Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ (ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ)

ΨΗΦΙΖΕΙΣ ΕΝΑΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΔΩΡΟ!!!!


ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΥΡΟ ΜΑΛΙΣΤΑ!! ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΙΟ!!!Εμείς καταδικάζουμε την οικογενειοκρατία», τονίζει μιλώντας στο karfitsa.gr ο Βασίλης Λεβέντης και συμπληρώνει για τους συγγενείς του, υποψηφίους. «Οι συγγενείς μου δεν είναι σε εκλόγιμες θέσεις. Στα Γρεβενά την έδρα δεν θα την πάρουμε. Στο Επικρατείας έβαλα δεύτερο στη λίστα τον αδερφό μου που είναι και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Κεντρώων. Αυτή που μπορεί να εκλεγεί είναι η ανιψιά μου που ηγείται του ψηφοδελτίου των Δωδεκανήσων. Οι υποψήφιοι της Ρόδου απαίτησαν να μπει πρώτη»! «Και να βγει η ανιψιά μου θα παραιτηθεί σε ένα εξάμηνο υπέρ του δευτέρου» σχολιάζει.
Στην εκλογική περιφέρεια της Καβάλας κατεβαίνει υποψήφια η σύζυγός του κ. Λεβέντη, Αναστασία Μεντεσίδου που είναι πρώτη στη λίστα. «Εάν κερδηθεί η έδρα της Καβάλας τότε μετά από έξι μήνες και η σύζυγός μου θα παραιτηθεί» αναφέρει ο κ. Λεβέντης.
«Μάχομαι την οικογενειοκρατία τριάντα χρόνια. Έχω και αδερφό που είναι καθηγητής στη Νομική και θα μπορούσα να τον βάλω πρώτο στο Επικρατείας. Αλλά δεν το έκανα. Η Βουλή θα έχει έναν Λεβέντη. Σας το υπόσχομαι. Κανείς από τους συγγενείς μου δεν βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση εκτός από την ανιψιά μου. Εάν κατηγορηθώ ότι έβαλα στη Βουλή μια νέα κοπέλα τριάντα ετών επειδή δεν έβαλα γέρους, τι να σας πω… Αυτοί που μας κατηγορούν δεν ξέρουν το ποιόν μας. Δεν κοιτούν τους Καραμανλήδες και τους Παπανδρέου που έχουν γεμίσει τη Βουλή. Η επίθεση προέρχεται από τα συστημικά κόμματα. Αυτοί μιλούν για μένα. Θα τους κάψει ο Θεός… » καταλήγει ο κ. Λεβέντης

http://www.spirospero.gr

Εγκαίρως ξεκίνησε η μεταφορά των μαθητών με κάλυψη του 91% των αναγκών Συνεχίζουμε…


Φέτος, για πρώτη φορά, ξεκίνησε εγκαίρως η μεταφορά σχεδόν του συνόλου των μαθητών της Περιφέρειας Αττικής από και προς τα σχολεία τους.

Συγκεκριμένα, 13.900 μαθητές όλων των Περιφερειακών Ενοτήzzτων έχουν ήδη στη διάθεση τους τα, μισθωμένα από την Περιφέρεια Αττικής, μεταφορικά μέσα. Σε αυτούς, εντός των ερχόμενων ημερών θα προστεθούν δρομολόγια για επιπλέον 3.200 μαθητές – με βάση τη σχετική ΠΝΠ της 10ης Σεπτεμβρίου 2015.

Συνολικά 17.100 μαθητές μετακινούνται προς και από τα σχολεία τους, με μισθωμένα μεταφορικά μέσα από την Περιφέρεια. Καλύπτεται δηλαδή το 91% των αναγκών.

Ανά Περιφερειακή Ενότητα οι 13.900 μαθητές κατανέμονται ως εξής: Ανατολική Αττική: 7.470, Δυτική Αττική 2.370, Π.Ε. Πειραιά: 850, Π.Ε. Νήσων: 650, Κεντρικός Τομέας: 490, Νότιος Τομέας: 650, Δυτικός Τομέας: 760, Βόρειος Τομέας 660.

Η κάλυψη αυτή επιτεύχθηκε χάρη στον έγκαιρο προγραμματισμό και την προετοιμασία που ξεκίνησαν ήδη από το Φεβρουάριο του 2015, καθώς και στη συντονισμένη προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής με τη σχολική κοινότητα.

Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι διαδικασίες έλαβαν χώρα με Διεθνείς Ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, γεγονός που διασφαλίζει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία των διαδικασιών. Έτσι κάθε πολίτης μπορεί να λάβει γνώση και να ελέγξει όλες τις αποφάσεις και όλα τα έγγραφα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας.

Επίσης, φέτος, για πρώτη φορά έχουν εγκαίρως εξοφληθεί για το σύνολο του μεταφορικού έργου της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, σε αντίθεση με ό,τι γινόταν μέχρι σήμερα που οι πληρωμές πραγματοποιούνταν με έναν χρόνο καθυστέρηση.

Η Περιφέρεια Αττικής όμως συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά, προκειμένου, το συντομότερο δυνατόν, να γίνει δυνατή η ασφαλής μεταφορά και των υπολοίπων μαθητών, με μισθωμένα από την Περιφέρεια μεταφορικά μέσα στα σχολεία τους.

Γιατί έστω κι αν ένας μαθητής της Περιφέρειας Αττικής δεν μεταφέρεται από και προς το σχολείο του, πιστεύουμε ότι έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε.

ΘΩΜΑΣ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΩ ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ

Η αριστερά στην Ελλάδα από τη γέννηση της, τον 20ο αιώνα, μέχρι σήμερα, αγωνίστηκε με συνέπεια και πάντα με σημαία της το τρίπτυχο: ισότητα, δικαιοσύνη και κοινωνική απελευθέρωση, ενώ επιτέλεσε στο ακέραιο το πατριωτικό της καθήκον στους εθνικούς απελευθερωτικούς αγώνες της πατρίδας μας, με κορυφαία βέβαια περίοδο το έπος της  Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού – Φασισμού με εκατόμβες θυμάτων νέων ανθρώπων που εκτελέστηκαν και μαρτύρησαν  από τα στρατεύματα Γερμανικής κατοχής. 
Η Αριστερά και οι σύμμαχοί της, στην Ελλάδα, κατατρέχτηκαν σε όλη αυτή την ιστορική διαδρομή πολλές φορές από την παιδική ασθένεια της καχυποψίας και οδηγήθηκαν στην περιθωριοποίηση.
Σε ένα βαθμό αυτό ήταν δικαιολογημένο όταν ευρίσκονταν σε συνθήκες παρανομίας ή εν μέσω του αδελφοκτόνου εμφύλιου σπαραγμού.
Τις περισσότερες φορές όμως ή σχεδόν πάντοτε πλέον σήμερα, υποκρύπτει, στο όνομα της ιδεολογικής καθαρότητας, προσωπικές φιλοδοξίες και στρατηγικές. 
Η Ανανεωτική Ελληνική Ριζοσπαστική Αριστερά που υπό τη σημερινή της μορφή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, πολύ νωρίτερα από την κατάρρευση του υπαρκτού σοσιαλισμού στη Μόσχα προ εικοσιπενταετίας λόγω κυρίως της παραγνώρισης από τις ηγεσίες του του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα που θα έπρεπε να εμπεριέχει, επανακαθορίστηκε ήδη από την εποχή του φωτισμένου ηγέτη της Ιταλικής Ευρωαριστεράς, Ενρίκο Μπερλίγκουερ και προσαρμόστηκε χωρίς να υποστείλει ποτέ τη σημαία της αγωνιστικότητας, στον Ευρωπαϊκό της προσανατολισμό .
Το έκανε απορρίπτοντας ουτοπικές και ανεφάρμοστες θεωρίες, αγωνιζόμενη πάντα ως Ανανεωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά, για κοινωνική δικαιοσύνη και άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, με αλληλεγγύη υπό συνθήκες όμως απόλυτης ελευθερίας. 
Αυτόν τον ευρωπαϊκό και ανθρωποκεντρικό επαναπροσανατολισμό της, κάποιοι στο εσωτερικό της θέλησαν να τορπιλίσουν.

Αντί όλοι μαζί να στηρίξουν την τιτάνια προσπάθεια της ηγεσίας και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα να σωθεί η χώρα από την άτακτη χρεοκοπία, τα αποτελέσματα της οποίας θα ήταν καταστροφικά, προτίμησαν να προκαλέσουν ένα αναίτιο ρήγμα και να εξαναγκάσουν τον Πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές, αποσύροντας την στήριξή τους. 
Είμαι βέβαιος ότι ο στόχος του Αλέξη Τσίπρα ουδέποτε ήταν να αποφύγει την εφαρμογή του προγράμματος της Θεσσαλονίκης το οποίο πίστευε και υπερασπίστηκε όσο μπορούσε.
Και είμαι βέβαιος ότι ούτε να υπογράψει μια τόσο δύσκολη για τον ελληνικό λαό συμφωνία είχε στο μυαλό του όταν ξεκίναγε την σκληρή διαπραγμάτευση.
Ξέρουμε καλά πως αντιμετώπισε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και χρειάστηκε να κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει τον πραγματικό κίνδυνο που ήταν να οδηγηθεί η χώρα εκτός ευρώ, όπως σχεδιάζαν οι ακραίοι ευρωπαϊκοί συντηρητικοί κύκλοι.
Άποψή μου είναι ότι θα έπρεπε να τον εμπιστευτούν, να τον στηρίξουν και όλοι μαζί να δημιουργήσουν ένα αρραγές μέτωπο με έναν και μοναδικό στόχο: Να ανακάμψει η οικονομία της χώρας και ο ελληνικός λαός να σταθεί και πάλι στα πόδια του.
Η τακτική υπαναχώρηση στην οποία υποχρεώθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, η επιλογή του για στροφή στον ρεαλισμό ήταν κατά την γνώμη μου απόλυτα αναγκαία και δικαιολογημένη από τον ευρωπαϊκό συσχετισμό δυνάμεων και θα την ενέτασσα κατ’ αναλογία στην παρακαταθήκη του αείμνηστου ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης Ανδρέα Παπανδρέου που αποτυπώθηκε στην φράση του «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού»
Επειδή ο Ελληνικός Λαός έχει και κρίση και ιστορική μνήμη, πιστεύω ακράδαντα, ότι δεν θα ακούσει τις Κίρκες και τις πλανεύτρες φωνές των «…καθαρών», που προσφέρουν συνειδητά ή ασυνείδητα «υπηρεσία» στην παλινόρθωση της πιο σκληρής έκφρασης της δεξιάς στην Ελλάδα.
Οι καιροί ου μενετοί. 
Εμείς οι μεγαλύτεροι έχουμε διανύσει με επιτυχίες και αποτυχίες ένα μεγάλο βιολογικό και επιστημονικό κύκλο ζωής. Δεν έχουμε το δικαίωμα, όντες πραγματικοί δημοκράτες, να αποστερήσουμε με την λάθος ψήφο μας την δυνατότητα σε μια ολόκληρη γενιά, να ονειρεύεται και να ζήσει με αξιοπρέπεια για τα επόμενα χρόνια.
Η υπερψήφιση από όλους τους Δημοκράτες πολίτες και η πολιτική στήριξή τους στο κόμμα που αποτελεί σήμερα τον κορμό της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης της Αριστεράς και τον πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί ύψιστη επιτέλεση χρέους και καθήκοντος.
Με το ισοϋψές και ισοδύναμο για κάθε πολίτη δικαίωμα της ψήφου:
1. Ψηφίζουμε Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας εκπέμπει από τα λόγια και τα έργα του εντιμότητα, ειλικρίνεια, διαφάνεια, μα προπαντός γενναιότητα, αφού έδωσε πέραν του ανθρωπίνου δυνατού άνιση μάχη, χωρίς να χαθεί ο πόλεμος, με τους ισχυρούς της Ευρώπης και της γης.
2. Ψηφίζουμε Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζοντας, όπως οι περισσότεροι Έλληνες, ότι ΔΕΝ υπήρχαν συναλλαγματικά αποθέματα σε χρυσό μετά την ένταξή μας στην Ο.Ν.Ε. για υποστήριξη εναλλακτικού νομίσματος, υπέστη τα πολύμηνα μαρτύρια και τους εκβιασμούς από τους ισχυρούς της Ευρώπης.
Δεν λύγισε, ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, έκανε ένα τακτικό σχεδιασμό αναδίπλωσης, χωρίς να χάσει τον πόλεμο για να πετύχει την τρίχρονη ανάσα της χώρας, προσδοκώντας και επιδιώκοντας, δεδομένης της διεθνοποιήσεως του Ελληνικού προβλήματος, κάτι που του πιστώνεται ως προσωπική του επιτυχία, στην ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.
Ελάφρυνση του χρέους για την οποία μόνο αυτός είχε εκδηλώσει την βούληση, τη δύναμη και το τσαγανό να διαπραγματευτεί και να επιτύχει, την ώρα που οι ηγεσίες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ μέχρι πρότινος έλεγαν ότι αυτό είναι βιώσιμο, επαναλαμβάνοντας και αναμασώντας πιστά όσο εκέλευε ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κος Σόϊμπλε.
3. Ψηφίζουμε Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί απέτρεψε με τη σκληρή, πολύμηνη  διαπραγμάτευση τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα που είχαν αδιαμαρτύρητα αποδεχθεί η συγκυβέρνηση των κ.κ. Σαμαρά-Βενιζέλου. 
 
4. Ψηφίζουμε Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί πέτυχε το εμπροσθοβαρές πακέτο Γιούνγκερ το οποίο με προοπτική τριετίας τουλάχιστον θα δώσει τονωτική ένεση στην ανάκαμψη, την αγορά, την πραγματική οικονομία και εν τέλει στην ανάπτυξη της χώρας και
5. Ψηφίζουμε Αλέξη Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ως νέος, οραματικός, χαρισματικός, ανιδιοτελής, αποφασιστικός, με τη φρεσκάδα και τον δυναμισμό που εκπέμπει, στοιχεία αρμονικά δεμένα με την εμπειρία, την γνώση και την σοφία που αποκόμισε από την πολύμηνη μαρτυρική του διαπραγμάτευση και σε συνδυασμό με την πραγματική βούληση του , τώρα που είναι απαλλαγμένος δεσμεύσεων και βαρών, είναι ο μόνος που μπορεί να συνεχίσει να δίνει αποτελεσματική μάχη και να επιφέρει καίριο πλήγμα στην διαπλοκή και τη διαφθορά της μιντιοκρατίας και των «εθνικών» εργολάβων, που δεκαετίες λυμαίνονται τη χώρα ώστε να καταστήσει την πατρίδα μας, πραγματικό κράτος δικαίου, ευρωπαϊκή ευνομούμενη πολιτεία. 

Ο Θωμάς Βαρδουλάκης είναι Ιατρός – Πνευμονολόγος, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου 

stokokkino.gr
ΣΧΟΛΙΟ: Είνια η έκπληξη που σας υποσχεθήκαμε η ανοικτή στήριξη του Θ. Βαρδουλάκη στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ - ΚΟΥΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

του Α. ΝΤΑΒΙΑ
 Το χθεσινό έκτακτο  δημοτικό συμβούλιο δεν αναβλήθηκε, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες όλων των (ενεργών) παρατάξεων της αντιπολίτευσης και παρά την δηλωμένη απουσία τους.

Οι παρατάξεις των Λαδόπουλου, Θωμά, Καρατζά και του ακατονόμαστου απείχαν σύσσωμες από το χθεσινό συμβούλιο όπως και οι τρεις του Ανδρεόπουλου (αυτοί αναζητούνται όμως έτσι και αλλιώς, έχουν να εκπροσωπηθούν σε δημοτικό συμβούλιο κάτι μήνες).

Ο "Μεγάλος Συνασπισμός" που διοικεί τον δήμο (Αυτή η πλευρά της αριστεράς που λέμε εμείς "κουρασική" Αριστερά και Κουράσης) εχθές έκαναν - ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατά τα γούστα τους - μόνοι τους δημοτικό συμβούλιο ικανοποιώντας αυτό το οποίο πολύ θα ήθελαν να συμβαίνει ΠΑΝΤΑ και εναλλάξ στους κεντρικούς θεσμικούς ρόλους.

Να φορούν το κουστούμι ο ένας την διοίκησης και ο άλλος την αντιπολίτευσης με εναλλαγή ρόλων αλλά εξασφαλίζοντας ότι ο δήμος θα κινείται πάνω στις κοινές ράγες και δεν θα λοξοδρομήσει, δεν θα αλλάξει πολιτική.
"Να εξασφαλίσουμε τον δήμο από την πιθανότητα να διοικηθεί από έναν άλλο συσχετισμό".

ΑΚΟΜΑ ΗΧΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΑΥΤΗ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ (ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ,απίστευτη για την πηγή από την οποία αυτή προερχόταν) ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ και ΑΝΤΙΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.
 ΘΥΜΙΖΩ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ επί Κουράση και μπορείτε να αναζητήσετε περισσότερα πίσω στην Πλατεία.

 (Σ.Σ.:Όταν καταργούσαν τα νομικά πρόσωπα και φωνάζαμε - πάντα μόνοι και έρμοι - Καλημέρα Νίκο Πανταζή, συνυπογράφουμε την ... πρότασή "σου" για επαναλειτουργία τους - αν και η αλήθεια είναι ότι απλά ΕΣΥ ΠΡΟΣΧΩΡΕΙΣ και ΙΔΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ, όπως καλά γνωρίζεις. Εμείς δεν έχουμε στηρίξει την κατάργηση γιατί δεν έχουμε τρικυμία στο κρανίο μας σε σχέση με την λειτουργία του δήμου).

21 δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης και 3 του πρώην δημάρχου - ο ίδιος ο Γ. Κουράσης, ο Κώστας Αγγελής και ο ο Μιχάλης Κόσσυβας) έκαναν απαρτία στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και ενέκριναν
 - Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος.
- ¨Εγκριση προσλήψεων προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ.
- Έγκριση της λίστας επιλογής παιδιών για τους παιδικούς σταθμούς. Την επιλογή που έκανε η επιτροπή "Gerolimatos & friends" χωρίς ούτε μία ελεγκτική συμμετοχή από την αντιπολίτευση.

Η παρουσία του Γ. Κουράση στο δημοτικό συμβούλιο, κόντρα στην κοινή στάση της αντιπολίτευσης ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ πλέον και στον πιο δύσπιστο, αυτό που για τούτη εδώ την κατασυκοφαντημένη γωνία ενημέρωσης είναι δεδομένο εδώ και  χρόνια, από τότε που έγιναν τα κομπρεμί μεταξύ των επίσημων αυτοδιοικητικών δυνάμεων δεξιάς και ανερχόμενης αριστεράς, όπως όμως αυτή εκφραζόταν μέσα από το πολιτικό προσωπικό του δήμου Χαλανδρίου.

Στον δήμο λειτουργεί ένας ιδιότυπος "ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ" που περνάει από τις δύο μεγάλες παρατάξεις (ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΚΟΥΡΑΣΗΣ), αποτυπώθηκε στην επιλογή Γενικής Γραμματέα (αυτό δεν έχει αιχμή για τις ικανότητες ή την επάρκεια της Σ. Μιχαλοπούλου αλλά έχει σαφώς ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ, αφού η θέση του Γ.Γ. δεν είναι διοικητική , είναι  ΠΟΛΙΤΙΚΗ).
Ενός "μεγάλου συνασπισμού"  που πλέον εμφανίζεται απροκάλυπτα για να στηρίξει πολιτικά τα συμπεφωνημένα, όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, όπως δύσκολα έχουν γίνει - ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥΣ - στον τομέα των παιδικών σταθμών και τις αλλοπρόσαλλες και εχθρικές για τον δημόσιο χαρακτήρα τους επιλογές τους, στις οποίες έχω αναφερθεί κατ' επανάληψη.

Για την ιστορία:
- Αναμόρφωση Προϋπολογισμού και Προσλήψεις εγκρίθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ - ψήφισαν θετικά οι τρεις του Γ. Κουράση ενώ στην λίστα επιλογής των παιδικών σταθμών .... έκαναν αντάρτικο και καταψήφισαν με αποτέλεσμα να εγκριθεί η λίστα με 21 θετικές και 3 αρνητικές ψήφους.


ΥΓ:ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Διαβάζω συνεχώς αυτή την καινοφανή διατύπωση - εφεύρεση ότι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί δεν είναι κυρίως χώροι φύλαξης βρεφών και κοινωνικοποίησης προνηπίων αλλά είναι μέρος της εκπαίδευσης. Πρόκειται για μεγάλη ΜΠΑΡΟΥΦΑ κατά την δική μου γνώμη αλλά και την γνώμη ειδικών. Τα βρέφη και τα νήπια 1 ή 2 ετών δεν πάνε στον παιδικό σταθμό για να "εκπαιδευτούν" ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.
Ούτε πάνε για να μάθουν ξένες γλώσσες που διαβάζω ότι κάποιοι βρεφονηπιακοί "προσφέρουν" και τρελαίνομαι που θα τρελάνουμε και τα μωρά πλέον έτσι όπως το πάμε, με την υπερεντατικοποίηση από τα γενοφάσκια (ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ).

Εδώ δεν έχουν μάθει την μητρική τους ρε αδέλφια, τι γερμανικά και αγγλικά θέτε να τους μάθετε; ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑ ΜΕΧΡΙ 3 ΕΤΩΝ ΜΙΛΑΜΕ. 
ΕΛΑΤΕ ΣΤΑ ΣΥΓΚΑΛΑ ΣΑΣ!
Και άστε τα να ΠΑΙΞΟΥΝ, ακόμα και μέσα στον σταθμό.

Οι παιδικοί σταθμοί ήταν πάντα  και παραμένουν "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ" για τους εργαζόμενους και όχι μέρος της ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (που ήταν και παραμένει το προνήπιο και το νήπιο).

ΤΙ ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΒΡΕΦΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΞΕΣΚΑΤΙΖΕΙΣ,  ΝΑ ΤΟ ΤΑΪΖΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΦΑΪ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ και να του προσφέρεις ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ με ΠΑΙΧΝΙΔΙ;;;


Θα του μάθεις και το πυθαγώρειο θεώρημα, το πρώτο νόμο του Νεύτωνα, την θεωρία της σχετικότητας ή θα του κάνεις εισαγωγή στο συντακτικό της αρχαίας ελληνικής, αν είναι λιγότερα στην τάξη;

Σε αυτό το θέμα της αντίληψη ή άλλοτε της υποκρισίας που υποκρύπτεται πίσω από το "θέλουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο" θα επανέλθω, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν. Αλλά εμείς από εδώ δεν λέμε όσα είναι "με το ρεύμα", ούτε ψηφαλάκια μαζεύουμε χαϊδεύοντας αυτιά.

Την έχουμε κάψει την κάπα μας, να μην την φάνε οι ψύλλοι.

Λειτουργία Υπηρεσιών Δήμου Χαλανδρίου για την εξυπηρέτηση των δημοτών για τις βουλευτικές εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015

Σε πλήρη λειτουργία θα είναι την Παρασκευή 18, το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλανδρίου – που στεγάζονται στο κεντρικό κτίριο του Δημαρχείου, Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου - για την εξυπηρέτηση των πολιτών που θα χρειαστούν πιστοποιητικά, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις εκλογές της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής:

  • Παρασκευή: 7:30 – 21:00
  • Σάββατο: 8:00 – 21:00
  • Κυριακή: 6:00 – 19:00

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ ΣΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ: ‘’ Μουσικό ταξίδι με τον Νίκο Καββαδία ‘’
          
Ο Εμπορικός  Σύλλογος Χαλανδρίου  διοργανώνει μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στον Νίκο Καββαδία.

Τραγουδούν οι ‘’ ΑΝΑΔΡΟΜΟΙ ‘’ :

Μπιλίσης Κώστας , Μαέστρος - Πλήκτρα- Τραγούδι
Πενέση Αντιγόνη , Κιθάρα – τραγούδι
Μπασιάκος Γιώργος Αφήγηση

.
ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
Έναρξη  9 μ.μ.

Τιμή εισητηρίου  5 ευρώ

Σας περιμένουμε για να αποχαιρετίσουμε μαζί το καλοκαίρι
και να ενισχύσουμε τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλανδρίου


Πληροφορίες : 
Κα Ευαγγέλου Βίκυ  213.2024611 -  κινητό 6938090310

ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ. ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα: Ελπιδοφόρες προοπτικές, προσωρινές και διαχειρίσιμες οι δυσκολίες                                                           Γιάννης Τόλιος
                   υποψήφιος βουλευτής «Λαϊκής Ενότητας» στη Β’ Αθήνας
Αν κάτι βρίσκεται στο επίκεντρο των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη ‘15, εκτός από το νέο Μνημόνιο, είναι το ζήτημα του εθνικού νομίσματος που για πρώτη φορά τέθηκε από κοινοβουλευτικό κόμμα στη δημόσια συζήτηση, με την πρόταση της «Λαϊκής Ενότητας», ως προϋπόθεση για την προοδευτική έξοδο της χώρας από την κρίση. Ασφαλώς η συζήτηση δεν είναι καινούργια αφού το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη (Grexit) τα τελευταία χρόνια ήταν και παραμένει πάντα στο προσκήνιο.
Το «χρώμα» και η «μυρουδιά» του χρήματος
Γύρω από το ρόλο του νομίσματος υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση που από τα κυρίαρχα media καλλιεργείται σκόπιμα. Ένας είδος «φετιχοποίησης» του νομίσματος «αυτού καθ’ αυτού» με «θετικές» (ευρώ) και «αρνητικές» (δραχμή) ιδιότητες. Ωστόσο το ουσιαστικό δεν είναι το «χρώμα» (οι απεικονίσεις στο νόμισμα), αλλά η «μυρουδιά» του, δηλαδή η νομισματική πολιτική που εκφράζει. Πριν το 2000, όταν η Ελλάδα είχε τη δραχμή ως εθνικό νόμισμα, οι επιλογές της νομισματικής πολιτικής από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποτελούσαν συστατικό στοιχείο της γενικότερης οικονομικής πολιτικής, η οποία εξυπηρετούσε κατ’ εξοχήν τα συμφέροντα της κυρίαρχης ελίτ. Παρ’ όλα αυτά έδινε στη χώρα μεγαλύτερους βαθμούς ελευθερίας στην άσκηση εθνικής πολιτικής και αντιμετώπισης έκτακτων οικονομικών προβλημάτων, σε σχέση με το ευρώ, όπου οι επιλογές νομισματικής πολιτικής ανήκουν πλέον στην ΕΚΤ και στον κ.Ντράγκι.!
Ασφαλώς η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, δεν σημαίνει αυτόματα και φιλολαϊκή νομισματική και οικονομική πολιτική, αλλά μόνο «εν δυνάμει», εφ’ όσον ο έλεγχος τους βρεθεί στα χέρια μιας αριστερής κυβέρνησης. Αντίθετα όσο έχουμε ευρώ με δεδομένες τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της ευρωζώνης, η κατάσταση είναι δύο φορές χειρότερη, δεδομένου ότι νόμισμα «ευρώ» εξυπηρετεί κυρίως τις επιλογές του ευρωπαϊκού χρηματιστικού κεφαλαίου και ιδιαίτερα των κυρίαρχων ελίτ Βρυξελών και Βερολίνου. Κατά συνέπεια η ανάκτηση του ελέγχου της νομισματικής πολιτικής μαζί και συναλλαγματικής, δίνει πλεονεκτήματα σε κάθε ελληνική κυβέρνηση (βαθμούς ελευθερίας), πολύ περισσότερο σε μια αριστερή κυβέρνηση στην άσκηση οικονομικής πολιτικής.
Δυστυχώς αυτή τη δυνατότητα η άρχουσα τάξη της χώρας μας, για συγκεκριμένους πολιτικούς και οικονομικούς λόγους την έχει απεμπολήσει, παρ’ ότι στην πράξη αποδείχτηκε ότι η ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ και στο ευρώ, ήταν και παραμένει καταστροφική για την οικονομία επιλογή. Αντίθετα η κυρίαρχη ελίτ επιμένει στην πολιτική της «πάση θυσία» παραμονής στην ευρωζώνη, αποφεύγοντας σκόπιμα να δώσει σαφή απάντηση για τους βαθύτερους λόγους (οικονομικούς και πολιτικούς) της συγκεκριμένης επιλογής. Ειδικότερα από οικονομική άποψη, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα θα επιφέρει υποτίμηση (σε ξένο νόμισμα) υλικών και άυλων αξιών που κατέχει η κυρίαρχη ελίτ, ενώ από πολιτική άποψη, θα αποδυναμώσει τα πρόσθετα στηρίγματα που έχει η παραμονή της στην ευρωζώνη, στη διασφάλιση της πολιτικής της κυριαρχίας και της εκμετάλλευσης του ελληνικού λαού.
Ελπιδοφόρες προοπτικές με εθνικό νόμισμα
Παρ’ ότι η ένταξη στην ευρωζώνη-ευρώ ήταν τραγικό λάθος, η μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με τις σημερινές συνθήκες κρίσης και αυστηρής οικονομικής επιτήρησης από την «τερα-τρόϊκα» (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ-ΕΜΣ), δημιουργεί εξ’ αρχής ορισμένες δυσκολίες (οικονομικές-θεσμικές). Εάν η μετάβαση γινόταν «συναινετικά» τα πράγματα θα ήταν σχετικά ευκολότερα απ’ ότι με όρους «ρήξης» (μονομερής αποδέσμευση), ιδιαίτερα στην αρχική περίοδο, λόγω των ενδογενών κερδοσκοπικών τάσεων που θα προκύψουν στην πορεία μετάβασης και της ανακατανομής εισοδημάτων που θα επέλθει από τη διακύμανση τιμών, με επιπτώσεις ακόμα και σε τμήματα της αστικής τάξης.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ


Στο πρόγραμμα αποτυπώνονται οι βασικές προτεραιότητες μας για το επόμενο διάστημα, ένα πρόγραμμα που μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον θα προστατεύσει την πλειοψηφία της κοινωνίας και θα ανοίξει ένα διαφορετικό δρόμο με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες των πολλών και όχι για τους λίγους. ένα πρόγραμμα που ανοίγει το δρόμο για τον απεγκλωβισμό από την λιτότητα.
Για εμάς το πρόγραμμα αποτελεί μια ζωντανή διαδικασία διαλόγου και επικοινωνίας με την κοινωνία.
Υπό αυτό το πρίσμα το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ανοιχτό στον διάλογο και τις παρατηρήσεις.
https://syrizahalandriou.wordpress.com

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ