Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Οι σήραγγες των Τεμπών το ακριβότερο έργο της Ευρώπης

από τον ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΣΑΜΙΧΑΛΗ

Οι σήραγγες των Τεμπών αποτελούν το ακριβότερο έργο στην Ευρώπη, ενώ "τσιμπημένες" εμφανίζονται οι τιμές για τα έργα και στους άλλους τρεις αυτοκινητόδρομους, βάσει των στοιχείων που δίνει το υπουργείο Υποδομών.

Οι συγκρίσεις γίνονται με βάση στοιχεία από την Εγνατία Οδό και τον σχεδόν έτοιμο αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, αλλά και με ανάλογα έργα σε χώρες της ΕΕ, όπως η Γαλλία και η Γερμανία.

Το μέσο κατασκευαστικό κόστος για το τμήμα Μαλιακός - Κλειδί διαμορφώνεται σε 32 εκατομμύρια ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Αφορά το νέο κομμάτι των 24 χιλιομέτρων με το οποίο παρακάμπτονται τα στενά των Τεμπών και περιλαμβάνει πεδινά τμήματα και τις τρεις δίδυμες σήραγγες με μήκος 2 χιλιομέτρων, 2,7 χιλιομέτρων και 6 χιλιομέτρων ανά ρεύμα κυκλοφορίας.


Η τελευταία, όταν δοθεί στην κυκλοφορία, θα είναι η μεγαλύτερη των Βαλκανίων. Το δεύτερο ακριβότερο έργο βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο Α - 41 στη Γαλλία, με σήραγγες μεγάλου μήκους και κόστος 30 εκατομμυρίων το χιλιόμετρο.

Πιο αποκαλυπτική είναι η σύγκριση με τα αντίστοιχα μεγέθη της Εγνατίας Οδού, που κατασκευάστηκε ως κλασικό δημόσιο έργο.

Στον οδικό άξονα των 670 χιλιομέτρων λειτουργούν 73 δίδυμες σήραγγες, με συνολικό μήκος 50 χιλιομέτρων για κάθε ρεύμα κυκλοφορίας.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η σήραγγα του Δρίσκου, με μήκος 4,5 χιλιομέτρων που θα έχει τα πρωτεία ως το 2015.

Το κατασκευαστικό κόστος μόνο για τις σήραγγες κυμαίνεται από 8 έως 30 εκατομμύρια το χιλιόμετρο με βάση τα επίσημα στοιχεία.

Το ίδιο το υπουργείο Υποδομών αποδέχεται ότι το μέσο κόστος της Εγνατίας Οδού ποικίλει από 4,1 έως 15,4 εκατομμύρια ευρώ ανά χιλιόμετρο ανάλογα με την περιοχή (ανατολικό, κεντρικό και δυτικό τμήμα).

Στους άλλους τρεις αυτοκινητόδρομους το μέσο κόστος κυμαίνεται από 6,6 έως 7,2 εκατομμύρια ευρώ ανά χιλιόμετρο, όταν σε ανάλογα έργα στη Γαλλία και τη Γερμανία διαμορφώνεται από 5,9 έως 8 εκατομμύρια το χιλιόμετρο.

Είναι ενδεικτικό ότι ο αυτοκινητόδρομος Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, που υλοποιήθηκε με το σύστημα της συγχρηματοδότησης και δεν αντιμετώπισε ανάλογα προβλήματα μεγάλων καθυστερήσεων και δανεισμού, έχει μέσο κόστος 6,4 εκατομμυρίων ευρώ ανά χιλιόμετρο.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών, news247.gr


Ο κ. Δ. ΠΑΣΑΜΙΧΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ"

H Δήλωση παραίτησης της Ρένας Δούρου από την βουλευτική ιδιότητα «Απόφαση συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας»

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΔήλωση παραίτησης της Ρένας Δούρου από την βουλευτική ιδιότητα «Απόφαση συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας»

Αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση να ηγηθώ του πολιτικού αγώνα για την ανάληψη της διοίκησης της μεγαλύτερης περιφέρειας της πατρίδας μας, της Αττικής, διαβεβαίωσα από την πρώτη στιγμή, πως θα τιμήσω την ψήφο των πολιτών της Αττικής από όποια θέση κι αν μου εμπιστευτούν.

Άλλωστε, από τη θέση της περιφερειάρχη θα υπηρετήσω πολύ περισσότερους πολίτες απ’ όσους με τίμησαν στις εκλογές του 2012. Σήμερα λοιπόν, που έχουμε αρχίσει τον αγώνα μας για την Περιφέρεια Αττικής, θέλω να είμαι απόλυτα σαφής.

Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη βουλευτική μου ιδιότητα γιατί θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσω αποτελεσματικότερα αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Είναι μια απόφαση συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας.

Απόφαση συνέπειας λόγων και έργων.

Απόφαση συνέχειας σε ό,τι αφορά την επιλογή μου να δώσω την μάχη στο μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απόφαση σταθερότητας σε σχέση με την αταλάντευτη δέσμευσή μου να υπηρετήσω την υπόθεση της Περιφέρειας.

Απόφαση προσωπική με συλλογικό πρόσημο.

Απόφαση ευθύνης, η οποία εγγράφεται στον συλλογικό μας αγώνα για την ανατροπή και την ελπίδα.

Ο καθένας μας από την έπαλξη που ο ίδιος επιλέγει.
Και όλοι μαζί για τον κοινό μας στόχο.
Την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου.

Το γραφείο τύπου 18/03/2014

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ...


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ ΔΟΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 12 το ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Ένα νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο για την Περιφέρεια Αττικής: Εργαλείο συνολικής ανάπτυξης, χωρίς χωροκοινωνικές ανισότητες και με περιβαλλοντική προστασία στην εποχή της κρίσης και της μνημονιακής αυθαιρεσίας. Η ιστορία, η παράδοση, η πολιτιστική κληρονομιά και η ομορφιά της Αττικής, απαιτούν σχέδιο ταχύρρυθμης αναβάθμισης».

Στις 12 η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου παρουσιάζει τις θέσεις της παράταξής της σε συνέντευξη τύπου από το ξενοδοχείο Αμαλία.

Δείτε την ζωντανά, στις 12.


Video streaming by Ustream

ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!

ΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΙ! 

Στο Γκάζι έχει, για το SALT LAKE δεν παίρνω όρκο, δεν έχω πάει.

"Εμείς επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας για αντίστροφο ωράριο - λειτουργία της παρκοθέτησης για τους νυκτερινούς επισκέπτες για διασκέδαση στο κέντρο."

Αυτό είχαμε πει τότενες αλλά μιλάγαμε σε ώτα μη ακουόντων ή για να είμαστε ρεαλιστές ΣΕ άκοντες, (γιατί δεν τους έχουμε ικανούς να υλοποιήσουν με την δική τους βούληση τέτοιο σχέδιο) ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ παράδοσης της πόλης. 

ΕΠΕΙΔΗ SCRIPTA MANEΝΤ ΔΙΑΒΑΣΤΕ!


ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2012!

Τι έλεγαν για την πρότασή μας;

" Δεν γίνεται αυτό γιατί θα επιβαρύνουμε τη νεολαία!"


Βέεεβαια!

ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ (ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ) ΠΕΡΝΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΚΑΔΟΡΩΝ - όπως αποκαλύπτει και η ίδια η αστυνομία - ΚΑΙ Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΝΥΚΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ:

ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ, 
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΥ 
ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΤΗΣ, 
ΟΙ ΛΑΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΪΟΥ, 

ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΜΑΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ,
 ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ!

Από πρόσφατη κοπή πίτας. Η απόλυτη σημειολογία σε μια φωτό.

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ: Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για παράνομη κατάληψη δημοσίων χώρων για εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πλησίον κέντρων διασκέδασης

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα για παράνομη κατάληψη δημοσίων χώρων για εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πλησίον κέντρων διασκέδασης

Στα πλαίσια διενέργειας ελέγχων για την περιστολή της δραστηριότητας ατόμων που καταλαμβάνουν αυθαίρετα δημόσιους χώρους και τμήματα οδών και πεζοδρομίων για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης πελατών καταστημάτων με αποδοχή ή απαίτηση χρημάτων, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγ. Παρασκευής και των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσής Τροχαίας Αττικής, κατά τις νυκτερινές ώρες της 16-17/3/2014, εξόρμηση σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα παρεμφερούς είδους.

Αποτέλεσμα των ελέγχων ήταν η σύλληψη πέντε (5) συνολικά ατόμων (3 ημεδαποί και 2 αλλοδαποί), ενός (1) ως υπεύθυνου καταστήματος και τεσσάρων (4) που ενεργούσαν ως παρκαδόροι.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω καταλάμβαναν παράνομα δημόσια οδό, προκειμένου στη συνέχεια να σταθμεύουν στο συγκεκριμένο χώρο, έναντι αντιτίμου, τα οχήματα των πελατών που προσέρχονταν στο κατάστημά τους.

Επιπρόσθετα, στην κατοχή ενός εκ των ανωτέρω παρκαδόρων, βρέθηκε βεβαιωθείσα πράξη παράβασης (κλήση) παράνομης στάθμευσης οχήματος, την οποία είχε αφαιρέσει από το εν λόγω όχημα, με σκοπό την απόκρυψή της από τον ιδιοκτήτη του.

Κατασχέθηκε χρηματικό ποσό, συνολικού ύψους (615) ευρώ και ενημερώθηκαν ο οικείος Ο.Τ.Α. (Δήμος Χαλανδρίου), η αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang=%27..%27&perform=view&id=38856&Itemid=1276&lang=

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Το δελτίο τύπου της ΓΑΔΑ είναι αποκαλυπτικότατο. Μήπως θυμάται κανείς την πρότασή μας για ελεγχόμενη στάθμευση ΤΙΣ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ; Θυμάστε ότι την λοιδόρησαν ως ανεφάρμοστη; Εδώ βρίσκεται η απάντηση;

Οι Μ.Κ.Ο. ως όργανα της Παγκοσμιοποίησης.


mkoAfisa

Το περιοδικό Άρδην οργανώνει την Τρίτη 18 Μαρτίου στις 19.30 συζήτηση με θέμα: “Οι ΜΚΟ ως όργανα της Παγκοσμιοποίησης, από το Ίδρυμα Φόρντ στον Σόρος τον ΓΑΠ το ΕΛΙΑΜΕΠ”. 
Για το θέμα θα μιλήσουν:

Γιώργος Καραμπελιάς, ΑΡΔΗΝ
Κώστας Μελάς, πανεπιστημιακός
Γιάννης Παπαμιχαήλ, πανεπιστημιακός
Γιάννης Ξένος, εφ. Ρήξη

συντονίζει ο Λεωνίδας Αποσκίτης, δημοσιογράφος

Στο χώρο πολιτικής και πολιτισμού του Άρδην, Ξενοφώντος 4, 6ος όροφος, πλ. Συντάγματος.

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : Συμμετοχή στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία 19 & 20 Μαρτίου


Ρακιντζής: Οι δήμοι βρήκαν νέα φάμπρικα με καινούριες ΜΚΟ

«Οι δήμοι βρήκαν μια νέα φάμπρικα με καινούργιες ΜΚΟ που παρέχουν υπηρεσία στους δήμους και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια», υποστήριξε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής.

Ο κίνδυνος εμφάνισης νέων εστιών διαφθοράς «τύπου ΜΚΟ» στους ΟΤΑ, εμφανίζεται με τη σύσταση τωνΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) σύμφωνα με τον κ. Ρακιντζή. «Το περασμένο διάστημα έγιναν τέτοια 11 ΚΟΙΝΣΕΠ στο δήμο Λαμίας. Είναι πολίτες και φορείς που τους πληρώνουν για να κάνουν υπηρεσίες του δήμου», περιέγραψε και κατήγγειλε ότι «ΟΤΑ κάνουν απευθείας αναθέσεις και όλες οι πρόσφορες που γίνονται είναι μεγαλύτερες από τις τιμές της αγοράς».

Στις ίδιες δηλώσεις, διηγήθηκε και άλλες ιστορίες σπατάλης στον δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα είπε ότι πανεπιστήμιο έμεινε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο με όλα τα φώτα ανοιχτά, πρωί και βράδυ, με αποτέλεσμα να ξοδευτούν για δυο μήνες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ηλεκτρικό ρεύμα. «Μού είπαν ότι «είχαμε διεθνές συνέδριο»… Είχαν όμως ανοιχτά και τα φώτα του κυλικείου», συμπλήρωσε .

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρθηκε ακόμη σε προμήθειες υλικών στα νοσοκομεία που κοστίζουν 2,5 ευρώ έναντι 520 ευρώ(!). Παράλληλα, τόνισε ότι πολλοί υπουργοί κρατάνε ακόμη αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, άνω των 1600 κυβικών, παραβιάζοντας τη νομοθεσία. Εξήγησε επίσης ότι λόγω της πολυτυπίας των οχημάτων στο δημόσιο δεν μπορείς να γίνει προγραμματισμός στη συντήρηση και οικονομία κλίμακας.

«Έχουμε υπερβάσεις γιατί δεν υπάρχουν κυρώσεις… έγιναν τηλεφωνήματα άξιας 285 εκατ. ευρώ στο δημόσιο» κατήγγειλε ακόμη.

Τέλος, αναφερόμενος στο δημόσιο τομέα, είπε ότι μέχρι σήμερα εχουν απολυθεί 250 επίορκοι υπάλληλοι.

Έργα που κατασκευάζονται στο Δήμο Χαλανδρίου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός

Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:

- 3,5 Δις ευρώ έχουν κατευθυνθεί σε έργα που γίνονται στους 66 Δήμους του λεκανοπεδίου


- Μόνο στο Δήμο Χαλανδρίου η Περιφέρεια έχει διαθέσει 18,1 εκατομμύρια Ευρώ σε έργα υποδομών

- Δημιουργούμε σημαντικές υποδομές και θέσεις εργασίας αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό τα ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και τους πόρους της Περιφέρειας

Τέσσερα σημαντικά έργα κοινωνικής πρόνοιας και αντιπλημμυρικής θωράκισης, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 9,5 εκατομμύρια ευρώ που κατασκευάζονται στο Δήμο Χαλανδρίου επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Ο κ. Σγουρός συνοδευόμενος από το Δήμαρχο της περιοχής κ. Γ. Κουράση, τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα κ. Κ. Μανιάτη, Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών ενημερώθηκε για το ρυθμό αποπεράτωσης των έργων.

Τα έργα είναι τα εξής:

- Κατασκευή αγωγών ακαθάρτων στην περιοχή Πάτημα II: είναι ένα πολύ σημαντικό έργο υποδομής, συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων. Η κατασκευή του άρχισε πριν από 3 μήνες και ήδη έχει ολοκληρωθεί περίπου το 50% του έργου. Ο προϋπολογισμός είναι 3.400.000 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

- Έργο για την αύξηση της παροχετευτικότητας του Ρέματος Χαλανδρίου (μεταξύ των οδών Σολωμού και Γρίβα): πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης που επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα του Δήμου, αφού στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν πλημμύρες, ειδικά στις δυο γέφυρες που υπάρχουν όπου το νερό συχνά υπερχείλιζε. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.200.000 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

- Κατασκευή παιδικού σταθμού στο ΟΤ 1111: ο σταθμός θα φιλοξενεί 100 παιδιά, έχει υπόγειο για βοηθητικούς χώρους, ισόγειο και πρώτο όροφο. Έχει κατασκευασθεί με βάση τα πλέον σύγχρονα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Το έργο έχει προϋπολογισμό 3.264.000 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο μήνα.

- Κατασκευή παιδικού σταθμού στην περιοχή Πάτημα II: ο σταθμός θα φιλοξενεί 50 παιδιά, έχει υπόγειο για βοηθητικούς χώρους και ισόγειο. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.494.000 Ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής και θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει στους 66 Δήμους του λεκανοπεδίου 3,5 Δις Ευρώ για σημαντικά έργα, για έργα που οι τοπικές κοινωνίες είχαν ανάγκη. Σήμερα είμαστε εδώ στο Χαλάνδρι και παραδίδουμε τέσσερα νέα έργα κοινωνικής πρόνοιας και αντιπλημμυρικής προστασίας. Και δεν είναι μόνον αυτά, αφού για το Δήμο Χαλανδρίου η Περιφέρεια έχει διαθέσει 18,1 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ συνολικά στο Βόρειο Τομέα μόνο από ιδίους πόρους έχουμε κάνει 89 έργα με προϋπολογισμό 244.700.000 Ευρώ. Αξιοποιήσαμε στο μέγιστο βαθμό τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τα χρήματα που έχουμε με κόπο συγκεντρώσει στο αποθεματικό μας για έργα, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και σημαντικές υποδομές για την Αττική»

O Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Γιώργος Κουράσης προέβη στην εξής δήλωση:

«Στην δύσκολη αυτή μεταβατική περίοδο των περικοπών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Διοίκηση του Δήμου μας, παράλληλα με το κοινωνικό έργο στο οποίο έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα και την οικονομική εξυγίανση του Δήμου, δούλεψε μεθοδικά ώστε με απορρόφηση κονδυλίων- πέραν των ιδίων πόρων- να εκτελέσει και έργα υποδομής.

Στην προσπάθεια αυτή βρήκε σύμμαχο την Περιφέρεια Αττικής και τον κ. Σγουρό τον οποίο ευχαριστεί για την άψογη συνεργασία.

Με την ίδια μεθοδικότητα, ετοιμάστηκαν και υπάρχουν ώριμες μελέτες έργων στον Δήμο μας από το νέο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020».ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 1 : Να μην ξεχνιόμαστε. Η διοίκηση Κουράση - για την ακρίβεια η Περιφέρεια - φτιάχνει παιδικούς σταθμούς αλλά η ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ του ιδρύματος Κουρτέση είναι ΚΛΕΙΣΤΗ, μειώθηκαν τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς κατά 450 ...."ωφελούμενους" (που λένε και στο παντοκοροϊδείο) και έτσι παρήχθη - λέει - πλεόνασμα στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας αποδεικνύοντας πόσο μεγάλοι μανατζαραίοι είναι η της διοίκησης. Άρα μένει να διώξουν και τα υπόλοιπα παιδιά για να αυξηθεί το πλεόνασμα.
Θα πάρει η διοίκηση μια πρωτοβουλία - προς το ίδρυμα Κουρτέση και την Εθνικών κληροδοτημάτων - να στεγαστούν τα παιδιά του Χαλανδρίου στην ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ; 

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ 2: Δηλαδή ΟΛΑ τα έργα στα οποία αναφέρεται ο Αεικίνητος είναι της Περιφέρειας; ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κάνει; ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ;