Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΜΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΦΡΑΧΤΗΣου έχω αποκλειστικό τις επόμενες προεκλογικές κινήσεις του πρωθυπουργού:

Αύριο θα επισκεφτεί το Αντίριο, όπου θα φωτογραφηθεί δίπλα στην γέφυρα και θα αποκαλύψει τα κρυφά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ να την κατεδαφίσει, αφού όταν κατασκευαζόταν στελέχη του είχαν αφήσει υπονοούμενα για υπερτιμολόγηση του έργου και αρνήθηκαν να ψηφίσουν την σύμβαση.

Σειρά έχει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, για το οποίο ο πρωθυπουργός ΓΝΩΡΙΖΕΙ μυστικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να κατεδαφιστεί με ελεγχόμενη έκρηξη και μάλιστα - σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες - θα δώσει στην δημοσιότητα επιστολή συριζαίου συνδικαλιστή ο οποίος έχει καταγγείλει διαχειριστικά προβλήματα στο νοσοκομείο, την λειτουργία του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν στήριξε.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιέχει επίσκεψη στην έδρα των Μπαλούρδων, όπου θα φωτογραφηθεί φορώντας στολή ΜΑΤΑΤΖΗ αποκαλύπτοντας το σχέδιο του Τσίπρα να διαλύσει την αστυνομία.

Επόμενος σταθμός τα γραφεία του ΟΤΕ όπου θα αναδείξει ότι με αυτά που λένε τα αναρχοκομμούνια για την SIEMENS θα φύγει η Deutche telecom και δεν θα έχεις δωρεάν πια Wi Fi.

Και τέλος  αυτός ο κύκλος των επικοινωνιακών του παρεμβάσεων θα κλείσει με επίσκεψη στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά όπου χτίζονται τα υποβρύχια.
Εκεί  θα θυμίσει στον ελληνικό λαό ότι οι συριζαίοι επιμένουν να ομιλούν για σκάνδαλο των υποβρυχίων και είναι έτοιμοι να διαλύσουν τον στόλο και να παραδώσουν το Αιγαίο στους φίλους τους τους Τούρκους εργάτες.
Μάλιστα θα τονίσει 'οτι  κατ' επανάληψη έχει ακούσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας - και υπάρχουν ατράνταχτες ηχογραφημένες αποδείξεις και φωτογραφίες  περί αυτού -  κάτι μαλλιάδες συειζαίους  να μιλούν για Τούρκους "αδέλφια τους" και αυτά πρέπει να τα ξέρει ο λαός που θα πάει στις κάλτσες.

ΔΙΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΟΛΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ!

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 30

Τηλ. 2132023917-918-919
Τ.Κ 15234


 
Χαλάνδρι 05 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου καλεί τους εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων καθώς και τους εκπροσώπους των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων σε κοινή συνεδρίαση την  Πέμπτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτοπούλου 2), προκειμένου να καθοριστούν οι θέσεις για τοποθέτηση περιπτέρων,  ο  αριθμός των  θέσεων διαφημιστικών μέσων για την προβολή των υποψηφίων των βουλευτικών εκλογών, καθώς  ο χώρος και ο χρόνος για τυχόν κεντρικές ομιλίες.
 

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας
κ. Σοφία Ηλιακοπούλου (τηλ. 2132023908)
κ. Βάλια Χριστούλη        (τηλ. 2132023919)

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα πραγματοποίησε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου
Επίσκεψη στις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου συνοδευόμενη από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Περιφερειάρχης συζήτησε με τους υπαλλήλους τα θέματα της σοβαρής υποστελέχωσης της Περιφέρειας, των δυσλειτουργιών σχετικά με τη μηχανοργάνωση, καθώς επίσης και της ανταπόκρισης στις ανάγκες των πολιτών - ιδιαίτερα σε διευθύνσεις που σε μόνιμη βάση εξυπηρετούν μεγάλο αριθμό πολιτών, όπως είναι η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών, η οποία, μεταξύ άλλων, εκδίδει τα διπλώματα οδήγησης και τις άδειες κυκλοφορίας οχημάτων. Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, όπου οι πολίτες καταθέτουν τις αιτήσεις τους, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους».

Κατόπιν, η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών στο Χολαργό, όπου είχε συνάντηση με τους εργαζόμενους, το Γενικό Διευθυντή Ηλία Δόλγυρα και το Διευθυντή της ίδιας υπηρεσίας στον Κεντρικό Τομέα, Γιώργο Γυπαράκη. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το ΚΤΕΟ Χολαργού, το οποίο δεν λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια, όπως άλλωστε και τα περισσότερα δημόσια ΚΤΕΟ της χώρας και με την αφορμή αυτή δήλωσε: «Η επαναλειτουργία των δημόσιων ΚΤΕΟ, όπως αυτό του Χολαργού, είναι επιτακτική ανάγκη γιατί αναμένεται να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στα ταμεία του Δημοσίου».

Τέλος, η Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι όλες οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, και ιδιαίτερα αυτές που υπάγονται στη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στην Αττική.

Δεν φταίει το Μηνημόνιο αλλά η κυβέρνηση για τον «στραγγαλισμό» της ΤΑ καταγγέλλει και ο «γαλάζιος» Πατούλης


_AR_1508Τις θέσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. για την ανάγκη αναζήτησης νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για τις ανάγκες της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ,με θέμα «Νέες χρηματοδοτικές ευκαιρίες και δυνατότητες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Στην ημερίδα τοποθετήθηκαν επίσης ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χ. Σταϊκούρας, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γ. Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος του Τ.Π.Δ. Αλέξανδρος Κρητικός, καθώς και τεχνοκράτες από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το ΕΣΠΑ, το Πράσινο Ταμείο, τα ΣΔΙΤ, κ.λ.π.  «Κατά την άποψή μου, συνέχισε ο κ. Πατούλης, είναι αποτέλεσμα πολιτικής βούλησης και απόφασης ο μέχρι σήμερα αποκλεισμός της Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού από τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Και όχι η έλλειψη των κονδυλίων ή των ευκαιριών χρηματοδότησης.Είναι πρώτα και πάνω από όλα ζήτημα πολιτικής απόφασης το αν θα γίνει επιτέλους πράξη ένα χρόνιο και ώριμο αίτημα των Δήμων, η δημιουργία δηλαδή μιας Δημοτικής Τράπεζας, ως μετεξέλιξη του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων».
Και πρόσθεσε , λέγοντας , « είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης το να δοθούν επιτέλους στους Δήμους οι θεσμοθετημένοι πόροι που προβλέπονται από την εφαρμογή του Ν. 3852,  του γνωστού σε όλους μας ως Καλλικράτη. Και όπως προκύπτει από τον προϋπολογισμό το 2015, τα ποσά που θα αποδοθούν στους Δήμους, υπολείπονται σημαντικά, τουλάχιστον κατά 50% από τα έσοδα που θα έπρεπε να τους αποδοθούν με βάση τις προβλέψεις του Ν. 3852.Είναι εμφανές ότι κάποιοι θέλουν τους δημάρχους επαίτες κι όχι ισότιμους συνομιλητές στα κέντρα λήψης των αποφάσεων». Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε ως «διαχρονική πολιτική επιλογή» το  να τίθεται η Αυτοδιοίκηση στο περιθώριο των αποφάσεων και ζήτησε να αποκατασταθεί η ισοτιμία στη σχέση μεταξύ Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού, Περιφερειών και Κεντρικής Εξουσίας. «Χωρίς ισοτιμία, τόνισε, δεν θα υπάρξει κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο ικανό να βοηθήσει τις τοπικές κοινωνίες να λειτουργήσουν ως ισχυροί πόλοι έλξης και διάχυσης της ανάπτυξης. Δεν μπορεί να υπάρξει μακροπρόθεσμα κανένα αναπτυξιακό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες. Η  διασφάλιση της ισοτιμίας όμως απαιτεί πράξεις και όχι λόγια και ευχές. Εμείς περιμένουμε έμπρακτη απόδειξη από πλευράς κεντρικής εξουσίας, για να διαπιστώσουμε αν πραγματικά επιθυμεί να συνεργαστούμε ισότιμα για το καλό των κοινωνιών μας. Ή αν απλά εξακολουθεί να αναζητεί πρόθυμους κι υποτακτικούς συνομιλητές,  για να υλοποιήσουν τετελεσμένες αποφάσεις που έχουν παρθεί ερήμην μας».
Ο δανεισμός των Δήμων Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στις δανειακές υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  είπε ότι αυτές ανέρχονται σε 1.642 εκατ. €  όταν το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης είναι 321.800 εκατ. €. Δηλαδή , το δανειακό βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  είναι μόλις το 0,5%  του συνολικού χρέους της Κεντρικής Κυβέρνησης.
«Τονίζω, σημείωσε ο κ. Πατούλης, ότι οι υπερχρεωμένοι Δήμοι είναι η εξαίρεση του κανόνα. Ο κανόνας είναι οι 53 Δήμοι που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ δάνειο. Οι 208 Δήμοι, τα 2/3 περίπου του συνόλου των ΟΤΑ της χώρας, που έχουν λιγότερο από 100 € δανειακή επιβάρυνση ανά κάτοικο. Επίσης, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένα ακόμη στοιχείο ότι παρά τις περικοπές επιχορηγήσεων, παρά τον περιορισμό των ιδίων εσόδων  παρά την αύξηση των δαπανών εξαιτίας της ανάπτυξης των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων, όλες οι δανειακές υποχρεώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης  εξυπηρετούνται. Αυτή η συνέπεια πρέπει να αναγνωριστεί και να επιβραβευτεί».
Αναφερόμενος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στη συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων σημείωσε ότι η Αυτοδιοίκηση είναι ένας από τους κυριότερους, αν όχι ο κυριότερος πελάτης του. «Η συνεισφορά μας όλα αυτά τα χρόνια στις λειτουργίες του Ταμείου, σημείωσε,  είναι καταλυτική και αδιαμφισβήτητη. Το 2015 και μόνο από τους Κ.Α.Π. θα περάσουν από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 2,5 δις. ευρώ  περίπου. Παράλληλα, το αποθεματικό του Πράσινου Ταμείου που είναι κατατεθειμένο στο ΤΠ&Δ και προέρχεται κατά κύριο λόγο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανέρχεται, σύμφωνα με τον Κρατικό Προϋπολογισμό, σε 2,146 δις €. Όλη αυτή η προσφορά χρήματος, τουλάχιστον από τη μεριά των Δήμων, είναι δωρεάν. Την ίδια στιγμή που φέρνουμε ζεστό και δωρεάν χρήμα στο Ταμείο, καλούμαστε να αγοράσουμε το δικό μας χρήμα πολλές φορές παραπάνω από το euribor.  Οι οικονομικοί σύμβουλοι που έχουμε στην ΚΕΔΕ μας λένε ότι αγοράζουμε το χρήμα μας από το Ταμείο 15 με 20 φορές παραπάνω από το euribor. Είναι πασιφανής νομίζω ο ανορθολογισμός αυτός Η αδικία που υφιστάμεθα πρέπει να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό. Πρέπει άμεσα το επιτόκιο δανεισμού των Δήμων από το ΤΠ&Δ να φτάσει στο ύψος του Euribor. Ούτε μισό τοις χιλίοις παραπάνω. Η πρότασή μας αυτή δομείται πάνω στα κοινά συμφέροντα που έχουμε. Δεν είναι καπρίτσιο των Δημάρχων, πιστεύουμε ότι με το ΤΠ&Δ έχουμε κοινά συμφέροντα και μπορούμε να βρούμε αμοιβαία επωφελείς λύσεις που αφενός θα πάνε μπροστά την Αυτοδιοίκηση, αφετέρου, θα αναβαθμίσουν το ρόλο του  Ταμείου».                        Προτάσεις
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης πρότεινε τις εξής αμοιβαία επωφελείς συμπράξεις με το ΤΠ&Δ:
•       Σε ότι αφορά στο νέο ΕΣΠΑ να δημιουργηθούν ειδικά χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υποστηρικτικοί μηχανισμοί που θα κάνουν ευκολότερη την πρόσβαση των Δήμων σε αυτά τα χρηματοδοτικά εργαλεία
•        Ο εμπλουτισμός των προσφερομένων υπηρεσιών με νέα προϊόντα αλλά και με προϊόντα όπως π.χ. το leasing για δημοτικές επιχειρήσεις που εφαρμόζεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης εκτός της Ελλάδας •      Στον τομέα των ΣΔΙΤ να εξεταστούν τρόποι ώστε να δημιουργηθεί ένας υποστηρικτικός μηχανισμός, που εκτός των άλλων θα προτείνει και νομικές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση της υλοποίησης ΣΔΙΤ σε τοπικό επίπεδο. • Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Δήμων, η οποία απαιτεί ειδικές γνώσεις και εμπειρία που οι περισσότεροι Δήμοι δεν την έχουν και που η συμβολή του Τ.Π. & Δ. θα ήταν καθοριστική.

http://newsta.gr/

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ.

oikologoi-prasinoi_0_0
Στο έκτακτο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων αποφασίστηκε, με μεγάλη πλειοψηφία, η στήριξη υποψηφίων τους, οι οποίοι θα μπούνε στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εξετάστηκαν οι πλήρεις προτάσεις συμμετοχής του κόμματος στις επικείμενες εθνικές εκλογές, οι οποίες διαμορφώθηκαν με βάση τις αποφάσεις των περιφερειακών συνδιασκέψεων και μετά τις επαφές με άλλα πολιτικά κόμματα και σχηματισμούς.
«Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθμίσουν τις αντικειμενικές δυνατότητες ενδυνάμωσης της φωνής της πολιτικής οικολογίας, το κλίμα πόλωσης που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας, την εκστρατεία φόβου που ενορχηστρώνεται από το απερχόμενο κυβερνητικό σχήμα Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, καθώς και το καλπονοθευτικό εκλογικό σύστημα, το οποίο υφαρπάζει τις ψήφους των Ελλήνων πολιτών αποκλείοντας τη δημοκρατική έκφραση τους», τονιζόταν στη σχετική ανακοίνωση, πριν από την παραπάνω απόφαση για συνεργασία.
Οι εκπρόσωποι Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Φίλιππος Γκανούλης και Χριστίνα Ευθυμιάτου, δήλωσαν σχετικά: «Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε, η πολιτική οικολογία δεν αποτελεί πολυτέλεια. Αποτελεί τη φωνή της συνείδησης αυτών που βλέπουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής προ των πυλών, την κατασπατάληση του φυσικού πλούτου του πλανήτη, την κρίση των δημοκρατικών θεσμών και την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο όνομα της «δημοσιονομικής πειθαρχίας», που μεταφράζεται στην κυριαρχία του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού.
«Η Ελλάδα, η ευρύτερη γειτονιά μας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και η Ευρώπη, το μεγάλο μας σπίτι βρίσκονται σε κρίση. Το χρέος προς τις επόμενες γενιές λόγω της καταστροφής του περιβάλλοντος δεν αποπληρώνεται», υπογραμμίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Από την πλευρά της η Κουμουνδούρου εκτιμά ως θετική εξέλιξη την απόφαση των Οικολόγων-Πρασίνων, με δεδομένες τις ευρωπαϊκές αναφορές των ΟΠ και τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα.
«Οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με ένα ευρύ φάσμα οργανώσεων και συλλογικοτήτων, εκτός από τους Οικολόγους, όπως οι «Κοινωνία Πρώτα», «Πράττω», «Κοινωνική Συμφωνία» και «Αριστερή Προοπτική» καταδεικνύουν ότι το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα πλατύ μέτωπο που θα διεκδικήσει την κυβέρνηση και θα φέρει τον λαό στον προσκήνιο, βρίσκει θετική ανταπόκριση», αναφέρουν κύκλοι της Κουμουνδούρου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στις δυνάμεις της Αριστεράς από τους αριστερούς σοσιαλιστές ως την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ενώ εξακολουθεί να απευθύνει ενωτικό κάλεσμα συμπόρευσης σε ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παραμερίζοντας τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ των δυνάμεων αυτών. Το κάλεσμά του αφορά επίσης σε δυνάμεις και πρόσωπα από τον ευρύτερο κοινωνικό και πολιτικό χώρο της Αριστεράς, της Οικολογίας, του Αντιμνημονιακού χώρου, αλλά και των κινημάτων που αναπτύχθηκαν την περίοδο του μνημονίου.
Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η Κουμουνδούρου ακόμα κι αν δεν καταφέρει να συμπορευτεί προεκλογικά με τη ΔΗΜΑΡ, εκτιμά πως η ανάγκη ευρύτερης συμπαράταξης για την κοινωνική σωτηρία και την ανόρθωση της χώρας, θα παραμένει και την επομένη των εκλογών.

http://syrizahalandriou.wordpress.com

Το χιούμορ των ημερών...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ - ΚΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ