Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

ΣΒΗΣΤΕ ΤΑ ΦΩΤΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!

                                                                                                                             Χαλάνδρι 21/03/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γυναικεία Ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ομάδα της Β’ Ε.Σ.Κ.Α. 2011-2012 την Κυριακή 18 Μαρτίου, συγκεντρώνοντας 42 βαθμούς (20 νίκες – 2 ήττες) και επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία των γυναικείων πρωταθλημάτων της Α’ Ε.Σ.Κ.Α. μετά από απουσία δύο ετών.
Η αρχηγός της ομάδας Γεωργία Γεωργακοπούλου παρέλαβε το βαρύτιμο έπαθλο για τις Πρωταθλήτριες από τον Γ.Γ. της Ε.Σ.Κ.Α και Πρόεδρο της Επιτροπής διεξαγωγής Γυναικείων Πρωταθλημάτων κο Γιάννη Αλεξόπουλο, παρουσία πολλών φίλων της ομάδας μετά τη λήξη του τελευταίου νικηφόρου αγώνα με το Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ στο κλειστό του Αγ. Θωμά.
Η παρουσία στις κερκίδες της πλειοψηφίας των αθλητριών από τα τμήματα υποδομής του Συλλόγου, παγκορασίδες, κορασίδες, νεάνιδες αποδεικνύει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται. Οι μικρές αθλήτριες είχαν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν μαζί με τις γυναίκες, που έτρεξαν με το τρόπαιο προς αυτές, την μεγάλη αυτή επιτυχία.

Η πλειοψηφία των παρευρισκομένων από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου συνεχάρηκαν τον προπονητή Μάνο Μανουσάκη και τις παίκτριες για το φετινό τους θρίαμβο. Επίτευγμα στόχου που προήλθε από την αρμονική συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και τη σημαντική συμπαράσταση των 400 περίπου μελών του Συλλόγου.
Το Δ.Σ. του Γ.Σ. ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ υπόσχεται πως και στη νέα αγωνιστική περίοδο θα προσφέρει το καλύτερο δυνατό στο Γυναικείο Τμήμα Καλαθοσφαίρισης έτσι ώστε περισσότερες νέες και νέοι αθλητές να έρθουν προς άθλησή τους στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Μ. Παπαδάκης».

                                                                                Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ                                                   ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΚΑΤΑΚΑΡΔΑ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΣΑΜΠΑ!
Η επέλαση της κρίσης στη χώρα μας δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τη σεξουαλική ζωή, με τους δεξιούς να πλήττονται περισσότερο!

Σύμφωνα με έρευνα της ALCO για την Εταιρία Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) στην Αττική, με δείγμα 600 ανδρών και γυναικών 25-64 ετών, παρατηρήθηκε πως:

- το 34% παραδέχτηκε πως οι σεξουαλικές επαφές μειώθηκαν το τελευταίο τρίμηνο, λόγω της οικονομικής κρίσης. Αυτό οφείλεται στη γενικότερη ανασφάλεια, αλλά και την ευρύτερη κρίση που σου επιφέρουν τα οικονομικά προβλήματα.

- οι ψηφοφόροι της δεξιάς επηρεάστηκαν κατά 58%, ενώ της αριστεράς κατά 33%. Ειδικά εκείνοι που πιστέουν (ακόμα) σε πολιτικές παρατάξεις, μετέφεραν την απογοήτευσή τους και στην προσωπική τους ζωή.

- το 36% των ανδρών και το 27% των γυναικών απάτησαν τον/την σύντροφό τους, επηρεασμένοι από σοβαρά οικονομικά προβλήματα στην οικογένεια (έτσι το λέμε τώρα :P )

Είδατε τι συνέπειες μπορεί να έχουν τα προβλήματα των πολιτικών θεσμών;;


ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

 
                                             
ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520
email: attikisynergasia@patt.gov.gr
                                                                                      
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΗΣΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ
Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 27.03.2012 κατατέθηκε κοινό αίτημα των Περιφερειακών Παρατάξεων ¨Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨ και ¨Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής  Ελεύθερη Αττική ¨ για την λήψη αποφάσης, με αφορμή το συνεχιζόμενο χαράτσι των σταθμών διοδίων στη Β.Α. Αττική και την προσπάθεια τρομοκράτησης των   πολιτών.
Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρεβρέθησαν αρκετοί κάτοικοι της Β.Α. Αττικής που εδώ και δύο χρόνια δίνουν ένα μεγάλο  αγώνα ενάντια στο ληστρικό χαράτσι των σταθμών διοδίων που υπάρχουν στην περιοχή τους. Οι κυβερνήσεις του δικομματισμού υπέγραψαν αποικιοκρατικές και λεόντειες συμβάσεις παραχώρησης με τις κοινοπραξίες των πολυεθνικών εταιρειών. Οι εταιρείες αυτές συνεχίζουν να εισπράττουν από τα διόδια εκατομμύρια ευρώ, χωρίς να εκτελούν σχεδόν κανένα έργο εδώ και χρόνια. Ταυτόχρονα επιχειρούν να τρομοκρατήσουν με υπέρογκα πρόστιμα τους πολίτες που αντιστέκονται, στοχεύοντας στην πλήρη καθυπόταξη του κινήματος αντίστασης. Την ίδια στιγμή το ΥΠΟΜΕΔΙ σε Ν/Σ που έφερε στη Βουλή επιχειρεί την ποινικοποίηση κάθε διαμαρτυρίας ενάντια στα χαράτσια των διοδίων !
Δεν είναι δυνατόν ένα δημόσιο αγαθό όπως εκείνο των εθνικών και των άλλων οδικών αξόνων να μην είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες, οι οποίοι έχουν χρυσοπληρώσει δεκαετίες τώρα την δημιουργία και την υποδομή τους και να στερούνται της απόλαυσης των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.  Συγκεκριμένα το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ζητάει:
1)    Την άμεση ρύθμιση προς όφελος των πολιτών της Αττικής του θέματος που έχει προκύψει με τους σταθμούς των διοδίων που παρεμποδίζουν την δωρεάν μετακίνηση των πολιτών εντός των ορίων της Περιφέρειας Αττικής.
2)    Την επανεξέταση του άρθρου 143 του Νομοσχεδίου του Υπ. Υποδομών εκφράζοντας την αντίθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου σε τέτοιου είδους ποινικοποιήσεις.
3)     Να αποσυρθούν όλα τα ειδοποιητήρια πληρωμής σε βάρος των κατοίκων της περιοχής της Β.Α. Αττικής που κάνουν χρήση του δημόσιου αγαθού των οδικών αξόνων για τις εσωτερικές μετακινήσεις.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι των Περιφερειακών Παρατάξεωμ
¨Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨  και    ¨Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής Ελεύθερη Αττική¨
Βαρεμένος  Γεώργιος  -  Βούτσης   Νικόλαος  -  Καπάταης  Χρήστος  -  Τσουκαλάς ΔημήτριοςΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

       

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520
email: attikisynergasia@patt.gov.gr
                                                                                                                        

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Τρίτη 27.03.2012 ο Περιφερειάρχης  Αττικής κ.Ι Σγουρός και η πλειοψηφία έφεραν προ ημερησίας διάταξης για συζήτηση το θέμα της λήψης απόφασης σκοπιμότητας για την δημιουργία τριών στρατοπέδων συγκέντρωσης για τους μετανάστες. Συμπαραστάτη στην προσπάθεια αυτή βρήκαν την Παράταξη της Ν.Δ. με την ψήφο της, καθώς και την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε η Παράταξη του ΛΑΟΣ.

Την απόφαση βεβαίως έσπευσε να χαιρετίσει με δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ.Μ. Χρυσοχοΐδης  ο οποίος ψήφισε το Μνημόνιο που δεν είχε διαβάσει. Το Μνημόνιο και τα μέτρα που ακολούθησαν, βύθισαν την χώρα και την κοινωνία στην ύφεση και την εξαθλίωση.  

Η Παράταξη μας ¨Αττική Συνεργασία Όχι στο Μνημόνιο¨ τόνισε δια των εκπροσώπων της ότι το θέμα έρχεται για καθαρά προεκλογικούς στόχους με ένα και μόνο σκοπό: την αλλαγή της προεκλογικής ατζέντας.

Θέλουν να πάμε στις κάλπες χωρίς να συζητήσουμε και να καταδικάσουμε αυτούς που με τις πολιτικές τους και την υλοποίηση των επιταγών της τρόϊκα, οδήγησαν τους εργαζόμενους στην πλήρη φτωχοποίηση, την νεολαία στους δρόμους της ξενιτιάς, ενάμισυ εκατομμύριο ανέργους στις ουρές απελπισίας του ΟΑΕΔ, τα περήφανα γηρατειά σε συντάξεις που δεν φτάνουν για τα φάρμακα, την υγεία και την πρόνοια στον Καιάδα, τους αυτοαπασχολούμενους στην πλήρη καταστροφή και την κοινωνία στους δρόμους της απελπισίας και στο περιθώριο.

Δεν θέλουν να μιλήσουμε προεκλογικά για τα μετεκλογικά σχέδια της Τρόϊκα και της ολιγαρχίας, που θέλουν να αποτελείωσουν την κοινωνία με νέα μέτρα ύψους 15 δισεκατομμυρίων Ευρώ χωρίς να θίγεται στο παραμικρό ο προκλητικός πλούτος του κεφαλαίου.

Τα κόμματα του μνημονιακού και νεοφιλελεύθερου τόξου και οι Παρατάξεις τους, όχι μόνο ποντάρουν στην ανασφάλεια και τον φόβο αλλά προσπαθούνε να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η κρίση και τα δεινά του λαού μας προήλθαν από τους μετανάστες και όχι από την κρίση του συστήματος που υπηρετούνε. Από ένα βάρβαρο σύστημα που σαπίζει, από την διαφθορά και την διαπλοκή για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ολίγων.

Η Παράταξη μας υιοθέτησε και ψήφισε μαζί με τις άλλες Παρατάξεις της Αριστεράς το παρακάτω ψήφισμα, που απέρρριψε βέβαια η μνημονιακή πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Το ψήφισμα περιλαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα.

Ζητάμε:

1. Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος  μέλος της ΕΕ.    Δηλαδή, ανυπακοή στη Συνθήκη Σένγκεν και στο Δουβλίνο 2 της ΕΕ.

2. Ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.

3. Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς ανοιχτοί δημόσιοι προσωρινοί χώροι φιλοξενίας, όπου θα παρέχονται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία, νομική αρωγή και ειδική μέριμνα για ανήλικους, έγκυες, μητέρες, θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων.

4. Να δοθεί άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και σε όσους προέρχονται από χώρες που είναι υπό ιμπεριαλιστική κατοχή ή βρίσκονται σε εμφύλιο.

5.  Να σταματήσουν τα νέα μέτρα καταστολής μεταναστών στα σύνορα και η ανάθεση μέρους της φρούρησης των συνόρων στους μηχανισμούς της ΕΕ (FRONTEX, Ευρωπαϊκό Σύστημα Επιτήρησης των Συνόρων).

6.  Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε ξένες χώρες.

7.  Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα και να έχουν πλήρη εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Ή  ΕΜΕΙΣ Ή  ΑΥΤΟΙ !

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ¨Αττικής Συνεργασίας Όχι στο Μνημόνιο¨

 Βαρεμένος  Γεώργιος
                                                           Βούτσης     Νικόλαος  
   Τσουκαλάς  Δημήτριος


ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                                                    
 
 
Αθήνα              28.03.2012
                                                                                                               

ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΣΥΓΓΡΟΥ 15-17
ΤΚ 117 43 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.2132063520
email: attikisynergasia@patt.gov.gr

                                                                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η  Περιφερειακή Παράταξη  «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»  εκφράζει   την κατηγορηματική της  αντίθεση στην εισήγηση του Περιφερειάρχη και Προέδρου του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) κ. Σγουρού για την υλοποίηση των  4 μονάδων επεξεργασίας 1.350.000 τόνων ετησίως σύμμεικτων απορριμμάτων  με Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και την προσπάθεια της Κυβέρνησης να παραδώσει ολόκληρη την διαχείριση των απορριμμάτων από την αποκομιδή ως και την τελική διάθεση στους ιδιώτες.

Με  γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ  Τσουκαλάς Δημήτρης, στον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΕΔΣΝΑ με αφορμή την αναβολή της 1ης συνεδρίασης την  12-2-2012, απορρίπταμε την εισήγηση του Προέδρου και προτείναμε :

1.   Να ζητηθεί η γνώμη του  Περιφερειακού  Συμβουλίου και των  Δημοτικών Συμβουλίων.

2.    Να μην  προχωρήσει οποιαδήποτε διαδικασία δημοπράτησης νέων έργων αξιοποίηση απορριμμάτων εάν προηγουμένως δεν έχουν ολοκληρωθεί από την Περιφέρεια σε συνεργασία με τον ΕΔΣΝΑ  οι διαδικασίες στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης και σχετικής αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ).


Μετά και την Συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ  της 26ης Μαρτίου που  πραγματοποιήθηκε  μετά από τρεις αναβολές με θέμα τον Προϋπολογισμό, ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ απέσυρε την εισήγησή του για την  ψήφιση του Προϋπολογισμού του ΕΔΣΝΑ, επικαλούμενος  τα οικονομικά προβλήματα  του Συνδέσμου.

Αν και η στάση του κ.Περιφερειάρχη είναι ενδεχόμενα προσχηματική γιατί θα έπρεπε να θέσει τα οικονομικά προβλήματα ευθύς εξ΄αρχής και όχι 3 μήνες μετά, με κίνδυνο να τινάξει στον αέρα ένα ολόκληρο θεσμό μαζί με τους εργαζόμενους, εμείς για να μην αφήσουμε περιθώρια τακτικισμών ζητάμε επίσης:

1.         Να εξεταστεί η  λειτουργία του  Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ)  με  αξιολόγηση των  έως σήμερα δεδομένων.

2.         Την  Άμεση  προώθηση  σχεδίων προδιαλογής υλικών και ανάπτυξης Προγραμμάτων Διαλογής στη Πηγή σε συνεργασία με τους ΟΤΑ

3.         Την Επανεξέταση  των όρων συνεργασίας με ΕΕΑΑ και Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ).

4.         Την Σύσταση Ομάδας Εργασίας  ΕΔΣΝΑ-Περιφέρειας  για την παρακολούθηση  των διαδικασιών.

5.         Την εξέταση όλων των οικονομικών προβλημάτων που επικαλείται ο Πρόεδρος.Τέλος όσον αφορά  την υλοποίηση  των μονάδων επεξεργασίας  απορριμμάτων  και πριν επανέλθει το θέμα σε νέο Δ.Σ. ζητάμε προκειμένου να ξεκινήσει η συζήτηση, να  έχουμε λάβει  προηγουμένως:

1.      Τις  μελέτες  και τα τεύχη δημοπράτησης για τις μονάδες επεξεργασίας  που κατά δήλωση του Υπουργού, έχει  ολοκληρώσει το ΥΠΕΚΑ.

2.      Την  εισήγηση των Υπηρεσιών επί του θέματος.

3.      Τεκμηριωμένη  Αξιολόγηση  της  μέχρι σήμερα εμπειρίας του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων & Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) από τις διάφορες μορφές συνεργασίας με ιδιώτες  που εφαρμόζει  για τη λειτουργία-συντήρηση  η/και εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του.

4.      Την  εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής για την αναγκαιότητα  ή μη Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ), λαμβανομένων υπόψη των σχετικών αιτημάτων των ΟΤΑ , συμπεριλαμβανομένων   του Δ. Μάνδρας και του Δ. Πειραιά.            Για την Παράταξη ¨Αττική Συνεργασία  Όχι Στο Μνημόνιο¨

               Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

               Βαρεμένος   Γιώργος
               Βούτσης       Νίκος
              Τσουκαλάς   Δημήτρης

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *