Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΙ - ΚΡΥΦΟΦΑΣΙΣΤΕΣ "ΦΙΛΙΚΟΙ" ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Σε ποια πόλη του κόσμου ρε νούμερα απομάκρυναν  από το κέντρο της το δημαρχείο της, με το επιχείρημα ότι φέρνει "τροχαία κίνηση";;;;;

Ψάξτε - εμείς θα παρουσιάσουμε μια μίνι έρευνα - πού είναι το δημαρχείο ΟΠΟΙΑΣ ΣΟΒΑΡΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΣΑΣ στην Ευρώπη, στην Αμερική (Βόρεια και Νότια), στην Ασία, στην Αφρική και αν δεν είναι στο κέντρο της πόλης και είχε την φαεινή ιδέα κανένας απόστρατος ταγματάρχης, δια μέσου της μεγαλύτερης εφημερίδας της χώρας, να προτείνει να το βγάλουν εκτός κέντρου, γιατί φέρνει "τροχαία κίνηση" θα αποκτήσει η "εταιρεία" σας ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.

Γιατί τώρα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ να επιχειρεί πάλι να μπλοκάρει το θέμα του δημαρχείου.

(Για την ακρίβεια έχει ένα: ΤΙΣ ΚΟΙΝΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ "ΦΙΛΙΚΩΝ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ και τους χρήσιμους ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ).

Και η εκκλησία - ρε νούμερα - φέρνει "τροχαία κίνηση" με τους γάμους, τις βαφτίσεις και τις κηδείες στο κέντρο.
Να διώξουμε και τον Άγιο Νικόλαο, να γίνει ένας ωραίος χώρος τραπεζοκαθισμάτων.

Τι θέλουμε εκκλησία στο κέντρο της πόλης που είναι .... επιβαρυμένο.

Άλλωστε το έχετε πει, μέσω δικών σας,-  με ΚΟΙΝΕΣ ΤΣΕΠΕΣ - και αυτό  στο δημοτικό συμβούλιο.

"Καλό θα ήταν να μην έχουμε εκκλησίες και αγάλματα (και δημαρχεία) μέσα στη μέση, να εμποδίζουν τα "μαγαζά" (όχι τα μαγαζιά, τα μαγαΖΑ) και τα παγοδρόμια".
είπαν; ΘΥΜΑΣΤΕ;;;;

Η ΤΡΑΠΕΖΑ που έχει γίνει ιδιοκτήτης του ενός ακινήτου που μισθώνει ο δήμος, η "κεντροαριστερά" που δικός της  "τα παίρνει" από το μίσθωμα του άλλου κτιρίου και ο δεξιός ιδιοκτήτης που τα παίρνει χοντρά και υπερτιμολογημένα για το μίσθωμα του τρίτου κτιρίου για να εξοφληθεί με δημόσιο χρήμα το φέσι που του άφησε ο γνωστός υψηλότατος μεγαλοφειλέτης του δημοσίου, πρωτεργάτης - κοινωνικός εταίρος της συνδιοίκησης ΑΝΔΡΕΑΣΗ, βάλανε μπροστά τον τέως αντιδήμαρχο και την ..... τροχαία κίνηση για να συνεχίσεις να τους σκας 400 χιλιάρικα τον χρόνο. 
ΜΠΑΜΠΟΥΊΝΟ.

Πού θα βρουν οι κολλητοί τους τα νοίκια  που παίρνουν από τον δήμο για τα κτίριά τους αν ο δήμος τα ξενοικιάσει;

ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!
Μεγάλη ζημιά για τους τρεις ιδιοκτήτες γι΄αυτό βάλαν μπορστά την Φιλιπινέζα τους. 

Αλλά μεγάλο κέρδος για το δημόσιο ταμείο. Τι να κάνουμε;

ΤΙ ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ;;;; 

Με τις παρασκηνιακές, υπόγειες πλάτες τους τα λαμόγια, μαθαίνω, έχουν δώσει τα ρέστα τους να πιέζουν στην περιφέρεια να μην περιληφθεί το έργο για χρηματοδότηση, στον περιφερειακό προϋπολογισμό.

ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΦΩΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΆΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ και το ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!!!

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!!!!

Και μάλλον έχουν βρει - μαθαίνω - σύμμαχο υψηλό στέλεχος του Βόρειου Τομέα στην Περιφέρεια.

Που αν επιβεβαιωθεί ότι ο κύριος αυτός επιχειρεί να υπονομεύσει το Χαλάνδρι, τον έφαε το μαύρο φίδι από το κράξιμο που θα φάει.

Αλλά ευτυχώς,  μαθαίνω (ΕΓΚΥΡΑ)  ότι η ενορχηστρωμένη παρασκηνιακή υπονόμευση της απόφασης του ΔΣ του Χαλανδρίου για ανέγερση του δημαρχείου βρίσκει σθεναρή αντίσταση στην ίδια την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου που δηλώνει ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ να προχωρήσει το δημαρχείο του Χαλανδρίου και της Αγίας Παρασκευής (πακέτο πάνε να τα θάψουμε κάτι μεσιτικά και εργολαβικά  συμφέροντα που καρφώνονται απροκάλυπτα από τα LIKE στο φατσομπούκι  του ΠΙΛΑΦΗ μαζί με κάτι ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ  ΜΠΡΟΚΟΛΑ ).

Μαθαίνω ότι σύμμαχοί τους - εκτός βέβαια της αντιπολίτευσης στην περιφέρεια - είναι Χαλανδραίοι "αριστεροί" - "αντιρουσσικοί" από τον ΣΦΥΡΙΖΑ, που - βέβαια - είναι έτοιμοι να επαναλάβουν τις χειρότερες πρακτικές της ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΑΥΡΟΓΥΑΛΟΥΡΙΑΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που κατέστρεψε την χώρα: Να υποτάξουν το ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ στην συγκυριακή εσωπαραταξιακή σκοπιμότητα και την μικροπολιτική.

Έχουν συμμαχία με την ΡΗΜΑΔ (καμία έκπληξη για το θέμα του Δημαρχείου) , τοπικά στελέχια  του ΝΕΟΠΑΣΟΚ που με έκπληξη παρακολουθούμε να υποστηρίζουν σθεναρά τον ΠΙΛΑΦΗ (!!!!!) και κάτι  ΟΙ....ΚΩΛΟΓΟΥΣ - όλοι τους σήμερα "ΕΝΩΜΕΝΟΙ" στο "Κίνημα Αλλαγής" - που αφού δεν τολμάνε να τοποθετηθούν οι ίδιοι ή οι παρατάξεις τους ΕΠΙΣΗΜΑ εναντίον του δημαρχείου, έβαλαν μπροστά την ... κοντή πλευρά της τοπικής Ιστορίας  και την υποστηρίζουν με LIKισμό στο φατσομπούκι να αντιταχθεί .... ΞΑΝΑ στην ανέγερση δημαρχείου και να φτιάξει κλίμα μέσω της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Στο θέμα τοποθετήθηκε - γιατί ξέρει καλά όλο το παρασκήνιο  - και ο Νίκος Πανταζής καθαρά μεν - ΕΥΤΥΧΩΣ -  υπέρ της ανέγερσης του δημαρχείου αλλά επαναλαμβάνοντας ότι "κατά την άποψη του δεν έπρεπε να γίνει .... τότενες, πριν 20 χρόνια -  αρχιτεκτονικός διαγωνισμό αλλά το δημαρχείο έπρεπε να γίνει με "μελέτη - κατασκευή" (άρα με ΑΝΑΘΕΣΗ) και "χαϊδεύοντας" τον ... φίλο του τον ΠΙΛΑΦΗ!

Αυτά τα περί ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ είναι μια θέση που είχαν υποστηρίξει ΤΟΤΕ μερικοί ενδιαφερόμενοι εργολάβοι του συστήματος που εκβίασαν απροκάλυπτα να πάρουν τις δουλειές του δημαρχείου και του γκαράζ και που ακόμα ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥΣ, αφού τους το έταξαν κάποιοι κατά τας δημοτικάς εκλογάς του 2002 και  που μάλιστα την έχουν κληροδοτήσει  - όσοι εξ αυτών δεν ζουν - στους κανακάρηδές τους, που φωνασκούν δια της τηλεοράσεως και απειλούν με ξυλιές στον κώλιο αν δεν είναι εκείνοι οι διαχειριστές των πρότζεκτ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ και ΓΚΑΡΑΖ.

Και το ότι επανέρχονται τώρα - φίλε Νίκο Πανταζή - τα τότε διαδικαστικά  - σα να έχει σημασία η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, με την οποία έχουμε φτάσει στο σήμερα -  μπορεί και να παρεξηγηθεί , αν με κατανοείς.

Εγώ που είμαι σεναριογράφος μπορεί να πω ότι είναι και αυτό σαν και εκείνο που ακούσαμε στο ΔΣ για το Πεύκο Πολίτη;
Που μας είπαν - κατάμουτρα - "κάντε τα 5 ΟΤ στην Μεταμόρφωση Πολεοδομικό Κέντρο αλλιώς η περιοχή δεν μπαίνει στο σχέδιο"

Είναι  - λέω εγώ ο σεναριογράφος - σαν να σου λέει κάποιος  "ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΤΑΞΕΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ"

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΑΠΟ ΤΟ .... ΣΥΣΤΗΜΑ και ΤΗΝ ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ;;;;

Ο Νίκος Πανταζής - βέβαια - δεν έχει τέτοια πρόθεση, είναι καθαρά υπέρ της ανέγερσης του δημαρχείου, δεν βάζει μπροστά .... την διαδικασία.
Αλλά προσπαθεί να ισορροπήσει και με τους .... φίλους του και τους συμμάχους τους πολιτικάντικα.

ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΥΣ ΠΟΝΤΙΚΑΡΑΔΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ με τους οποίους ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ πρέπει να κόψει γέφυρες.

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΛΙΚΑ;;;

ΤΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ή ΕΣΕΙΣ και τα συμφέροντα που σας πλερώνουν;

ΠΑΛΙΟΛΑΜΟΓΙΑ!

ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΝΩ ΘΑ ΠΕΙΣ!

ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΧΑΛΙΝΩΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!

ΟΞΩΩΩ ΡΕ!

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΚΑΝΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ  ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ!

ΑΝΤΕΞΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟΙ ΘΑ ΣΤΟ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ.

Οι υπονομευτές των συμφερόντων του Χαλανδρίου, έτσι και αλλιώς για τους αντιπάλους σου δουλεύουν.

Πίνουν και καφεδάκια παρασκηνιακά μαζί τους!
Και είναι ΌΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ!
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ!

Από ΜΠΛΕ μέχρι ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟΙ!

Αλλά πια ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ.
Στα υπόγεια και τις σκοτεινές στοές!

Γιατί στον δημόσιο, θεσμικό διάλογο υπάρχει ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ!

Γ. Καραμέρος: Αυτόνομη η Οικολογία μπροστά σε μαραμένες ιδεολογίες


«Η μετακαπιταλιστική άνοιξη πρέπει να βρει την Οικολογία αυτόνομη, δυνατή και έτοιμη να εμπνεύσει τις μαραμένες ιδεολογίες, δεξιές και αριστερές», επισήμανε, μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καραμέρος κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Τσιρώνη. Το βιβλίο με τίτλο «Η μετακαπιταλιστική άνοιξη και ο μαρασμός των ιδεολογιών» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λιβάνη και η παρουσίασή του έγινε, στις 21/12/2017, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ιδρύματος εικαστικών τεχνών και μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη, με ομιλητές τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Νίκο Βούτση, τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών και μέλος των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργο Καραμέρο και το συγγραφέα Νίκο Σκορίνη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού αναφέρθηκε στην κοινή πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια με τον Γιάννη Τσιρώνη, τον πρώτο οικολόγο υπουργό Περιβάλλοντος στην ιστορία της χώρας, υπογράμμισε: «Σε αυτό το βιβλίο ο Γιάννης Τσιρώνης υποδεικνύει πώς μπορούμε να αναγεννηθούμε από τις στάχτες της τελευταίας οικονομικής κρίσης και να δημιουργήσουμε μια πιο βιώσιμη και κοινωνικά πιο δίκαιη παγκόσμια οικονομία. Παρουσιάζει νέα αγαθά και υπηρεσίες που δεν υπακούν στα προστάγματα του νεοφιλελευθερισμού, αλλάζουν άρδην τη συμπεριφορά των πολιτών που ανακαλύπτουν νέες μορφές ιδιοκτησίας, δανεισμού και επιχειρηματικότητας σε πείσμα του κυρίαρχου συστήματος των ημερών μας. Αναλύει πως να διαφυλάξουμε την πλανητική βιωσιμότητα και κάνει μια πολιτική πρόταση για τη συνεργασία Οικολόγων, Σοσιαλδημοκρατών και Αριστερών».

Στην παρουσίαση του βιβλίου, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι υπουργοί: Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, Ναυτιλίας Παναγιωτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας και η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και σύμβουλος του Πρωθυπουργού Βασιλική Θάνου.