Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΑΕΕ: Βιβλιάριο υγείας σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας

ΟΑΕΕ: Βιβλιάριο υγείας σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα υγείαςΠηγή: EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα μπορούν να έχουν πρώην και νυν ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους ή είναι έγκυες γυναίκες.

Όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας, Β.Κεγκέρογλου, το βιβλιάριο υγείας θα μπορούν να προμηθευτούν όσοι έκαναν δήλωση αδράνειας, ή διέκοψαν την ασφάλισή τους, αλλά και όσοι έχουν μεν επαγγελματική δραστηριότητα, ωστόσο έχουν χάσει την ασφαλιστική ικανότητά τους.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεγκέρογλου, στόχος είναι να έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη οι ασφαλισμένοι των τριών αυτών κατηγοριών, που αντιμετωπίζουν κίνδυνο ζωής ή οι έγκυες και, ήδη, έχει εκδοθεί η εγκύκλιος που παρέχει τις σχετικές οδηγίες προς τις αρμόδιες υπηρεσίες.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ

ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ - ΓΚΟΤΣΗΠΑΤΤΑΚΟΣΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΔΡΙΑΝΑΚΗΣΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΚΟΣΣΥΒΑΣΔ.Σ. ΓΙΑ ΡΟΜΑ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΤΑΥΡΟΥ - ΝΤΑΒΑΡΗΣΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣΚΑΡΑΤΖΑΚΡΑΝΙΔΗΣ - ΤΣΙΚΙΝΗΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ 2

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
Ο ΓΓ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΠΙΔΑ κ. ΚΑΤΣΑΡΗΣ και η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ κα ΤΣΑΚΟΥ (αποσπάσματα λόγω έντονων αντιπαραθέσεων που δεν αποδίδονται).ΚΕΕΡΦΑ - ΤΣΑΚΟΥ - ΔΙΑΛΟΓΟΙ- ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 


Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ

Στις αναρτήσεις των ηχητικών από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο θα κάνουμε λίγο οικονομία χρόνου και δεν θα αναρτήσουμε την "εισήγηση" του θέματος από τον δήμαρχο Γ. Κουράση γιατί ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΕΙΣΗΓΗΣΗ.

Απλά διάβασε τις 2 αποφάσεις του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης και δεν είπε τίποτα παραπάνω. (ΑΝ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΥΣΙΟ.

Τις δύο επίμαχες αποφάσεις μπορείτε να τις διαβάσετε ΕΔΩ, στην ανάρτησή μας με τίτλο DELETRIUS της 23 Νοεμβρίου.

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου ΔΕΝ ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΕ ΤΙΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΧΘΕΣ.
Έκανε δουλειά ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Β!
Διάβασε στο δημοτικό συμβούλιο την απόφαση και ΜΟΝΟ.

Ξεκινάμε τα ηχητικά λοιπόν ΜΕΤΑ ΤΗΝ "ΕΙΣΗΓΗΣΗ".

ΚΑΡΑΤΖΑ: Ερώτησεις. Ξέρουμε πόσοι είναι οι δημότες μας ΡΟΜΑ;
ΚΟΥΡΑΣΗΣ: Τα έχουμε πει από παλιά.Στο Χαλάνδρι δεν υπάρχει χώρος για μετεγκατάσταση.
ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ!
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
Ακούγονται ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών και η κα Αγγελοπούλου να παρεμβαίνουν στον διάλογο Καρατζά - Κουράση.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.: ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ (!!!).
ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣΟ ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ "ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ". (Μάλλον σε εμάς αναφέρεται Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ) ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ΑΡΧΩΝ
ΓΚΟΤΣΗ: Δεν είναι σοβαρός ο Καλογερόπουλος.
ΚΟΥΡΑΣΗΣ: Ευθύνη μας ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ (!!!)
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ - ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΑΜΙΩΤΗΣΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΩΝ

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ

Όμως δεν περιγράψαμε μόνο το πρόβλημα, ούτε διατυπώσαμε γενικόλογη πρόταση για την λύση στο θέμα του καταυλισμού τον Ιούνιο.

Δώσαμε και πιο συγκεκριμένο σχέδιο για την βήμα - βήμα επίτευξη του στόχου.

Εχθές ολόκληρη η αντιπολίτευση αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που τοποθετήθηκαν - όπως ο Βασίλης Σταύρου, ο Μύρωνας Ανδριανάκης, ακόμα και η αντιδήμαρχος ΤΥ Άννα Μαρία Τσικίνη διαφοροποιήθηκαν από την γραμμή της "τελικής λύσης" και προσέγγισαν την θέση μας.

Καλομοίρης, Καρατζά, Παττακός, Ανδρεόπουλος, Γεωργίου ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σήκωσαν τείχος απέναντι σε ακραίες προσεγγίσεις του προβλήματος και χρέωσαν ευθέως τον Αεικίνητο για καταστροφική αδράνεια στην διαχείριση του θέματος, απαιτώντας ο δήμος να αποφασίσει συγκεκριμένη πολιτική στην διαχείριση του θέματος και συνδέοντας το θέμα του καταυλισμού με την ένταξη στο σχέδιο του Πεύκο Πολίτη.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

(Μάλιστα χρησιμοποιούν και το αστείο επιχείρημα ότι δεν είχαν διαβάσει την Πλατεία).

Θυμίζουμε λοιπόν και τα βήματα για την υλοποίηση της γραμμής στην οποία προσχωρήσατε εχθές για να την παρουσιάσετε και αυτή για δική σας. Δεν μας ενοχλεί εμάς.

Πείτε τα και ας μην κάνετε αναφορά στην πηγή. 
Οι δημότες πλέον ΞΕΡΟΥΝ!


11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013
ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ
Αυτή είναι η περιοχη της πόλης μας που είνα εκτός σχεδίου (ΠΟΛΥ ΧΟΝΔΡΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΑΜΕ).

Διάσπαρτα λοιπόν, σε όλη αυτή την ζώνη προτείνουμε να υλοποιηθεί στεγαστικό πρόγραμμα που προτείνουμε να υποβληθεί για χρηματοδότηση στην Ε.Ε..

Πέντε - έξι χώροι για υλοποίηση στεγαστικών προγραμμάτων πρέπει να προβλεφθούν στο Γ.Π.Σ. και να περιληφθούν στην Πολεοδομική Μελέτη που εκπονείται από τον κο Ιωνά.

Αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο θα εγκριθεί η ανάρτηση των κτηματογραφικών διαγραμμάτων (η προκαταρκτική φάση της πολεοδομικής μελέτης)΄.

Ο μελετητής οφείλει - από τις συμβατικές του υποχρεώσεις - να φέρει προς ανάρτηση την Πολεοδομική Μελέτη ένταξης τον 10ο μήνα της σύμβασης, δηλαδή τον Οκτώβριο.

Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥ ΝΑ ΠΕΡΙΛΑΒΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ, ΧΩΡΟΥΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ, που θα περιληφθούν και στην μελέτη του Γ.Π.Σ. που θα προκειται να αναρτηθεί προς διαβούλευση το επόμενο διάστημα σύμφωνα με την διευθύντρια της ΤΥ Μαρίας Ασπρογέρακα.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ αποδεχόμενο την πρότασή μας.

(Για την ένταξη της περιοχής υπάρχουν άλλα δύο κρίσιμα θέματα - η ζώνη απαλλοτρίωσης της Ελ.Πεντέλης και η εισφορά σε γη των μεγάλων ιδιοκτησιών - τα οποία τα αφήνουμε για άλλη φορά για να μην σας μπλέξουμε).

Και από λεφτά; Θα εγκιθεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση;

Να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις του Χαλανδρίου για να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο το αναγκαίο κονδύλι για την υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος για την στέαση των ΡΟΜΑ (τρέχει τέτοιο πρόγραμμα σε πανευρωπαίκό επίπεδο).

Ειδικά όσους μπορούν να στηρίξουν μια τέτοια επιλογή της πόλης στο περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Εμείς τίποτα δεν προτείνουμε αν δεν το έχουμε μελετήσει, τουλάχιστον στα κεντρικά του σημεία.

Έτσι μπορούμε σήμερα να σας ενημερώσουμε ότι το αναγκαίο πρόγραμμα είναι της τάξης των 9,5 εκ. ΕΥΡΩ

(80 διαμερίσματα Χ 120 τ.μ. (μικτά με τοιχοποιία και Κ.Χ.) = 9600 τμ Χ 1000 ευρώ/τ.μ.)
(λιγότερα διαμερίσματα θα χρειαστούμε αλλά μένουμε στα 80 για να μην πέσουμε έξω στους υπολογισμούς μας)

Αν σκεφτούμε πόσα λεφτά έχουν διατεθεί ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, καθαρισμούς, κλπ πρόκειται για ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΝ, ΕΦΙΚΤΗ δε ΛΥΣΗ που ίσως μας ξαναθυμήσει ότι είμαστε ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ και ως τέτοιοι αντιμετωπιζουμε τα προβλήματά μας.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΛΥΣΗ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ή ΠΡΟΤΙΜΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ ΕΚΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

ΣΥΡΙΖΑ: Φτηνό τέχνασμα η μεταφορά των αυτοδιοικητικών εκλογών μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογέςΤην αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανακοίνωση της διεξαγωγής του α” γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, μετά και τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη ο οποίος γνωστοποίησε το πρωί, μιλώντας στο Mega, ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου:

«Η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της και με στόχο τη φαλκίδευση της θέλησης του λαού παίζει με τις ημερομηνίες διεξαγωγής των ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών καθώς μεταφέρει τις αυτοδιοικητικές εκλογές μία εβδομάδα νωρίτερα από τις ευρωεκλογές παρερμηνεύοντας το νόμο», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «δεν πρόκειται παρά για ένα πολύ φτηνό τέχνασμα μπροστά στο φόβο της εκλογικής τους ήττας στις ευρωεκλογές, το οποίο δεν θέλουν να φέρουν στην πλάτη ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «άλλη μία θεσμική εκτροπή της κυβέρνησης, η οποία ελπίζει και επενδύει στην αποχή, καθώς στο ενδεχόμενο σε διάφορους δήμους και περιφέρειες να έχει λήξει το αποτέλεσμα από τον πρώτο γύρο πολλοί πολίτες, δεν θα πάνε να ξαναψηφίσουν».

«Είναι σίγουρο ότι θα κάνουν το παν για να μειώσουν το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών, το οποίο όμως θα είναι ένα ηχηρό χαστούκι για τις δυνάμεις του μνημονίου», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

aftodioikisi.gr

Γ. Μιχελάκης: «Με το ισχύον εκλογικό σύστημα οι εκλογές ΟΤΑ» (βίντεο)

Στροφή 180 μοιρών κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος που θα ίσχυε στις εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης το Μάιο. Λόγω των αντιδράσεων του ΠΑΣΟΚ, το υπουργείο Εσωτερικών αναγκάζεται να υποχωρήσει, παρόλο που την αλλαγή έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται εκτεθειμένος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας το πρωί στο Μέγκα, ανακοίνωσε ότι «με το ισχύον εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές». Και εξήγησε: «Δεν μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στον εκλογικό νόμο, γιατί δεν μπορεί να περάσει από τη Βουλή». Ανέφερε μάλιστα ότι παρά τις διαβουλεύσεις και τη σύμφωνη γνώμη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκου, το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα ανακοίνωσε ότι διαφωνεί οδηγώντας τον σχεδιασμό της ΝΔ σε αδιέξοδο.

Σε ότι αφορά στην ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, σημείωσε ότι θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014, παρά τη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

aftodioikisi.gr

6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΕΧΘΕΣ ΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΡΟΠΟ.

Αλλά δεν χρειάζεται να φιερώσεις πολύ χρόνο αυτή τη φορά.

ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΕΙΠΑΝ ΑΥΤΑ, ΕΧΘΕΣ 12-12, ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ.

Scripta manent!


8 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

ΧΑΛΑΝΔΡΙ - ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ


ΑΡΧΕΣ - ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΜΑΣ

1. Ο καταυλισμός των τσιγγάνων απομακρύνεται σε εύλογο χρόνο και τα οικόπεδα αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους.

2. Ο καταυλισμός δεν μεταφέρεται στο γήπεδο του Απόλλωνα ούτε ολόκληρος, ούτε μέρος αυτού, μετεγκατάσταση που θα επιβαρύνει περαιτέρω την περιοχή και θα μεταθέσει χρονικά την επίλυση του προβλήματος πολύ περισσότερο. (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού)

3. Αναζητούμε ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση ένταξης των ΡΟΜΑ - ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ στο κοινωνικό σύνολο. Δεν επιθυμούμε την δημιουργία νέου γκέτο εντός των ορίων του δήμου μας. Ο δήμος Χαλανδρίου δεν επιχειρεί να διώξει εκτός Χαλανδρίου τους συνδημότες μας ΡΟΜΑ. Η σκέψη ότι θα αποδεχτεί άλλος δήμος να επιλύσει το πρόβλημά μας δεν αποτελεί δική μας πιθανότητα αφού και αναποτελεσματική είναι και γιατί εκτιμούμε ότι η μετάθεση ευθυνών μας σε άλλους γίνεται για χυδαίους μικροπολιτικούς λόγους.
ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ; Δεν ζουν άνθρωποι στους άλλους δήμους; Δεν υπάρχουν εκεί κάτοικοι που θα αντιδράσουν;

ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

1. Με βάση Ευρωπαϊκές συνθήκες και αποφάσεις του ΟΗΕ, που είναι σε όλους τους εμπλεκόμενους γνωστές, η απομάκρυνση του καταυλισμού προϋποθέτει (καλώς ή κακώς, δεν το εξετάζουμε) την ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ των τσιγγάνων για την μετεγκατάστασή τους.
Και μάλιστα απαιτεί ρητά την προετοιμασία υποδοχής τους σε χώρο που πληροί τις αναγκαίες προϋποθέσεις υποδομών διαβίωσης ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Δεν έχει απολύτως καμία σημασία - στην παρούσα τουλάχιστον φάση - αν αυτό κάποιοι το θεωρούν δίκαιο ή άδικο ή προνομιακή μεταχείριση από τους διεθνείς οργανισμούς για τους τσιγγάνους.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟ όμως ότι πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους όσοι ομιλούν για το θέμα, εκτός αν προτείνουν - πάλι - να γίνουμε "αυτοεξυπηρετούμενη πόλη" στο Χαλάνδρι. Το έχουμε ξανακούσει, ώρα είναι να ξαναειπωθεί.

Οι πολιτικές εκτιμήσεις είναι χρήσιμες όταν κάνουμε πολιτικό διάλογο αλλά οι νόμοι και οι διεθνείς υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου δεν είναι διαπραγματεύσιμες και αυτό πρέπει να απασχολήσει ΚΥΡΙΩΣ όσους ομνύουν στην παραμονή της χώρας σε ευρωπαϊκή τροχιά.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΒΙΑΙΗ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

Τονίζουμε βέβαια ότι εμείς είμαστε και αξιακά εναντίον κάθε τέτοιας σκέψης αλλά επί της παρούσης μένουμε σε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ δεδομένα και αποφεύγουμε ιδεολογικές προσεγγίσεις του θέματος που μόνο ένταση μπορεί να προκαλέσουν.

2. Το πρόβλημα των ιδιοκτητών των οικοπέδων του χώρου του καταυλισμού δεν πρόκειται να επιλυθεί μόνο με την απομάκρυνσή τους, αφού έτσι και αλλιώς η αξιοποίηση των οικοπέδων τους περνά από την ένταξη ή όχι της περιοχής στο σχέδιο πόλης.
Πρόκειται για ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ δεδομένο, απορούμε γιατί μας κατηγορούν - και μάλιστα θεσμικοί παράγοντες - που το επισημαίνουμε.
Έχουν στο μυαλό τους μήπως ΤΟΠΙΚΑ ΡΥΜΟΤΟΝΙΚΑ, δηλαδή έχουν σκοπό να ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ τους κατοίκους του υπόλοιπου Πεύκο Πολίτη στην τύχη τους;
Αν είναι έτσι να το πουν για να τύχουν της αντιμετώπισης που τους πρέπει από όλο το Κάτω Χαλάνδρι.

3. Άσχετα με το τι έχει γίνει στο παρελθόν με τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις - θέμα στο οποίο έχουμε κατά κόρον αναφερθεί και που διερευνάται από την δικαιοσύνη - είναι δεδομένο ότι υπάρχουν προς διάθεση Ευρωπαϊκά Κονδύλια για υλοποίησηειδικών στεγαστικών προγραμμάτων για τους ΡΟΜΑ.
Σε όσους σπεύσουν να μας ρωτήσουν γιατί δεν υπάρχουν αντίστοιχα κονδύλια για τους μπαλαμούς απαντάμε εκ των προτέρων ότι ούτε ξέρουμε, ούτε απαντάμε για λογαριασμό κυβέρνησης και ΕΕ, ούτε καθορίζουμε βεβαίως εμείς την ευρωπαϊκή πολιτική, οπότε αυτό δεν μας απασχολεί στην παρούσα φάση. Ρωτήστε τα κόμματα και ψηφίστε ανάλογα στις ευρωεκλογές.
Τα αναγκαία όμως χρήματα για την στέγαση των ΡΟΜΑ υπάρχουν και μπορούν να διεκδικηθούν από το Ε.Κ.Τ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

1. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΥ, ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΣΓΓΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
Εμείς σε αυτό είμαστε ΚΑΘΕΤΟΙ, αναλαμβάνουμε το κόστος αυτής της τοποθέτησης απέναντι σε όσους λένε στους τσιγγάνους "να φύγεται να πάτε αλλού".
Δικοί μας δημότες είναι οι τσιγγάνοι, εμείς έχουμε υποχρέωση να λύσουμε το πρόβλημα στα πλαίσια των νόμων του ελληνικού κράτους και των διεθνών συμβάσεων.
ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΟΥΣ στα πλαίσια μιας συντεταγμένης πόλης.
Έχουν το παράδειγμα των ομόφυλων τους στο ΠΑΤΗΜΑ, ας συμβάλλουν με την στάση τους για να έχουμε αντίστοιχο θετικό αποτέλεσμα ένταξής τους στην τοπική κοινωνία, όχι ως σκηνιτών - καταπατητών αλλά ως ισότιμων Ελλήνων πολιτών με δικαιώματα και υποχρεώσεις.

2. Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Είναι βέβαιο ότι εκεί βρίσκεται η λύση ΚΑΙ του προβλήματος των ΡΟΜΑ, αλλά και των ιδιοκτητών των καταπατημένων οικοπέδων και βεβαίως όλων των ιδιοκτητών του Πεύκο Πολίτη.

3. Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ότι δεν μπορούν στο Χαλάνδρι να ζουν σε καταυλισμό, δεν μπορούν να διεκδικούν μονοκατοικίες επικαλούμενοι τα "πολιτιστικά τους πρότυπα".


ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ, ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ (και για την οποία κατηγορηθήκαμε αλλά αυτό είναι συνηθισμένο).

Και αυτό θέλαμε να βεβαιωθούμε πριν διατυπώσουμε την πρότασή μας: Ότι αποδέχονται να διασκορπιστούν μέσα στον κοινωνικό ιστό της πόλης χωρίς "ειδικό καθεστώς" και βέβαια όχι σε γκέτο.

Ζήτημα στο οποίο μας εξέπληξαν ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ αφού το έθεσαν πριν το θέσουμε.
Δεν υπάρχει η δυνατότητα στο Χαλάνδρι να βρεθεί η αναγκαία γη για να έχουν οι ΡΟΜΑ από μία μονοκατοικία η κάθε οικογένεια.
Αυτονόητο μεν, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΟΜΩΣ, ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι το αποδέχονται και το δηλώνουν ευθαρσώς, ΑΠΟΔΕΧΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ.


ΑΓΚΑΘΙΑ - ΕΜΠΟΔΙΑ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ

1. Το μεγάλο αγκάθι είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις στις μελέτες του ΓΠΣ και Ένταξης της περιοχής στο σχέδιο.
Μελέτες που μπορούν να γίνουν εργαλεία ώστε να διασφαλιστεί η αναγκαία γη για την υλοποίηση στεγαστικού προγράμματος χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε..

Κάθε σκέψη περαιτέρω καθυστέρησης των δύο αυτών μελετών που τρέχουν πρέπει να εγκαταλειφθεί.
Επεξεργαζόμαστε συνολικά την θέση μας για το ΓΠΣ αλλά σε αυτή την φάση και για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος των ΡΟΜΑ θα θέσουμε ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ:

Να πάρει ΑΥΡΙΟ εντολή από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ο μελετητής της περιοχής κος Ιωνάς ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ στην υπό ανάρτηση μελέτη του, τον χαρακτηρισμό συγκεκριμένων ΟΤ από την εισφορά σε γη που θα ανήκουν στον Δήμο, για την ανέγερση 7-8 ΔΙΑΣΠΑΡΤΩΝ μικρών πολυκατοικιών σε δημοτικές εκτάσεις που θα προκύψουν από την εισφορά σε γη, και μάλιστα με ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ και αυξημένους όρους δόμησης (Έχει σημασία το "διάσπαρτων" γιατί έτσι θα αποφεύγεται νέο γκέτο ΡΟΜΑ στην πόλη) και να προχωρήσει το συντομότερο σε ανάρτηση της μελέτης.

Ακούγεται παράλογο, φιλόδοξο, υπερβολικό ή ανέφικτο;
Μα από την ένταξη του Πατήματος 1 στο σχέδιο ο δήμος απέκτησε 11 οικοδομήσιμα στρέμματα και μάλιστα με ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΔΟΜΗΣΗΣ. Εκεί επιλέχτηκε να είναι ενιαίος χώρος.
(Που βέβαια ακόμα είναι αναξιοποίητα).

Πάντως έτσι δασφαλίζουμε την γη για να αποκτήσει ο δήμος μας 75 διαμερίσματα 70 με 80 τετραγωνικών μέτρων που ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ Η Ε.Ε. και που θα είναι έτοιμα προς παραχώρηση στις οικογένειες των ΡΟΜΑ για να ξεκινήσουν μια νέα ζωή, εντός κοινωνικού πλαισίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εμείς δεν λέμε να πληρώσουμε εμείς οι υπόλοιποι τα σπίτια των ΡΟΜΑ.
Λέμε όμως ότι - άσχετα με το πώς το αξιολογεί αυτό πολιτικά ο καθένας - ΤΑ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΟ ΕΚΤ, ΟΧΙ Ο ΔΗΜΟΣ.

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

Το θέμα πρέπει να φύγει από την διαχείριση των "μαθητευόμενων μάγων" που ενόψει δημοτικών εκλογών διεκδικούν "εδώ και τώρα" λύσεις προσαρμοσμένες με το οικοδομικό τετράγωνο της κατοικίας του στελέχους τους ή του ψηφοφόρου τους με τον οποίο ομιλούν.

Εμείς κατανοούμε - ότι δυστυχώς ζητάμε από τους περιοίκους του καταυλισμού να κάνουν και άλλη υπομονή. Αλλά πιστεύουμε ότι πλέον έχουν καταλάβει και οι ίδιοι ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και βέβαια και εκείνοι είδαν ότι γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης και κοροϊδίας όσων τους λένε ότι θα τους "σώσουν" μεταφέροντας τον καταυλισμό 50 μέτρα πιο δίπλα.

Επίσης θέλουμε να καταστήσουμε σαφές σε όλους ότι εκτιμούμε πως χωρίς την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ της όλης διαδικασίας από τον δήμο μας, λύση δεν πρόκειται να προκύψει.

Ζήσαμε τους εξυπνακισμούς της διοίκησης Κουράση. Σήκωσαν το θέμα για να πουλήσουν παλαιοκομματικού τύπου εκδούλευση στους κατοίκους αλλά χωρίς να έχουν οποιοδήποτε σχέδιο και απλά επενδύοντας στον ΓΓ της Αποκεντρωμένης ότι θα επιλύσει το θέμα ως "από μηχανής θεός".

Ρόλο που - κακώς κατά την γνώμη μας - αποδέχτηκε ο κος Καλογερόπουλος, που όφειλε να ζητήσει την ΚΑΘΑΡΗ τοποθέτηση της διοίκησης και του δημοτικού συμβουλίου του Χαλανδρίου στις σχεδιαζόμενες ενέργειές του.

Όμως εμείς γνωρίζουμε ότι ο ΓΓ της Αποκεντρωμένης δεν έχει - έτσι και αλλιώς - την δυνατότητα να λύσει το θέμα λόγω των ίδιων των αρμοδιοτήτων του.
Μπορεί να δώσει μόνο ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ λύση, όπως επιχείρησε, αλλά το θέμα είναι ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ και οι προσωρινές λύσεις - όπως αποδείχτηκε κατά τραγικό τρόπο, το περιπλέκουν ακόμα περισσότερο.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΜΕΤΩΠΟ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗΣ ΛΥΣΗΣ στην κατεύθυνση που περιγράψαμε.

Και για να γίνει αυτό ΕΜΕΙΣ - ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ, δήμος και κάτοικοι, πρέπει να προκαλέσουμε την εμπλοκή και την συνδρομή και ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ στην αντιμετώπιση του θέματος.

Και αυτό πρέπει να το κάνουμε για 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥΣ λόγους:

1. Γιατί από αυτή περνά η διαχείριση των κοινοτικών κονδυλίων και η απαραίτητη έγκριση της χρηματοδότησης του στεγαστικού προγράμματος που προτείνουμε.

2. ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ μπορούμε να βρούμε τους φυσικούς μας συμμάχους - αυτοδιοικητικούς και να κινητοποιήσουμε φίλιες δυνάμεις που θα συμβάλλουν στην διαχείριση του σύνθετου προβλήματος.
Και έχουμε τέτοιες δυνάμεις σε όλες τις περιφερειακές παρατάξεις αν αφήσουμε στην πάντα τους χαζοεγωισμούς, τις ενδοπαραταξιακές ή παραταξιακές έριδες και προτάξουμε το συμφέρον της πόλης και την ανακούφιση των πιο ταλαιπωρημένων κατοίκων της που είναι ακριβώς οι ιδιοκτήτες του Π.Πολίτη και της ζώνης Δ. Πλακεντίας.

Ήδη εμείς είχαμε την δυνατότητα να κουβεντιάσουμε και να επισκεφτούμε παρέα τον καταυλισμό με τον εκπρόσωπο των Οικολόγων στο περιφερειακό συμβούλιο κο Γιώργο Δημαρά ο οποίος προτίθεται να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Και δεν θα μείνουμε εκεί.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι οι χειριστές του θέματος από πλευράς δήμου να παραιτηθούν από το να παριστάνουν τους ΣΩΤΗΡΕΣ, που "κατόπιν προσωπικών τους ενεργειών" το θέμα "ετελείωσε" και να κινηθούμε ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ μεν αλλά σε συμπεφωνημένο σχέδιο δε, στην κατεύθυνση δημιουργίας μετώπου ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ (και κατ' επέκτασιν και των ΡΟΜΑ, που είναι μια σημαντική αλλά όχι η μοναδική πτυχή του).

ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που δυστυχώς ΚΑΝΕΙΣ από τον δήμο μας δεν πρότεινε, δεν επέλεξε, ούτε θέλει να επιλέξει, αφού η σημερινή διοίκηση αλλά - δυστυχώς - και παραδοσιακές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, είναι εντελώς παραιτημένες από την μάχη της πόλης και μένουν μονοσήμαντα προσκολλημένες στην μάχη της ... κάλπης και της πολιτικής επιβίωσης ενός κατεστημένου που δεν έχει πλέον την όρεξη και το κουράγιο να διεκδικήσει και να ρισκάρει, κορεσμένο από την πολύχρονη παραμονή του στην εξουσία. Ενός διαπαραταξιακού κατεστημένου που εξαντλεί την δράση του σε προσπάθειες αποκλεισμού νέων δυνάμεων να πάρουν τις τύχες της πόλης στα χέρια τους.

Είναι η απόδειξη ότι ο Δήμος Χαλανδρίου, επί δημαρχίας Κουράση πορεύεται χωρίς πυξίδα, ταξιδεύει στο άγνωστο με αυτόματο πιλότο.

Την συνέχιση αυτή της πορείας θα την πληρώσουν τα παιδιά μας.

Γι' αυτό εμείς επιμένουμε

ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ

Φορολογικοι Συντελεστες Ευρωπαικης Ενωσης...προς γνώσιν...

Από τον "Πόρτα-Πόρτα", http://www.olympia.gr/, 11-12-2013