Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου και βουλευτή Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή: «Το μεγάλο πάρτι στο εμπόριο πετρελαιοειδών συνεχίζεται»

 
Μετά τις επίμονες και έντονες πιέσεις της αντιπολίτευσης για το μείζον θέμα του λαθρεμπορίου και της φοροαποφυγής στα καύσιμα, που στερούν πολύτιμα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό εν καιρώ κρίσης, τελικά ψηφίστηκε νόμος που προέβλεπε την εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών στα διυλιστήρια με υπουργική απόφαση.
Στην υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 1156 - 7/5/2014) που εξεδόθη πρόσφατα, όμως, προβλέπεται η εγκατάσταση των εν λόγω συστημάτων εντός 24 μηνών και η έναρξη λειτουργίας τους έπειτα από επιπλέον 3 μήνες δοκιμαστικής λειτουργίας! Ουσιαστικά το Υπουργείο, με μεγάλη καθυστέρηση, αποφάσισε να… δώσει παράταση 2,5 χρόνων για την εφαρμογή των αναγκαίων διατάξεων!
Υπολογίζεται ότι τα τελευταία 25 χρόνια τα δημόσια ταμεία χάνουν  περίπου ένα δισ. ευρώ ετησίως  από το λαθρεμπόριο σε κάθε είδους καύσιμα (ναυτιλιακό πετρέλαιο, πετρέλαιο θέρμανσης, βενζίνη κ.ά.) Μέχρι σήμερα το σύστημα αυτό επιβιώνει με διάφορους τρόπους και επιβάλλει τη συνέχιση της δικής του κερδοφορίας εις βάρος της κοινωνίας που χειμάζεται σε νοσοκομεία υπό κατάρρευση και υποχρηματοδοτούμενα σχολεία.
Από αναβολή σε καθυστέρηση και από καθυστέρηση σε παράταση. Έως πότε;

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Γραφείο Παναγιώτη Κουρουμπλή
Κοιν. Εκπρόσωπου -Βουλευτή Β΄ Αθήνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Γρ. Τύπου: 210. 3707060
Νίκης Απόλλωνος 1, 10557
Τηλ.: 210 3244711, Fax: 210 3218158

ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ. ΚΑΜΑΡΩΣΕ ΤΟΥΣ

Αυτή ήταν η εικόνα εχθές στο δημοτικό συμβούλιο την ώρα που συνεδρίαζε.


Με μία ώρα καθυστέρηση έγινε απαρτία, αφού έψαχναν στα τηλέφωνα την Κική Γκότση να πάει για να γίνει απαρτία και να αποφασίσουν για τα θέματα της πόλης.
 
 Έχουμε ρεπορτάζ και ηχητικά από τα ενδιαφέροντα που έγιναν - πάλι - εχθές, έστω και με αυτή την κουτσή απαρτία.

Γιατί εμείς πάμε στα δημοτικά συμβούλια και ΤΣΑΜΠΑ, χωρίς έξοδα παραστάσεως.

Οι αποφάσεις ελήφθηκαν με τις ψήφους όλης της διοίκησης ΑΝΔΡΕΑΣΗ - ψήφισαν οι λίγοι παρόντες του Κουράση και οι σύμβουλοι του Ανδρεόπουλου, ενώ ΤΙΠΟΤΑ δεν καταψήφισε η παράταξη Πανταζή (Σ. Γεωργίου) που ψήφισε σε όλα .... ΛΕΥΚΟ (για να τα έχει καλά με όλους).

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟΥΣ:
1. Συζήτηση για τους αθλητικούς χώρους ξανά. Ο Κουράσης δεν υλοποιεί την απόφαση του Δ.Σ. για κοινή παρουσία όλων των παρατάξεων στον ΓΓ της Αποκεντρωμένης. "ΘΑ ΠΑΩ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΩ ΕΓΩ" είπε. 

2. Ψηφίστηκε οριακά το πρόγραμμα του φεστιβάλ Ρεματιάς για το καλοκαίρι. (θα κάνουμε αναλυτικό θέμα.)

3. Επέκταση οικονομικού αντικειμένου για τον ανεγειρόμενο παιδικό σταθμό στο Πάτημα! Και άλλα λεφτά θέλει ο εργολάβος που "έπεσε έξω στην μελέτη του".

4. Αποχώρησε η αριστερά από το δημοτικό συμβούλιο - και έτσι "έσπασε" η απαρτία - όταν ήρθε το θέμα του ορισμού εκπροσώπου του δήμου για την γενική συνέλευση της ΦΛΥΑ ΑΕ, που πρέπει (βάσει νόμου) να γίνει μέχρι τις 31 Ιουνίου. 
Η ΦΛΥΑ ΑΕ τελικά είναι ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ θέμα στο δήμο για το οποίο - μέχρι τώρα - η νέα πλειοψηφία κάνει ΔΟΜΙΚΗ αντιπολίτευση στην απερχόμενη διοίκηση.

ΚΟΥΙΖ .... ΓΙΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣΠοιος τοπικός παράγων, που το παίζει χρόνια ¨ανεξάρτητος" για να κοροϊδεύει τους χωριαταρέους, ζήτησε πρόσφατα - μετά τις δημοτικές εκλογές - με επιστολή του από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο να του παραδώσει τα κλειδιά του ΠΑΣΟΚ Χαλανδρίου γιατί είναι ο μόνος που στηρίζει - έγραψε - τον Αντιπρόεδρο τις επιλογές του;

Βέεεβαια!
Θέλει τα κλειδιά, ο .... ανεξάρτητος, μου ε'ιπε ο σμπίρος μου στην Χαριλάου Τρικούπη. (έχουμε ΚΑΙ ΕΚΕΙ σμπίρο, μας έχει μείνει από παλιά).
 
Και είναι - που λες αναγνώστη μου - ο μόνος που είναι "δικός του" (του Μπένι), λέει.

"Ο ΜΟΝΟΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ  ....."(Άμα δεν βρεις την απάντηση στο ΚΟΥΙΖ μόνος σου αναγνώστη μου .... άστο. Δεν είσαι για την Πλατεία. )

Νέες επιτυχίες των Ακαδημιών Κολύμβησης του Δήμου Χαλανδρίου από την συμμετοχή τους σε Διαδημοτικούς Αγώνες στο Μαρούσι και την Παλλήνη

Για άλλη μια φορά οι  Ακαδημίες Κολύμβησης του Δήμου Χαλανδρίου συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία,  στους  Διαδημοτικούς Αγώνες Κολύμβησης.
Συγκεκριμένα πήραν μέρος στους 7ους Διαδημοτικούς Αγώνες Κολύμβησης του  Δήμου Παλλήνης, που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 31/5/2014 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλλήνης, καθώς στους 13ους Διαδημοτικούς Αγώνες Κολύμβησης του  Δήμου Αμαρουσίου, που πραγματοποιήθηκαν το Κυριακή 1/6/2014 στο Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Αμαρουσίου.  Στους αγώνες  συμμετείχαν οι  Δήμοι: Φιλοθέης-Ψυχικού, Πεύκης, Παλλήνης, Πεντέλης, Καλλιθέας, Αμαρουσίου, Αγ. Ανάργυροι και Χαλανδρίου.

Η ομάδα του Χαλανδρίου για τους 7ους Διαδημοτικούς αγώνες στην Παλλήνη  συμμετείχε με 30 αθλητές/τριες ηλικίας 7 έως και 15 ετών και  σε 20 από τα 30 αγωνίσματα που έλαβε μέρος, κατέκτησε συνολικά 13 μετάλλια (3 χρυσά, 5 αργυρά και 5 χάλκινα).

Αναλυτικά τα παιδιά της ομάδας του Δήμου Χαλανδρίου που διακρίθηκανστους αγώνες του  Δήμου Παλλήνης  είναι τα  εξής:
ΧΡΥΣΑ:

1. Συφαλάκης Βίκτωρας
50μ ύπτιο 
2006-07 
2. Κυρκόπουλος Φώτης
50μ ελεύθερο 
2004-05
3. Μαρινάκης Γιάννης
50μ ύπτιο 
2000-01


ΑΡΓΥΡΑ:

1. Σταθοπούλου Ευγενία
50μ ελεύθερο 
2004-05
2. Συφαλάκης Βίκτωρας
50μ ελεύθερο 
2006-07
3. Πετράκης Μιχαήλ-Άγγελος
50μ ύπτιο 
2002-03
4. Αρεάλης Βαγγέλης
50μ ύπτιο 
2004-05
5. Κοντογιαννίδη Κυριάκη
50μ ύπτιο 
2002-03 

ΧΑΛΚΙΝΑ:

 1. Χελιώτης Γιάννης
 50μ ύπτιο
 2004-05
 2. Σεμπγιούτα Αναστασια
 50μ ύπτιο
 2000-01
 3. Μπαρτζή Πηνελόπη
 50μ ύπτιο
 2002-03
 4. Μακού Ραφαήλ Αντιγόνη
 100μ ύπτιο
 1999
 5. Απέργης Ανδρέας
 50μ πρόσθιο
 2002-03

Η ομάδα του Χαλανδρίου για τους 13ους Διαδημοτικούς αγώνες στο Μαρούσι συμμετείχε με 23 αθλητές/τριες ηλικίας 7 έως και 16 ετών και  σε 20 από τα 28 αγωνίσματα που έλαβε μέρος, κατέκτησε συνολικά 17 μετάλλια (7 χρυσά, 4 αργυρά και 6 χάλκινα).
Αναλυτικά τα παιδιά της ομάδας του Δήμου Χαλανδρίου που διακρίθηκαν στον Δήμο Αμαρουσίου   είναι τα  εξής:

ΧΡΥΣΑ:

1. Συφαλάκης Βίκτωρας 
25μ ελεύθερο
2006
2. Κολοκυθάς Σίμος  
25μ ελεύθερο
2007
3. Συφαλάκης Βίκτωρας   
25μ ύπτιο
2006
4. Σταθοπούλου Ευγενία  
50μ ελεύθερο
2004-05
5. Μπαρτζή Πηνελόπη    
25μ ύπτιο
2002-03
6. Συφαλάκη Μαρία
50μ ύπτιo
2004-05
7. Μπαρτζή-Σέιμπ-Κοντογιαννίδη-Σταθοπούλου
4Χ50μ ελεύθερο κορίτσια


ΑΡΓΥΡΑ:

1. Εμμανουήλ Ναταλία
25μ ελεύθερο 
2007
2. Αρεάλης Βαγγέλης
50μ ελεύθερο 
2004-05
3. Χελιώτης Γιάννης
50μ ύπτιο 
2004-05
4. Χελιώτης Γιάννης
50μ πρόσθιο 
2004-05


ΧΑΛΚΙΝΑ:

1. Κυρκόπουλος Φώτης
50μ ελεύθερο 
2004-05 
2. Κοντογιαννίδη Κυριάκη
50μ ελεύθερο
2002-03
3. Αρεάλης Βαγγέλης          
 50μ ύπτιο
2004-05
4. Αρεάλη Ελπίδα
 50μ ύπτιο
2004-05
5. Σέιμπ Ηλίας
 50μ ύπτιο
2004-05
6. Κυρκόπουλος-Πετράκης-Αρεάλης-Παπαδόπουλος
4Χ50μ ελεύθερο αγόρια 

 
Πέραν της πολύ καλής αγωνιστικής παρουσίας, εντύπωση προκάλεσε και η άψογη οργάνωση και  εμφάνιση αθλητών και προπονητών του Δήμου μας.
Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας,  στους προπονητές κ. Βουγιούκα Κώστα, Κοντόποπουλο  Γιάννη αλλά και σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια. 

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
ΛΥΠΗΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

ΝΤΑΒΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6 ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΑ ΒΛΑΧΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ


Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ


Δήλωση της εκλεγμένης περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου για τον έναν χρόνο από το κλείσιμο της ΕΡΤ
«Το έγκλημα διαρκείας που ξεκίνησε ακριβώς πριν από έναν χρόνο, συνεχίζεται. Δώδεκα μήνες χωρίς τη φωνή της Ελλάδας. Δώδεκα μήνες χωρίς δημόσια ραδιοτηλεόραση άξια αυτού του ονόματος. Δώδεκα μήνες ανάπηρη Δημοκρατία.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ συμπυκνώνει τον αυταρχισμό και την οπισθοδρομικότητα των πολιτικών λιτότητας. Αποκρυσταλλώνει το κοινωνικά επώδυνο και οικονομικά άστοχο αδιέξοδο, που εξακολουθούν να βιώνουν σήμερα, όχι μόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αλλά και οι χιλιάδες «διαθέσιμοι» του δημοσίου τομέα όπως και οι χιλιάδες άνεργοι του ιδιωτικού».


Για περισσότερες πληροφορίες:
Fb: /renaperifereia                                                        
Twitter: @renadourou

Αποσπάσματα από την ομιλία της Ρένας Δούρου στην ιδρυτική συνέλευση της Περιφερειακής Παράταξης "ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ"

Αποσπάσματα από την ομιλία της Ρένας Δούρου στην Ιδρυτική Συνέλευση της Περιφερειακής Παράταξης «Δύναμη Ζωής»

Κατά την ομιλία της στην ιδρυτική συνέλευση, η Ρένα Δούρου, τόνισε μεταξύ άλλων:

"Από τις 25 Μαΐου βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα. Η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, η περιφέρεια Αττικής χάθηκε για τον εκλεκτό της κυβέρνησης των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου. Γιατί την πήραν στα χέρια τους οι πολίτες. Οι πολίτες που επέλεξαν ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης και πολιτικής. Πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα ανατροπής και ελπίδας. Ένα πολιτικό μήνυμα με βαρύνουσα σημασία, που υπερβαίνει τα όρια της Αττικής. Ωστόσο, το μήνυμα αυτό εγγράφεται παράλληλα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από δύο δυσκολίες.
Μία δυσκολία δομική και μία δυσκολία συγκυριακή.

Η δομική δυσκολία έχει να κάνει με το γεγονός ότι καλούμαστε να ασκήσουμε διοίκηση στη βάση ενός νομοθετικού πλαισίου, του Καλλικράτη, στο οποίο έχουμε ασκήσει έντονη και απολύτως δικαιολογημένη κριτική. Γιατί πρόκειται για ένα πλαίσιο που στόχο έχει την ετεροδιοίκηση και όχι την πραγματική αυτοδιοίκηση. Την αποξένωση δηλαδή του πολίτη από τα τοπικά κέντρα λήψης των αποφάσεων. Την απομάκρυνσή του από αυτό το κύτταρο δημοκρατίας που οφείλει να είναι η αυτοδιοίκηση, πρώτου και δεύτερου βαθμού. Η ύπαρξη για παράδειγμα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης συνιστά το «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας έναντι της αιρετής περιφερειακής διοίκησης. Ένα «χέρι» που παρεμβαίνει ανταγωνιστικά και κυριαρχικά σε βάρος της αιρετής περιφέρειας.

Η δεύτερη, η συγκυριακή δυσκολία, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, είναι αυτή της κυβέρνησης των κκ Σαμαρά και Βενιζέλου. Γιατί, και μετά από τον ανασχηματισμό, είναι φανερό ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση συνέχειας της ίδιας πολιτικής λιτότητας. Μιας πολιτικής δηλαδή που θέλει την Αυτοδιοίκηση ιμάντα εφαρμογής των μέτρων λιτότητας, ιδιωτικοποίησης της δημόσιας περιουσίας, τσιμεντοποίησης, υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της ζωής των πολιτών.

Και ο Ανδρέας Αδαμόπουλος με το Πράσινο Κίνημα

  Συνεχίζοντας το μπαράζ των ανακοινώσεων, των προσώπων που συστρατ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις