Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ

 

Στην Ελλάδα, όταν πλησιάζει η προεκλογική περίοδος πέφτουν όλες οι μάσκες.

Και η απόπειρα των κομματικών - παραταξιακών επιτελείων να πάρουν "θέση μάχης"  δια παν ενδεχόμενο - αν ξέρεις να διαβάζεις τις κινήσεις τους - μπορεί να είναι πολύ αποκαλυπτική των κρυφών , ανομολόγητων σχεδίων που έχουν στο μυαλό τους και πάνε να επιβάλλουν καθοδηγούμενοι από συγκεκριμένα συμφέροντα.
Χωρίς βέβαια να έχουν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ να καταθέσουν όσα θεωρούν σωστά στον πολίτη για έγκριση.
Διότι γνωρίσουν ότι μόνο με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και επιβολή μπορούν να εξυπηρετήσουν τους εντολείς τους.

Ο ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΣ δεν ρωτάται για τα σχέδια. Ακολουθεί και εγκρίνει χωρίς να κρίνει.
Ψηφίζει χωρίς να διαβάζει. ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ!

Αυτή τη βδομάδα στο σύλλογο της ρεματιάς θα παιχτεί ένα πολύ ενδιαφέρον έργο για το μέλλον της.

Μια τροποποίηση καταστατικού του συλλόγου, αθώα εκ πρώτης όψεως, "για τακτοποίηση στην εφορία" λένε, αλλά που κρύβει ΠΟΛΛΑ.
(Αν σου λένε ΚινΑλίτες περί εφορίας αρχίζεις να ψάχνεις τι θα παιχτεί άμα ξέρεις ...)

Τι έγινε λοιπόν στον Σύλλογο της ρεματιάς και γιατί η νέα πρόεδρος  θέλησε να φάει τον Νταβία από τον Σύλλογο, προσπαθώντας να πείσει και τους άλλους να την ακολουθήσουν στην πρόθεσή της -  να αποκλείσει τον Νταβία ;;;;

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ Ο ΝΤΑΒΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ.
ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ - Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ - ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ δυσκολεύοντας το κόλπο.

Ας δούμε λίγο τι έχει γίνει στον Σύλλογο, όσο τον Νταβία (αλλά και την Χαλκιά όμως),  τους είχαν διεγραμμένους από τον σύλλογο και την ενημέρωση;
Πώς διαγράφετε κάποιος από ΣΥΛΛΟΓΟ; 
ΚΟΜΜΑ ΕΙΝΑΙ;;;;)
Τους είχαν λοιπόν αποκλεισμένους από την λίστα ενημέρωσης του Συλλόγου αν και είναι ΝΟΜΙΜΑ ΜΕΛΗ και ΤΑΜΕΙΑΚΩΣ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ:

Από το ΔΣ του συλλόγου παραιτήθηκε ένα ακόμα μέλος από τα εκλεγμένα στις αρχαιρεσίες του συλλόγου που έγιναν πριν 1,5 περίπου χρόνο - αν δεν έχω χάσει το μέτρημα το τρίτο ή το τέταρτο.

Η εκλεγμένη πρόεδρος του ΔΣ Κέλλυ Δάνου οδηγήθηκε σε παραίτηση.
Ο λόγος;
Αγόρασε έναν Η/Υ και έναν εκτυπωτή για το σύλλογο και δεν ήταν καινούργιος, ήταν ανακατασκευασμένος, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για .... κακοδιαχείριση και να παραιτηθεί για λόγους προσωπικής ευθιξίας.

Την θέση της κατέλαβε η Έφη Χαλάτση, ηγετικό στέλεχος του ΚινΑλ, στενή συνεργάτης του Μιχάλη Χρισοχοϊδη.

Στο ΔΣ την εκλεγμένη πρόεδρο αντικατέστησε ο τρίτος ή τέταρτος αναπληρωματικός - διευθύνων σύμβουλος της ΦΛΥΑ ΑΕ που δεν είχε - βέβαια - την ευθιξία να μην αποδεχτεί να μπει στο ΔΣ του Συλλόγου της ρεματιάς αφού είναι έμμισθος υπάλληλος του δήμου.
ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΑΔΕΣ δεν έχουν ευαισθησίες και πολιτική δεοντολογία.

Αυτό το ΔΣ λοιπόν, με αυτή την πρόεδρο, με - τουλάχιστον - αμφιλεγόμενη - μη δεδομένη (για να μην γίνω υπερβολικός)  νομιμοποίηση από την βάση του συλλόγου, χωρίς να ανοίξει μια συζήτηση με τους πολίτες, χωρίς να καλέσει ένα δημόσιο διάλογο για την ρεματιά, το μέλλον της και τον ρόλο του συλλόγου ΤΟ ΠΡΩΤΟ πράγμα που αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει, είναι να τροποποιήσει το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ του συλλόγου.

Με ποια πρόφαση;

ΜΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ! ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΙΝΑΛίτης και εντολοδόχος του κλειστού επιτελείου των ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΟΛΟΥΛΑΚΙ.

Στο καταστατικό του συλλόγου αναφέρεται ως έδρα το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΚΟΡΟΪΔΕΙΟ - Παπάγου 6 - και θέλουν να το "κρύψουν" (γιατί είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ, αφού το κτίριο είναι νοικιασμένο από τον δήμο, αλλά παράνομο ήταν εδώ και τρία χρόνια, δεν έγινε και τίποτα, δεν έχει προκύψει κανένα νέο στοιχείο.) και θέλουν να αντικατασταθεί αυτό με το γενικότερο "Ο Σύλλογος έχει έδρα στο Χαλάνδρι".

Όμως αυτό είναι Η ΠΡΟΦΑΣΗ.
Η ΒΙΤΡΙΝΑ. ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ.

Είναι η μπανάνα για τον μπαμπουίνο.

Διότι επί τη ευκαιρία έχουν ανοίξει τρία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζητήματα:

1. Οι πηγές χρηματοδότησης του Συλλόγου
ΕΣΠΑ; Ο Σύλλογος. Μμμμμ πολύ ευχάριστο αυτό.
Θυμίζει Φίλους της Εστίας Παιδιού Κουρτέση).
ΑΛΛΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΣΠΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ;
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ;;
ΚΑΘ' ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΩΝ "ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΩΝ" ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ και σε άμεση διαπραγμάτευση με την ΕΕ;
ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ;
ΣΤΗ ΡΕΜΑΤΙΑ;;;

ΟΠΑ! ΜΠΡΡΡ! ΜΠΑΣΤΑ! ΘΕΛΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ! ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ!!!
ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΑΝΑ!!!!

Να διαβάσουμε λίγο, μην υπογράψουμε κανένα μνημόνιο αδιάβαστοι και στείλουμε την ρεματιά ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ στις ορέξεις των .... "παιδιών". 

2. Ο χώρος δράσης του Συλλόγου και η πρόθεσή τους να παρεμβαίνουν και να εκπροσωπούν - προνομιακά, ακόμα και ΘΕΣΜΙΚΑ  - την παραρεμάτιο σε 4 δήμους: Χαλάνδρι, Μαρούσι, Βριλήσσια, Πεντέλη.
Και αυτό θέλει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, συνδεδεμένη με το προηγούμενο, δεν είναι καθόλου απλό. Οι ουρές του είναι τεράστιες και δεν είναι μια τροποποίηση που μπορεί  να γίνει από ένα ΔΣ που βρίσκεται στη λήξη της θητείας του και με μια σύνθεση που απέχει ΠΟΛΥ από την αρχική που είχε - ΣΙΓΟΥΡΑ - μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση.

3. Η απαγόρευση χρήσης χώρων στην παραρεμάτια για κονόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις με καταστατική πρόβλεψη στο σύλλογο (!!!!!).

Γιατί ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ;;;; 
Και τι είναι το καταστατικό του συλλόγου; ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ;;;

Στην παραρεμάτια  μόνο οι κοινόχρηστες και οι κοινωφελείς χρήσεις πρέπει να απαγορεύονται τελικά; ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΚΑΤΟΙΚΙΕΣ και τις βίλες .... (του παιδιού);

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ.
Και πολύ περισσότερο δεν μπορούν να αλλάξουν, να ψηφιστούν χωρίς να κοιτάξουμε λίγο πίσω στην ιστορία.

Πόσο μάλλον που το άγχος της νέας προσωρινής ηγεσίας του συλλόγου (αφού σε μερικούς μήνες λήγει η θητεία τους και θα γίνουν αρχαιρεσίες)  - φάνηκε εξ αρχής - ότι είναι .... το" παιδί" και η υπογραφή του στον δήμο, που έμπαινε εύκολα και χωρίς να δυσκολεύει τους εντολοδόχους της ιδιωτικής πολεοδομίας, των αδειών ΚΥΕ και των εργολάβων.

ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ - ΤΩΡΑ - ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ για το καλό της ρεματιάς
ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΜΑΤΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΟΥΝ, ούτε να ανεχτούν τις κινήσεις αυτές .... δια την ενότητα του  .... "λαϊκού (ποιου λαϊκού ρε ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ) κινήματος.
ΝΤΑΒΑΣ SPEAKING.

Ας γίνει μόνο η τροποποίηση για την εφορία (άμα ακούς "εφορία' στο Χαλάνδρι από ΚινΑλίτη να ψάχνεσαι. Ειδικά αν είναι από τους ΚινΑλίτες που ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ,, ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΠΕΙΘΗΝΙΑ Ο,ΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ) .

Και όταν - με το καλό - συζητηθούν όλα τα θέματα του ρόλου του συλλόγου για την διαχείριση της ρεματιάς συζητάμε περί πηγών χρηματοδότησης (για τι πράγμα όμως) και δυνατότητα να υπαγορεύουν - ΠΟΙΟΙ ΑΡΑΓΕ και εκπροσωπώντας ΠΟΣΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ - πολιτικές για την παραρεμάτιο σε τέσσερις δήμους, δηλαδή να γίνει η - όποια - Χαλάτση ΥΠΕΡΔΗΜΑΡΧΟΣ για το σημαντικότερο και πολυτιμότερο κομμάτι των πόλεών μας;;;;

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ: Την ρεματιά - ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ,, όχι ο ΝΤΑΒΙΑΣ - ότι πρέπει να την διαχειρίζεται ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ.

ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ το οποίο διοικείται από ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ που ορίζουν ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ μαζί ίσως και κάποιους εκπροσώπους περιβαλλοντικών σωματείων (πχ του συλλόγου ρεματιάς, του Βριλησσου κλπ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ).

Αυτό - παρά τα όσα είπε ο Συμεών προεκλογικά - ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΒΕΒΑΙΑ  ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ή ΣΥΛΛΟΓΟ ο οποίος θα έχει τις δικές του διαδικασίες και επιδιώκει - ίσως - να αναλάβει τον ρόλο, να υποκαταστήσει στην πράξη τον ΘΕΜΣΟΘΕΤΗΜΕΝΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ  - ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ - επιθυμώντας (όπως μου ειπώθηκε ήδη  αυτό off the record)  - ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ 4 ΔΗΜΩΝ.

(πάλι καλά δηλαδή γιατί θα μπορούσαν και να τους απέκλειαν τελείως τους αυτοδιοκητικούς και να έκαναν κουμάντο με .... τους φίλους του παιδιού MONOI TOYΣ- μη χέσω).

Αυτά προς το παρόν και ο νοών νοείτο.
Ο ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ!
ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΥΤΑ!
Και όσο είναι εδώ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ, Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν υποκύπτει στους παρασκηνιακούς σχεδιασμού παρασκηνιακών κύκλων.


ΥΓ: ΞΕΡΩ! Να προσέχω .... την υγεία μου.
ΥΓ2:Κάποιοι άλλα λένε εκεί που είναι αντιπολίτευση και ζητούν πλατύ και ανοικτό διάλογο  και άλλα κάνουν όταν έχουν τον συσχετισμό, επιχειρώντας να καπελώσουν, λειτουργώντας ακριβώς όπως καταγγέλλουν τους άλλους.  
ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ, ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΤΡΟΙ!

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ

του Ν. ΚΟΜΠΟΤΗ
Το 3ο Α του συγκριτικού πλεονεκτήματος της Γερμανίας είναι η ΑΝΑΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ενός βαθιά δημοκρατικού και δίκαιου εκλογικού συστήματος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το οποίο πραγματικά αναδεικνύει τον δημότη σε κυρίαρχο παράγοντα της εκλογικής διαδικασίας και πραγματικό αφεντικό της πόλης του.

Το λιγότερο 1 μήνα πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όλοι οι κάτοικοι της πόλης ή της επαρχίας , άνω των 18 ετών και ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία, οι οποίοι ζουν στην πόλη, τους τελευταίους 6 μήνες, λαμβάνουν ταχυδρομικά το ειδοποιητήριο των εκλογών (Wahlbenachrichtigung).

Στο ειδοποιητήριο αυτό αναγράφεται το εκλογικό τμήμα, στο οποίο θα φημίσει ο παραλήπτης δημότης, οδηγίες για την εκλογική διαδικασία, ένα ψηφοδέλτιο για να ψηφίσει, αν το επιθυμεί, με επιστολική ψήφο.

Η εκλογική διαδικασία διαφέρει από κρατίδιο σε κρατίδιο. Εγώ μπορώ να σας μιλήσω για την εκλογική διαδικασία στο δήμο του Μονάχου, όπου είχα την τύχη να συμμετέχω ως υποψήφιος με την διεθνή λίστα (συνδυασμό) στις εκλογές του 1997.

Το ψηφοδέλτιο στο Μόναχο είναι ένα και ενιαίο με έκταση περίπου μισό τετραγωνικό μέτρο, το λεγόμενο σεντόνι ( Bettlaken ). Όλοι οι συνδυασμοί (λίστες) είναι τυπωμένοι με αλφαβητική σειρά και με αρίθμηση μπροστά από τον τίτλο τους και ένα μικρό κύκλο δεξιά του τίτλου. Από κάτω κάθε τίτλου ήταν γραμμένα τα ονόματα των υποψηφίων με αρίθμηση μπροστά από το κάθε όνομα. Την θέση του κάθε υποψηφίου στην λίστα την καθορίζει η παράταξη ή το κόμμα, που εκπροσωπείται από το εκάστοτε ψηφοδέλτιο. Η κάθε λίστα είχε την δυνατότητα να περιλαμβάνει αριθμό υποψηφίων μέχρι 30% μεγαλύτερο από των αριθμό των εδρών του δημοτικού συμβουλίου. Στο ψηφοδέλτιο , επίσης, ήταν γραμμένα και τα ονόματα μεμονωμένων υποψηφίων χωρίς καμιά αρίθμηση.

Ο κάθε ψηφοφόρος έχει στην διάθεσή του 80 ψήφους, όσες είναι και οι έδρες του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Έχει δε τις παρακάτω δυνατότητες.


Να βάλει σταυρό στον μικρό κύκλο δεξιά του τίτλου τις λίστας. Τότε τις ψήφους του τις παίρνουν, από μια, οι ογδόντα πρώτοι υποψήφιοι της επιλεγμένης λίστας,
Να βάλει σταυρό στον μικρό κύκλο δεξιά του τίτλου τις λίστας και ταυτόχρονα να διαγράψει τα ονόματα των υποψηφίων, που δεν επιθυμεί να τους δώσει την ψήφο του. Σε αυτή την περίπτωση την ψήφο του την παίρνουν οι ευρισκόμενοι μετά την 80η θέση.
Μπορεί να πριμοδοτήσει έναν υποψήφιο δίνοντάς του μέχρι 3 ψήφους βάζοντας τον αριθμό 3 μπροστά από το όνομά του. Σε αυτή την περίπτωση δεν παίρνουν ψήφο ο 80ος και οι πριν από αυτόν υποψήφιοι.

Μπορεί να μοιράσει τις 80 ψήφους του σε μεμονωμένους υποψήφιους ή σε υποψήφιους σε διαφορετικούς συνδυασμούς(λίστες)


Είναι φανερό ότι με τις 3 τελευταίες δυνατότητές του, έχει την δυνατότητα ο δημότης -ψηφοφόρος να προωθήσει τους υποψήφιους της επιλογής του από διαφορετικές λίστες και να ανατρέψει την σειρά της λίστας την οποία επιλέγει να ψηφίσει. Είναι έτσι φανερά ο κυρίαρχος της εκλογικής διαδικασίας.

Στις ίδιες εκλογές, με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και με την ίδια διαδικασία ψηφίζονται και τα μέλη του εκάστοτε συνοικιακού συμβουλίου(Bezirksauschuss) και με επίσης ξεχωριστό ψηφοδέλτιο ο δήμαρχος. (Oberbürgermeister). Ο δήμαρχος είναι ο 81ος δημοτικός σύμβουλος με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του δημοτικού συμβούλου και συγχρόνως ανώτατο εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Στην περίπτωση που ο δήμαρχος διαφωνεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου έχει την δυνατότητα να ζητήσει δημοψήφισμα μέχρι 3 φορές στην θητεία του. Επίσης δημοψήφισμα μπορεί να ζητήσει το1/3 των δημοτικών συμβούλων και το 10% των δημοτών με τις υπογραφές τους.

Για την ιστορία, κατά την 5ετη παραμονή μου στο Μόναχο έγιναν 3 δημοψηφίσματα από τα οποία ο δήμαρχος κέρδισε τα 2 και έχασε το 1

Κλείνοντας θέλω να επισημάνω , ότι το Μόναχο είναι η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, του πλέον συντηρητικού κρατιδίου της Γερμανίας, όπου κυριαρχεί με περίπου 55% η χριστιανοκοινωνική ένωση(CSU) - Το CDU το δεξιό κόμμα της Μέρκελ και του Σοϊμπλε δεν κατεβαίνει στη Βαυαρία- Ο δήμαρχος όμως του Μονάχου προέρχεται, ιστορικά και διαχρονικά, από την αριστερή πτέρυγα του SPD που εκφραζόταν από τον κόκκινο Oskar Lafontaine.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ

Κακόμοιρε σκλάβε Γερμανέ!

Άρθρο Γνώμης του Ευάγγ. Αθανασιάδη*

Κάνατε Λάθος. Τα βάλατε με Λαό, με γραπτή Ιστορία 3.500 χρόνων, και μια παράδοση, που έρχεται από βάθος 5.000 ετών.

Δεν υπάρχει υνί να ξεχερσώσει τέτοιο χωράφι..

Δεν είμαστε Λαός του χθες, με Ιστορία των τελευταίων χρόνων και μάλιστα Ιστορία ντροπής και ανάξια μνήμης.

Τι να καταλάβουν αυτοί από βοή ελευθερίας, που έρχεται από τα έγκατα των αιώνων και ξεσηκώνει και ανταριάζει τα σπλάχνα μας.

Τι να ζητήσεις να καταλάβει ένας αγκυλωμένος, καθηλωμένος…, για τον αέρα του πρωτοχορευτή του αγέρωχου και αλαφροπάτητου Τσάμικου;

Τι να καταλάβει, ένας που γεννήθηκε «ντυμένος με στολή, μπότες και πολεμική εξάρτυση», πειθήνιο, πειθαρχικό στρατιωτάκι, για τον ανάλαφρο εύζωνα, που όλη η φορεσιά του αφήνουν ολάκερο το κορμί του να πλέει, να ανεμίζει στον αέρα και να παιχνιδίζει με τον άνεμο.

Τι να καταλάβει για Ελευθερία και Εθνική Κυριαρχία, ένας υπήκοος που γεννήθηκε σε ένα κράτος, που ήταν υποταγμένο σε τέσσερα Κράτη και στρατούς.

Σε έναν υπήκοο ενός κράτους, που είναι τιμωρημένο από την διεθνή κοινότητα, γιατί ήταν υπαίτιο για δύο Παγκοσμίους Πολέμους, που σκόρπισε την καταστροφή και μάλιστα τους έχασε.

Πόσα κόμπλεξ πρέπει να σου δικαιολογήσω, πόση αδυναμία, πρέπει να σου αναγνωρίσω, να αντιληφθείς την εθνική καταπίεση που επιβάλεις σ΄ ένα Λαό, όταν ποτέ δεν βίωσες την Εθνική, αλλά ούτε και την ατομική Ελευθερία;

Όταν ποτέ δεν βροντοφώναξες την ιαχή «Ελευθερία ή Θάνατος», ενώ για μένα η θωριά της Ελευθερίας φάνταζε στο νου, στα σπλάχνα, στα λόγια, στην καρδιά και στην ζωή μου ότι πιο φανταχτερή, και ο θάνατος χαμένος.

Όταν όλη η Ιστορία σου, είναι Πολεμική Επιβολή και κατακτήσεις άλλων. Τι να καταλάβεις από την ανάταση κι από το αντάριασμα της εξέγερσης του καταπιεσμένου; Τι να καταλάβεις από Ψηλορείτη, Άγραφα, Μαίναλο και Πίνδο;

Μέχρι και ο Σταυρός σου είναι «αγκυλωτός», ενώ ο δικός μου είναι φωτεινός, «Σταυρός Αναστάσεως».

Ενώ μέσα μου, κάτι μου λέει ότι πρέπει να σε μισώ, γιατί πείραξες την Πατρίδα μου, εγώ όμως μόνο σε λυπάμαι, γιατί δεν έζησες ποτέ και τίποτε.

Δεν ανέπνευσες ποτέ και θα μείνεις για πάντα δέσμιος και καθηλωμένος.

Η μοίρα σου είναι να ταλαιπωρείς Λαούς και να νικιέσαι, ενώ η Μοίρα της Ελλάδος μου είναι να ταλαιπωρείται και να Νικάει!

(*) Ο Ευάγγ. Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α.

ΜΕΡΕΣ! ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΨΗΦΙΣΕΤΕ, ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ Ό,ΤΙ ΝΑ ΄NΑΙ