Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Δήμος Βριλησσίων : Συνεχείς παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη

 Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις από την Αντιδημαρχία Αστικών Υποδομών και Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βριλησσίων προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα της πόλης μας.

Το τελευταίο διάστημα κλιμάκιο εργαζομένων της Τεχνικής Υπηρεσίας προχώρησε σε ελαιοχρωματισμούς στα παγκάκια, τα στηθαία και τις ζαρντινιέρες στην πλατεία Αναλήψεως, αλλά και στο τμήμα του πεζοδρομίου πίσω από τους βυθιζόμενους κάδους στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
viber image 2024 03 28 21 38 44 475
Ανάλογες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν και στο πάρκο Αντώνης Τρίτσης με ελαιοχρωματισμούς σε όλα τα παγκάκια, τις μεταλλικές κουπαστές, τις κολώνες οδοφωτισμού.
 
viber image 2024 03 28 21 38 01 439
 
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις με διαγραμμίσεις για την αποτροπή της παράνομης στάθμευσης μπροστά από κάδους απορριμμάτων αλλά και σε στροφές. Συγκεκριμένα τέτοιου είδους παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στη συμβολή των οδών Σπάρτης και Ομήρου, Λ. Πεντέλης και Ομήρου, 28ης Οκτωβρίου και Αναλήψεως.
 
viber image 2024 03 28 21 42 22 789
 
Την ίδια ώρα, προχωρά η εξωτερική βαφή του δημοτικού κτιρίου στο πάρκο Μίκης Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ), ενώ ελαιοχρωματισμοί πραγματοποιήθηκαν σε πάγκακια, τη μάντρα και όργανα εντός της παιδικής χαράς στην οδό Αναλήψεως.
 
viber image 2024 03 28 21 39 28 548
 
Ανάλογες εργασίες το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.
 
Δείτε φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις: 
viber image 2024 03 28 21 50 36 789
viber image 2024 03 28 21 38 09 497
 
viber image 2024 03 28 21 38 31 078

Δήμος Νέας Ιωνίας - Εθελοντική Αιμοδοσία «Η ΥΓΕΙΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ»

 
(7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ)
«Η ΥΓΕΙΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ»Η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας, το Ενιαίο παράρτημα Ν.Ι.Φ.Η.Μ της Ε.Α.Ε, ο Ιωνικός Σύνδεσμος, και ο Σύλλογος Ποντίων «ΣΙΝΩΠΗ» με την στήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συνδιοργανώνουν Εθελοντική Αιμοδοσία και καλούν όσους ενδιαφέρονται την Κυριακή, 7 Απριλίου 2024, και ώρες 9.00 π.μ. έως 2.00 μ.μ, στο ισόγειο του κτηρίου της Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας (Καρολίδου 4 Ν.Ι.) να δώσουν αίμα, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail του ΙωνικούΣυνδέσμου

ionikossyndesmos@gmail.com

ή στα τηλέφωνα 213-0337798 210-2793916.

Εκδήλωση Αντιδημαρχίας Αθλητισμού Δήμου Νέας Ιωνίας “ΑΝΑΠΝΕΩ”

 “ Αναπνέω”

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην καινοτόμα εκδήλωση μας, με την ονομασία «Αναπνέω», που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας. Η εκδήλωση προσφέρει στους συμμετέχοντες μια ολιστική προσέγγιση στην ευεξία και τον αθλητισμό σε σύνδεση με την φύση.

Ημερομηνία: Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 & ώρα : 10.00 π.μ.
Τοποθεσία: Αθλητικό Πάρκο Δεμιρδεσίου

Μέσα από την νέα μας δραστηριότητα “Αναπνέω”, θα έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε μια από τις τρεις παρακάτω κατηγορίες, συμμετέχοντας σε μαθήματα Pilates και Yoga, καθώς και να απολαύσετε έναν χαλαρωτικό περίπατο στη φυσική ομορφιά του μικρού μας δάσους.

1η Κατηγορία : Yoga – Περπάτημα

2η Κατηγορία : Περπάτημα – Pilates

3η Κατηγορία : Yoga – Pilates

Για να συμμετάσχετε, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: Έχετε την δυνατότητα να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.opandni.gr (βλέπε στο τέλος της σελίδας) και να την αποστείλετε στο email opan.apdn@neaionia.gr ή να δηλώσετε την συμμετοχή σας συμπληρώνοντας την αίτηση στην Γραμματεία της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού (Λεωφ. Ηρακλείου 268, 1ος Όροφος).
Οι αιτήσεις συμμετοχής ξεκινούν στις 20 Μαρτίου 2024 και λήγουν στις 8 Απριλίου 2024. Τηρείται σειρά προτεραιότητας εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις.
Οι συμμετέχοντες θα λάβετε μέχρι τις 10 Απριλίου 2024 μέσω email, επιβεβαίωση συμμετοχής και οδηγίες για τη μέρα της εκδήλωσης.

Σας περιμένουμε να ενωθούμε ως κοινότητα και να αγκαλιάσουμε τον αθλητισμό, την ευεξία και την σύνδεση με τη φύση!
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Γραμματεία: Λεωφ. Ηρακλείου 268 (1ος Όροφος)
Τηλέφωνο : 2102777721 – 2102759768
Ε-mail : opan.apdn@neaionia.gr


Η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ν. Ιωνίας
Σοφία Ναϊσίδου

Ο Δήμος Φιλοθέης - Ψυχικού γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού – Σάββατο 6 Απριλίου

 
Την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού γιορτάζει το ερχόμενο Σάββατο 6 Απριλίου ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού.

Στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με τον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης (ΑΟΦ), οι Δημότες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθλήματα, με την πολύτιμη συνδρομή του Παραολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος Κωσταντινου Καμάρα και του Διεθνή Μπασκετμπολίστα Γιάννη Μπουρούση.

Στίβος Φιλοθέης

Στις 11:00 π.μ.

Για παιδιά 5-15 ετών και ενήλικες

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2132014640

Η 6η Απριλίου καθιερώθηκε, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να εορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη (Ιnternational Day of Sport for Development and Peace). Μια καθιέρωση που εμπεριέχει τα πανανθρώπινα μηνύματα της Ολυμπιακής Ιδεολογίας, όπως σμιλεύτηκαν στη χώρα που τα γέννησε. Ως στόχο έχει να εξάρει τη σημασία του αθλητισμού στην επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης και την καταπολέμηση των διακρίσεων κάθε μορφής.

Πρόκειται για την ημέρα που αναβίωσαν οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, το 1896. Επίκεντρο ήταν το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, που ανακαινίσθηκε εκ βάθρων, χάρη στην οικονομική συνεισφορά του εθνικού ευεργέτη Γεωργίου Αβέρωφ. Η Αθήνα αριθμούσε τότε 111.486 κατοίκους (η μικρότερη πόλη που έχει διοργανώσει Ολυμπιακούς Αγώνες), με πρώτο πολίτη τον δήμαρχο Αθηναίων Λάμπρο Καλλιφρονά και πρωθυπουργό της χώρας τον Θεόδωρο Δηλιγιάννη.

«Στις 6 Απριλίου γιορτάζουμε στον Δήμο μας την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, μια ημέρα που αναγνωρίζει τη σημασία της άθλησης για την υγεία και την ευεξία του ανθρώπου. Η άθληση δεν είναι μόνο για τους αθλητές και τους επαγγελματίες αθλητές. Είναι κάτι που μπορούν να απολαύσουν όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή επιπέδου φυσικής κατάστασης. Προσκαλούμε τους Δημότες να συμμετέχουν και να γνωρίσουν τα αθλήματα που θα παρουσιαστούν» τόνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Εβελίνα Παλτζόγλου.

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Δήμο Λυκόβρυσης - Πεύκης

 
Τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024 από τις 10:00 ως τις 20:00 στην Αίθουσα «Μ. Αναγνωστάκης» (Χρυσοστόμου Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου) θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργανώνει ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος.

H εθελοντική αιμοδοσία είναι χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης.

Υπενθυμίζεται πως εθελοντές αιμοδότες μπορούν να είναι και μαθητές άνω των 17 ετών με υπεύθυνη δήλωση γονέα. Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνο 2106145142.

Δήμος Μεταμόρφωσης - Υποχρεωτικό το πλαίσιο εφαρμογής μέτρων/μέσων πυροπροστασίας για τα ακίνητα πλησίον δασικών εκτάσεων, πάρκων (κλπ)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΣΙΟΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝΣύμφωνα με τον Κανονισμό Πυροπροστασίας Ακινήτων (ΚΥΑ οικ. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/55904/2019/19.05.2023-Φ.Ε.Κ.:3475/τεύχοςΒ’/24.05.2023) και την εγκύκλιο με Αρ. Πρωτ.:ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/28909/848/15.03.2024 (ΑΔΑ:ΠΛ2Π4653Π8-ΚΣΡ) καθορίζεται ενιαίο και υποχρεωτικής εφαρμογής πλαίσιο μέτρων και μέσων πυροπροστασίας για τα ακίνητα εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων. Ο Κανονισμός καθορίζει μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας καθώς και ελάχιστες απαιτήσεις παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας, τόσο για τα κτίρια, νεοαναγειρόμενα και υφιστάμενα, όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο τους.

Η εφαρμογή της ανωτέρω διάταξης αφορά τους ιδιοκτήτες οικοπέδων ή γηπέδων στα οποία έχουν ανεγερθεί κτίρια και βρίσκονται

α. μέσα σε δάση, δασικές εκτάσεις και χορτολιβαδικές εκτάσεις και ειδικότερα: σε δάση ή δασικά οικοσυστήματα ή δασικές εκτάσεις
σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που βρίσκονται επί ημιορεινών, ορεινών και ανώμαλων εδαφών, είτε είναι δημόσιες, είτε είναι αναγνωρισμένες ως ιδιωτικές
σε πεδινές χορτολιβαδικές εκτάσεις (μη ορεινές ή ημιορεινές και μη κείμενες επί ανώμαλων εδαφών)

β. εν όλω ή εν μέρει εντός ακτίνας τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των δασικών εκτάσεων

γ. μέσα σε περιαστικό πράσινο και σε κηρυγμένες δασωτέες ή αναδασωτέες εκτάσεις

δ. εντός ακτίνας τριακοσίων (300) μέτρων από τα όρια των εκτάσεων περιαστικού πρασίνου και των κηρυγμένων δασωτέων ή αναδασωτέων εκτάσεων

ε. μέσα σε πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών

Οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να προχωρήσουν στη σύνταξη Εντύπου Αξιολόγησης Επικινδυνότητας και Τεχνική Έκθεση αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα μέχρι την 31η/03/2024. Σε συνέχεια της Τεχνικής Έκθεσης, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων υποχρεούνται εντός ενός (1) μηνός από την παραπάνω ημερομηνία και, σε κάθε περίπτωση, μέχρι τις 30/4/2024 να υποβάλουν τη Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφαλείας.

Μέχρι τη λειτουργία της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην οποία θα καταχωρίζονται το Έντυπο Αξιολόγησης της επικινδυνότητας, η Έκθεση του αρμόδιου τεχνικού επιστήμονα και η Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφαλείας του ιδιοκτήτη, τα ανωτέρω στοιχεία υποβάλλονται εις διπλούν σε έντυπη μορφή στο πρωτόκολλο του Δήμου Μεταμόρφωσης.

Κατόπιν αρμόδια τριμελή επιτροπή του Δήμου θα προβεί κατά την αντιπυρική περίοδο (1/5/2024 έως και 31/10/2024) σε αυτοψίες – δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σε περίπτωση μη τήρησης των απαιτήσεων του ανωτέρω Κανονισμού, επιβάλλονται κυρώσεις στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, διοικητικές και ποινικές(Άρθρο 3 Κεφάλαιο Τρίτο του Κανονισμού Πυροπροστασίας)

Τα δομημένα ακίνητα τα οποία εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του κανονισμού μπορούν να εντοπιστούν βάσει των αναρτημένων δασικών χαρτών (https://gis.ktimanet.gr/gis/forestsuspension)

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την Κ.Υ.Α. Περί Κανονισμού Πυροπροστασίας ακινήτων εντός ή πλησίoν δασικών εκτάσεων ΦΕΚ 3475 τεύχος Β' 24-05-2023 ΕΔΩ

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την Ερμηνευτική Εγκύκλιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφορικά με την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός και πλησίον δασικών εκτάσεων ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε, στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Τμήματος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ( Τηλ.: 213.2012970 και 2132012968)

Κάλεσμα σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας κατά της μετεγκατάστασης του καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι, έξω από το ΣτΕ, Τετάρτη 3 Απριλίου, ώρα 9 π.μ

 

Όχι καζίνο στο Μαρούσι- μας αφορά όλες και όλους


Η συζήτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας των πέντε (5) αιτήσεων ακύρωσης του Π.Δ. που επιτρέπει τη μετεγκατάσταση του καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι πλησιάζει (03.04.2024), με τους υπέρμαχους της μετεγκατάστασης να χαρακτηρίζουν τις αιτήσεις αυτές ως «σκόπελο» που πρέπει να ξεπεραστεί. Σκόπελο όμως για το κοινωνικό σύνολο αποτελεί η παρουσία ενός καζίνο μέσα στην καρδιά της πόλης, δίπλα σε σπίτια και σχολεία. Η σχεδιαζόμενη αμεσότητα πρόσβασης στο καζίνο και ο σκληρός εθισμός που επιφέρει ο τζόγος θα οδηγήσουν σε πολλαπλάσια κοινωνικά ναυάγια, δράματα, ιστορίες περιουσιακών και προσωπικών καταστροφών, παραβατικότητα και εγκληματικότητα.

Η περιοχή που ασφυκτιά από τα υπερμεγέθη κτιριακά συγκροτήματα και την αφόρητη καθημερινή κίνηση θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο με τη λειτουργία του καζίνο. Σε έναν αστικό ιστό που δυσκολεύεται να βρει χώρο για σχολεία, πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, υπαίθριους χώρους πρασίνου, που έχει ανάγκη από χώρους πραγματικής αναψυχής και επικοινωνίας των κατοίκων, η κυβερνητική βούληση έχει να αντιτείνει την ύπαρξη καζίνο.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αποτελέσει μια ζοφερή παρακαταθήκη για το αύριο της περιοχής μας η λειτουργία καζίνο, εντός του κοινωνικού πυρήνα της, λειτουργία που θα επιβάλλει νέα ήθη νομιμοποίησης της κουλτούρας του τζόγου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά της μετεγκατάστασης του καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι, σας καλεί να δώσετε δυναμικά το παρόν στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, 9 π.μ., ημέρα που θα εξεταστούν οι αιτήσεις ακύρωσης του ΠΔ για το καζίνο.Εκ της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα

κατά της μετεγκατάστασης του καζίνο Πάρνηθας στο Μαρούσι