Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ


Με την «διπλή» ψήφο της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου η Δημοτική Αρχή του κ. Σίμου Ρούσσου ολοκλήρωσε το «φιλεργατικό» έργο της που παίχτηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και αυταρχικά να κόψουν το δικαίωμα στην εργασία σε συμβασιούχο, εργαζόμενο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα σχετικό με την ανακύκλωση.

Με δεδομένα ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται για τουλάχιστον άλλους 25 μήνες, ότι τον εργαζόμενο τον «ξεσπίτωσαν» από τα Γιάννενα που κατοικούσε μόνιμα με την διαβεβαίωση ότι θα εργαστεί για τουλάχιστον 42 μήνες, αλλά το κυριότερο ότι φρόντισαν τους μήνες που εργάστηκε, κάτω από άθλιες συνθήκες εργασίας, να του πιουν το αίμα στην κυριολεξία αναθέτοντας του πολλαπλά καθήκοντα που κανονικά θα χρειάζονταν περισσότεροι από δύο εργαζόμενοι για να τα εκτελέσουν ώστε να δουλέψει τελικά το πρόγραμμα και αφού πρώτα τον υπέβαλαν σε διαδικασία εξευτελισμού της αξιοπρέπειας του μπροστά στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου βάζοντας τον να ζητήσει συγνώμη επειδή δήθεν τόλμησε να απαντήσει ο εργαζόμενος στους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του Δημάρχου προς το πρόσωπό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (facebook), ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Ρούσσος δεν δίστασε να τον πετάξει εκτός εργασίας σαν στημένη λεμονόκουπα.

Η αλήθεια όμως για την αυταρχική εκδίωξη του εργαζόμενου βρίσκεται στις πραγματικές άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας που επικρατούν στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου Χαλανδρίου και ειδικότερα στον αυθαίρετα διαμορφωμένο χώρο που εγκαταστάθηκε το μηχάνημα βιοξήρανσης για παραγωγή βιομάζας και για τα οποία αντέδρασε ο εργαζόμενος, όπως αντέδρασε και στα εξοντωτικά ωράρια που του επέβαλαν να εργαστεί (πρωί και απόγευμα).

Για αυτές τις συνθήκες εργασίας η Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου δεν είχε να πει τίποτα, είχε όμως πολλά να πει ο Δήμαρχος κ. Σίμος Ρούσσος για τους σχολιασμούς – απαντήσεις του εργαζόμενου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, θεωρώντας ότι του χαλάνε το επικοινωνιακό προφίλ της πολιτικής που ασκεί μέσω facebook.

Η αλαζονεία και ο αυταρχισμός της Δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου απέρριψε την καθ’ όλα νόμιμη πρόταση των 17 δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων των εργαζομένων για συνέχεια της εργασίας του εργαζόμενου και ανανέωση της σύμβασης τουλάχιστον μέχρι την λήξη του προγράμματος.

Για το αποτέλεσμα αυτό χρειάστηκε η «επιστράτευση» του … «ανεξάρτητου» δημοτικού συμβούλου κ. Αγγ. Νταβία, γιατί όπως είναι γνωστό ο Δήμαρχος έχει χάσει την δεδηλωμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο, που όχι μόνο καταψήφισε την πρόταση για παραμονή του εργαζόμενου στην εργασία του, αλλά σε ρόλο υποστηρικτή του Δημάρχου σε βαθμό κλακαδόρου προσπάθησε να δυναμιτίσει την συζήτηση προπηλακίζοντας φραστικά την πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου, αποκαλώντας την «φασίστρια», χωρίς να δεχθεί την παραμικρή παρέμβαση από την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τόσο οι προκλήσεις και απειλές του ίδιου του Δημάρχου, όσο και η λασπολογία και εξύβριση από τον κ. Νταβία κατά συνδικαλιστών που αντιδρούν και αντιστέκονται υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων, δείχνουν την εχθρότητα τους κατά του συνδικαλιστικού κινήματος, αλλά δεν μας τρομοκρατούν ούτε μας εκφοβίζουν. Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι κατακριτέες και καταδικαστέες.

Σε μία περίοδο που η εργασιακή ανασφάλεια είναι τεράστια, η ανεύρεση εργασίας εξαιρετικά δύσκολη και η ανεργία στα ύψη, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. καλεί τον Δήμαρχο Χαλαδρίου κ. Σίμο Ρούσσο να ανανεώσει την σύμβαση εργασίας του απολυμένου εργαζόμενου τουλάχιστον μέχρι την λήξη του προγράμματος και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στον χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν: Ευχαριστώ !

Η ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ - ΠΡΟΚΗΡΎΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΣΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣΕπιτέλους οι υπηρεσίες καθαριότητας όσων δήμων θέλουν και διοικούνται από διοικήσεις ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΣ,  θα ενισχυθούν με ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό, μετά από την πολύχρονη, μνημονιακή απαγόρευση προσλήψεων, που οδήγησε στο καθεστώς της τελευταίας φουρνιάς των συμβασιούχων για κάλυψη ΠΑΓΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ.

(Το τονίζουμε το "ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ" για να μην μπερδεύεσαι ΜΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ).

Για να τα λέμε και αυτά - παρά τα όσα έλεγαν τα δεξιά και αριστεροδέξια παπαγαλάκια μετά την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕ ΟΤΑ, πέρυσι το καλοκαίρι, η κυβέρνηση, το Υπ. Εσωτερικών τήρησε κατά γράμμα τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΠΟΕ ΟΤΑ.

8725 θέσεις μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες προκηρύχθηκαν για να ενισχύσουν τον ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΟΜΙΔΉΣ και να αναιρέσουν τα επιχειρήματα των μουτζαχεντίν του νεοφιλελευθερισμού και της ιδιωτικοποίησης.

Μερικοί - όχι πολλοί ευτυχώς -  δημαρχάρες βέβαια παίξανε και παίζουν παιχνιδάκια απολύτως ανάλογα της παράδοσης του βλαχοδήμαρχου της χώρας των κατσαπλιάδων είτε για να χώσουν στο πακέτο άσχετες με την καθαριότητα ειδικότητες και να βολέψουν κολλητούς, είτε για να χάσουν τις θέσεις ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ, μια και έχουν δεσμευτεί σε εργολάβαρους να τους δώσουν το κοκό της αποκομιδής και των δημοτικών τελών, έπεισαν τους μπαμπουίνους τους ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την ιδιωτικοποίηση γιατί δεν έχουν προσωπικό και τώρα, πάει... έκοψε η μαγιονέζα.

Δεν θα αναφερθούμε σε πολύ τρανταχτό τέτοιο παράδειγμα ενός "προοδευτικού", "κεντροαριστερού" και εσχάτως "νεοααριστερού" δήμου της γειτονιάς που "έχασε" καμιά 50αριά θέσεις από ..... "λάθος" γιατί έχουμε σκιαχτεί, μην μας ζωγραφίσουν τα φρύδια οι μουτζαχεντιν της Φιλικής Εταιρείας των νεοφιλελέδων της τοπικής διαπλοκής.

Και αντί για 50 εργαζομένους στην υπηρεσία του που αρχικά προβλέφθηκαν, τελικά ζήτησε επίσημα ΕΞΙ!
Κατά λάθος, εξεπίτηδες, που λέγαμε μικροί, πάνε 46 θέσεις μόνιμου προσωπικού.
(Καλά τους ξηγήθηκε ο Σκουρλέτης και έβγαλε άλλες 500 θέσεις καπέλο ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ).

Και χάθηκαν χωρίς να ανοίξει μύτη από τους μεγάλους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της ΠΟΕ ΟΤΑ.

";¨Εχουμε πολύ δουλειά βρε παιδί μου,  δεν προκάνουμε να κάνουμε σωστά το αίτημα στο ΥΠΕΣ να έρθουν εργάτες" λέει. Πνίγονται ένα πράμα.

"Μην μας πιέζεται να κάνουμε σωστά την αίτηση να έχουμε όλες τις θέσεις στην καθαριότητα" σου λέει. "Ένα λαθάκι κάναμε, τι μας βάζετε και άλλη δουλειά για να έρθουν εργάτες και δεν έχει στεγνώσει το χύψι ακόμα".
"Δώστε μέρος της δουλειάς μας σε κανέναν ιδιώτη να την κάνει, γιατί δεν προκάνω ρε παιδί μου".

Θυμάστε που ο Κουράσης έδωσε σε ιδιώτη να συντάξει μέχρι και τον προϋπολογισμό του δήμου;
Ποια δεν ήθελε να δουλέψει;  Ε ΜΠΑΜΠΟΥΙΝΟ;;;;
Και θυμάστε τι έγινε;;;
Γιατί τότε δεν κόπηκε κανείς που δεν ξέρω για πόσο καιρό δεν είχε ο δήμος προϋπολογισμό από τον ... ιδιώτη;

Πολύ βολικός αυτός ο συνδικαλισμός αν είσαι διοίκηση που θες να κάνεις ιδιωτικοποίηση, έτσι δεν είναι;;;; Σε στηρίζουν όλοι οι δεξιοί για πλάκα, έτσι δεν είναι;

Σε λίγο θα βγουν και φόρα παρτίδα οι "μη εργοδοτικοί συνδικαλιστές" ανοικτά υπέρ της ιδιωτικοποίησης έτσι όπως το πάμε, για να μην πιέζουν οι κωλοαιρετοί τους εργαζόμενους να αποδίδουν στην δουλειά τους. Στην δουλειά για την οποία τους πληρώνουν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Γιατί στην πραγματικότητα, στα μουλωχτά ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΔΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ, μη σε κοροϊδεύουν.

"Ποιοι θα αποφασίσουν αν κάνει καλά την δουλειά του ο εργαζόμενος σε τρεις μήνες; ΕΣΕΙΣ;" φώναζε εκείνη που παριστάνει την πρόεδρο στο δημοτικό συμβούλιο προς τον δήμαρχο της πόλης και τους αιρετούς.

ΟΧΙ ΚΑΛΕ!
ΕΣΕΙΣ!  Ποιοί είναι οι αιρετοί; Εκπροσωπούν τον ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΣΟΥ ΛΑΟ;
ΟΧΙ! ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΣΙΣΤΡΙΑ ΚAI ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΤΣΙ!

Στο τέλος δεν σέβεσαι το Σύνταγμα και τους νόμους, αν δεν σε βολεύουν.
Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει.

ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΑΝ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!
Ποιος; Ο Δήμαρχος;

ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ.

Που σου έκανε η ίδια περιφρούρηση στην κατάληψη που έκανες στο αμαξοστάσιο ΜΟΝΗ ΣΟΥ, αφού εργαζόμενοι να περιφρουρήσουν τον χώρο δεν είχαν έρθει.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΤΗΝ ΛΟΥΛΑ!
Είσαι πρόεδρος του εαυτού σου και της Λούλας.

Αλλά αφού κινητοποιείς αιρετό στην κινητοποίηση των ..... εργαζομένων, μπορεί και ο άλλος αιρετός να μιλήσει. Μην αρχίσεις τα φτηνιάρικα περί παρεμβάσεων στα του συλλόγου.

Είναι επιχειρήματα ....last year.

Δεν θα κρίνει τον εργαζόμενο  Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ - Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ!

  Όοχι!  ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΕ.
Άντε και όποιος ακόμα σε ψηφίσει.

Τι παρεξηγιέσαι που σε λέω ΦΑΣΙΣΤΡΙΑ!. Αφού είσαι ο ορισμός!

Ο μπαμπουίνος είναι μόνο για να σε πληρώνει να πλαστογραφείς αποφάσεις του ΔΣ που δεν σου αρέσουν, εσένα που είσαι ξύπνια και ΚΑΛΟΒΟΛΕΜΕΝΗ.

ΞΕΧΑΣΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΣ και έδωσες σόου;
ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ!

Θες να στο ξαναθυμίσω;
Αλλά αυτή τη φορά δεν θα βάλω μόνο την πλαστογραφημένη απόφαση για το ΔΣ της ΦΛΥΑ που είναι ελαφρύ το αδίκημα. ΘΑ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ. ΤΗΝ ΒΑΡΙΑ!
Για την καταστροφή των εγγράφων.

"Σας ψηφίζουν για δημοτικούς συμβούλους και νομίζετε ότι θα αποφασίζετε εσείς" φώναξε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ ΟΤΑ,  που δεν πήγε να διαμαρτυρηθεί εκεί που αφήνονται - δια επιτηδευμένων λαθών και παραλείψεων ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ (που εκτελούν εντολές βεβαίως, αν δεν εκτελούσαν εντολές θα τους ζητούσαν ΕΥΘΥΝΕΣ για τέτοια λάθη) - να χαθούν 50 ΜΟΝΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.

Για την μία θέση που δεν κάλυπτε καν "πάγια και διαρκή ανάγκη του δήμου" κόπηκαν όμως οι συνδικαλισταράδες που έχουν μπερδευτεί και αυτοί, όπως όλοι μέσα σε αυτή την κρίση, τη λαίλαπα, το μνημονιακό χάος και την αντιμνημονιακή υποκρισία για το τι είναι φιλεργατικό, τι αντεργατικό, τι αριστερό, τι δεξιό, τι πάνω και τι κάτω.

Εδώ έχουν "πελαγώσει" οι μορφωμένοι, χρισμένοι αρχηγοί των ΠΑΣΟΚων όπως είπες ρε φίλε Νίκο. 
Οι σκουπιδιαρέοι δεν θα παρασυρθούν και θα μπερδευτούν ως προς τις ιεράρχησεις τους;
Άσε που έχουν εκλογές και θέλουν κανένα κουκί από τον μπαμπουίνο και κάνουν τον καργαγωνιστή.

"Πάρτε κανέναν ιδιώτη να μην δουλεύουμε εμείς".
Εκεί θα το πάνε πάντως στο φιρί φιρί οι "μη εργοδοτικοί συνδικαλιστές¨. (Μη εργοδοτικός συνδικαλιστής είναι αυτός που δεν εκτελεί τις εντολές της διοίκησης στην δουλειά του - άρες, μάρες κουκουνάρες - μάθανε δυο πολιτικές λέξεις και έγιναν νοματαίοι ).

Και όταν θα απεργούν θα μαζεύουν .... πρώτα την ανακύκλωση.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ή θες να κάνω και κακά μου;;;

ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΟΜΩΣ, ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ, ΘΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ και την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ που από την εργασία τους κερδίζουν.

Και ΘΑ ΕΙΝΑΙ οι πρώτοι που θα είναι ΚΑΛΟΙ  και ΤΥΠΙΚΟΙ στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, θα δίνουν το παράδειγμα, δεν θα προστατεύουν τεμπελχανάδες. καταχραστές και πλαστογράφους , δεν θα εκμεταλλεύονται ή θα ταλαιπωρούν τον πολίτη για να κάνουν πολιτική, δεν θα παίζουν πολιτικό - παραταξιακό παιχνίδι στην διοίκηση του οργανισμού στον οποίο δουλεύουν με την δουλειά τους, θα σέβονται την διοίκηση που τους διαλέγει και τους στέλενει ο λαός και θα διεκδικούν ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ από αυτή τα δίκιά τους. 
Δεν θα διεκδικούν το προνόμιο να μην υπακούν στις εντολές της διοίκησης για την εργασία τους .... συνδικαλιστική αδεία.

ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ μπας και ξεκολλήσει ο τροχός.

Και δεν ανεχόμαστε άλλο το επιχείρημα "το 2006 δεν έγινε ΕΔΕ απόδοσης ευθυνών, να μην γίνει και τώρα και ποτέ".

Είναι το πιο ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΌ επιχείρημα. ΤΟ ΠΙΟ ΑΚΡΑΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ!

Και η χώρα και η κοινωνία είναι κολλημένη στην λάσπη για να επιτρέψουν σε κάποιους να θέλουν να την συντηρήσουν και σήμερα στο ίδιο σημείο που ήταν το 2006, ή το 2010.

Πρέπει να σπρώχνουμε πάντα ΜΠΡΟΣΤΑ. Με το βλέμμα στο μέλλον, όχι στο παρελθόν.

Ποιοι σήμερα μπορεί να είναι με το παλιό και την υπεράσπισή του καθολικά
Μα μόνο οι ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ του παλιού. 
Αυτοί που το έφτιαξαν όπως είναι, αυτοί που μοιράστηκαν λάφυρα σπουδαία και μεγάλα το 2006 ή .... το 1997.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ: Και οι συνδικαλιστάδες θέλουν τον........Νταβία τους


Οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές που οι περισσότεροι έχουν ελάχιστες ώρες πραγματικής εργασίας αλλά περισσό θράσος, συνεπικουρούμενοι από μια περίεργη συμμαχία στο δημοτικό συμβούλιο Κκε-Ν. Δημοκρατίας - ανεξάρτητων Αριστερών και πελαγωμένων Πασόκων που εκπροσωπούν το εαυτό τους ταλαιπώρησαν το Συμβούλιο εννέα ώρες για την ανανέωση μιας πεντάμηνης σύμβασης εργαζόμενου που αρνιόταν να κάνει την δουλειά για την οποία προσλήφθηκε. 
Είναι λυπηρό να χάνει κάποιος τη δουλειά του, αλλά εξίσου απαράδεκτο είναι εργαζόμενος στο δημόσιο να μην ανταποκρίνεται σε αυτό για το οποίο προσλήφτηκε. 

Η πρόταση της διοίκησης ήταν κάπου στην μέση να προσληφτεί και πάλι για τρεις μήνες και αν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του να συνεχιστεί η απασχόληση του για όλη την διάρκεια του προγράμματος.

Η παράταξη η δική μας Λαδόπουλος - Πανταζής - Ανδριανάκης στήριξε από την αρχή την πρόταση της διοίκησης αν και το σωστό θα ήταν να μην ανανεωθεί η σύμβαση αφού ήδη ο εργαζόμενος δεν ανταποκρινόταν στην δουλειά του.

Η σύμπραξη των δημοτικών συμβούλων είχε την πλειοψηφία μέχρι την στιγμή της προσέλευσης της κ. Λοτσάρη και του Νταβία. 

Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε συναδέλφους προσωπικά, αλλά σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση για δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες αλλά εξίσου άξιους και με πολιτική σκέψη και δράση.

 Η ήπια Λοτσάρη διαφοροποιήθηκε από την παράταξη της και στήριξε την πρόταση της διοίκησης.

Ο δε Νταβίας μίλησε στους συνδικαλιστάδες με την δική τους γλώσσα και τους εξαφάνισε τους έκανε να σιωπήσουν .

Λυπάμαι που ο καθωσπρεπισμός ο δικός μου δεν μου επιτρέπει να μιλήσω και εγώ έτσι, αλλά είναι η πρώτη φορά που χάρηκα γιατί ο Νταβίας είπε αυτά που ήθελα και εγώ να πω και με τρόπο που τους ταιριάζει. 

Δεν βάζω στην ίδια θέση όλους τους συνδικαλιστές και οφείλω να ξεχωρίσω τον κ. Καλομοίρη που ως εκπαιδευτικός τον γνωρίζω και τον εκτιμώ, αλλά είναι απορίας άξιο πως οι εργαζόμενοι ανέχονται να εκπροσωπούνται από πρόσωπα με μοναδικά προσόντα το θράσος και την γλώσσα.

ΣΧΟΛΙΟ Α.Ν.: 
Είμαι κόρη ναυάρχου και με θίγεις που υπονοείς ότι δεν είμαι "καθωσπρέπει". 
Δεν με γράφει και "κύριο" δηλαδή και με πληγώνεις βαθιά.
Άκου με "κ" , η ΚΥΡΙΑ Λοτσάρη και ο .... Νταβίας σκέτος. 
Ντάξει είσαι ιππότης στην κυρία Μαρία, καλά κάνεις δεν λέω.
Αλλά ούτε ένα κ δηλαδή δεν αξίζω δηλαδή;;
Τες πάντων δεν παρεξηγιέμαι, θα ζήσω,

"ΠΕΛΑΓΩΜΕΝΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ";;;; 
ΕΓΡΑΨΕΣ! ΤΟ 'ΚΛΕΨΑ!

Όμως να σου κάνω και μια ερώτηση μήπως ξέρεις εσύ που είσαι και της αστικής ευγενείας, του καθωσπρεπεισμού και του ιπποτισμού φίλε Νίκο:
ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ και ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ τελαυταία φορά, που τον εξαιρείς από τους άλλους επαγγελματίες συνδικαλιστές επειδή είναι εκπαιδευτικός;;;;
Ή εξαιρείται λόγω καλών προσωπικών σχέσεων μαζί σου;;;
Αν είναι έτσι πάσο!
Τότε και εγώ εκτιμώ τον κ. (και με κ και το εννοώ)  Γκιτάκο άρα τον εξαιρώ και εγώ, αυτόν προσωπικά, από το γενικό πολιτικό [ συνδικαλιστικό θέμα που κουβεντιάζουμε.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΝΙΚΟ!
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

WASTE4THINK: ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ


Το πρωτοπόρο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4Think, που φέρνει το Χαλάνδρι στην πρώτη γραμμή της εφαρμογής καινοτόμων τεχνολογιών ανά τον κόσμο για την εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων, παρουσιάζει ο Δήμος Χαλανδρίου σε ημερίδα που διοργανώνει για τις 14 Φεβρουαρίου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.), στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας των ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος από τις 13 έως τις 16 του μήνα.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα συλλογής και αξιοποίησης οικιακών υπολειμμάτων τροφής, σε συμφωνία με το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων της πόλης, που ξεκίνησε να εφαρμόζεται πιλοτικά στο Χαλάνδρι τον Δεκέμβριο του 2016 (με εθελοντική συμμετοχή περίπου 250 νοικοκυριών) ενώ ύστερα από την επιτυχία της πρώτης αυτής φάσης θα γενικευτεί σταδιακά σε ολόκληρη την πόλη.

Κατά την τακτική εξάμηνη συνάντηση που πραγματοποιούν τον Φεβρουάριο, οι εταίροι του προγράμματος από όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν σε αυτό, θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα από την πρώτη φάση εφαρμογής καθώς και οι καινοτόμες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο Χαλάνδρι ενώ θα συζητηθεί ο σχεδιασμός της επόμενης φάσης.

Διαχείριση Οικιακών Απορριμμάτων στο Χαλάνδρι:
Από τα υπολείμματα τροφών στην εναλλακτική ενέργεια

Τι είναι το ερευνητικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Waste4Think, HORIZON 2020

Το πρόγραμμα συλλογής οικιακών ζυμώσιμων απορριμμάτων είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Χαλανδρίου µε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Waste4Think, HORIZON 2020.

Στο πρόγραμμα αυτό, συνολικού προϋπολογισμού 10.500.000€, συμμετέχουν 19 εταίροι (πανεπιστήμια, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιοι φορείς, επιχειρήσεις κ.ά.) από επτά κράτη µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος εξετάζονται διαφορετικές περιπτώσεις αξιοποίησης και διαχείρισης οικιακών απορριμμάτων σε τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις (Χαλάνδρι, Cascais Πορτογαλίας, Zamudio Ισπανίας, Seveso Ιταλίας).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενιαία πρόταση των 19 εταίρων για την κατάρτιση του προγράμματος Waste4Think είχε αξιολογηθεί από την αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. ως μια από τις τρείς καλύτερες μεταξύ των 97 που υποβλήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν.

Στον Δήμο Χαλανδρίου, η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος, προϋπολογισμού 455.250€ έχει ως κύριους στόχους τη χρήση εναλλακτικών τρόπων συλλογής και διαχείρισης/αξιοποίησης οικιακών ζυμώσιμων απορριμμάτων καθώς και στη βέλτιστη διάδοση του προγράμματος στην τοπική κοινωνία.