Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΦΗ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ! Η ΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ...

 

 ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΩ - ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ Η ΦΩΤΟ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ!


ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΤΟ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ


ΟΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ (?) ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Αρκετά πιο σημαντικές και κρίσιμες είναι οι αλλαγές - βελτιώσεις  που έγιναν στην "τρίτη κανονιστική" που αφορά την παράταση ωραρίου αδειών μουσικής αφού κάνει ρητή αναφορά ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, κάτι που δεν έκανε η προηγούμενη πρόταση, αφήνοντας την δυνατότητα παράτασης του ωραρίου μουσικής και για τους εξωτερικούς χώρους.

Η νέα πρόταση με κοκκινισμένα τα σημεία που άλλαξε σε σχέση με την προηγούμενη πρόταση που  αποσύρθηκε.


Χώροι όπου επιτρέπεται διευρυμένο ωράριο χρήσης μουσικών οργάνων εντός των ορίων της περιοχής που ανακηρύσσεται κορεσμένη σε ΚΥΕ αναψυχής και εστίασης στο κέντρο του Χαλανδρίου

ΟΡΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΟΥΝ (?) ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Οριακές αλλαγές - συμπληρώσεις έκανε εχθές στο κείμενο της "2ης κανονιστικής" για το κέντρο της πόλης που αφορά την χωροθέτηση ΝΕΩΝ τραπεζοκαθισμάτων ο αντιδήμαρχος Κώστας Γερολυμάτος που εισηγείται το θέμα απόψε στο δημοτικό συμβούλιο. Για ενημέρωσή σας δημοσιεύουμε όλη την πρόταση, έχοντας κοκκινίσει τα σημεία που διαφοροποιείται από την προηγούμενη πρόταση που δεν εγκρίθηκε από το Δ.Σ.


ΟΧΤΩ ΝΕΕΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Σε οχτώ δημοπρατήσεις έργων προχώρησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Χαλανδρίου στα τέλη Μάιου. Οι Οχτώ δημοπρατήσεις αφορούν, τη συντήρηση και την επισκευή αθλητικών χώρων, σχολικών κτιρίων, πεζόδρομων, ποδηλατοδρόμων και οδοστρωμάτων, πεζοδρομίων αλλά και εκριζώσεις, την κατασκευή φρεατίων υδροσυλλογης σε διάφορες περιοχές ,την συντήρηση του δημοτικού δικτύου ηλεκτροφωτισμού καθώς και την ανακατασκευή τμημάτων της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου. Κάποια από τα έργα έχουν ήδη περάσει στην διαδικασία της υλοποίησης ενώ τα υπόλοιπα έχουν ανατεθεί σε προσωρινούς μειοδότες οι οποίοι έχουν επιλεγεί με μέσο όρο έκπτωσης 60% και δύναται να ξεκινήσουν άμεσα.

Σύμφωνα επίσης με την απολογιστική έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας που κατατέθηκε στον Δήμαρχο Χαλανδρίου από το τμήμα τεχνικών συνεργιών και αυτεπιστασίας προς ενημέρωση του, το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου έως και τις 30 Ιουνίου 2015, έγιναν :
196 επεμβάσεις για εκτέλεση εργασιών σε υπαίθριους και κοινόχρηστους χώρους (Πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ρεματιά νησίδες pillar)

96 επεμβάσεις για συντηρήσεις / επισκευές δημοτικών καταστημάτων και εγκαταστάσεων ( Γήπεδο Χαλανδρίου, παιδικοί σταθμοί , Δημαρχείο, κτήμα Αττικής Οδού, κτήμα Μαμόπουλου, παιδική βιβλιοθήκη, Κέντρο νεότητας, κολυμβητήριο, Αετοπούλειο, ΔΕΠΑΧ, Καπή, Στουπάθειο, εκκλησίες, κοιμητήριο, Αστυνομικό τμήμα, ΚΕΠ).

189 επεμβάσεις για συντηρήσεις / επισκευές σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Χαλανδρίου (ελαιοχρωματισμοί, υδραυλικές εργασίες, επισκευές αλουμινίων, οικοδομικές εργασίες ξυλουργικές εργασίες κ.λ.π)

483 επεμβάσεις για αποκατάσταση φθορών οδοστρωμάτων με ασφαλτόμιγμα σε κέντρο, κάτω χαλάνδρι, Συνοικισμό, Πολύδροσο, Άνω Χαλάνδρι, Πάτημα.

32 επεμβάσεις για συντηρήσεις/ επισκευές πεζοδρομίων σε διάφορες διευθύνσεις του Δήμου για αντικατάσταση πλακών, επισκευή κρασπέδων, ρείθρων.

119 επεμβάσεις για εργασίες αποκατάστασης φθορών σήμανσης και διαγράμμισης οδών.

655 επεμβάσεις για συντηρήσεις/επισκευές του ηλεκτροφωτισμού σε διάφορες διευθύνσεις του Δήμου

Σημαντικός ήταν επίσης ο ρόλος της τεχνικής υπηρεσίας στην αποκατάσταση και επαναλειτουργία του θεάτρου της ρεματιάς.

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗ Την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού, με την επωνυμία «Νέα Πορεία Νέα Ελλάδα» και με στίγμα «την Κοινωνική Οικονομία, που συνδυάζει τον φιλελευθερισμό με τη δίκαιη κοινωνική διανομή», ανήγγειλε ο Γιάννος Γραμματίδης, σε συγκέντρωση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Γραμματίδης, ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου αναφέρθηκε στην ομιλία του στην ανάγκη δημιουργίας νέου οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου, που θα στηρίζεται σε νέους και ικανούς ανθρώπους, όχι σε επώνυμους, ούτε «στους πολιτικούς συντελεστές της σύγχρονης ελληνικής δυστυχίας» και τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει τις «κλασσικές αξίες» αλλά και «σύγχρονα εργαλεία», δίνοντας έμφαση στην «παιδεία και τον πολιτισμό»

zougla.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΤΑΒΙΑ: 

Πόσοι γνωρίζετε αν υπάρχει σχέση του κ. Γ. Γραμματίδη - της οικογένειάς του και συγκεκριμένα του αείμνηστου πατέρα του ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΔΗ - με το Χαλάνδρι;.

Πόσοι συμπολίτες μας γνωρίσατε στην πόλη μας τον σεμνό,  γεμάτο ζωή,  γοητευτικό κο ΧΡΗΣΤΟ, κάτοικο Κάτω Χαλανδρίου στα τελευταία χρόνια της ζωής του που έμεινε στην πόλη μας;

Έναν  γλυκήτατο χαρακτήρα, ένα  ΕΛΕΥΘΕΡΟ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ πνεύμα μέχρι τα 85 του χρόνια που έφυγε από κοντά μας, το 2008;

Είχα την ειλικρινά ΜΕΓΑΛΗ τιμή να είμαι ο επιμελητής - εκδότης των ιστορικών - βιογραφικών βιβλίων που έγραψε ο κος Χρήστος στα τελειώματα της ζωής του.
Το τελευταίο μάλιστα  ολοκληρώθηκε αλλά δεν εκδόθηκε - το έχουμε ακόμα μόνο σε PDF - μετά τον θάνατό του σε συνεργασία με τον γιο του - έναν εκ των δύο υιων του-  πρόεδρο του νέου κόμματος πλέον. Ο κ. Χρήτος είχε επιλέξει να έχει τίτλο "ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΜΟΥ".

Τις επόμενες μέρες  θα γράψω  λίγο για την εμπειρία ζωής που είχα συνομιλώντας με τις ώρες με τον μακαρίτη  Χρήστο Γραμματίδη, στο μικρό ισόγειο διαμερισματάκι του στο Κάτω Χαλάνδρι, εκεί όπου ζούσε με την γλυκιά κυρία Ιουλία και όπου συνεργαζόμαστε για να εκδώσουμε τα  βιβλία του ΤΡΑΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ και ΠΑΛΙΑ ΛΑΡΙΣΑ και ΤΟ ΑΝΤΙΟ ΜΟΥ από το 2005 έως το 2008.

Δεν ξέρω την πολιτική φυσιογνωμία του νέου κόμματος και αν συναντιέται με τις "μη συμβατικές" πολιτικές μου θέσεις.

Ξέρω όμως ότι η επιμέλεια της έκδοσης των βιβλίων του Χρήστου Γραμματίδη ήταν μεγάλη τιμή και εμπειρία για μένα.

(Ίσως ανεβάσουμε μερικά αποσπάσματα γιατί αξίζει να τα μάθουν περισσότεροι - αφού τα βιβλία τυπωθήκαν στο φοβερό τιράζ των ... 500 αντιτύπων. Ειδικά το ιστορικό "ΤΡΑΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ" περιέχει στιγμές από τα χρόνια του διχασμού που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Κλειστός σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής για λόγους συντήρησης


φωτο: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Κλειστός θα παραμείνει σήμερα ο ΧΥΤΑ Φυλής για λόγους συντήρησης ύστερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε εχθές το απόγευμα. Η πυρκαγιά που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ, μετά από μεγάλες προσπάθειες, τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά σήμερα  Πέμπτη θα απαιτηθούν εργασίες συντήρησης και δεν θα μπορεί να δέχεται απορρίμματα.

Με δελτίο τύπου της Περιφέρειας παρακαλούνται οι Δήμοι και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους να λάβουν υπόψη τους το γεγονός αυτό και να μην στείλουν αύριο απορριμματοφόρα στον ΧΥΤΑ Φυλής προκειμένου να διευκολύνουν τις εργασίες ενόψει της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του χώρου από μεθαύριο Παρασκευή.