Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Να αποσυρθεί το άρθρο 13 του πολυνομοσχεδίου ζητά η Π.Ε.Δ.Α. - Έκτακτη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Γ. ΜπαλάφαΤην αντίθεση του στο άρθρο 13 του πολυνομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη οι φορείς ή ιδιώτες που έχουν σύμβαση παραχώρησης με το δημόσιο ή το ΤΑΙΠΕΔ , εξέφρασε το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.A. σε σημερινή συνεδρίαση του.

Στη συνεδρίαση τονίστηκε ότι εάν ψηφιστεί ως έχει το επίμαχο άρθρο, η Αυτοδιοίκηση θα έχει νέα μεγάλη απώλεια πόρων, γιατί δεν θα εισπράττει ανταποδοτικά τέλη από μεγάλες εγκαταστάσεις τις οποίες φιλοξενεί και εξυπηρετεί με πολλαπλούς τρόπους και με υψηλό κόστος ο κάθε Δήμος.

Όπως τονίστηκε στο Δ.Σ. μέσα στη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση των Δήμων, ένα τέτοιο νέο χτύπημα θα φέρει τους Δήμους σε αδυναμία λειτουργίας και κατάρτισης προϋπολογισμού.

Στη συνέχεια αποφασίστηκε να γίνει αυθημερόν, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, παρέμβαση στον αρμόδιο για την Αυτοδιοίκηση Υφυπουργό Γιάννη Μπαλάφα. Ολόκληρο το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ, διακόπτοντας τη συνεδρίαση, μετέβη στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου και έγινε άμεσα δεκτό από τον Υφυπουργό.

Στη συνάντηση που ακολούθησε ο Υφυπουργός ενημερώθηκε για τη θέση της Π.Ε.Δ.Α. και τις πολύ αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν για τους Δήμους, από την κατάργηση των δημοτικών τελών για τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν σύμβαση παραχώρησης με το δημόσιο και ζητήθηκε η απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου.

Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να θέσει άμεσα το ζήτημα στην κυβέρνηση και να κάνει κάθε προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση που να καλύπτει την Αυτοδιοίκηση.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. θα παρακολουθήσει την εξέλιξη του θέματος στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ενώ αναμένει και τις αποφάσεις της Κ.Ε.Δ.Ε. που συνεδριάζει εντός της ημέρας.

Επίσης αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. την προσεχή Τρίτη, όπου θα συζητηθεί τόσο το θέμα που δημιουργείται με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, όσο και τα υπόλοιπα οξυμένα οικονομικά προβλήματα των Δήμων.

3.500 οι ωφελούμενοι για το Πρόγραμμα ΤΕΒΑ της κοινωνικής σύμπραξης ΠΕ Βορείου Τομέα/Περιφέρειας Αττικής Προθεσμία για τυχόν ενστάσεις


 3.530 πολίτες από την Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα, της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Αττικής, εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020/ΤΕΒΑ που εκπονείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους και υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τις Κοινωνικές συμπράξεις.

Πρόκειται για τους ωφελούμενους των οποίων οι αιτήσεις για ένταξη στο Πρόγραμμα εγκρίθηκαν, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που εξέδωσε το Υπουργείο και το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΑΔ).

Στο συνημμένο αρχείο Word (Διαβιβαστικό Κείμενο) παρουσιάζονται οι αριθμοί αίτησης και τα αποτελέσματα (εγκρίθηκε/απορρίφθηκε) των ενδιαφερομένων που εντάσσονται στο πρόγραμμα που περιλαμβάνει υλική βοήθεια όπως παροχή τροφίμων, ρουχισμού και ειδών ατομικής υγιεινής.

Οι αιτούντες δύνανται να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις εντός επτά ημερολογιακών ημερών από την επόμενη της δημόσιας ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ξεκινώντας δηλαδή από το Σάββατο 17/10 και θα αξιολογηθούν από τη Διαχειριστική Αρχή ΕΠ ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ (για πληροφορίες κ. Παπαγιάννη Ιωάννα, τηλ: 210 210734 και Τιτοπούλου Γεωργία, τηλ:210 2120743).

Τα μηνύματα των αποτελεσμάτων εμφανίζονται στη μπλε λωρίδα της αίτησης και στις δυο περιπτώσεις (έγκρισης ή μη). Τα αποτελέσματα εμφανίζονται και στη web εφαρμογή μέσω της οποίας έκανε την αίτησή του ο πολίτης, όπου έχει και τη δυνατότητα να μπει με τους κωδικούς TAXIS.

ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ H BIKY ΣΤΑΜΑΤΗ - ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΗΣ - ΔΕΝ ΞΕΚΟΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΗΣΔεν αφήνει στιγμή το γιο της - Τα χάδια και οι αγκαλιές στο μικρό αγόρι - Οι ευχαριστίες προς τους δημοσιογράφους - Η επίσκεψη από έναν φίλοΤρία χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που η Βίκυ Σταμάτη είχε την ευκαιρία να περάσει ένα βράδυ εκτός φυλακής, δίπλα στο παιδί της.


Στο διαμέρισμα του 3ου ορόφου της πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι από χθες το βράδυ η κυρία Σταμάτη δεν έχει δεχθεί πολλές επισκέψεις. Εκτός από τους δικηγόρους της, μόνο ένας φίλος, όπως ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους, πέρασε το κατώφλι του διαμερίσματος στο Χαλάνδρι σήμερα το πρωί.

http://www.protothema.gr

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ - ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ!

 

Η οικονομική επιτροπή συνεδρίασε σήμερα χωρίς εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης.
Κουράσης, Μύρωνας και ο ακατανόμαστος δεν πήγαν.

Η καργαριστερή πλειοψηφία - όλα τα μέλη της ΟΕ από την διοίκηση (ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ) ψήφισαν ομόφωνα την αύξηση 20%  στον φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων!

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ, ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ (μαζί μας) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ, φουσκώνουν και άλλο τον λογαριασμού σου μπαμπουίνε ιθαγενή.

ΚΙΝΗΜΑ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΓΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ;


ΥΓ: "Πάλι μας κράζει ρε αυτός; Δεν φοβήθηκε;
 ΚΑΝΤΕ ΤΟΥ ΜΙΑ ΜΗΝΥΣΗ ΑΚΟΜΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ".

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Εκτάκτως συνάντηση αυτήν την ώρα με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ

 
 Εκτάκτως πραγματοποιείται αυτήν την ώρα (Παρασκευή 16/10, 11.00 π.μ.) στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α. με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣ και συγκεκριμένα με τον υφυπουργό κ.Μπαλάφα. Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.Α., η οποία διακόπηκε, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξε ομοφωνία στο ότι οι διατάξεις του άρθρου 13 του πολυνομοσχεδίου που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, οι οποίες προβλέπουν απαλλαγή από την καταβολή ανταποδοτικών τελών για μια σειρά από περιπτώσεις (επενδυτές μέσω ΤΑΙΠΕΔ κ.τ.λ.), θα οδηγήσουν σε μία καταστροφική κατάσταση τα οικονομικά των δήμων, που ήδη βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Στη συνεδρίαση διατυπώθηκε η θέση που στην περίπτωση που ψηφιστούν τελικά οι συγκεκριμένες διατάξεις, οι δήμοι δεν έχουν καμία άλλη απολύτως επιλογή από το να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

ΑΥΞΗΣΗ 20% ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΡΟΥΣΣΟΣ
Εν μέσω αγωγών, απειλών, ξυλοδαρμών πολιτών στο ΜΑΖΙ, μπας και φοβηθούμε και δεν γράψουμε την αλήθεια αλλά τον λιβανίσουμε λιγάκι που του αρέσει το λιβάνισμα από τους υπηκόους του, ο δήμαρχος, σε λίγη ώρα στην οικονομική επιτροπή προτείνει να γίνει ΑΥΞΗΣΗ 20% στον φορο ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών!!!!

ΦΕΤΟΣ! ΜΕ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! 

20% ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΟ!!!!!

ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30% ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ - ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ!

Αλλά φαίνεται ότι θεωρούν ότι πρόσφεραν αξιόλογο έργο στα φώτα - που δεν μπορούν να αλλάξουν λάμπες στο κέντρο ενάμιση χρόνο τώρα - και θέλουν και αυξήσεις.

(Δεν θα πάει ο Νταβίας σήμερα, για να μην γίνει της χθεσινής βουλής στο δημαρχείο. Και δεν μπορεί να πάει ούτε η Καρατζά που επικοινώνησε μαζί του και εξέφρασε την συμπαράστασή της για το θέμα της αγωγής). 
 ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ. 


ΙΔΟΥ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΡΟΥΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΩΜΑ!

Αναπροσαρμογή συντελεστών φόρων ηλεκτροδοτούμενων χώρων (Φ.Η.Χ.) για το οικονομικό έτος 2016.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 65 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 το Δημοτικό Συμβούλιο ορίζει τους φόρους, τα δικαιώματα και τις εισφορές.

Η οικονομική επιτροπή εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο την επιβολή τελών, δικαιωμάτων και εισφορών. (άρθ. 72 παρ.1 περ. ζ του Ν. 3852/10).

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 10 του νόμου 1080/80 ¨Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως διατάξεων τινών της περί των προσόδων των ΟΤΑ νομοθεσίας κλπ¨ (ΦΕΚ 246Α), :

Οι δήμοι επιτρέπεται να επιβάλλουν υπέρ αυτών, με απόφαση του συμβουλίου τους, φόρο για κάθε στεγασμένο ή μη χώρο οικιακού καταναλωτή ή καταναλωτή εμπορικής ή βιομηχανικής χρήσης που βρίσκεται στην περιφέρειά τους, ανά μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της Δ.Ε.Η.

Ο συντελεστής του φόρου, καθορίζεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τετραγωνικό μέτρο φωτιζόμενης επιφανείας στεγασμένου χώρου, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται. Ο συντελεστής του φόρου για τους μη στεγασμένους χώρους ορίζεται στο ήμισυ αυτού που ισχύει για τους στεγασμένους χώρους (αρθ.10 παρ.1 Ν.1080/80, 54 παρ.5 Ν.1416/84 και 25 παρ.13 Ν.1828/89).

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, λαμβάνεται μέχρι τέλους του μηνός Οκτωβρίου, και κοινοποιείται στην Δ.Ε.Η. μέχρι και της 30ης Νοεμβρίου κάθε έτους, οι δε οριζόμενοι σε αυτήν συντελεστές φόρου, ισχύουν από της 1ης του μηνός Ιανουαρίου του επομένου έτους και μέχρι τροποποιήσεως ή καταργήσεως της αποφάσεως.

Οι καθοριζόμενοι συντελεστές που τροποποιούνται, δεν εφαρμόζονται κατά την διάρκεια του οικονομικού έτους του οποίου ελήφθη η σχετική απόφαση. (άρθρο 10 παρ.2 του Ν.1080/80).

Προκειμένου περί μη στεγασμένου χώρου ο συντελεστής του φόρου ορίζεται κατά τετραγωνικό μέτρο φωτιζόμενης επιφανείας, στο μισό του συντελεστή που ορίζεται για τους στεγασμένους χώρους. (άρθρο 10 παρ.1 του Ν.1080/80).

Ο συντελεστής αυτός μπορεί να αυξάνεται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου μέχρι 20% για κάθε οικονομικό έτος. (άρθρο 25 παρ. 13 Ν. 1828/89)

Ο φόρος των ηλεκτροδοτούμενων χώρων (Ν. 1080/80) όπως διαμορφώνεται εκάστοτε, μπορεί να προσαυξάνεται με απόφαση του δημοτικού περαιτέρω μέχρι 25% προκειμένου το πρόσθετο αυτό ποσό να διατίθεται αποκλειστικά για ενίσχυση των κονδυλίων λειτουργικών δαπανών και συντήρησης των σχολείων. (άρθρου 113 παρ. 6 Ν. 1892/90).

Ο δήμος γνωστοποιεί στην Δ.Ε.Η. ένα μόνο συντελεστή για το φόρο, ο οποίος πολλαπλασιαζόμενος επί το εμβαδόν, αποδίδει ποσό ίσο προς το προκύπτον εκ του γινομένου του πραγματικού εμβαδού επί τον κατά κατηγορία συντελεστή.

Ο φόρος βαρύνει τον υπόχρεο σε πληρωμή του επ' ονόματι του εκδιδόμενου λογαριασμού καταναλισκόμενου ηλεκτρικού ρεύματος και συνεισπράττεται μαζί με αυτόν ενιαίως από τη Δ.Ε.Η., σε δόσεις ίσες προς τον αριθμό των εκδιδόμενων κάθε χρόνο λογαριασμών. (άρθρο 10 παρ.1 του Ν.1080/80)

Το ποσό του φόρου προκύπτει με τον πολλαπλασιασμό των ανά μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Η. τετραγωνικών μέτρων επιφανείας του χώρου, επί τον συντελεστή του φόρου.

Ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων αποτελεί γνήσιο φόρο επί της περιουσίας, (Γνωμ. ΝΣΚ Ολ. 72/1981), τα έσοδα του οποίου μπορούν να διατίθενται για την κάλυψη οποιασδήποτε δαπάνης και περιλαμβάνονται στα τακτικά έσοδα των Δήμων ( Εγκ.Υπ.Εσωτ.79061/30-10-1980).

Σύμφωνα με το άρθρο 43 παρ.1α του Ν. 3979/2011, όπου στις διατάξεις των νόμων 25/1975 (Α' 74), 429/1976 (Α' 235), 1080/1980 (Α' 246), 2130/1993 (Α' 62 ) και στο άρθρο 9 του ν. 3854/2010 (Α' 94) αναφέρεται η Δ.Ε.Η. νοούνται οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή η Δ.Ε.Η. ή ο εκάστοτε εναλλακτικός προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας.

Με την υπ.αριθ.263/2014 αποφ. Δ.Σ. η οποία εγκρίθηκε με την υπ΄αριθ. 74845/50102 24/11/2014 απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο συντελεστής φόρου ηλεκτροδοτούμενων χωρών καθορίστηκε σε 0,33€/m2 για τους στεγασμένους και κατά το ήμισυ σε 0,165€/m2 για τους μη στεγασμένους χώρους.

Για το Οικονομικό Έτος 2016 εισηγούμεθα ο συντελεστής φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων να αυξηθεί κατά 20% (άρθρο 25 παρ. 13 Ν. 1828/89) και να διαμορφωθεί ως εξής

- 0,396€/m2 για τους στεγασμένους και κατά το ήμισυ σε 0,198€/m2 για τους μη στεγασμένους χώρους.

Επίσης εισηγούμεθα σύμφωνα με την παρ.3 του αρθρ.202 του Ν.3463/06, για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να έχουμε απαλλαγή

α) για τους απόρους, με πιστοποίηση από την αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

β) για άτομα με αναπηρίες 67 % και άνω, εφόσον καταθέσουν στο Δήμο πιστοποιητικό αρμόδιας υπηρεσίας ,με το οποίο θα αποδεικνύεται η ιδιότητά τους.

Οι ανωτέρω για να υπαχθούν στον ισχύοντα νόμο θα πρέπει να καταθέσουν στον Δήμο αίτηση.

γ) Απαλλαγή για οικογένειες πολυτέκνων ως εξής:

1) Σε οικογένειες με τρία παιδιά (ανήλικα - προστατευόμενα μέλη),όπως αυτές εξομοιώνονται με τους πολύτεκνους, σύμφωνα με το Ν.3454/2006(ΦΕΚ 75/α/7-4-2006) και ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 45.000€.
2) Με τέσσερα παιδιά (ανήλικα - προστατευόμενα μέλη) και ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 55.000€.

3) Με πέντε παιδιά και άνω, και ετήσιο δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα έως 75.000€.

δ) Απαλλαγή για μονογονεϊκές οικογένειες (άρθρο 46, παρ.3 ν. 4320/2015) με ετήσιο εισόδημα έως 25.000€ για οικογένεια με ένα τέκνο & 30.000€ για οικογένεια με δύο τέκνα.

Για την απόδειξη της ιδιότητας του απόρου απαιτείται Πιστοποιητικό απορίας από την αρμόδια υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου.

Για την απόδειξη της ιδιότητας του πολυτέκνου πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του Δήμου ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής, συνοδευόμενα από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ). Πολύτεκνοι θεωρούνται οι γονείς με τέσσερα (4) τουλάχιστον τέκνα, ανεξαρτήτως των προβλεπομένων από την οικεία νομοθεσία, περί πολυτέκνων, ηλικίας και λοιπών ιδιοτήτων, (άρθρ. 1 παρ. 21 του Ν. 2247/1994 /ΦΕΚ 182/31.10.1994/τ. Α’ – 2771/2006 απόφαση ΣΤΕ).

Πολύτεκνοι επίσης είναι σύμφωνα με τον Ν. 3454/7-4-2006:

α) Ο γονέας χωρίς σύζυγο με τρία (3) τέκνα ο οποίος έχει τη γονική μέριμνα και επιμέλεια των τέκνων του και είναι μόνος υπόχρεος για τη διατροφή τους, εφόσον είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή εκπληρώνουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και όσα έχουν οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως ανεξαρτήτως ηλικίας.

β) Ο ένας από τους γονείς ο οποίος κατέστη ανάπηρος εξ οιασδήποτε αιτίας ή είναι ανάπηρος πολέμου σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως εφόσον έχει τρία (3) τέκνα και συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις της ανωτέρω (α) περιπτώσεως.

γ) Τα ορφανά από πατέρα και μητέρα εφόσον είναι τουλάχιστον δύο (2) αποτελούν ίδια

οικογένεια και απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα των πολυτέκνων και των τέκνων πολυτέκνων εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές προϋποθέσεις της ανωτέρω (α) περιπτώσεως.

Για την απόδειξη της ιδιότητας του αναπήρου απαιτείται απόφαση από Κ.Ε.Π.Α. (Κέντρα Ελέγχου Πιστοποίησης Αναπηρίας) του Ι.Κ.Α, στην οποία να προσδιορίζεται η αναπηρία, το ποσοστό αναπηρίας του και η χρονική διάρκεια(απαιτείται τουλάχιστον ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω)

Για την απόδειξη της μόνιμης κατοικίας θα προσκομίζεται το έντυπο Ε1 της δήλωσης φόρου εισοδήματος οικ. έτους 2014 και το αντίγραφο του λογαριασμού όπου θα εκδίδεται επ’ονόματί του.

Τα ανωτέρω δικαιολογητικά (στις περιπτώσεις όπου είναι δυνατό να υπάρχει μεταβολή της ιδιότητας) θα πρέπει να προσκομίζονται στην αρχή του κάθε έτους επικαιροποιημένα,

προκειμένου να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος της τήρησης της ιδιότητας με βάση την οποία υφίσταται η απαλλαγή.

Η χρέωση του μειωμένου τιμολογίου θα ισχύει μόνο για την παροχή της μονίμου κατοικίας και δεν αφορά επαγγελματικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. ζ της παρ.1 του άρθρου 72 του Ν.3852/10 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) η Οικονομική Επιτροπή εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο την επιβολή τελών, δικαιωμάτων & εισφορών.

Παρακαλούμε για την λήψη σχετικής απόφασης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) ΡΟΥΣΣΟΣ

Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ

Σ< ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Λένε λοιπόν ότι όσο ζεις μαθαίνεις, έτσι συνέβη κι αυτό δίωξη εν έτη 2015 σε ένα μέσο, σε έναν άνθρωπο για τι άλλο το αυτονόητο.

Για το ΡΕΠΟΡΤΑΖ αυτό είναι που ενοχλεί, και φυσικά ότι το συνοδεύει η ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ και εδώ και ως Σπύρος Χρυσικόπουλος σας φοβίζει η Αλήθεια.
Ή μήπως το ότι αυτή η αλήθεια δημοσιεύεται.

Η Πλατεία λοιπόν θα παραμείνει γεμάτη για να δανειστώ και τον στίχο από το γνωστό τραγούδι.

Και ξέρετε γιατί θα παραμείνει γεμάτη, γιατί ποτέ δεν στοχοποίησε ανθρώπους, ποτέ δεν έδιωξε ιδέες.

Ποτέ δεν πήρε φωτογραφίες από οικογενειακές στιγμές κανενός, να τις βγάλει στην φόρα βρίζοντας τον.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ έκανε κάνει και θα κάνει ΡΕΠΟΡΤΑΖ, άγνωστη λέξη σε εσάς που έχετε τσακωθεί με την αλήθεια.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ θα συνεχίσει να φτάνει εκεί που οι άλλοι λένε άσε μωρέ μην το αγγίξουμε αυτό.

Μπορείτε να την βαφτίζετε όπως θέλετε εσείς που με την πρακτική της Βόρειας Κορέας, θέλετε να την φιμώσετε.

Εκείνη δεν έκλεισε την πόρτα ποτέ στην άποψη σας, και ΑΥΤΟ λέγεται ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Πόσο δημοκρατικό είναι να θέλετε σε καιρούς κρίσης να πλήξετε, οικονομικά έναν άνθρωπο;;

Πόσο δίκαιο είναι σε μια κοινωνία να στοχοποιείται ένας πατέρας δύο παιδιών;;

Και για να μιλήσουμε και στην γλώσσα της αυτοδιοίκησης η οποία, θα έχει κρυφτεί από ντροπή με τις πρακτικές σας, φταίει ο ΕΝΑΣ;;

Πόσο δημοκρατικό η πόσο μπεσαλίδικο είναι ρε σεις 21 εναντίον ενός;;

Τι είπα μπεσαλίδικο;;;
Ξέρω-ξέρω άγνωστη λέξη ε;;

Και για να γυρίσουμε λοιπόν στο θέμα το οποίο βάλατε, ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ το οποίο αγνοείται γιατί ποτέ δεν έχετε κάνει δεν μπαίνει σε καλούπια.

Θα μπορούσα να γράψω αρκετά τσιτάτα αλλά θα προτιμήσω να τα πω ευθεία, 1941-1945, 1967-1973 και φυσικά 2009-2015.

Σε κάποιους μπορεί να λένε, πολλά αυτές οι περίοδοι σε κάποιους άλλους όπως μας αποδεικνύουν και τίποτα.

Η ΠΛΑΤΕΙΑ λοιπόν, ήταν είναι και θα ΠΑΡΑΜΕΙΝΗ ΓΕΜΑΤΗ.
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΝΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ…
 
ΥΓ: Λέω να στιγματιστώ και πάλι Άγγελε είμαι στο πλευρό σου, και στο πλευρό της Πλατείας μας με όποιο τρόπο επιλέξεις, όχι μόνο για τους αυτονόητους.

ΥΓ2: Τι λέτε δεν κάνουμε την διαφορά δεν τον ξεκινάμε εμείς, να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να φιμώσει ένα μέσο.

ΥΓ3: ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΗΤΗΡ ΠΑΣΗΣ ΜΑΘΗΣΕΩΣ,
Η ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.

ΥΓ4: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ…

ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥΤο φθινόπωρο μπήκε για τα καλά,οι ντουλάπες ανοίγουν, φεύγουν τα καλοκαιρινά,
έρχονται τα χειμωνιάτικα...

Ερωτήματα πολλά:

Τι θα τους κάνει φέτος; Τι θα χρειαστούν;

Με αυτή την αφορμή,

O σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Χαλανδρίου διοργανώνει ανταλλακτικό παζάρι παιδικών ρούχων και αντικειμένων την Κυριακή 25/10, 10:30 ως 14:30

και σας καλει

  • Να φέρετε ότι δεν τους κάνει
  • Να διαλέξετε ότι τους κάνει και τους αρέσει
Μικροί κανόνες λειτουργίας:

  • Φέρνουμε μόνο χειμερινά ρούχα και παπούτσια παιδικά, .
  • Φροντίζουμε να είναι σε καλή κατάσταση, καθαρά, σιδερωμένα
Τα ρουχαλάκια που θα απομείνουν θα διατεθούν σε δομές όπου υπάρχει ανάγκη.

Παράλληλα:

Ετοιμάζουμε τον κήπο του σχολείου μας για το φθινόπωρο!
Ο κήπος μας θα είναι ανοιχτός να τον γνωρίσετε από κοντά και
Όσοι θέλετε φοράτε άνετα ρούχα και παπούτσια κι ετοιμαζόσαστε να λερωθείτε δημιουργικά!

ΟΤΑΝ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΧΟΤΑΝ ΤΗΝ ΣΑΤΥΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ!


ΚΑΛΗΜΕΡΑ