Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΗΜΑΔ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΟΥ!Και εσείς κύριε ΒΟΛΕΥΤΑ θα πάρετε τα δικά μας!

H ώρα των ριζικών λύσεων

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


Οι καταστροφικές οικονομικές συνέπειες της σημερινής οικονομικής κατοχής από την υπερεθνική και τις ντόπιες ελίτ δεν διαφέρουν σημαντικά από τις αντίστοιχες της στρατιωτικής Κατοχής πριν 70 χρόνια. Το βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί ριζικά τη σημερινή κατοχή, που είναι και το πιο αβάσταχτο για τα λαϊκά στρώματα, είναι η έλλειψη οποιουδήποτε συνεκτικού στόχου και συνακόλουθα οποιασδήποτε ελπίδας για πραγματική βελτίωση της κατάστασής τους, σε μια ριζικά διαφορετική κοινωνία. Αυτόν τον καθοριστικό ρόλο έπαιζε τότε το ΕΑΜ.

Το γεγονός αυτό δεν είναι βέβαια περίεργο δεδομένου ότι τότε ο στόχος ήταν κατ’ αρχήν η εθνική απελευθέρωση που συνένωνε όλους, από την Αριστερά μέχρι τον ευρύτερο πατριωτικό χώρο, ενώ η κοινωνική απελευθέρωση από την ανισότητα, την ανεργία και την φτώχεια ―όπου και αρχίζουν οι διαφορές ανάλογα με τις ταξικές και ιδεολογικές θέσεις του καθενός/καθεμιάς― εθεωρείτο επακόλουθο της πρώτης. Σήμερα όμως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: δεν νοείται εθνική απελευθέρωση αν δεν προηγηθεί κοινωνική απελευθέρωση. Το ζητούμενο όμως είναι αν αυτή η κοινωνική απελευθέρωση μπορεί, στις σημερινές συνθήκες, να πάρει τη μορφή συστημικής αλλαγής, ή αν θα πρέπει, αρχικά τουλάχιστον, να περιοριστεί στην εξασφάλιση των κοινωνικών προϋποθέσεων για την άμεση ανάκτηση της εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας που θα έβαζε και τα θεμέλια για την ολοκληρωτική κοινωνική απελευθέρωση στο μέλλον, με τη μορφή συστημικής αλλαγής, η οποία θα αποφασιζόταν δημοκρατικά από τον Λαό.

Και αυτό, διότι σήμερα έχουμε χάσει τόσο την οικονομική κυριαρχία όσο και την συνακόλουθη εθνική, σε μια διαδικασία που εντάθηκε στη μεταπολεμική περίοδο όταν η χώρα εντάχθηκε, κυρίως με την προσχώρησή της στην ΕΟΚ/ΕΕ και την Ευρωζώνη που αποφάσισαν οι ελίτ μας, στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία της αγοράς, η οποία μόνο νεοφιλελεύθερη μπορούσε να ήταν, παρά τα παραμύθια της ρεφορμιστικής Αριστεράς και «προοδευτικών» οικονομολόγων του κατεστημένου.

Η ένταξη μας στην ΕΟΚ/ΕΕ οδήγησε στη πλήρη εξάρτηση από τη διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς για γεωργικά προϊόντα που κάλυπταν βασικές ανάγκες του λαού μας, ενώ τώρα, με τις ιδιωτικοποιήσεις και τις ξένες επενδύσεις που περιμένουμε για την «ανάπτυξη», όπως μας επιβάλλουν οι ξένες και ντόπιες ελίτ, θα χάσουμε κάθε αυτοδυναμία στην κάλυψη εξίσου βασικών αναγκών όπως το ηλεκτρικό, το νερό, οι συγκοινωνίες, οι επικοινωνίες κ.λπ.. Η απώτερη δηλαδή αιτία που μας οδήγησε στη σημερινή καταστροφή, δεν ήταν το Χρέος, το οποίο ήταν απλά μια συνέπεια της καταστροφής της παραγωγικής μας δομής―γι'αυτό και είναι εντελώς αποπροσανατολιστική η «Χρεολογία» καθώς και τα περί Λογιστικού ελέγχου του Χρέους κλπ. Η αιτία ήταν το άνοιγμα και απελευθέρωση των αγορών μας, ενώ δεν διαθέταμε παραγωγική δομή αρκούντως «ανταγωνιστική» για να συναγωνιστεί τα εισαγόμενα προϊόντα από χώρες του Βορρά, με υψηλότερη παραγωγικότητα λόγω του ιστορικού τους επιπέδου ανάπτυξης, ή από χώρες του Νότου, με εξαθλιωμένους μισθούς και αντίστοιχες εργασιακές συνθήκες.

Αυτό το γεγονός αποκρύπτουν συνειδητά ή μη, «συστημικές» θεωρίες που αποδίδουν την αιτία της καταστροφής στους κακούς πολιτικούς, τη διαφθορά, το κακό κράτος κ.λπ., «αντισυστημικές» που την αποδίδουν σε γενικότερες καπιταλιστικές κρίσεις, και «ενδιάμεσες» που μιλούν για την κακή δόμηση της Ευρωζώνης, τη «Χρεοκρατία» κλπ.. Η αναπόφευκτη συνέπεια είναι μια τρομερή ιδεολογική σύγχυση που κάνει αδύνατη τη συνένωση των λαϊκών στρωμάτων που είναι τα θύματα της παγκοσμιοποίησης σε ένα παλλαϊκό μέτωπο με συγκεκριμένους στόχους και πρόγραμμα που θα συνεπαγόντουσαν την ανοικοδόμηση της παραγωγικής δομής με βάση την οικονομική αυτοδυναμία, που προϋποθέτει την μονομερή έξοδο από την ΕΕ (και όχι απλά από την Ευρωζώνη που θα ήταν καταστροφική!), τη μονομερή διαγραφή του Χρέους, την ακύρωση των Μνημονίων κ.λπ..Μόνο ριζικές λύσεις μπορούν να μας βγάλουν από μια ριζική καταστροφή σαν τη σημερινή. Τα ημίμετρα και οι συστημικές ψευδο-λύσεις, ή, αντίστοιχα, οι αντισυστημικές προτάσεις ενώ λείπουν οι υποκειμενικές συνθήκες γι αυτές, απλώς διαιωνίζουν την καταστροφή.

http://www.inclusivedemocracy.org/fotopoulos/

Τεράστια ΠΑΣΟΚική απάτη: Χάρισαν 76 ακίνητα-φιλέτα και τώρα τα ζητούν πίσω!Μια τρελή όσο και σκανδαλώδης υπόθεση που αφορά στην παραχώρηση 76 ακινήτων- “φιλέτων” του Βενιζελικού έρχεται στο φως και δείχνει πώς χάνονται εκατομμύρια για τα ιδρύματα! 
Ήταν το 1987 που το Βενιζέλειο Νοσοκομείο αποφάσισε να χαρίσει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 76…φιλέτα γης, αγρούς, μετόχια, οικόπεδα, σπίτια και καταστήματα που είχε στη διάθεσή του-κυρίως από κληροδοτήματα – στο δήμο Ηρακλείου για να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς “εντός των επόμενων τριών ετών” .
Η περίεργη αυτή δωρεά, που ουδέποτε αξιοποιήθηκε φυσικά, στηριζόταν σε ένα Νομο της εποχής (του 1985) και…ανακαλύφθηκε τώρα από την κοινή διοίκηση των νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλου που ψάχνει εναγωνίως έσοδα! Εδώ και εβδομάδες η διοίκηση του νοσοκομείου ερευνά την υπόθεση και διεπίστωσε διά των νομικών συμβούλων ότι το νοσοκομείο είχε μια τεράστια περιουσία(από δωρεές χρόνων) που όμως την πέταξε στην κυριολεξία! Και χθες ενημερώθηκαν όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που έμειναν…άφωνα με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε τότε και τα επόμενα χρόνια καθώς χαρίστηκε μια τέτοια περιουσία χωρίς λόγο και αιτία στο δήμο Ηρακλείου.δείτε εδώ

http://www.olympia.gr/, 23/2/2013

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ....ΧΑΧΑΧΑ!

ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ: "ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ"


από το OMERTA

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ
Ένα Σάββατο με λιακάδα μετά από μέρες ήταν εχθές, ευκαιρία μπας και ψωνίσει κανένας πελάτης και αφήσει κάνα ευρώ στα μαγαζιά της πόλης αλλά .... άλλες οι βουλές των ΚΥΡΙΩΝ (ναι, ναι ξέρουμε τι λέμε: ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ, των αφεντικών).

Αντιρατσιστική διαδήλωση από 200 αναρχικούς από την μια και τρεις διοιρίες ΜΑΤ από την άλλη έκλεισαν την Αγίας Παρασκευής από την πλατεία Αγ. Νικολάου μέχρι την πλατεία Φλύας (Κέννεντυ) για αρκετές ώρες, ευτυχώς χωρίς άλλα έκτροπα, αφού οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς την Αγία Παρασκευή.

Καλύτερη εικόνα δεν μπορούσαμε να είχαμε γιατί μας κράζανε που τραβάγαμε φωτογραφίες και δεν μπορούσαμε να πλησιάσουμε (τώρα τι μόδα είναι αυτή κάθε φορά, να κάνεις διαδήλωση και να μην θέλεις να σε βλέπουν και να την δημοσοποιούν δεν το καταλαβαίνουμε, ειλικρινά.)

Α.Δ.Ε.Δ.Υ. : Καταγγελία για τη μη απόδοση των εισφορών αλληλεγγύης των Δημοσίων Υπαλλήλων προς τους ανέργους


Πύρινη ομιλία Βέλγου βουλευτή: Να πατε να γ*** δεξιοί και αριστεροί υποκριτές!

Με αφορμή την συμμετοχή του Βελγίου στις ισλαμοφασιστικές “επαναστάσεις”, ο Βέλγος βουλευτής Laurent Louis, αποκαλύπτει τους “παπανδρέηδες” του πλανήτη. Όσα λέει, αφορούν άμεσα και την Ελλάδα. Τα ορυχεία, το Ουράνιο κλπ. Ακούστε τον:


http://www.olympia.gr/, 24/2/2013

ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ

ΔΕΙΤΕ: Πόση σύνταξη παίρνουν οι βουλευτές μας…


vouli

Στους κοινούς θνητούς … με 35-45 χρόνια δουλειά, η σύνταξή τους φτάνει τα 500 – 600 ευρώ, ενώ οι βουλευτές συνταξιοδοτούνται με…1.950 ευρώ. Σε αυτό το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό ανέρχεται η πλήρης βουλευτική σύνταξη με θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή, όπως διευκρινίζει το Δ.Σ. της Ένωσης τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών, με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «η με κακότητα συνεχιζόμενη επίθεση των βουλευτών (τέως και νυν, αδιακρίτως), από ορισμένα όργανα του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, έχει πάρει πλέον τη μορφή γενικευμένου διασυρμού και της συστηματικής συκοφαντίας».
Αναφέρεται, επίσης, ότι «ο άδικος και προκλητικός τρόπος ταπείνωσης του συνόλου των τέως βουλευτών με εργαλείο τον εντυπωσιασμό (δια της υπερβολής) δεν τραυματίζει μόνον τα πρόσωπα που διακόνισαν με εντιμότητα και πατριωτική ευθύνη επί δεκαετίες τον Λαό και τον Τόπο, αλλά κυρίως αμαυρώνει το κοινοβουλευτικό μας σύστημα».

Ειδικά για το θέμα των συντάξεων των τέως βουλευτών, δηλαδή αυτών που έχουν νόμιμο δικαίωμα συνταξιοδότησης με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας τους μειώθηκαν απ΄ αρχής της κρίσης μέχρι σήμερα συνολικά με το 50,4% του αρχικού ύψους τους και το υπόλοιπο ποσό που λαμβάνουν φορολογείται κατά την ισχύουσα κλίμακα. Η δε πλήρης σύνταξη με θητεία άνω των 17 ετών στη Βουλή (δηλαδή η οροφή της σύνταξης) ανέρχεται σήμερα σε 1.950 ευρώ.

Σ.Σ. Δεν καταλάβαμε, όμως, γιατί βγήκε διευκρινιστική ανακοίνωση για την σύνταξη των βουλευτών; Για να τους λυπηθούμε;

spirospero.gr

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕ ΓΕΛΙΟ!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ! Ο μαθητής μηδενίστηκε ενώ απάντησε… σωστά σε όλα!
Γιατί άραγε; …

1 – Σε ποια μάχη σκοτώθηκε ο Λεωνίδας;- Στην τελευταία του.

2 – Πού υπογράφηκε η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας;
-Στο κάτω μέρος της σελίδας.

3 – Ποια είναι η κύρια αιτία διαζυγίων;
-Ο γάμος.

4 – Ποια είναι η κύρια αιτία της αποτυχίας;
-Οι εξετάσεις.

5 – Τι μοιάζει περισσότερο με μισό μήλο;
-Το άλλο μισό.

6 – Τι δεν μπορείς να φας ποτέ για πρωινό;
-Γεύμα και δείπνο.

7 – Αν ρίξεις ένα βότσαλο σε μια λίμνη, τι θα συμβεί;
-Θα βραχεί.

8 -Πώς μπορεί κάποιος να ζήσει 8 ημέρες άυπνος;
-Κανένα πρόβλημα. Θα κοιμάται τις νύχτες.

9 – Πώς μπορείς να σηκώσεις έναν ελέφαντα με ένα χέρι;
-Δεν θα βρεις ποτέ έναν μονόχειρα ελέφαντα.

10 – Αν έχεις στο ένα χέρι 3 μήλα και 4 πορτοκάλια και στο άλλο χέρι 4 μήλα και 3 πορτοκάλια, τι έχεις;
-Πολύ μεγάλα χέρια.

11 – Εάν πάρει 10 ώρες σε 8 άντρες να χτίσουν έναν τοίχο, πόση ώρα θα πάρει σε 4 άντρες για να τον χτίσουν;
-Μηδέν χρόνο, γιατί είναι ήδη χτισμένος.

12 – Πώς μπορείς να πετάξεις ένα αυγό σε τσιμεντένιο πάτωμα χωρίς να το σπάσεις;
-Με όποιο τρόπο θέλεις, τα τσιμεντένια πατώματα δεν σπάζουν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ


Πράσινο Κίνημα: Ο Β. Λυσσαρίδης ταυτίστηκε με τον αγώνα της Κύπρου για ελευθερία και δημοκρατία

  Το Πολιτικό Συμβούλιο του Πράσινου Κινήματος εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του ιδρυτή και Επίτιμου ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις