάγκη να καταστεί η Περιφέρεια αποτελεσματικό εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης, ενίσχυσης του κοινωνικού ιστού και της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Οι προτεραιότητες δόθηκαν, όχι σε κλαδικά ή συντεχνιακά συμφέροντα, αλλά εκεί όπου υπάρχουν πραγματικά σοβαρές κοινωνικές και οικιστικές ανάγκες καθώς και υψηλές επενδυτικές απαιτήσεις.

· Για παράδειγμα, το νέο πρόγραμμα αλλάζει την κατεύθυνση της στρατηγικής της Έξυπνης Εξειδίκευσης, με την ενσωμάτωση δράσεων νέων τεχνολογιών, καινοτομίας, με κριτήριο την παραγωγή αξιών, πλούτου, νέων προϊόντων, μέσα από την ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, των μικρών επιχειρήσεων, της συνεταιριστικής οικονομίας.

· Το νέο πρόγραμμα σχεδιάζει έργα κοινωνικών υπηρεσιών, για την καταπολέμηση της ανεργίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσα από εργαλεία όπως ο περιφερειακός χάρτης καταπολέμησης της φτώχειας, σε συνεργασία με τους δήμους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο κόστος της αξιολόγησης του προγράμματος από εξωτερικό αξιολογητή: είναι μεν υποχρεωτική, ωστόσο υποχρεωτικό δεν είναι το υψηλό της κόστος. Δηλαδή: είναι γνωστό ότι άλλες Περιφέρειες έδωσαν πάρα πολύ λιγότερα για αντίστοιχη εργασία. Π.χ. 38 χιλιάδες συν ΦΠΑ… Ενώ η νέα Περιφερειακή Αρχή δεν έκανε καμία σχετική δαπάνη χάρη στη δουλειά μελών της παράταξης και υπηρεσιακών στελεχών