Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Χαιρετισμός της Περιφερειάρχη Αττικής για τη νέα σχολική χρονιά
«Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη»

Χαιρετισμό για τη νέα σχολική χρονιά απηύθυνε προς τους μαθητές, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου:

«Ξεκινά σήμερα η νέα σχολική χρονιά. Μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εξαιτίας των δραστικών περικοπών των δαπανών για την παιδεία, επιστρέφετε στα θρανία. Η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις της στο πλευρό σας για μια γόνιμη και δημιουργική σχολική χρονιά. Γιατί η παροχή σύγχρονης και ολοκληρωμένης παιδείας χωρίς διακρίσεις και προσκόμματα, είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε Πολιτείας προς τους πολίτες της για την πρόοδο και την προκοπή της κοινωνίας. Μια αρχή που υπογράμμιζε ο Ρήγας Φεραίος: «Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη»».

Ο "ΣΑΣ ΤΑ ΧΩΝΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ" Γ.Γ. ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ ..... ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΕπειδή πολύ συχνά ο λαλίστατος κ. Χανιωτάκης αλλά και εσύ Άγγελε, δημοσιεύετε αποσπάσματα από το aftodioikisi.gr, εγώ θα σχολιάσω την ανάρτηση που αφορά τον σύζυγο της βουλευτού και επίδοξης Περιφερειάρχη Αττικής, κυρίας Γιαννακάκη, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, αποκαλύφθηκε μέσα από την διαδικασία ελέγχων νομιμότητας των πτυχίων των υπηρετούντων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/i-apithani-istoria-tou-sizigou-vouleftou-tis-dimar-me-to-plasto-ptixio-apo-to-lse-didaske-sto-ekdda-dilone-oti-ergazetai-sto-ptoxo-dimosio-foto

Εντυπωσιάστηκα με την ταχύτατη (σε σύγκριση με τον Ραν Ταν Πλαν) αντίδραση της βουλευτού, δύο μήνες μετά την δημοσιοποίηση της λαθροχειρίας του κυρίου Γασπαρινάτου – συζύγου Γιαννακάκη. 
Η κυρία βουλευτής μας άφησε κυριολεκτικά άφωνους δηλώνοντας «πιστεύω ότι πρέπει να υποστεί τις συνέπειες που προβλέπονται από το νόμο», λες και θα μπορούσε να γίνει κάτι διαφορετικό. 
«Ο αιφνιδιασμός μου ήταν απόλυτος, καθώς είχα πλήρη άγνοια».

Γ.Γ.

ΣΧΟΛΙΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 

Μωρέ πολύ καλά έκανες αλλά μήπως μπορείς να μας εξηγήσεις .... ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΚΟΛΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ  Ο ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ γιατί .... εν καταλαβαίνει. (καλά άσε τον άλλο, ρίχτου,  αυτός φταίει έτσι και αλλιώς για όλα). 

Και τι να σου διευκρινίσουμε δηλαδή; Ότι ένα αυτοδιοικητικό (χαλανδραίικο, σατυρικό, γραφικό κλπ) blog αναδημοσιεύει ειδήσεις από το μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό site?

(Τώρα άμα στα χώσει ο Μήτσος η διεύθυνσις δεν έχει ευθύνη, ξηγημένοι να ' μαστε) 


Όσο για το πλαστό πτυχίο του συζύγου της κας βουλευτού;

ΣΤΑ ΤΣΙΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΑΣ!
ΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.


Και βάζε και τον τίτλο που σου αρέσει γιατί άμα στέλνεις μήνυμα "για το blog" τον τίτλο τον διαλέγει η διεύθυνσις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

φωτό από το site του 4ου Γυμνασίου

Πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία του Χαλανδρίου η τελετή του αγιασμού. Σε όλα σχεδόν τα σχολεία έδωσαν το παρόν οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης, ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος και οι αντιδήμαρχοι και μίλησαν με τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
Στους σύντομους χαιρετισμούς τους επισήμαναν πως «η κρίση αλλά και η πολιτική των κυβερνήσεων έχουν οδηγήσει την εκπαιδευτική κοινότητα σε απελπιστική κατάσταση. Η δημόσια δωρεάν παιδεία συρρικνώνεται και η σχέση δασκάλων μαθητών υπονομεύεται. Μόνο ο κοινός αγώνας εκπαιδευτικών, γονιών και Δήμου μπορεί να εξασφαλίσει ένα καλύτερο σχολείο και να εμποδίσει τα σχέδια όσων αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν αριθμούς και στατιστικά στοιχεία.

Το σύνθημα των ανθρώπων της νέας διοίκησης ήταν και παραμένει: Ζωή, όχι επιβίωση. Και ζωή σημαίνει ένας δημιουργικός δάσκαλος κι ένα χαρούμενο παιδί».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ (άρθρο 76 Ν. 3852/2010)

 
 
Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου καλεί τους φορείς, συλλόγους και οργανώσεις που υφίστανται και δρουν στο Δήμο Χαλανδρίου, καθώς και τους δημότες του Δήμου μας, που επιθυμούν να συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, να εκφράσουν εγγράφως τη βούλησή τους έως την Τετάρτη 17/09/2014, ώρα 14.00, στο Γενικό Πρωτόκολλο του Δήμου Χαλανδρίου (Αγ. Γεωργίου 30 & Αριστείδου – ισόγειο).

Με το άρθρο 76 του Ν. 3852/10 ορίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

«1. Στους δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο από δέκα χιλιάδες (10.000) κατοίκους συγκροτείται, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης ως όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες με διάρκεια θητείας έως δυόμισι έτη. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης αποτελείται από εκπροσώπους των φορέων της τοπικής κοινωνίας, όπως:

α) των τοπικών εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων και οργανώσεων
β) των επιστημονικών συλλόγων και φορέων
γ) των τοπικών οργανώσεων εργαζομένων και εργοδοτών
δ) των εργαζομένων στο δήμο και τα νομικά του πρόσωπα
ε) των ενώσεων και συλλόγων γονέων
στ) των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και φορέων
ζ) των εθελοντικών οργανώσεων και κινήσεων πολιτών
η) άλλων οργανώσεων και φορέων της κοινωνίας των πολιτών
θ) εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων νέων
ι) δημότες.

Ο συνολικός αριθμός των μελών της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου μπορεί να είναι από 25 έως 50 μέλη.

Σε ποσοστό ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών εκπροσώπων φορέων ορίζονται επιπλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης προεδρεύει ο Δήμαρχος ή ο Αντιδήμαρχος που ορίζει ο Δήμαρχος με απόφασή του. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής καλούνται κατά περίπτωση και συμμετέχουν χωρίς δικαίωμα ψήφου και εκπρόσωποι αρμόδιων κρατικών αρχών, των τοπικών οργανώσεων πολιτικών κομμάτων, καθώς και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

2. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης:
α) Γνωμοδοτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
β) Γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος που παραπέμπονται σε αυτή από το Δημοτικό Συμβούλιο ή το Δήμαρχο.
γ) Εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών.
δ) Δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Κ.Δ.Κ..

Η διατύπωση γνώμης από τη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δεν αποκλείει την παράλληλη ηλεκτρονική διαβούλευση με τους πολίτες μέσω διαδικτύου. Οι προτάσεις της ηλεκτρονικής διαβούλευσης συγκεντρώνονται και συστηματοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και παρουσιάζονται από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης κατά την αντίστοιχη συνεδρίασή της.

3. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της, υποχρεωτικά μια φορά το χρόνο, πριν από τη σύνταξη των προσχεδίων του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις (3) μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση. Η γραμματειακή υποστήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης γίνεται από τις υπηρεσίες του Δήμου και τηρούνται πρακτικά. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης διατυπώνει τη γνώμη της μετά από σχετική συζήτηση. Στην εισήγησή της αναγράφονται όλες οι γνώμες που διατυπώνονται.

4. Το Δημοτικό Συμβούλιο μπορεί να ψηφίζει σχετικό κανονισμό διαβούλευσης, ο οποίος ρυθμίζει όλα τα θέματα τα σχετικά με τις διαδικασίες διαβούλευσης, τη συμμετοχή φορέων και πολιτών σε αυτή, καθώς και την παρουσίαση των πορισμάτων της διαβούλευσης στο αρμόδιο όργανο του Δήμου.»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΣΥΜΕΩΝ (ΣΙΜΟΣ) ΡΟΥΣΣΟΣ

ΔΙΟΡΘΩΣΙΣ !

Δεν κλάπηκε ολόκληρη η αλατιέρα.

Μόνο το μοτέρ της κλέψανε.

Σόρυ για την παραπληροφόρηση.

S.A.G.A.P.O. O.F.E.I.G.K.

ΝΕΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΡΙΣΙΜΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ - ΜΠΑΧΑΛΟ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ: ΧΩΡΙΣ ΑΛΑΤΙΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣΜέσα στον Αύγουστο, που είναι παχιές οι μύγες ως γνωστόν και που ο λαός απολαμβάνει τα μπάνια του η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου έχασε από κλοπή από τις "οργανωμένες" και "σωστά φυλασσόμενες" εγκαταστάσεις ένα ακόμα σημαντικό μηχάνημα.

Πρόκειται για την "αλατιέρα" του δήμου, το μηχάνημα εκχιονισμού των δρόμων.

Το μάθαμε προχθές, όταν γέλαγαν όλοι οι σοβαροί στον δήμο για την αναφορά που έγινε σχετικά με την απώλεια δύο αλτηρών από το ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ που έγιναν κεντρικό θέμα στο δημαρχείο.

 Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ, ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΠΑΝΗ.

Και αυτό επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.


Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4250/2014 ΓΙΑ ΤΗΝ «ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΝΕΛΕΓΧΟ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 - ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 213 1616900
Fax: 210 3246165

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 320

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις.

Δεν συμμετέχουμε στην «αξιολόγηση» και στον «επανέλεγχο» μετατροπής των συμβάσεων.

Η κυβέρνηση επιχειρεί απεγνωσμένα να προωθήσει την εφαρμογή της «αξιολόγησης» στο Δημόσιο αποσκοπώντας σε νέες διαθεσιμότητες και απολύσεις, μειώσεις μισθών των Δημοσίων Υπαλλήλων και στην πελατειακή εκμετάλλευση της Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για μεθόδευση που συνάντησε τη γενικευμένη αντίθεση των εργαζομένων και την πλήρη απαξίωση από το κοινωνικό σύνολο.

Μοναδική διέξοδος για την κυβέρνηση είναι αυτή της κατάργησης του Ν.4250/2014 το συντομότερο δυνατόν και όχι η επανάληψη των αποτυχημένων μεθοδεύσεων της προηγούμενης περιόδου. Ο εκφοβισμός μέσω εγκυκλίων και οι απόπειρες ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομένων, θα πέσουν και αυτή τη φορά στο κενό.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση» και καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία και τους εργαζόμενους να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα τις κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί, τέλος, τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς -από όποια θέση και αν υπηρετούν (Υπάλληλοι, Προϊστάμενοι, Διευθυντές κ.λπ.)- να μη συμμετέχουν σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή του Ν.4250/2014 για την «αξιολόγηση» (επιμερισμός ποσοστών, αυτοαξιολόγηση, εισήγηση-αξιολόγηση συναδέλφων) καθώς και για τον «επανέλεγχο» της μετατροπής των συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου που μόνο σκοπό έχουν τις απολύσεις των εργαζομένων, την πλήρη απαξίωση του Δημοσίου και την ανάθεση του έργου του στα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

ΑΧΟΥ ΚΑΤΙ ΤΣΑΧΠΙΝΙΕΣ ....Λοιπόν άκου τώρα αναγνώστη μου για πόσο μαλάκες μας έχουν, επειδή τους παραστήσαμε για το διάστημα της αποχής μας από το δημοτικό συμβούλιο:

Την Δευτέρα  κανονικά στον δήμο θα έπρεπε να καίγεται ο κάμπος. Να υπάρχει προβληματισμός.

200 οικογένειες μένουν εκτός παιδικών σταθμών με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Και όμως!

Ο δήμος έπρεπε να ασχοληθεί με σοβαρή καταγγελία - αναφορά! ΕΠΊΣΗΜΗ!

Με σφραγίδε;ς και βούλες.

ΧΑΘΗΚΕ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΥΙΚΗΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΟΥ " ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ"!!!

Να έρθει η αστυνομία, οι δημοσιογράφοι .... και κυρίως η Πλατεία για να σταματήσει να γράφει αυτά τα περίεργα που γράφει για να κάνει ρεπορτάζ.

(μην τσιμπήσετε μεγάλοι ινστρούκτορες της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ, ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ και απαντήσετε για λογαριασμό άλλων)..

Μας πήραν τηλέφωνο λοιπόν να κάνουμε ρεπορτάζ για το μείζον θέμα!

Κάναμε!

Χάθηκε - λέει - ένας αλτήρας 9 κιλών και 2 αλτήρες μονόκιλοι.

Έγινε αναφορά και ήθελαν λέει να κληθεί η σήμανση για να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα ...., ο εισαγγελέας, η δίωξη, η αστυνομία, το λιμενικό και .... οι εθελοντές φίλοι του Ιδρύματος Κουρτέση.

Κινητοποιήθηκαν όλοι.

Ο ΚΑΚΟΣ ΧΑΜΟΣ! Μας πήραν και τηλέφωνο γιατί φαίνεται ότι κάπου έχουμε ταμπέλα και γράφουμε "ΜΑΛΑΚΕΣ".

Χθεσινοί πούστηδες, σημερινοί κωλομπαράδες, αναγνώστη μου ... (θα μας πιάσει το αντιρατσιστικό, δεν την γλυτώνουμε).

Μεγάλη απώλεια αναγνώστη μου , που λες.... 

Δεν έκανε καλά την δουλειά της η διευθύντρια .... και η Πλαεία βέβαια. Μόκο!

.Δεν σταμάτησε να γράφει για τους παιδικούς σταθμούς ΓΙΑΤΙ ΗΘΕΛΕ  ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ.

Κάνα εικοσάρικο ευρώ κάνανε όλα αυτά που χαθήκαν. Βαριά, βαριά.

Χάθηκαν οι αλτήρες ....

Για την άλλη απώλεια όμως, την σημαντική απώλεια, δεν είπατε  τίποτα, έτσι;

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ.
Δεν ζητήσατε να έρθει το .... FBI και η ΜΙ6 μαζί.

Που την μάθαμε , γιατί υπάρχουν φιλότιμοι που ΣΑΣ ΔΩΣΑΝΕ γιατί κάνατε φασαρία για .... 2 μονόκιλα. Και μας είπανε ότι γι' αυτή έπεσε ΟΜΕΡΤΑ μεγάλη μες το καλοκαίρι.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Δήλωση της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου με αφορμή την είδηση περί αποστολής ερωτηματολογίου από την «Ελληνογερμανική Συμμαχία» στους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας
«Με την υπόμνηση ότι η «Ελληνογερμανική Συμμαχία» απέφυγε να αποστείλει το ερωτηματολόγιό της στη νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής, θέτω το εξής ερώτημα: Σε τι αποσκοπεί η αποστολή του Ερωτηματολογίου αυτού σε Περιφέρειες και Δήμους; Η απάντηση είναι απλή. Και μόνο η πρωτοβουλία αποστολής του ερωτηματολογίου φανερώνει το πνεύμα της προσέγγισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκ μέρους των συγκεκριμένων συμφερόντων τα οποία εκφράζει και η προωθεί η «Ελληνογερμανική Συμμαχία». Πρόκειται για ένα αποικιοκρατικό πνεύμα απομύζησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους πόρους της και υποβάθμισής της σε ιμάντα εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών λιτότητας. Απέναντι σε αυτές τις σαφείς βλέψεις όλοι οι αιρετοί οφείλουμε να πάρουμε θέση. Να διαλέξουμε στρατόπεδο. Να πούμε ξεκάθαρα αν είμαστε με τα συμφέροντα των πολιτών ή των ολίγων – εγχώριων ή ξένων».

Παράταση στην αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμων


Παράταση στην αδειοδότηση αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμων

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, η προθεσμία για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων παρατείνεται έως τις 8 Φεβρουαρίου του 2015. 

Η παράταση δίνεται κυρίως λόγω του ότι, όπως εξέφρασαν στον Υφυπουργό Πολιτισμού & Ανδριανό, Γιάννη Ανδριανό, νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι σε πρόσφατες σχετικές συναντήσεις, από τον Απρίλιο, ένα μήνα δηλαδή πριν τις Aυτοδιοικητικές Eκλογές, μέχρι και τον Σεπτέμβριο, οπότε ανέλαβαν καθήκοντα οι νεοεκλεγείσες Δημοτικές Αρχές, παρατηρήθηκε σε πολλές περιπτώσεις κωλυσιεργία στις απαιτούμενες διαδικασίες για την αδειοδότηση, χωρίς γι’ αυτό να ευθύνονται οι νέες Δημοτικές Αρχές. 

Για να μην επαναληφθεί κωλυσιεργία, η ΚΥΑ ορίζει, πως οι διοικήσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων για τις οποίες εκκρεμεί η αδειοδότηση ή οι Φορείς στους οποίους αυτές ανήκουν, υποχρεούνται να αποστείλουν μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου στον Γενικό Γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατάσταση, σχετική με τις εκκρεμότητες που έχουν ως προς την αδειοδότηση, και στο τέλος κάθε μήνα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 έκθεση προόδου αναφορικά με τις γενόμενες εργασίες. 

Επισημαίνεται, ότι η νέα προθεσμία συμπίπτει με την προθεσμία που ορίζεται στον νόμο 4178/2013 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, η οποία αποτελεί και προϋπόθεση για την έκδοση άδειας λειτουργίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι η παράταση δεν αφορά περιπτώσεις όπου έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από την αρμόδια Υπηρεσία ή η εγκατάσταση έχει κριθεί ακατάλληλη για λόγους στατικής ανεπάρκειας. 

Η ΚΥΑ υπεγράφη από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο, τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, τον Υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό.

http://www.poli-politiki.gr/, 10/9/2014

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. : ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΠΟ ΤΙΣ 11.30 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΒΑΡΔΙΑΣ.

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 970

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α., την ΠΕΜΠΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, από τις 11.30 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου της πρωινής βάρδιας.

Στις 12.00 το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα πραγματοποιήσουν Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης (Βασ. Σοφίας 15 – Αθήνα). Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού καθώς και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις του Δημοσίου μετά από κάλεσμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. αντιδρούν στην προσπάθεια της συγκυβέρνησης και του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με άλλοθι τη δήθεν «αξιολόγηση» να δημιουργήσουν «δεξαμενές» διαθεσίμων προς απόλυση εργαζομένων.

Η συγκυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με «όχημα» την «αξιολόγηση» αλλά και τον «επανέλεγχο» με νέα κριτήρια της μετατροπής των συμβάσεων σε Αορίστου Χρόνου, προσπαθεί να υλοποιήσει το στόχο για 6.500 απολύσεις εργαζομένων μέσα στο 2014, ενώ «υπόσχεται» και άλλους 15.000 διαθέσιμους - απολυμένους το 2015.

Οι εργαζόμενοι λένε «ΟΧΙ» στην πολιτική που στέλνει στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους, διαλύει τη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ισοπεδώνει την κοινωνία γενικότερα. Θα αγωνιστούν προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αδιέξοδη αυτή πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζουν συγκυβέρνηση και τρόικα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.