Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΕΥ 8 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΔ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΣΥΜΕΩΝ

Η πλειοψηφία τυ δημοτικού συμβουλίου μετά από εισήγηση του Συμεών έχει αποφασίσει τον Αύγουστο να πάρει μέρος ο δήμος στην ηλεκτρονική δημοπρασία του ΤΑΙΠΕΔ για την μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου από τον δήμο.

Ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και η προθεσμία υποβολής προσφορών λήγει σε 14 μέρες, στις 26 Οκτωβρίου.

Σήμερα ο Συμεών εισηγείται στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμος να μιδθώσει απευθείας από την ΕΤΑΔ (????) για έναν χρόνο και αυτό το ακίνητο, όπως έκανε με τον άλλο ΧΕΥ της οδού Ηρακτλείτου (ΧΕΥ 9).

Περισσότερα θα σου πούμε αύριο, μετά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και την ενημέρωση που εχουμε ήδη ζυτήσει από την ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ.

Μέχρι τότε μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι η εισήγηση έρχεται μόλις 14 μέρες πριν κλείσει ο διαγωνισμός στο ΤΑΙΠΕΔ με μια επίσκεψη στο site του στην διεύθυνση

https://www.e-publicrealestate.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%b1%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b1/%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b1%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%ae%cf%84%ce%bf%cf%85?pd=95377

Εμείς πήραμε δυο snapscreens από το site του ταμείου, στο οποίο φιλοξενείται και η φωτογραφία του δικού μας Μύρωνα Ανδριανάκη να επιδεικνύει το ακίνητο.

Άντε βρε. Και εις ανώτερα ...


Για απιστία δημοτικοί υπάλληλοι λόγω πλειστηριασμών


Ένα ασφυκτικό πλαίσιο περιβάλλει υπηρεσιακά στελέχη Δήμων γύρω από το θέμα των πλειστηριασμών, το οποίο έχει αναχθεί στο υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικό ζήτημα της επικαιρότητας. Μάλιστα, μετά το δήμο Αθηναίων και την κόντρα με το Μαξίμου, προχθες ένας ακόμη δήμος, ο δήμος Κορδελιού-Ευόσμου είχε την “τιμητική” του κατά τη συζήτηση στη Βουλή, με τον δήμαρχο Πέτρο Σούλα να δίνει την δική του εκδοχή μέσω της aftodioikisi.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, βάσει του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ο ταμίας του Δήμου και συγκεκριμένα ο Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών (δηλαδή το υπηρεσιακό στέλεχος), σε περίπτωση οφειλής προς τα δημοτικά ταμεία, υποχρεούται να κινηθεί υπέρ των συμφερόντων του Δημοσίου και να ειδοποιήσει τον οφειλέτη για τα ποσά που χρωστάει. Η διαδικασία πρέπει να κινηθεί σχεδόν αυτεπάγγελτα, ενώ σε διαφορετική περίπτωση το υπηρεσιακό στέλεχος θα απειληθεί με την κατηγορία της απιστίας.

Σύμφωνα με νομικούς που έχουν γνώση αντίστοιχων θεμάτων, ως αδίκημα η απιστία (στη βασική της μορφή) συνιστά πλημμέλημα, που τιμωρείται με φυλάκιση από 3 μήνες έως 5 χρόνια, ενώ γίνεται κακούργημα, που τιμωρείται με κάθειρξη από 5 έως 10 χρόνια, όταν η ζημία υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ, αλλά στην περίπτωση που στρέφεται κατά του ελληνικού δημοσίου (ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΔΕΚΟ κλπ) και γενικά αφορά τη διαχείριση κρατικού χρήματος, έχουν εφαρμογή οι επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και η ποινή μπορεί να φτάσει έως και την ισόβια κάθειρξη!

Προφανώς και μόνο η κατηγορία της απιστίας θα στιγματίσει τον υπάλληλο και θα έχει ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη στην σταδιοδρομία του.

Επομένως, το υπηρεσιακό στέλεχος που είναι αρμόδιο για τα οικονομικά, σε περίπτωση χρεών πολίτη προς τον Δήμο, υποχρεούται να ακολουθήσει τη νομική οδό που ξεκινά με διαταγή πληρωμής, κοινοποίησή της, κατάσχεση του ακινήτου και έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού του, το οποίο κοινοποιείται στον οφειλέτη και στο Ειρηνοδικείο.

Είναι ξεκάθαρο δε, ότι η πολιτική ηγεσία του κάθε Δήμου, δεν μπορεί να παρέμβει στη συγκεκριμένη διαδικασία καθώς και η ίδια θα βρεθεί αντιμέτωπη με κυρώσεις.

Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτοδιοικητικά στελέχη αναμένουν νέα ρύθμιση που θα αλλάζει το ισχύον καθεστώς. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στο ρόλο των Δήμων και στην προστασία της α’ κατοικίας από τους πλειστηριασμού, ανέφερε στη Βουλή ότι «έγιναν κάποιες θετικές δηλώσεις από τον κ. Πατούλη. Ελπίζω να συνεργαστούμε με τους δήμους για να λύσουμε το πρόβλημα».

Σημειώνεται ότι και η ίδια η ΚΕΔΕ έχει θέσει το ζήτημα για την ανάγκη επικαιροποίησης του επίμαχου θεσμικού πλαισίου.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ προκειμένου να διαμορφωθεί μια συγκεκριμένη πρόταση για την αλλαγή του νόμου.

Μέσω της πρότασης αυτής θα καλείται η κυβέρνηση να εξασφαλίσει όλα εκείνα τα νομοθετικά όπλα που θα επιτρέψουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην εξαντλεί την αυστηρότητα του νόμου σε βάρος ευπαθών κοινωνικών ομάδων και κατόχων πρώτης κατοικίας, οι οποίοι είναι οφειλέτες μικρών ποσών.

Ακόμη και ο Δήμος Αθηναίων έχει καλέσει την κυβέρνηση να αλλάξει τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Πότε βγαίνει ένα ακίνητο στο σφυρί

Ένα ακίνητο βγαίνει σε δημόσιο αναγκαστικό πλειστηριασμό όταν ο ιδιοκτήτης του οφείλει σε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και αδυνατεί να πληρώσει αυτή την οφειλή. Η νομική οδός που ακολουθείται ξεκινά με διαταγή πληρωμής, κοινοποίησή της, κατάσχεση του ακινήτου και έκδοση προγράμματος πλειστηριασμού του.

Η δημοσίευση της κατάσχεσης του ακινήτου είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τα ακίνητα που ανήκουν στην Αθήνα και στις περιοχές τέως διοικήσεως πρωτευούσης δημοσιεύονται δύο φορές την εβδομάδα στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων.

Τα ακίνητα των υπόλοιπων περιοχών της επικράτειας δημοσιεύονται σε τοπική εφημερίδα της πρωτεύουσας της επαρχίας όπου βρίσκεται το ακίνητο.

Πάντως, σύμφωνα με πληρορφορίες της aftodioikisi.gr, οι δήμοι συνήθως εκδιδουν απλώς το πρόγραμμα του πλειστηριασμού ώστε ο οφειλέτης να πιεστεί και προχωρήσει σε διακανονισμό, όπως και γίνεται τις περισσότερες φορές, με αποτέλεσμα σπάνια να προχωρούν στην εκτέλεση του πλειστηριασμού.

http://www.aftodioikisi.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΟΥΣΤΗΣ: ΠΟΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ;

του Α. ΚΡΟΥΣΤΗ
Ίσως ο σημαντικότερος λόγος που έγινε η συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή να ήταν η αναμενόμενη επικράτηση του κ . Τσίπρα έναντι του κ. Μητσοτάκη. Η σύγκριση προφανώς και ήταν άνιση όταν έχεις να συγκρίνεις τα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης με τα δυο χρόνια ΣΥΡΙΖΑ.

Τα βέλη του πρωθυπουργού εναντίον του διεφθαρμένου συστήματος ήταν αμείλικτα. Μια χούφτα τραπεζίτες έδιναν δάνεια σε άλλη μια.Ολιγαρχία τη λεν. Ναι, αυτής της ενημέρωσης. Η οποία θα υποστήριζε κυρίως τα δυο κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Είχε δίκιο ο πρωθυπουργός; Προφανώς και είχε . Περιέγραφε όμως ένα συγκεντρωτικό κρατικίστικο σύστημα εξουσίας που δεν μπορεί να ξεφύγει από τη μοίρα του, δηλαδή την παραγωγή διεφθαρμένων πολιτικών.

Όλοι όμως θα περίμεναν η πρώτη φορά Αριστερά με το «κληρονομικό» δικαίωμα της ηθικής ακεραιότητας να σπάσει αυτό το απόστημα. Μάταια όμως. Η αναπαραγωγή του παλιού βρήκε νέα έκφραση με άλλους πρωταγωνιστές.

Άδραξε την ευκαιρία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και απέδειξε τι;

Ότι σε όλα αυτά τα χρόνια στο σύστημα αυτό συμμετείχε , αναλογικά με το ποσοστό της, και η Αριστερά, η οποία όταν έγινε κυβέρνηση αναπαρήγε το παλιό σαν να το ήξερε από χρόνια.

Δεν έχει ουσία η αντιπαράθεση των κατηγοριών, ούτε το επικοινωνιακό ταλέντο των ομιλητών τόσο , όσο η αποφασιστικότητα των αντρών να αλλάξουν την νοοτροπία άσκησης της εξουσίας.

Ε! αυτός που φάνηκε από την συζήτηση με τι μέτρα θα αλλάξει το τοπίο, ήταν αυτός που φαινομενικά θα ήταν στη δυσκολότερη θέση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν προς έκπληξη όλων κατέθεσε 12 μέτρα κατά της διαπλοκής, στα οποία καμία πτέρυγα της βουλής δεν τοποθετήθηκε. Γεγονός που τον στέφει νικητή της χθεσινής συζήτησης για τη διαφθορά και την διαπλοκή.

Αντώνης Κρούστης

ΙΑΣΩ & ΙΑΣΩ GENERAL: Προσφορά για Ψηφιακή Μαστογραφία και Υπερηχογράφημα Μαστών


 
Mε το μήνυμα «Δώσε προτεραιότητα», το ΙΑΣΩ και το ΙΑΣΩ General επισημαίνουν τη σημαντικότητα της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού.

Με αφορμή το μήνα Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού, παρέχουν σε ιδιαίτερα προνομιακή τιμή ψηφιακή μαστογραφία και υπερηχογράφημα μαστών με 45€. Επιπλέον, παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ Ελαστογραφία επί ευρημάτων.

Στο ΙΑΣΩ και στο ΙΑΣΩ General, η προσφορά ισχύει για τις 100 πρώτες γυναίκες αντίστοιχα σε κάθε Κλινική που θα τηλεφωνήσουν και θα προγραμματίσουν το ραντεβού τους έως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού στο ΙΑΣΩ είναι 210 6185201 και 210 6185227 (Δευτ.-Παρ. 8:00-15:00) και στο ΙΑΣΩ General, 210 6502510-11 (Δευτ.-Παρ. 8:00-20:00 και Σαβ. 8:00-15:00).

Στον Όμιλο ΙΑΣΩ φροντίζουμε για ό,τι πιο πολύτιμο έχετε…την υγεία σας!