Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Τι ανατιμήσεις φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ σε δεκάδες κατηγορίες τυποποιημένων τροφίμων


Ανατιμήσεις σε δεκάδες κατηγορίες τυποποιημένων τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ φέρνει η μετάταξη τους στο συντελεστή ΦΠΑ 23% από 13%, ενώ για τον ίδιο λόγο αυξήσεις τιμών θα σημειωθούν στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Παράλληλα δεκάδες άλλες κατηγορίες τροφίμων, κυρίως φρέσκων, παραμένουν στον συντελεστή ΦΠΑ 13% και οι τιμές τους θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Ζαχαρώδη, αναψυκτικά, χυμοί, κονσέρβες, σοκολατοειδή, ο καφές και τα σπορέλαια, τα βούτυρα και οι μαργαρίνες, τα τυποποιημένα ψωμιά και οι υπηρεσίες εστίασης αλλά και τα δίδακτρα των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών όπως και οι υπηρεσίες επισκευής κατοικιών μετατάσσονται στον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ 23% από 13% σήμερα με αποτέλεσμα να σημειωθούν αυξήσεις της τάξης του 8% στην τελική τους τιμή. Αυξήσεις θα σημειωθούν και σε όλα τα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς μετατάσσονται και αυτά στον συντελεστή 23%. Πρόκειται για την τιμή του ενιαίου εισιτηρίου για μετακινήσεις με λεωφορεία, μετρό, τραμ και την τιμή της μηνιαίας κάρτας ενώ αντίστοιχα θα επηρεαστούν τα κόμιστρα των ταξί, τα εισιτήρια των τρένων και τα αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού όπως και των ΚΤΕΛ.

Σε ότι αφορά τα βασικά τρόφιμα που παραμένουν στον συντελεστή 13% και άρα οι τιμές τους θα παραμείνουν αμετάβλητες είναι τα ακόλουθα σύμφωνα με τη λίστα που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο:

1. Άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια κάθε είδους, βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή και αιγοειδή, ζωντανά. Εξαιρούνται τα άλογα ιπποδρομιών

2. Πετεινοί, κότες, πάπιες, χήνες, γάλοι, γαλοπούλες και φραγκόκοτες, ζωντανά, κατοικίδια .

3. Κουνέλια κατοικίδια, περιστέρια, ορτύκια, φασιανοί, πέρδικες, λαγοί και λοιπά ζώα και πτηνά, ζωντανά, που προορίζονται κυρίως για την ανθρώπινη διατροφή. Ζώα που εκτρέφονται για τη γουνοποιία. Μέλισσες. Ακάρεα (έντομα που χρησιμοποιούνται στις καλλιέργειες αντί εντομοκτόνων) .

4. Κρέατα βρώσιμα, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα, αλλά όχι αλλιώς παρασκευασμένα ή επεξεργασμένα, από βοοειδή, χοιροειδή, προβατοειδή ή αιγοειδή, πετεινούς, κότες, γαλοπούλες και κουνέλια. Εξαιρούνται τα παραπροϊόντα σφαγίων.

5. Ψάρια, φιλέτα και άλλη σάρκα ψαριών, καλαμάρια, χταπόδια και σουπιές, νωπά, διατηρημένα με απλή ψύξη ή κατεψυγμένα αλλά όχι αλλιώς παρασκευασμένα ή επεξεργασμένα. Εξαιρούνται τα συκώτια, αυγά και σπέρματα..

6. Γάλα, έστω και σε σκόνη ή συμπυκνωμένο ή με προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών. Γιαούρτι χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών, μη αρωματισμένο, χωρίς προσθήκη φρούτων ή κακάου. Τυριά με εξαίρεση τα τυριά τριμμένα ή σε σκόνη, τα λιωμένα τυριά, τα τυριά με στίγματα της διάκρισης 0406 40 και τα τυριά με περιεκτικότητα κ.β. σε λιπαρές ουσίες που υπερβαίνει το 72%. Αυγά νωπά από όρνιθες του είδους Gallus Domesticus, για επώαση ή βρώσιμα. Μέλι φυσικό.

7. Άλλα φυτά ζωντανά (στα οποία περιλαμβάνονται και οι ρίζες τους), μοσχεύματα και μπόλια.

8. Λαχανικά, φυτά, ρίζες και κόνδυλοι, βρώσιμα.

9. Καρποί και φρούτα βρώσιμα.

10. Δημητριακά

11. Προϊόντα αλευροποιίας. Άμυλα κάθε είδους

12. Σπέρματα και καρποί ελαιώδεις που προορίζονται για σπορά. Κοπριά. Σπέρματα, σπόροι και διάφοροι καρποί, που προορίζονται για σπορά .

13. Αρτεμισία, βασιλικός, χαμομήλι, μαντζουράνα η κοινή, μολόχα, δενδρομολόχα, μέντα (δυόσμος) όλων των ποικιλιών, ρίγανη, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, τσάι του βουνού, δίκταμο, φλαμούρι, ευκάλυπτος, λεβάντα, αγριάδα η ιαματική και λουϊζα, νωπά ή ξερά, έστω και κομμένα, σπασμένα ή σε σκόνη.

14. Άχυρα και φλοιοί ακατέργαστων δημητριακών, έστω και τεμαχισμένα, αλεσμένα, συμπιεσμένα ή συσσωματωμένα με μορφή σβόλων. Γογγύλια Σουηδίας (γογγυλοκράμβες), τεύτλα κτηνοτροφικά, ρίζες κτηνοτροφικές, χορτονομές (FOIN, LUZERNE), τριφύλλια, κτηνοτροφικά λάχανα, χορτονομές λούπινου, βίκου και παρόμοια κτηνοτροφικά προϊόντα, έστω και συσσωματωμένα με μορφή σβόλων .

15. Μαστίχα (λευκή ή μη), ακατέργαστη ή κατεργασμένη.

16. Ελαιόλαδο και τα κλάσματά του, έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα. Άλλα λάδια και τα κλάσματά τους, που παίρνονται αποκλειστικά από ελιές, έστω και εξευγενισμένα, αλλά όχι χημικώς μετασχηματισμένα και μείγματα από αυτά τα λάδια.

17. Ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο ή από τεύτλα και ζαχαρόζη χημικώς καθαρή σε στερεή κατάσταση.

18. Παρασκευάσματα για τη διατροφή των παιδιών συσκευασμένα για τη λιανική πώληση. Ζυμαρικά, όχι ψημένα ή παραγεμισμένα ή αλλιώς παρασκευασμένα. Ψωμί, χωρίς προσθήκη άλλων ουσιών και όχι φρυγανισμένο ή περαιτέρω επεξεργασμένο. Κάψουλες κενές του τύπου που χρησιμοποιούνται για φάρμακα .

19. Νερά, στα οποία περιλαμβάνονται και τα φυσικά ή τεχνητά μεταλλικά νερά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ούτε αρωματισμένα, μη αεριούχα .

20. Ξύδια και υποκατάστατα αυτών βρώσιμα που λαμβάνονται από οξικό οξύ.

21. Υπολείμματα και απορρίμματα των βιομηχανιών ειδών διατροφής. Τροφές παρασκευασμένες για ζώα. Εξαιρούνται τα παρασκευάσματα των τύπων που χρησιμοποιούνται για τη διατροφή των κατοικίδιων ζώων .

22. Αλάτι (στο οποίο περιλαμβάνεται και το επιτραπέζιο και μετουσιωμένο αλάτι), έστω και σε υδατικό διάλυμα ή με προσθήκη αντισυσσωματικών ουσιών ή ουσιών που εξασφαλίζουν την καλή ρευστότητα. Θαλάσσιο νερό.

23. Φαρμακευτικά προϊόντα.

24. Λιπάσματα.

25. Εντομοκτόνα, ποντικοφάρμακα, μυκητοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, ανασχετικά της βλάστησης και ρυθμιστικά της ανάπτυξης των φυτών, απολυμαντικά και παρόμοια προϊόντα που παρουσιάζονται σε μορφές ή συσκευασίες για τη λιανική πώληση ή ως παρασκευάσματα, που παραδίδονται χονδρικά. Εξαιρούνται τα εντομοαπωθητικά, τα απολυμαντικά για οικιακές χρήσεις, τα εντομοκτόνα και κατσαριδοκτόνα που παρουσιάζονται σε φιάλες με προωθητικό αέριο ή σε σκόνη για οικιακές χρήσεις.

26. Προφυλακτικά από καουτσούκ.

27. Καυσόξυλα σε κυλίνδρους, κούτσουρα, μικρά κλαδιά, δεμάτια ή με παρόμοιες μορφές.

28. Πετσέτες (σερβιέτες) και ταμπόν υγείας και παρόμοια με αυτά είδη υγιεινής προστασίας της γυναίκας, από χαρτί ή από βάτες.

29. Ειδικές ανυψωτικές συσκευές (σκάλες, ανελκυστήρες, μηχανήματα ανεβοκατεβάσματος αναπήρων και παρόμοια), που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση αναπήρων.

30. Γραφομηχανές με χαρακτήρες ΒRAILLE και ειδικές ηλεκτρονικές γραφομηχανές (ηλεκτρονικές συσκευές επικοινωνίας τσέπης), για ανάπηρα πρόσωπα.

31. Αυτοκίνητα οχήματα καινουργή, που προορίζονται για τη μεταφορά δέκα προσώπων ή περισσοτέρων συμπεριλαμβανομένου και του οδηγού ειδικά κατασκευασμένα ή διασκευασμένα για τη μεταφορά αναπήρων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, των οποίων οι ειδικές θέσεις καλύπτουν τουλάχιστον το 60% του συνόλου των θέσεων, εφόσον αγοράζονται, εισάγονται ή αποκτώνται από άλλο κράτος-μέλος της Κοινότητας από Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ., που ασχολούνται με την εκπαίδευση, προστασία και περίθαλψη των ατόμων αυτών.

32. Αμαξάκια τύπου πολυθρόνας και άλλα οχήματα για αναπήρους, έστω και με κινητήρα ή άλλο μηχανισμό προώθησης, ανταλλακτικά αναπηρικού αμαξιδίου και ερεισίνωτο.

33. Αντισυλληπτικές συσκευές που ονομάζονται «ενδομήτρια αντισυλληπτικά», αυτολιπαινόμενοι καθετήρες, καθετήρες κεντρικοί για αιμοκάθαρση, καθετήρες σίτισης, καθετήρες περιτοναϊκής, καθετήρες κύστεως υπερηβικές, σύριγγες σίτισης, πιεσόμετρα ομιλούντα, βελόνες (για τις πένες ινσουλίνης), βελόνες τεχνητού νεφρού.

34. Είδη και συσκευές ορθοπεδικής, στα οποία περιλαμβάνονται και οι ιατροχειρουργικές ζώνες και επίδεσμοι και οι πατερίτσες. Νάρθηκες, υποστηρίγματα και άλλα είδη και συσκευές για κατάγματα. Είδη και συσκευές προθέσεως. Συσκευές για τη διευκόλυνση της ακοής στους κουφούς και άλλες συσκευές που κρατιούνται με το χέρι, φέρονται από τα πρόσωπα ή εισάγονται στον ανθρώπινο οργανισμό, με σκοπό την αναπλήρωση μιας έλλειψης ή τη θεραπεία μιας αναπηρίας. Συσκευές έκχυσης ινσουλίνης. Εξαιρούνται τα μέρη και εξαρτήματα των παραπάνω αγαθών.

35. Η παράδοση νερού.

36. Ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο, καθώς και θέρμανση μέσω δικτύου (τηλεθέρμανση).

37. Ανυψωτικό τουαλέτας, μπανιέρες για ανάπηρους, στηθόδεσμος μαστεκτομής - μαγιό μαστεκτομής, προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές (jaws, supernova, hall, φωναισθησίας, fine reader), εκτυπωτές Braille , ρολόγια χειρός (Braille), πινακίδες γραφής (Braille), μέτρα (Braille), μπαστούνια (λευκά και ηλεκτρονικά), κασετόφωνα με 4tracks (Braille), ταινίες μέτρησης σακχάρου, τα οποία προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

38. Καθίσματα μπάνιου, αντλία αποσιδήρωσης για μεσογειακή αναιμία, σύστημα τραχειοστομίας – τραχειοσωλήνες – φίλτρα, περπατούρα , τρίποδο, σύστημα φωτεινής ειδοποίησης, δέκτης φωτεινών σημάτων, Braille display, scanner Braille note taker, προγράμματα κινητών τηλεφώνων σε ελληνική και ξένη έκδοση (mobile speak, speakingphone), πλαίσια γραφής για άτομα με μειωμένη όραση (Braille), κάλτσες Α.Γ. ή Κ.Γ., κάλτσες κολοβώματος, φίλτρα αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης, γραμμές αιμοκάθαρσης, αιμοδιήθησης, αιμοδιαδιήθησης και πλασμαφαίρεσης, σάκοι περισυλλογής υγρού προετοιμασίας φίλτρων, Y-connectors, σετ φλεβοκέντησης κατά την αιμοκάθαρση, φύσιγγες διττανθρακικών, συνδετικό από τιτάνιο, γραμμή σύνδεσης και αποχέτευσης, σάκοι αποχέτευσης, κασέτες σύνδεσης, Clamp (λαβίδες), βαλίτσα περιτοναϊκής κάθαρσης (SMART PD CASE), αναλώσιμο υλικό για κολοστομίες , τα οποία προορίζονται για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Β. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1. Η παροχή υπηρεσιών για τη γεωργική παραγωγή.

2. Η διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα (η κατηγορία αυτή μετατάσσεται από τον υπερμειωμένο συντελεστή στο 13%)

3. Η παροχή υπηρεσιών από γραφεία κηδειών και επιχειρήσεων αποτέφρωσης νεκρών, καθώς και η παράδοση των συναφών ειδών.

4. Η παροχή υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας, παιδιών, ηλικιωμένων, ασθενών και ατόμων με ειδικές ανάγκες γενικά.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: 

ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΜΟΥΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΗΔΑΜΕ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΚΟΜΑ - ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΣΗ ΟΜΩΣ.

 ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΘΑ ΑΚΡΙΒΎΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ/ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΛΑΡΙΑ.
ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΗΔΗΜΑ ΑΓΧΟΣ!!!

Δραγασάκης: O ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει ούτε το κόμμα του ευρώ, ούτε τo κόμμα της δραχμής


Συνέντευξη στον ρ/σ “Στο Κόκκινο” παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης ο Γιάννης Δραγασάκης. Αναφέρθηκε στη συμφωνία, τις διαπραγματεύσεις, τη στάση των εταίρων, αλλά φυσικά και τις αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι σοβαρές κυβερνήσεις κάνουν `plan b`, αλλά δεν μιλούν για `plan b`”, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξουν τη συμφωνία.

“O ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γίνει ούτε το κόμμα του ευρώ ούτε τo κόμμα της δραχμής”, σημείωσε χαρακτηριστικά και υποστήριξε πως “ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει η μεγάλη παράταξη της Αριστεράς για τον κοινωνικό μετασχηματισμό και την αλλαγή σ Ελλάδα & Ευρώπη”.

“Η συμφωνία ακόμη δεν είναι βέβαιη, υπάρχουν δυνάμεις που τη βλέπουν ως ήττα τους, ακόμη & αν δεν είναι η συμφωνία που θα θέλαμε”, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

“Η συλλογική ευθύνη δεν είναι το αντίθετο της ατομικής ευθύνης. Δεν είναι ώρα της αποτίμησης. Υπάρχει όμως μία διαδικασία μάθησης”.

“Χρειάζεται να αντιληφθούμε πλήρως το οργανωμένο σύστημα εξουσίας που βρήκαμε απέναντί μας”.

Για τις αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ
“Τα πολιτικά θέματα πρέπει να συζητηθούν με τρόπο συγκροτημένο και μέσα από συλλογικές διαδικασίες

Η Επιτροπή Προγράμματος παρέδωσε στην ΚΕ τη δουλειά της και τον απολογισμό της το καλοκαίρι του 2014. Αυτή η δουλειά της Επιτροπής Προγράμματος ποτέ δεν αποτιμήθηκε.

Το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δεν ήταν το όλο Πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια εκλαϊκευσή των θέσεών του σε ορισμένους τομείς.

Το λάθος ήταν ότι θεωρήθηκε πως το Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης μπορούσε να εφαρμοστεί ανεξάρτητα από την πορεία της διαπραγμάτευσης”.

Για τη συμφωνία

H κυβέρνηση προχώρησε σε ενέργειες ελεγχόμενων συγκρούσεων, δεν είχε όμως εντολή ρήξης

H συμφωνία έχει αρκετά αρνητικά, και στην ουσία και στις διατυπώσεις, έχει όμως και θετικά που ο Τσίπρας τα πάλεψε.

Το μνημόνιο και η τρόικα κατέστρεψαν τα πράγματα

To φάρμακο που δόθηκε ήταν χειρότερο από την ασθένεια. Είναι λάθος που πιέζουν και τώρα σε παρόμοια μέτρα

Δεν πρέπει όμως να γυρίσουμε στο προηγούμενο καθεστώς που ήταν και η αιτία της κρίσης

Αν όμως υπάρξει συμφωνία και συμφωνήσουμε επ’ αυτής, χρειάζεται η επιβεβλημένη αναδίπλωση για να σχεδιάσουμε πως θα προχωρήσουμε

Aπό ένα σημείο και μετά, χάνοντας τη μάχη των επιχειρημάτων, oι δανειστές στηρίχθηκαν στη δύναμη

Kάποια στιγμή οι προθέσεις κάποιων δυνάμεων ήταν πολιτικές, ήθελαν να “ρίξουν” την κυβέρνηση

Έχοντας συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, δεν αντιλαμβάνομαι αυτό που συμβαίνει ως ήττα μας, αλλά ως ήττα της φοβικής Ευρώπης

Οι Ευρωπαίοι πέρασαν από το πεδίο των επιχειρημάτων σε εκείνο του εκβιασμού

Aρνήθηκαν να δουν την αποτυχία των προγραμμάτων του παρελθόντος, θέλοντας να εμφανίσουν την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση

Είδαν ως ήττα την επιτυχία της κυβέρνησης

Η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται, δεν σταματά

Εκείνο που επιχειρούσαμε κι επιχειρούμε είναι η αλλαγή υποδείγματος σε Ελλάδα & Ευρώπη

Αυτή η προσπάθεια δεν είναι στιγμιαία, δεν είναι μονόπρακτο, αλλά μια εξελικτική διαδικασία

Στην προσπάθεια για αλλαγή υποδείγματος υπάρχει εσωτερικό & εξωτερικό όριο. Σήμερα όμως δημιουργούμε ρωγμές

Συγκρούονται δύο μοντέλα, εκείνο της μεγέθυνσης δια της φτωχοποίησης & της βελτίωσης οικονομικών μεγεθών μέσα από την ανάπτυξη

Πλέον υπάρχουν ρωγμές, οι συνθήκες στην Ευρώπη δεν είναι 18-1

Υπάρχει πεδίο κριτικής και αυτοκριτικής. ΄Οταν έλεγα να “κρατάμε μικρά καλάθια” δεχόμουν σφοδρή κριτική

Σήμερα όμως δεν έχει νόημα να ξαναγράψουμε την ιστορία. Πλέον έχει σημασία να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον”.

 http://ysterografa.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Π.Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ


Ντάισελμπλουμ: Δεν συμπαθώ την ελληνική κυβέρνησηΔεν γράφουμε απάντησή μας, το θεωρούμε περιττό. 
Είμαστε σίγουροι για το ποια είναι η πρώτη απάντηση - σχόλιο που έρχεται αβίαστα στο μυαλό  κάθε αναγνώστη μας δια την δήλωση αυτή του "ΓΕΡΟΥΝ ΓΕΡΑ ...."

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΕΜΑΤΙΑΣ - ΑΠΟΨΕ: Ερωτόκριτος του Βιτσέντζου Κορνάρου = Χαϊνηδες – Κι όμΩς κινείται


Ο Χαΐνης Δ. Αποστολάκης, θα αφηγηθεί με το τραγούδι του, μεγάλα κομμάτια του συγκλονιστικού έπους, στο αναγεννημένο θέατρο της Ρεματιάς την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Ο Ερωτόκριτος που διαβαζόταν και απομνημονευόταν από μορφωμένους και αγράμματους (από την Κρήτη μέχρι τα Επτάνησα, τη Σμύρνη, την Ήπειρο, το Αιγαίο, τους κλεφταρματωλούς και τον ελληνισμό της διασποράς) ύμνησε την «παλληκαριά», τη «φρόνηση» και την «ομορφιά» κι επηρέασε τους μεγάλους μας ποιητές από το Σολωμό μέχρι το Σεφέρη.

Oι Χαΐνηδες και η ομάδα «Κι όμΩς κινείται» στη μουσική παράσταση που παρουσιάζουν επιχειρούν μια ανάγνωση του Ερωτόκριτου διαφορετική.

Η διαλεκτική της τραγουδαφήγησης από τα πολλά διαφορετικά όργανα και τις φωνές, συμπληρώνεται και διαχέεται στη θεατρική πτυχή του έργου, από τη στικτική ή αντιστικτική παρουσία της ομάδας «Κι όμΩς κινείται». Η ανάγκη της παρουσίας του χορού, είναι η άμεση και καθαρή σχέση του με τη ρυθμολογία και την εκστατική υπόσταση του έπους, μια σχέση απαλλαγμένη από τη θεατρική του αναπαράσταση.

Το μουσικό σχήμα Χαΐνηδες: Δημήτρης Αποστολάκης λύρα, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης τραγούδι –κιθάρα, Μαρία Κώτη τραγούδι, Τάκης Κανέλλος κρουστά, Κλέων Αντωνίου ηλεκτρική κιθάρα, Θοδωρής Ρέλλος σαξόφωνο, Μιχάλης Νικόπουλος λαούτο, μαντολίνο, Παλαμιώτης Γιώργος μπάσο

Κι όμΩς κινείται: Αμέντας Γιώργος, Δημάς Βασίλης, Μακατσώρης Χριστόφορος, Μαλκότσης Ερμής, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Χαμηλοθώρη Λία


Ώρα Έναρξης 21:00
Tιμές εισιτηρίων: 12€ προπώληση και ταμείο και 10€ ανέργων στο ταμείο                                                                                                                                 
 Προπώληση: ticketservises.gr Βιβλιοπωλείο «Ευριπίδης» Α. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι τηλ. 

Απεργιακό μπαράζ «απάντηση» στη συμφωνίαΣε απεργία 24 ωρών προχωρά η ΑΔΕΔΥ, σήμερα, Τετάρτη, ημέρα ψήφισης της συμφωνίας στη Βουλή, διοργανώνοντας απεργιακά συλλαλητήρια σε Αθήνα και επαρχία. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, αλλά και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ενώ σε προειδοποιητική απεργία προχωρούν και οι φαρμακοποιοί.

Η σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ εστιάζει στην ανάγκη να μην ψηφιστεί το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο και να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές.

Επιπλέον, καλεί Ομοσπονδίες και σωματεία σε Γενικές Συνελεύσεις, καταλήψεις και συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας για αύριο Τρίτη.

http://news.in.gr

Η ΕΥΡΩΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ή πώς η «αριστερή» Κοινοβουλευτική Χούντα ακύρωσε το ΟΧΙ στα Μνημόνια και εισήγαγε το χειρότερο Μνημόνιο όλων

Η διαδικασία του εξανδραποδισμού του Ελληνικού λαού δεν συντελείται μόνο από τις ξενες ελίτ, δηλαδή την Υ/Ε (Υπερεθνική Ελίτ), όπως εκπροσωπείται απο την ΕΕ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΚΤ) και το ΔΝΤ. Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αυτή παίζουν και οι ντόπιες (οικονομικές, πολιτικές, ακαδημαϊκές και μιντιακές) ελίτ, χωρίς την αμέριστη συνδρομή των οποίων ο σημερινός εξανδραποδισμός θα ήταν αδύνατος. Και αυτό παρά τις απατηλές κραυγές των πολιτικών και ακαδημαϊκών ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Δουζίνας, Βεργόπουλος, Μελάς κ.α.) ότι για όλα φταίνε οι «κακοί» Σόιμπλε και σία στην Υ/Ε. Όμως, στο κάτω-κάτω αυτοί «τη δουλειά τους κάνουν» σαν επιφανή όργανα των οικονομικών ελίτ μέσα στην Υ/Ε. Το θέμα είναι αν θα μπορούσαν να κάνουν έτσι αποτελεσματικά τη δουλειά τους αν δεν είχαν τους διάφορους Τσίπρες, Δραγασάκηδες, Τσακαλώτους, Βαρουφάκηδες, Σταθάκηδες, Λιανούς, Φλαμπουράρηδες κ.α. (και από πίσω τους τις στημένες δημοσκοπήσεις και μίντια να τους στηρίζουν), οι οποίοι έδωσαν αποφασιστική βοήθεια, όπως θα δούμε, στην Υ/Ε για να μετατρέψει σήμερα την Ελλάδα και σε τυπικό προτεκτοράτο της Υ/Ε. Καθώς και να οδηγήσει βέβαια στο οριστικό θάψιμο της παγκοσμιοποιητικής Αριστεράς στην Ελλάδα, μαζί με τα κατάλοιπά της στην Ισπανία (Podemos) και αλλού. Αυτό άλλωστε είχε σαν στόχο η Υ/Ε με την παραδειγματική «τιμωρία» και εξευτελισμό που επιφύλλασσε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι βέβαια γιατί φοβόταν την «αριστερά» αυτή, όπως λένε τα παπαγαλάκια της, αλλά για να κάνει φανερό το μάθημα ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, έστω και έμμεσα σχετικά με τις πολιτικές λιτότητας που αναπόφευκτα απορρέουν από αυτήν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ:http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2015/07/14/i-efrodoulia-ine-i-chiroteri-morfi-ragiadismou-takis-fotopoulos

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 Αγαπητοί φίλιοι και σύντροφοι..

Φθάσαμε λοιπόν μετά από 6 μήνες χαμένου χρόνου στο σημείο μηδέν.
Στο σημείο που κανένας Έλληνας δεν μπορεί να αντέξει και να διανοηθεί.
ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...

Βέβαια τα σημάδια ήταν πολλά και συγκεκριμένα άσχετα αν πολλοί σφύριζαν αδιάφορα..

Καταναλώθηκε πολύς πολιτικός και πραγματικός χρόνος για να προσπαθήσουμε τον τετραγωνισμό του κύκλου και να παντρέψουμε αταίριαστα μεταξύ τους πολίτικα υποκείμενα..

Ένα και ένα κάνουν δυο και όχι τρία ή δυόμιση.

Ο λάκκος λεόντων που λέγεται ΟΝΕ αυτό είναι και τίποτα λιγότερο ή περισσότερο.

Το λένε οι άνθρωποι καθαρά και ξάστερα.

Αυτές τις πολιτικές έχουμε και αυτές απαιτούμε από εσάς την μικρή και ασήμαντη Ελλαδίτσα να εφαρμόσει. Και αν μας κουνηθείτε πολύ σας τραβάμε και την πρίζα και σας στέλνουμε στο πυρ το εξώτερο..

Τα κλειδιά του μαγαζιού παραδόθηκαν το 2002 από τον αρχιτέκτονα της διαπλοκής και των χρεών Σημίτη με την σιωπή όλων των συναγελαζόμενων τότε πολιτικών δυνάμεων.

NO MONEY NO HONEY... 
NO PAY , NO PLAY.........

Και πέρασαν τα χρόνια και η διάλυση της ελληνικής κοινωνίας επιταχυνόταν εν μέσω διακοποδανείων, λουλουδοπόλεμων στους πλούταρχους της παρακμής και πολυτελών mercedes και ΄λαλλων συμβόλων κοινωνικής ανέλιξης.

Γιατί όλα αυτά για να αναπτυχθούν και να ριζώσουν θέλουν και ένα πολιτιστικό υπόβαθρο να κάτσουν πάνω του και να εδραιωθούν.

Αυτά ΟΛΑ αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι είχαν ειπωθεί και αναλυθεί κατ επανάληψη και κατά σ΄΄υστημα σε όλες τις συν'αξεις τις πολιτικοκοινωνικές που είχε κατα κ'ορον πραγματοποιησει η αριστερα και ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικωτερα.

Ολοι ελεγαν και διαφημιζαν για την υπαρξη και επινοηση διαφορων εναλλακτικων πλανων a,b c,d...ων ουκ εστι αριθμος με μοναδικο στοχο την οσο το δυνατον πιο ομαλη μεταβαση στην επομενη μερα χωρις μεγαλο κοινωνικο και οικονομικο κοστος.

Οικονομολογοι επι οικονομολογων εκαναν εισηγησεις επι εισηγησεων και αναλυσεις επι αναλυσεων για τον πιθανο οδικο χαρτη της χωρας στην μια η στην αλλη περιπτωση.

Εβγαινε δηλαδη προς τα εξω η σιγουρια της οργανωμενης επομενης μερας σε περιπτωση που οι τοκογλυφοι-δυναστες της χωρας εκαναν αυτο που τελικα εκαναν δηλαδη ΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ,ΣΤΥΓΝΟ ΕΚΒΙΑΣΜΟ!!
Και τοτε ενω ΟΛΟΙ ειμασταν σιγουροι οτι οχρονος δουλευει υπερ μας και με βαση ενα καλα οργανωμενο σχεδιο ηρθε η δυσαρεστη εκπηλξη.Και μαλιστα την ιδια μερα του ηχηρου και απολυτου 62%.
Στην αρχη ηταν η αποπομπη του Βαρουφακη...
Δεν μπορει θα ειναι μερος του σχεδιου σκεφθηκαν ολοι οι καλοπροαιρετοι...
Μετα αρχισαν οι εκβιασμοι των νεοναζι...
Θα σας διωξουμε, θα σας λιωσουμε , θα σας πηδηξουμε τις μανες και τις γυναικες και τις κορες θα, θα θα ...
Και ολοι περιμεναμε να ενεργοποιησουμε το plan b που επι τοσα χρονια , μηνες η μερες υποτιθεται πως επεξεργαζονταν τα οικονομικα μυαλα της χωρας....και του ΣΥΡΙΖΑ...
Ματαια περιμεναμε...
Αντι αυτου βλεπαμε και ακουγαμε για εικονικους πνιγμους και στραγγαλισμους στον πρωθυπουργο του 62%...
Βλεπαμε και ακουγαμε για υπογραφη νεου τριετους μνημονιου με δανεικα 80 δις ευρω!!!!!!!!!!
Βλεπαμε και ακουγαμε εμβροντητοι οτι αλλος δρομος δεν υπαρχει απο την εξαθλιωση και τιμωρια αυτου του περηφανου λαου που τολμησε για μια ακομη φορα στην ιστορια του να πει ΟΧΙ!!!
Και που αυτο το περηφανο και ιστορικο ΟΧΙ καποιοι ριψασπιδες το πηραν και το κανανε ναι...
Γιατι αυτη ειναι η ΟΛΗ αληθεια συντροφοι...Η δεν ειχαμε plan b η δεν τολμησαμε να το ενεργοποιησουμε η καθυστερησαμε τοσο οσο να το καταστησουμε κενο περιεχομενου ..

Και θα κλεισω αυτες τις σκεψεις- αποψεις μου υπεθυμιζοντας κατι που και ο ιδιος ο Τσιπρας ελεγε κατα κορον.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΟΧΙ!!!!!!!!!