Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΙΔΑΣ: Ο ΚΟΜΠΟΣ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΟ ΧΤΕΝΙ


Και έφτασε λοιπόν ο κόμπος στο χτένι...

Καταρρέουν το ένα μετά το άλλο τα υπέρ του ευρώ επιχειρήματα πνιγμένα σε ένα απέραντο ωκεανό μνημονικών μέτρων ξανά και ξανά και ανεξαρτήτως χρώματος και κόμματος...

Το ευρύ , αυτή η σύγχρονη φυλακή-πολεμική μηχανή λαών και ανθρωπίνων υπάρξεων, ΑΠΕΔΕΙΞΕ και κάθε μέρα βροντοφωνάξει την ανεπάρκεια του και τον απώτερο σκοπό της δημιουργίας του..
ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΠΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ...

Ας καθίσουμε λοιπόν έστω και αυτή την ύστατη ώρα να αναλογιστούμε..
Σε τι μας ωφέλησε όλα αυτά τα χρόνια η παρουσία μας και η άνευ όρων συμμέτοχη μας στην ευρωζώνη?
Ποιο είναι τι όφελος για την πατρίδα μας από όλη αυτή την ταλαιπωρία και τον αφανισμό που υφιστάμεθα όλα αυτά τα χρόνια??
ΕΝΑ ΠΕΛΩΡΙΟ ΤΙΠΟΤΑ..
Λένε ορισμένοι αφελείς ότι η παραμονή μας στην ευρωζώνη μας εξασφαλίζει την εθνική μας επιβίωση έναντι των τουρκικών επιβουλών και επεκτατισμών…

Μεγάλη αυταπάτη και μύθος φίλοι μου..
Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει …
Με τα αλλεπάλληλα μέτρα λιτότητας και την οικονομική μας συρρίκνωση καταστρέφεται και το αξιόμαχο των ενόπλων μας δυνάμεων και άρα είμαστε μέρα με την μέρα όλο και πιο εύκολη λεία στην επεκτατική βουλιμία των άσπονδων γειτόνων μας.
 Η οικονομική απαξίωση τόσο του προσωπικού όσο και του εξοπλιστικού προγράμματος των ενόπλων δυνάμεων μας είναι μηνμονιακή απόφαση που μας βάζει σε πολλές υποψίες για την σκοπιμότητά της …

Προς τι λοιπόν αυτή η μέχρις υστερίας θρησκευτική μας προσήλωση στην γερμανική ευρωζώνη;
Μήπως οι εγχώριοι θιασώτες του ευρώ βολεύονται με αυτή την παραμονή στο ευρώ μετέχοντες σιωπηλά στον αφανισμό της μεσαίας τάξης και ως εκ τούτου στον εύκολο και άκοπο πλουτισμό τους;
Μήπως μετά την καταλήστευση του μέσου Έλληνα μέσω του χρηματιστήριου τώρα δίνεται το τελειωτικό χτύπημα μέσω των μνημονίων της καταστροφής;

Και καλά όλα αυτά τι όμως πρέπει να γίνει για να ξεφύγουμε από αυτό το σπιράλ θανάτου που με τόση μαεστρία μας έχουν ρίξει οι φίλοι "εταίροι", πάντα με την έννοια της πόρνης, γερμανοί νεοναζί;

Πρώτα απ όλα καταγγελία των μνημονίων ως γενοκτονικά με προσφυγή στον ΟΗΕ.
Παύση πληρωμών και επιστροφή στο εθνικό μας νομισμα.
Λογιστικός έλεγχος του χρέους και αποπληρωμή του πραγματικού και ονομαστικού κεφαλαίου του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης.
Αναδιοργάνωση και ενθάρρυνση της αγροτικής παραγωγής με φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο για να ξαναστηθούν οι αγρότες στα πόδια τους.
ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για όλους τους μη έχοντες και διπλο-τριπλοχρεωμενους ελληνες που κατέστησαν δούλοι των λεόντειων δανειακών συμβάσεων που οι τράπεζες τους ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ να υπογράψουν.
 Οι τράπεζες όπως έχουμε χιλιογράψει και χιλιοτονίσει έχουν πάρει 200 δις άρα είναι πληρωμένα από το κράτος δηλαδή από ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ τα δάνεια
Κλείσιμο με συνοπτικές διαδικασίες και εκκαθάριση των τραπεζών και ίδρυση νέας αμιγώς κρατικής τράπεζας ανάπτυξης με κεφάλαια από τα κρατικά έσοδα που θα προκύψουν από την παύση πληρωμών των τόκων και των ληστρικών χρεολυσίων τους.
Να πληρώσουν ΟΛΟΙ οι έχοντες και κατέχοντες τα χρέη τους εφ όσον έχουν και τους φόρους που τους αναλογούν εφόσον φοροδιέφυγαν.
Υποτίμηση του νέου εθνικού νομίσματος κατά 30% για την επανεκκίνηση της οικονομίας με γρήγορους ρυθμούς και με υπολογιζόμενη ανάπτυξη λόγω της υποτίμησης και της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα, της τάξης του 10% και άνω σε ετήσια βάση.
Ρευστότητα, ρευστότητα, ρευστότητα... Ένα από τα βασικά όπλα της επιστροφής μας στο εθνικό νόμισμα είναι η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ που θα διοχετευτεί στην αγορά μέσα από την κυκλοφορία του χρήματος που ΕΜΕΙΣ θα έχουμε τον έλεγχο άρα και το όφελος και που ανάλογα με τις ανάγκες της οικονομίας μας θα κυκλοφορούμε με συνεση στην αγορά...

Διαβάζοντας αυτές τις γραμμές θα σκαφθεί ίσως κάποιος:Τι μου θυμίζουν αυτές οι προτάσεις, τι μου θυμίζουν, τι μου θυμίζουν;;

Είναι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αυτές οι προτάσεις και είναι ο λόγος που ο ελληνικός λαός του έδωσε την πλειοψηφία αλλά και το ιστορικό 62% ΟΧΙ σαν όπλα για να τα εφαρμόσει …
Αντί αυτών όμως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον δρόμο του συμβιβασμού και του εναγκαλισμού με τους συγχρόνους ες-ες..


ΕΣΠΕΙΡΑΝ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΑ ΘΕΡΙΣΟΥΝ ΘΥΕΛΕΣ!!!


Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ!!!!!!!!!!!

Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ:ΜΕΡΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ...

Θέλω να εκφράσω την ευαρέσκειά μου, διότι ανεβάσατε στο blog σας τις απόψεις μου για το «λεωφορείο» που δώρισε η Μαρινόπουλος ΑΕ στο Δήμο μας, παρά τις διαφωνίες σας. Η πράξη σας αυτή έχει ιδιαίτερη αξία αυτή την εποχή, όπου οι διοικητές του Δήμου μας χρησιμοποιούν ό,τι πιο αισχρό και αθέμιτο μέτρο έχει εφεύρει το πιο διεστραμμένο ανθρώπινο μυαλό, για να σκοτώσουν τον διάλογο και να φιμώσουν την αντίθετη άποψη και κριτική. Με τέτοια αισχρά και αθέμιτα μέτρα, για παράδειγμα, μετέτρεψαν την παράταξη που τους ανέδειξε σε ένα πουκάμισο αδειανό, και το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου μας σε εργοδοτικό σωματείο.

Δεν νομίζω ότι μπορεί να διαφωνήσει κανείς, ότι το Χαλάνδρι μας έχει επείγουσα ανάγκη από μια αξιόπιστη και ευέλικτη Δημοτική συγκοινωνία, που να συνδέει τακτικά, δωρεάν και με ασφάλεια τις γειτονιές του με το κέντρο του, τους σταθμούς του Μετρό, τις βιβλιοθήκες και με τους χώρους αναψυχής και άθλησης. Έτσι μόνο μπορεί να αναβαθμιστεί η αγορά του και να αποσυμφορηθεί από το κυκλοφοριακό πρόβλημα που το έχει μετατρέψει σε αβίωτη πόλη. Θα μπορούσε λοιπόν ο Δήμος μας να διαθέσει 200 χιλιάδες ευρώ από τα 16 εκατομμύρια ευρώ που έχει πλεόνασμα, για να αγοράσει 3 mini bus με τις κατάλληλές προδιαγραφές και να οργανώσει μια Δημοτική Συγκοινωνία αντάξια της Πόλης μας.

Σχετικά με τη διαφωνία μας, θέλω να θέσω τις παρακάτω ερωτήσεις:

1. Υπάρχει έστω και ένας συμπολίτης μας που να πιστεύει ότι μια υπερχρεωμένη εταιρία, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, κάνει «δώρο» σε ένα πλεονασματικό Δήμο, χωρίς ανταλλάγματα πολλαπλάσιας αξίας από την αξία του δώρου της;;;; Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι οι πτωχοί δέχονται την ελεημοσύνη των πλουσίων και όχι το αντίθετο.

2. Γιατί πρέπει να αποδεχτεί οπωσδήποτε αυτό το δώρο ο Δήμος μας, αν το κόστος αποδοχής είναι πολλαπλάσιο της αξίας του «δώρου»

3. Σε τι ποσό αποτιμάται η αξία της διαφήμισης, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου μας, της «κοινωνικής ευθύνης» της εν λόγω εταιρίας;;; και η μακροχρόνια κινητή διαφήμιση από τις ρεκλάμες της εταιρίας που θα φέρει πάνω του το λεωφορειακι- δώρο της;;;

4. Με δεδομένο ότι τα surer markets αυτής της εταιρίας παράγουν πολλαπλάσιο όγκο σκουπιδιών από όλη τη γειτονιά που τα φιλοξενεί, θα ήταν χρήσιμο να μαθαίναμε τι Δημοτικά τέλη πληρώνει;;; και με δεδομένο ότι τα μαγαζιά της δεν διαθέτουν δικό του parking, τι ενοίκιο πληρώνει στο Δήμο, για τους κοινοχρήστους χώρους και τα πεζοδρόμια που χρησιμοποιεί για parking των φορτηγών της και των πελατών της::::

5. Σε ποιο ποσό αποτιμάται το κέρδος της εταιρίας, αν εξακολουθήσει να νέμεται ανενόχλητη το αυθαίρετο και παράνομο παράπηγμα στην παραρεμάτιο περιοχή επί της οδού Γυφτόπουλου και τον περιβάλλοντα χώρο της ρεματιάς;;;;;;;;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Και εμείς εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας που εμπλουτίζετε το blog με τις ενδιαφέρουσες και συγκροτημένες απόψεις σας.
Τα ερωτήματά σας είναι ουσιαστικά ρητορικά και αυταπάντητα και βεβαίως δεν έχουμε τίποτα να σας αντιτείνουμε πέρα από τούτο: ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΟΝΟΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ εμείς ξέρουμε ότι στον δήμο ΤΕΛΙΚΑ πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Και η απόφαση - έχει μόνο ΝΑΙ και ΟΧΙ. 
Η διαφωνία μας δεν βρίσκεται στην ανάλυσή σας. Βρίσκεται στο ότι πιστεύουμε ότι τελικά και εσείς να ήσασταν στη θέση απόφασης τελικά ΝΑΙ θα λέγατε και θα παίρνατε το λεωφορείο για τον δήμο παρά τις ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ενστάσεις.
ΒΛΕΠΕΤΕ ΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΚΑΠΙΤΑΛΣΙΜΟ και αυτό δεν προβλέπεται να αλλάξει σύντομα. 
Και ξέρετε ότι δεν τα λέμε με σκοπιμότητα να υπερασπιστούμε την διοίκηση Ρούσσου αυτά. Απλά είναι η ταπεινή και ασήμαντη γνώμη μας. ΕΥΧΑΡΙΣΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΑΣ.
Παρακαλούμε συνεχίστε.

Loukumami @ Χαλάνδρι:Η πιο γλυκιά μετακόμιση!

Το Loukumami μεταφέρθηκε στην καρδιά του Χαλανδρίου και εξακολουθεί να προσφέρει τα πιο απολαυστικά χαμόγελα,

πασπαλισμένα με... ζάχαρη και κανέλα 

 
Το αγαπημένο μας Loukumami, μετακόμισε στο Χαλάνδρι, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες και εμπορικά ανερχόμενες γειτονιές, στον πεζόδρομο της οδού Κατσουλιέρη Νο 6, (απέναντι από το all day bar Mr. Peacock και κοντά στο κατάστημα Public). Από το 2013, το Loukumami κόντρα στο ρεύμα της εποχής, τόλμησε και τα κατάφερε με τις καινοτόμες ιδέες του. Μας έκλεψε την καρδιά με τα ισπανικά churros, μας θύμισε την αυθεντική γεύση των παραδοσιακών ελληνικών λουκουμάδων, και μας ταξίδεψε στη Γαλλία με τα αφράτα beignet. Δικαίως, λοιπόν, το Loukumami συγκαταλέγεται στις top επιλογές με τους καλύτερους λουκουμάδες της Αθήνας, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές (μυστικές) συνταγές με τις μοντέρνες τάσεις και απαιτήσεις.

Η επίσκεψη στο νέο Loukumami, εξακολουθεί να αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού ο μακρόστενος ξύλινος πάγκος στον πεζόδρομο, λειτουργεί σαν μια μεγάλη βιτρίνα που σας επιτρέπει να βλέπετε την προετοιμασία παρασκευής της παραγγελίας σας. Η εξειδικευμένη ομάδα του Loukumami, γνωρίζει καλά πως ο καλός λουκουμάς είναι τέχνη. Τόσο η προετοιμασία τους με τις πιο γνήσιες πρώτες ύλες, όσο και οι αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές, κάνουν τα προϊόντα του να ξεχωρίζουν.

Οι γεύσεις στο Loukumami απογειώνονται με την πλούσια επιλογή σε σπιτικές κρέμες και συνοδευτικά. Πραλίνα φουντουκιού, βανίλια μαδαγασκάρης, σοκολάτες υγείας και γάλακτος, καρυδόψιχα, καραμελωμένα αμύγδαλα, φουντούκια, μήλα και άλλα φρούτα εποχής, είναι λίγες μόνο από τις πολλές επιλογές που σας προσφέρει το Loukumami για να μετατρέψετε τους λουκουμάδες σας σε tailor made απόλαυση!

Το γευστικό ταξίδι σε Γαλλία, Ισπανία και Ελλάδα συμπληρώνει ιδανικά ο εξαιρετικός καφές επεξεργασίας Natural. Οι καλύτεροι καφέδες από Βραζιλία, Κεντρική Αμερική, Αιθιοπία και Ινδία, επιπέδου Premium Grades, προσφέρονται ζεστοί και κρύοι. Σε απόλυτο συναγωνισμό με τους καφέδες του Loukumami είναι το μοναδικό ρόφημα σοκολάτας. Ζητήστε την «Signature Chocolate» και ανακαλύψτε την πολυτέλεια της πλούσιας σοκολάτας σε ένα ποτήρι. Διαφορετικά είδη γνήσιας λιωμένης σοκολάτας Valhrona, με μέλι, βανίλια, κανέλα και απαλές νότες μπαχαρικών, δημιουργούν μια ξεχωριστή εμπειρία.
Το Loukumami τολμά επίσης να μεταμορφώσει την ανάλαφρη γαλλική ζύμη των beignet σε «αλμυρό» πειρασμό, δημιουργώντας ευφάνταστους συνδυασμούς γεύσεων. Τα απολαυστικά Βeignet Sandwiches προσφέρονται σε 4 διαφορετικές γευστικές παραλλαγές: γαλοπούλα, προσούτο, τόνος και veggie.
Όλα τα είδη του Loukumami μπορείτε να τα πάρετε και στο χέρι, χάρη στις ιδιαίτερες εργονομικές και ευφάνταστες take-away συσκευασίες του και να τα απολαύσετε ως μια εμπειρία street food, κάνοντας τη βόλτα σας στο Χαλάνδρι, ενώ επίσης παρέχεται υπηρεσία delivery.

Η ποιότητα του Loukumami, σε συνδυασμό με τις προσιτές τιμές του, θα σας κάνουν να χαμογελάσετε γλυκά!

"Will make you smile”!
 

Κατσουλιέρη 6, 152 33 Χαλάνδρι
Τ: 210 682 4001

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ 12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

 

Θυμάστε που σας είχαμε ενημερώσει για την πρόταση του Νίκου Πανταζή να παραχωρηθούν χώροι του 12ου δημοτικού σχολείου στον σύλλογό του και την ομόφωνη απόρριψη του αιτήματος από την σχολική επιτροπή;

ΟΜΟΦΩΝΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ "ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΙ" ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ο Νίκος Πανταζής θεώρησε παράνομη την απόφαση  και έκανε προσφυγή στην Αποκεντρωμένη.

ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

 Όπως μας ενημέρωσε εχθές ο Θανάσης Μακρής η προσφυγή Πανταζή απορρίφθηκε.

Ιδού και η απόφαση της Αποκεντρωμένης:

Γκαλερί Χρυσόθεμις:Στάθης Ανδρουτσάκης - Ελένα Γκάρστεα                         

 Η  Γκαλερί  Χρυσόθεμις  παρουσιάζει   
                       την έκθεση  ζωγραφικής –χαρακτικής των: 
                      Στάθη  Ανδρουτσάκη  και  Ελένα  Γκάρστεα


Θα παρουσιαστούν έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων ,τοπία
αλλά και χαρακτικά μη παραστατικά που ‘’μιλούν’’ ωστόσο με τον
δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.


Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 ,ώρα  19.30
Διάρκεια  έως  Σάββατο  27  Φεβρουαρίου 2016

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΛΛΙΥΕΧΝΩΝ

Κοινή συνεδρίαση ΔΣ ΠΕΔΑ - ΕΔΣΝΑ

 
Σήμερα  Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, στην 1 μ.μ., στα γραφεία της Π.Ε.Δ.Α., θα πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α. με την Εκτελεστική Επιτροπή του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., με θέμα «Ενημέρωση για την χρηματοδότηση και την υλοποίηση Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων (Τ.Σ.Δ.Α.)».