Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Νοθευμένο λάδι πωλούσε παραγωγός της Μεσσηνίας σε κοινωνικά παντοπωλεία - ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤ

Το νοθευμένο ελαιόλαδο εντοπίστηκε σε συσκευασία 1 λίτρου στο κοινωνικό παντοπωλείο Δήμου Αιγάλεω, ενώ πωλούσε ελαιόλαδο και στο Δήμο Χαλανδρίου μέσω της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Χαλανδρίου ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ, σε συσκευασία 5 λίτρων.

LIOLADO

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους κατόχους του ανωτέρω προϊόντος (φωτογραφία ), να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν

Ο ΕΦΕΤ εντόπισε νοθευμένο ελαιόλαδο της επιχείρησης «ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡ. ΚΩΝ/ΝΟΣ, Γεωργικές εκμεταλλεύσεις – Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης, Δ.Δ. ΦΙΛΙΑ Δ. ΟΙΧΑΛΙΑΣ» με την εμπορική ονομασία «ΛΙΟΛΑΔΟ ΕΛΑΙΟΠΕΡΙΒΟΛΑ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ-Τυποποίηση ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ, 24131
Το ελαιόλαδο διατίθετο απο το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω, ανιχνεύτηκε, πως ήταν ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με σπορέλαιο. Η συγκεκριμένη παρτίδα του ελαιολάδου διατέθηκε το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου 2016
Ο ίδιος παραγωγός πωλούσε ελαιόλαδο μέσω της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης Χαλανδρίου ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ, σε συσκευασίες των 5 λίτρων και με άλλες ονομασίες. Δείτε την ανακοίνωση  εδώ

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ
Κηφισίας 124 & Ιατρίδου 2, 115 26 Αθήνα, Τηλ.: 210-6971500, Fax: 210 6971501 1
E-mail: info@efet.gr, Internet Site: http://www.efet.gr
Αθήνα 15 Φεβρουαρίου 2016
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Ενημέρωση σχετικά με ανάκληση νοθευμένου εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου
Ο Ε.Φ.Ε.Τ., και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, κατά τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων, προέβη σε δειγματοληψία Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου, το οποίο διακινήθηκε από την επιχείρηση «ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡ. ΚΩΝ/ΝΟΣ, Γεωργικές εκμεταλλεύσεις – Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης, Δ.Δ. ΦΙΛΙΑ Δ. ΟΙΧΑΛΙΑΣ» προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω και διαπίστωσε ότι, κατά την εξέταση του δείγματος από το Γενικό Χημείο του Κράτους, το ελαιόλαδο χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΝΟΘΕΥΜΕΝΟ με ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη. Η σύσταση των λιπαρών οξέων υποδηλώνει την παρουσία σπορελαίου.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για προϊόν του οποίου η διάθεση έγινε από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω, επί της οδού Μιλτιάδου 4, πλατεία Δαβάκη, στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο Προγράμματος Διανομής Τροφίμων Δικαιούχων Κοινωνικού Παντοπωλείου. Το ελαιόλαδο διατέθηκε στους δικαιούχους το διάστημα μεταξύ 21 Δεκεμβρίου 2015 έως και 13 Ιανουαρίου 2016, σε κλειστές διαφανείς πλαστικές φιάλες του ενός (1) λίτρου, οι οποίες δεν έφεραν στοιχεία επισήμανσης.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους κατόχους του ανωτέρω προϊόντος (φωτογραφία ), να μην το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στο ανωτέρω Κοινωνικό Παντοπωλείο, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

 https://24hathenspress.wordpress.com/

ΜΠΡΑΒΟ! ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΜΕ! ΜΑΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ SITE

Το ΣτΕ ακυρώνει απαρτχάιντ για τους Ρομά Χαλανδρίου

Από τον κ. Π. ΔΗΜΗΤΡΑ (ΕΣΠΕ)
 Το Τμήμα Δ’ του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) με την απόφαση 4577/2015, ακύρωσε την από 13 Δεκεμβρίου 2013 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (ΓΓΑΔΑ) να μεταστεγαστούν οι Ρομά Χαλανδρίου από την περιοχή του Νομισματοκοπείου στο Χαλάνδρι στη θέση Κανδήλι, στην κορυφή του Όρους Πατέρα στα όρια των Δήμων Μεγάρων και Μάνδρας, σε μιαν παλαιά αμερικανική βάση ραντάρ.

Το ΣτΕ αποφάνθηκε πως η απόφαση δεν ήταν σύννομη («λόγω ελλείψεως νομίμου ερείσματος») αφού εκδόθηκε κατ’ εφαρμογή της από 3 Ιουλίου 2003 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) η οποία όμως «δεν ρυθμίζει την περίπτωση μεταφοράς πληθυσμιακής ομάδας ήδη εγκατεστημένης από μακρού χρόνου σε ορισμένη περιοχή σε άλλα περιοχή» αλλά μόνο την «οργανωμένη εγκατάσταση πλανόδιων». Οι Ρομά Χαλανδρίου που ζουν περισσότερο από 30 χρόνια στο σημερινό καταυλισμό δεν είναι φυσικά πλανόδιοι και η «πλανοδοποίησή/νομαδοποίησή» τους από τη διοίκηση προκειμένου να μετεγκατασταθούν δεν είναι κατά το ΣτΕ σύννομη αλλά, προσθέτουμε εμείς, είναι και προδήλως ρατσιστική. ToΣτΕ, στην απόφασή του, παρατήρησε επίσης πως η ΚΥΑ αυτή είναι πιθανότατα συνολικά μη σύννομη (δηλαδή ακόμα και για «πλανόδιους») αφού βασίζεται σε ένα νόμο του 1940 για τη ρύθμιση θεμάτων με υγειονομικές διατάξεις, στα οποία θέματα όμως δεν περιλαμβάνεται η στέγαση! Δεδομένης της έλλειψης ερείσματος, το ΣτΕ δεν χρειάστηκε να εξετάσει το μεγάλο αριθμό λοιπών λόγων ακύρωσης που του είχαν υποβληθεί με τις αιτήσεις ακύρωσης.
Την εξ αρχής μη σύννομη απόφαση μετεγκατάστασης των Ρομά Χαλανδρίου στην Κορυφή του Όρους Πατέρα είχε πάρει η ΓΓΑΔΑ που υπάγεται στο Υπουργείο Εσωτερικών το Δεκέμβριο 2013 δηλαδήτην εποχή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Το ΣτΕ «συνεκδίκασε» τις αιτήσεις ακύρωσης κατά των Υπουργών Εσωτερικών, Υγείας και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 21 Απριλίου 2015, δηλαδήτην εποχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Οικολόγων Πρασίνων. Οι αντίδικοι Υπουργοί Νίκος Βούτσης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Παναγιώτης Λαφαζάνης (σήμερα στη ΛΑΕ)και Γιάννης Τσιρώνης (Οικολόγοι Πράσινοι) επέμεινανστην απόφαση μετεγκατάστασης: αν οι Υπουργοί την είχαν ανακαλέσει θα καταργείτο η δίκη. Επιπλέον, ο εκπρόσωπός τους στην ακροαματική διαδικασία δικηγόρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους «στήριξε το απαρτχάιντ των Ρομά στην Κορυφή του Όρους Πατέρα κάνοντας μάλιστα απαξιωτικές αναφορές για το Δήμο Μεγαρέων και τους Ρομά Χαλανδρίου»  («Υπέρ του απαρτχάιντ των Ρομά και κορυφαίοι υπουργοί» http://booksjournal.gr/slideshow/item/1035-υπέρ-του-απαρτχάιντ-των-ρομά-και-κορυφαίοι-υπουργοί). Στο δε υπόμνημά τους μετά την ακροαματική διαδικασία «προσπάθησαν να αντικρούσουν το βασικό επιχείρημα των Ρομά πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτούς μια Κοινή Υπουργική Απόφαση για προσωρινή μετεγκατάσταση πλανόδιων αφού δεν είναι πλανόδιοι αλλά μόνιμοι κάτοικοι (οι περισσότεροι δημότες) του Δήμου Χαλανδρίου από το 1975 (όπως βεβαιώνει η αρμόδια αστυνομική αρχή) για τους οποίους εφαρμογή έχει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων. Τι απάντησαν οι Υπουργοί; Πως «οι Ρομά εξομοιούμενοι με τους πλανόδιους και τους ανθρώπους που ταξιδεύουν πρέπει να θεωρηθούν ως άτομα που δεν έχουν σταθερή κατοικία σε ένα μέρος… το επιχείρημα των αντιδίκων ότι είναι άλλο οι «Ρομά» [sic]και άλλοι οι πλανόδιοι πίπτει άνευ ετέρου στο κενό». Το απόλυτο ρατσιστικό στερεότυπο της νομαδοποίησης εδραιωμένων πληθυσμών που προσβάλλει όλους τους Ρομά Χαλανδρίου προβαλλόμενο από έναν «πρώτη φορά αριστερά» Υπουργό Εσωτερικών!» («Η ελαστική ιδεολογία του Νίκου Βούτση» http://booksjournal.gr/γνώμες/item/1061-η-ελαστική-ιδεολογία-του-νίκου-βούτση).
Τα υπομνήματα των αντίδικων υποβλήθηκαν στις 5 Μαΐου 2015. Το ΣτΕ με σπάνια ταχύτητα αποφάσισε την επόμενη ημέρα (!) 6 Μαΐου 2015 σε διάσκεψη να ακυρώσει την παράνομη απόφαση με το προαναφερθέν σκεπτικό, το οποίο απάλλασσε το ΣτΕ από του να εξετάσει τους πολλούς άλλους λόγους ακύρωσης. Δυσκολοεξήγητο είναι πάντως γιατί το ΣτΕ χρειάστηκε οκτώ μήνες για να δημοσιεύσει στις 29 Δεκεμβρίου 2015 την απόφασή του αυτή και μετά χρειάστηκε περισσότερο από άλλον ένα μήνα για να την καθαρογράψει και υπογράψει.
Τονίζεται πως η παράνομη απόφαση ήταν σε ισχύ μέχρι την ημέρα δημοσίευσης (29 Δεκεμβρίου 2015)  και μάλιστα δεν φαίνεται να έχει ακυρωθεί ούτε μέχρι σήμερα! Άλλωστε το πρόδηλα παράνομο έργο για τη διαμόρφωση οικισμού στο Όρος Πατέρα που κόστισε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρηματοδότησε η Περιφέρεια Αττικής τόσο επί Γιάννη Σγουρού όσο και επί Ρένας Δούρου («Αποκάλυψη: η Ρένα Δούρου χρηματοδοτεί το απαρτχάιντ των Ρομά!» http://booksjournal.gr/blog/item/734-αποκάλυψη-η-ρένα-δούρου-χρηματοδοτεί-το-απαρτχάιντ-των-ρομά). Άρα το ΣτΕ ακύρωσε μιαν απόφαση που στήριξαν νομικά και οικονομικά κυβερνήσεις και υπουργοί που σήμερα ανήκουν σε έξι κόμματα, από την άκρα δεξιά μέχρι την αριστερά.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει με αιτήσεις ακύρωσης ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας στις 10 Φεβρουαρίου 2014, ο Δήμος Μεγαρέων 16 Δεκεμβρίου 2013 και οι Ρομά Χαλανδρίου μέσω του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ)στις 20 Μαΐου 2014. Το ΣτΕ είχε ορίσει την εξέταση των αιτήσεων στις 21 Απριλίου 2015 με τη σειρά αυτή, άρα έπρεπε να εκδώσει τις αποφάσεις του με την ίδια σειρά. Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας (που δεν αγόρευσε κατά την ακροαματική διαδικασία) επικαλείτο ακόμα και ρατσιστικούς λόγους κατά των Ρομά ενώ και οι δύο Δήμοι Μεγαρέων και Μάνδρας πρόβαλαν λόγους ακύρωσης που είχαν σχέση με το αν εφαρμόστηκε σωστά η ΚΥΑ της οποίας την αρμοδιότητα για τη μεταστέγαση Ρομά γενικά αποδέχονταν. Άλλωστε ο Δήμος Μεγαρέων είχε αποδεχθεί τη μεταστέγαση Ρομά στον επίδικο χώρο αλλά, όπως ανέπτυξε, Ρομά Μεγάρων και όχι Ρομά Χαλανδρίου!

Μόνο οι Ρομά Χαλανδρίου μέσω του ΕΠΣΕ επικαλέστηκαν στην αίτηση ακύρωσης ως λόγο το ότι «ο καταυλισμός μας παρά την περί του αντιθέτου κρίση της καθ’ ης δεν είναι νομαδικής φύσεως αλλά αντίθετα, παραμένει επί δεκαετίες εδραιωμένος στην εν λόγω περιοχή, η δε πλειοψηφία των κατοίκων του απαρτίζεται από δημότες Χαλανδρίου, όλοι δε τυγχάνουν μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Χαλανδρίου. Για τη μη εφαρμογή της ΚΥΑ σε μόνιμους κατοίκους υπάρχει σχετική νομολογία» την οποία παρέθεσαν. Πρόσθεσαν πως «Όπως λοιπόν προκύπτει με σαφήνεια από τα ανωτέρω, εσφαλμένως και παρανόμως θεωρηθήκαμε «πλανόδιοι» από τις προσβαλλόμενες πράξεις, και αντιθέτως όντας μόνιμα εγκατεστημένοι κάτοικοι της περιοχής, θα έπρεπε να υπαχθούμε στις οικείες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων … με βάση τις διατάξεις του οποίου άλλωστε αντιμετώπισε το θέμα της μεταστέγασης των Ρομά του καταυλισμού στο Αργοστόλι ο Δήμος Κεφαλλονιάς.»

Επειδή αυτός ο προβαλλόμενος λόγος υπήρχε λοιπόν μόνο στην τρίτη στο πινάκιο αίτηση ακύρωσης, το ΣτΕ τον εξέτασε «αυτεπαγγέλτως» όπως αναφέρει η απόφαση στην πρώτη και εξέδωσε την ακύρωση της απόφασης μετεγκατάστασης στην πρώτη στο πινάκιο αίτηση του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας (αριθμός 4577/2015) διατάσσοντας και την καταβολή δικαστικής δαπάνης στο Δήμο. Στη συνέχεια απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του Δήμου Μεγαρέων ως απαράδεκτη γιατί στρεφόταν κατά προγενέστερης και καταργημένης πριν την υποβολή της αίτησης σχετικής απόφασης (αριθμός 4578/2015) και για αυτό δεν αποφάσισε καταβολή δικαστικής δαπάνης! Άλλωστε ο Δήμος Μεγαρέων είχε προηγουμένως χάσει και την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης (ΣτΕ 11/2014). Τέλος, κατάργησε τη δίκη για την αίτηση ακύρωσης των Ρομά Χαλανδρίου επειδή η σωστά προσβαλλόμενη απόφαση μετεγκατάστασης είχε ακυρωθεί με την προηγηθείσα απόφαση 4577/2015 στην αίτηση του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίων (αριθμός 4579/2015) και διέταξε να επιστραφεί το παράβολο που είχε καταβληθεί από το ΕΠΣΕ. Στην αίτηση των Ρομά Χαλανδρίου δεν υπήρχε θέμα δικαστικής δαπάνης γιατί το ΣτΕ μετά από αίτημα του ΕΠΣΕ είχε εγκρίνει τη χορήγηση ευεργετήματος πενίας στους Ρομά Χαλανδρίου.
Στα πλαίσια του ευεργετήματος πενίας, το ΣτΕ διόρισε τη δικηγόρο Σωτηρία Νικολάου την οποία το ΕΠΣΕ ευχαριστεί για τη συνδρομή της, όπως ευχαριστεί τους δικηγόρους Χάρη Πεϊτσίνη, Θοδωρή Αλεξανδρίδη, Χρήστο Γραμματίδη, Ιωάννα Σωφρονά και Ντάνι Μανιού που, μαζί με το γράφοντα, συνέβαλαν με διάφορους τρόπους σε όλο το έργο της υπεράσπισης των στεγαστικών δικαιωμάτων των Ρομά Χαλανδρίου ενώπιον των ελληνικών δικαστηρίων. Άλλωστε, το ΕΠΣΕ υπενθυμίζει πως αν οι Ρομά Χαλανδρίου ζουν ακόμα στον καταυλισμό στο Νομισματοκοπείο και γλύτωσαν την έξωση αυτό οφείλεται στα ασφαλιστικά μέτρα προστασίας που επέβαλε στην Ελλάδα ο ΟΗΕ στις 10 Μαΐου 2013 μετά από προσφυγή του ΕΠΣΕ για λογαριασμό τους και είναι ακόμα σε ισχύ, εμποδίζοντας την απομάκρυνσή τους με τρόπο που θα τους καταστήσει άστεγους.

ΥΓ. Η «Καθημερινή» στις 16 Φεβρουαρίου 2016, σε σχετικό ρεπορτάζ, επέλεξε να αποκρύψει την αίτηση ακύρωσης των Ρομά Χαλανδρίου αναφέροντας μόνο τις αιτήσεις των δύο Δήμων, ακόμα και όταν ενημερώθηκε  (http://www.kathimerini.gr/849605/article/epikairothta/ellada/to-ste-akyrwse-sxedio-metastegashs-tsigganwn). Ακόμα χειρότερα την ίδια ημέρα, ο Δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης έδωσε συνέντευξη τύπου στην οποία περίπου έδωσε την εντύπωση πως η απόφαση μετεγκατάστασης ακυρώθηκε κατόπιν της δικής του αίτησης και πρόσθεσε αναίσχυντα ψευδώς πως μόνο ο Δήμος Μεγαρέων υπέβαλε σο ΣτΕ υπόμνημα μετά την ακροαματική διαδικασία -ενώ είχε υποβάλει και η δικηγόρος των Ρομά Χαλανδρίου –αλλά όχι ο δικηγόρος του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας  (http://megaratv.gr/index.php?page=8&vcat=2&video=1533)! 

http://booksjournal.gr

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΟΥΡΑΣ: Προς τους κ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών. 

Προς τους κ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών. Θα ήθελα να με πληροφορήσετε για τα παρακάτω:
1) Δυτικά  στην πίσω πλευρά του καταστήματος  Μαρινόπουλου είναι η οδός Βουλγαροκτόνου που  συνεχίζει  ως οδός Δικάστρου και  καταλήγει στο ρέμα. Στην αρχή της  η Δικάστρου   είναι κλεισμένη με σύρμα από την παρακείμενη ιδιοκτησία σχηματίζοντας ένα τρίγωνο ενώ από την πλευρά του ρέματος είναι ανοικτή. Μέτωπο στον δρόμο αυτό έχει και η πίσω πλευρά του οικοπέδου  του 6ου Γυμνασίου που έχει και πόρτα  στην περίφραξη του  ( πλάτους αν δεν κάνω λάθος 1 μ.). Είναι νόμιμο αυτό που έχει γίνει; Ήταν παλαιότερα ανοιχτός ο δρόμος και μετά κλείστηκε;  Φανερό είναι ότι το σχολείο χρειάζεται και μια δεύτερη είσοδο, με ελεύθερο το δρόμο,  για τις περιπτώσεις σεισμού η πυρκαγιάς.
2) Τι πρόκειται να γίνει με τα  καταστήματα Μαρινόπουλου, Ζηκογιάννη &  το πρακτορείο εφημερίδων; Το πρακτορείο, γωνία Γυφτοπούλου και Βουλγαροκτόνου,  περιφράσσει το πεζοδρόμιο με αλυσίδα και σίδερα πακτωμένα στο έδαφος. Τα αυτοκίνητα  του, 6-7,  χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο ως χώρο φόρτωσης, εκφόρτωσης & στάθμευσης. Αποτέλεσμα αυτής της χρήσης  είναι  οι πεζοί να κινούνται με δυσκολία ανάμεσα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και αυτοκίνητα σε κίνηση   με κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα.   Γιατί απομακρύνθηκε μόνο το Da Nonnα. Θα μείνουν τελικά παρά την ύπαρξη του Π.Δ προστασίας της ρεματιάς;
3) Ο χώρος στάθμευσης του Μαρινόπουλου, που φτάνει στην όχθη του  ρέματος είναι ιδιοκτησία του; Αν ανήκει στο  Δήμο προκύπτουν διάφορα ζητήματα. Πότε παραχωρήθηκε & τι ενοίκιο πληρώνεται κ.α. ;
4) Ο χώρος που σταθμεύουν τα φορτηγά Δ.Χ   στην  απέναντι,   από τον Μαρινόπουλο,  όχθη του ρέματος είναι Δημοτικός ; Τι είναι δυνατόν να γίνει  με τις ιδιοκτησίες στην ίδια πλευρά  που έχουν καταλάβει την όχθη;  
Τα ερωτήματα θα τα έθετα πριν την ημερήσια διάταξη. Για να μην χάσουμε χρόνο θα στέλνω για ενημέρωση σε όλους τους κκ Δημοτικούς Συμβούλους και τον κ. Δήμαρχο και παρακαλώ αν είναι δυνατόν να απαντήσετε. 

ΣΧΟΛΙΟ: Τα ερωτήματα κατέθεσε ο συνάδελφος ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παναγιωτης Τζούρας στο δημοτικό συμβούλιο την Τετάρτη. Απαντήσεις .... αναμένονται.

Εκτός ελέγχου πλέον η κατάσταση στην πόλη.....Όργια της Δημοτικής Αρχής σε βάρος πολιτών!! 


Για την αντιγραφή: Νίκος Κομπότης
Για να συγκρίνετε πολιτικες.

Εκτός ελέγχου είναι η πλέον η κατάσταση στην πόλη με την κομμουνιστική δημοτική αρχή να οργιάζει σε βάρος των φιλελεύθερων συναισθημάτων και αξιών της εποχής. Η πόλη μας βρίσκεται πλέον υπό σοβιετική κατοχή καθώς ο δολοφόνος της επιχειρηματικότητας δήμαρχος συνεχίζει ακάθεκτος.

Ο κομμουνιστής δήμαρχος

1. Αφού εξασφάλισε ημερήσια διατροφή για όλους τους άπορους πολίτες της Πόλης μας ,

2. αφού έδωσε εντολή να γίνεται και κατ' οίκον διανομή δωρεάν φαγητού σε όσους δε μπορούν, λόγω ηλικίας ή αναπηρίας, να μετακινηθούν απ' τα σπίτια τους ,

3. αφού καθιέρωσε από φέτος καθημερινό κολατσιό (άκουσον, άκουσον!!!) για κάθε μαθητή των σχολείων της πόλης ανεξάρτητα απ' την οικονομική τους κατάσταση (μα που ζούμε επιτέλους, στο Λένινγκραντ;),

4. αφού μείωσε τα δημοτικά τέλη για τους δημότες και αύξησε τα τέλη για τους μεγαλοϊδιοκτήτες (!!!),

5. αφού έδωσε σε άπορους την εκμετάλλευση ελαιόδεντρων του Δήμου,

6. αφού καθιέρωσε δωρεάν (μα τον άγιο Ανδρέα!) θερινό πρόγραμμα του δήμου δημιουργικής απασχόλησης για παιδάκια 9-14 ετών,

επιχειρεί να αλλάξει το παραλιακό μέτωπο της Πόλης μας με χωματουργικές εργασίες και ανάπλαση, με αυτεπιστασία, που δεν θα στοιχίσει το παραμικρό!! Χωρίς ούτε καν μια ανάθεση σε κάποιον επιχειρηματία, σε κάποια εταιρεία, σε κάποιον εργολάβο βρε αδερφέ να φάει κι' αυτός ψωμάκι!

Ναι κύριοι! Αντί να προβεί σε μελέτες, αντιμελέτες, δημοπρατήσεις, διαγωνισμούς, αναθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, ο κομμουνιστής αυτός επέλεξε να γίνει η ανάπλαση τζάμπα από το δήμο! Για να γίνει λέει χώρος αναψυχής και να δοθεί η παραλία στο λαό (δηλαδή οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι δεν έχουν ψυχή κύριε δήμαρχε;; )

Όπως αντιλαμβάνεστε έχουμε πόλεμο!
Οι κομμουνιστές οργιάζουν στην πρωτεύουσα της Αχαΐας και θέλουν να σοβιετοποιήσουν την πόλη. Να μας κάνουν ΕΣΣΔ, παραπέτασμα, σοβιέτ!

Συμπολίτες μεγαλοεπιχειρηματίες, μεγαλοεργολάβοι, συνάδελφοι μεγαλοκαρχαρίες, φιλελεύθερα μυαλά, Τζήμεροι και Ποτάμια, πότε θα ξεσηκωθούμε; Όταν θα μπαίνει ο κόκκινος στρατός στα ψηλά τ' αλώνια;

Ένας Πατρινός

ΣΒΑΠ: Πρόγραμμα Αεριοκίνησης με Φυσικό Αέριο στους Δημοτικούς ΣτόλουςΣυνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΕΠΑ κ. Στέφανο Οικονομίδη, Αναπληρωτή Διευθυντή Δραστηριοτήτων Στρατηγικής & Εταιρικής Ανάπτυξης και τον κ. Γιώργο Χατζόπουλο, Σύμβουλο Στρατηγικής & Εταιρικής Ανάπτυξης, με θέμα την προώθηση της αεριοκίνησης με Φυσικό Αέριο στους Δημοτικούς Στόλους, είχαν ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Γιώργος Κουράσης και ο Γ. Γραμματέας κ. Παύλος Καμάρας, στα γραφεία της ΔΕΠΑ.

Συζητήθηκαν, εκτενώς, οι προοπτικές για το εγχείρημα αυτό, η πολιτική της ΔΕΠΑ για την ίδρυση πρατηρίων Φυσικού Αερίου στο Λεκανοπέδιο Αττικής, ως και οι τεχνικές και οικονομικές παράμετροι μιας σταδιακής μετατροπής των βαρέων κυρίως οχημάτων των Δήμων, που καταναλώνουν Diesel, σε οχήματα που θα καταναλώνουν μικτό καύσιμο Φυσικό Αέριο και Diesel.

Yπήρξε απόλυτη ταύτιση ως προς τα περιβαντολογικά οφέλη στο επιβαρυμένο φυσικό περιβάλλον της Αττικής, που επιφέρει η χρήση του Φυσικού Αερίου ιδίως σε έναν τομέα ιδιαίτερα ενεργοβόρο και ρυπογόνο όπως αυτός της κίνησης των οχημάτων, από τη μείωση κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα, , ενώ αναλύθηκαν και τα συγκριτικά, οικονομικά οφέλη, σε σχέση με τα άλλα καύσιμα (βενζίνη, diesel, υγραέριο).

Από πλευράς ΔΕΠΑ, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον για υποστήριξη της πρωτοβουλίας αυτής του Συνδέσμου και συμφωνήθηκε να υπάρξει τόσο η παρουσία εκπροσώπων της ΔΕΠΑ στο επικείμενο Συνέδριο, που θα διοργανώσει ο Σ.Β.Α.Π., ως και ενδεχόμενη συμμετοχή της ΔΕΠΑ, σε πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής οχημάτων των Δήμων Μελών του Συνδέσμου.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Τεχνικός Σύμβουλος του Σ.Β.Α.Π. που χειρίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα κ. Σάββας Σεϊμανίδης, μηχανολόγος μηχανικός.

Επεισόδια στο Δημαρχείο Χαλανδρίου από οπαδούς του ΠΑΟ. Στόχος ο Κοντονής που όμως ... δεν ήταν εκείΕπεισόδια έξω από το Δημαρχείου Χαλανδρίου σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης με «πρωταγωνιστές» οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Περίπου 100 άτομα με μηχανάκια εμφανίστηκαν έξω από το δημαρχιακό μέγαρο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση, και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι οπαδοί πίστευαν ότι στο εσωτερικό του κτιρίου βρισκόταν ο κ. Κοντονής, κάτι όμως που δεν ίσχυε. Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαπληκτίστηκαν μαζί τους με αποτέλεσμα στη συνέχεια να έρθουν στα χέρια. Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, ενώ όταν οι οπαδοί κατάλαβαν ότι στο σημείο δεν βρίσκεται ο υφυπουργός αποχώρησαν. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη

http://www.huffingtonpost.gr/

Πρόσκληση για την 8η (Ειδική) Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τον Απολογισμό Πεπραγμένων

8η (Ειδική) Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για τον Απολογισμό Πεπραγμένων της Περιφέρειας Αττικής

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου και ώρα 15:30 θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση με μοναδικό θέμα «Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφέρειας Αττικής έτους 2015 και παρουσίαση ετήσιας έκθεσης Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης». Η συνεδρίαση θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργού).

Ο Απολογισμός Πεπραγμένων για το έτος 2015 και η Ετήσια Έκθεση Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής στους παρακάτω συνδέσμους:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=17940:apologismos-pepragmenon-perifereias-attikis-etous-2015&catid=149:2009-10-16-12-34-50&Itemid=123 και http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=17939:etisia-ekthesi-2015&catid=254:2012-02-24-13-22-18&Itemid=259 αντίστοιχα.