Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΠΟΛΥ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΟ ΑΥΡΙΑΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΧΘΟΥΝ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ

Από το αυριανό δημοτικό συμβούλιο μπορούν να βγουν πολύ κρίσιμα συμπεράσματα για όλο το τοπικό πολιτικό σύστημα.

Ας γίνουμε συγκεκριμένοι:

1. Για το θέμα της εκμίσθωσης της πλατείας: Θα δούμε:

 α. Αν το θέμα τεθεί στην προ ημερησίας και πώς. Διότι ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ να ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ και να κάνει ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ, αφού όπως ολόκληρη η αντιπολίτευση δηλώνει ότι ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΕ (πλην Καρατζά που ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΘΗΚΕ!)
Από την ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ψηφοφορία για την ένταξη ή όχι του θέματος θα φανεί και η συμπεριφορά των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, που έτσι ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥΣ  ώστε να σταματήσει το υποκριτικό "εγώ δεν συμφωνώ, στις κατ' ιδίαν συζητήσεις'.

β. Εμείς τολμάμε δημόσια πρόταση:

 Άμεση μετακίνηση του παγοδρόμιου από το ηρώο (μια μέρα δουλειά είναι). Έχουμε προτείνει εναλλακτικά το κτήμα πρώην Μαμμόπουλου στην Αγίας Παρασκευής - πολύ κοντά στο κέντρο ή το Πάρκο της Αττικής Οδού - όπου το Παγοδρόμιο θα έχει ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΣΟΔΑ κατά την γνώμη μας, λόγω της εύκολης πρόσβασης και του άνετου πάρκινκ.

Μείωση των επί πληρωμή δραστηριοτήτων και ΟΡΓΑΝΩΣΗ 1 -2 δωρεάν εκδηλώσεων. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ - ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΥ ΔΕΞΞΞΟΥ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ!
http://polylitoikairoi.blogspot.com/2011/12/blog-post_3953.html
(ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΤΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ)

ΟΜΩΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΓΥΡΩ ΔΗΜΟΥΣ - ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ!

Οι περισσότεροι δήμοι έκαναν μειώσεις. ΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ;;;

Θυμίζουμε ότι η ελληνική οιονομία έχει υποστεί ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ 30%!

Και κάτι ακόμα: Αφού στις 15 Δεκεμβρίου αποφασίζονται τα δημοτικά τέλη Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;;;

Διότι χωρίς τις αποφάσεις για τα δημοτικά τέλη δεν μπορούν να προϋπολογιστούν τα ΕΣΟΔΑ, έτσι;

 Άρα ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ;;;;

ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! Για να ακούσουμε όλους να τοποθετούνται!

Ετοιμάζουμε ρεπορτάζ από ότι έκαναν άλλοι δήμοι με τα δημοτικά τέλη. Για να έχετε εσείς - αναγνώστες μας - τα στοιχεία που χρειάζονται για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, και όχι να ακούτε τις "υπερβολές μας" αλλά ούτε και τον "γκαιμπελισμό τους".

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΥΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Χαλάνδρι, 9/12/2011
ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ
Α.Π.: 20146
- 24η
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
--------
- 2011


Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σας καλεί σε συνεδρίαση του Σώματος στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 15η Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00 να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:

Α/Α Θ Ε Μ Α Τ Α


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου 2011-2014.

2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση κανονισμού λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Χαλανδρίου.

3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για καθορισμό τελών διαφήμισης Ο.Ε. 2012.

4. Συζήτηση και λήψη απόφασης για καθορισμό τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων κ.λ.π. Ο.Ε. 2012.

5. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και φωτισμού Ο.Ε. 2012.

6. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αναπροσαρμογή συντελεστή του φόρου ηλεκτροδοτούμενων χώρων για το Ο.Ε. 2012.

7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για μείωση δημοτικών τελών σε πολύτεκνες οικογένειες.

8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για καθορισμό αμοιβής Προέδρων και Αντιπροέδρων Σχολικών Επιτροπών Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης για το Ο.Ε. 2011.

9. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 31/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στην τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Χαλανδρίου στο Ο.Τ. 222 και χαρακτηρισμός χώρου ιδιοκτησίας του Δήμου μας (κληροδότημα Σαχάλα) σε ΚΑΠΗ.

10. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 35/2011 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που αφορά στη μεταφορά θέσης στάσης-στάθμευσης οχημάτων ημερησίας οικονομικής εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ.

11. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 85/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου, που αφορά στην 3η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Ο.Ε. 2011.

12. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 32/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο’ Δήμου Χαλανδρίου, που αφορά στην Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Ο.Ε. 2011.

13. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση της υπ΄αριθμ. 35/2011 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο’ Δήμου Χαλανδρίου, που αφορά στην Αναμόρφωση Προϋπολογισμού Ο.Ε. 2011.

14. Συζήτηση και λήψη απόφασης για καθορισμό αριθμού και ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, για κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου.

15. Συζήτηση και λήψη απόφασης για αποδοχή ποσού 57.660,00 € από ΥΠ.ΕΣ. για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων – ΣΑΤΑ.

16. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Δεκεμβρίου 2011 και αναδρομικής μείωσης ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Νοεμβρίου 2011, τελικού ποσού 58.742,60 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης’ Δήμου Χαλανδρίου.

17. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διάθεση συνολικού ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Δεκεμβρίου 2011 και αναδρομικής μείωσης ποσού από τους ΚΑΠ μηνός Νοεμβρίου 2011, τελικού ποσού 14.833,34 € για επιχορήγηση του Ν.Π.Δ.Δ. ‘Αθλητικός πολιτιστικός οργανισμός Δήμου Χαλανδρίου – Ευριπίδης’.

18. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση καταβολής στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χαλανδρίου (ΔΕΠΑΧ) ποσού 20.000,00 € προκειμένου η επιχείρηση να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εκκαθάρισής της.

19. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση συνδρομής και πίστωσης ποσού 1.200,00 € για την ετήσια συνδρομή του Ο.Ε. 2011 στο ‘Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας.

20. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση ιδιωτικού συμφωνητικού καταβολής χρέους σε δόσεις προς την εταιρία ‘Φ. Βλάμης – Π. Μεϊντανάς Ο.Ε.’.

21. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πίστωσης ποσού 2.000,00 € συμπ/νου Φ.Π.Α. για την παραγωγή και έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου.

22. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πίστωσης ποσού 1.230,00 € συμπ/νου Φ.Π.Α. για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2011 καθώς και τις εκδηλώσεις του εορτασμού των Θεοφανίων.

23. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πίστωσης ποσού 246,00 € συμπ/νου Φ.Π.Α. για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Εθελοντών του Δήμου Χαλανδρίου.

24. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ο.Ε. 2011.

25. 10η Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου Ο.Ε. 2011.

26. Συζήτηση και λήψη απόφασης για συνέχιση μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση του 3ου ΕΠΑΛ, 7ΟΥ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ κ΄2ΟΥ ΣΕΚ Χαλανδρίου στην οδό Ριζαρείου 22, Χαλάνδρι.

27. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 264/2011 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά ‘συνέχιση μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση του 1ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου στην οδό Παλαμά και Ναβαρίνου’.

28. Συζήτηση και λήψη απόφασης για επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

29. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διόρθωση χρέους εκ παραδρομής στο Ταμείο του Δήμου μας.

30. Συζήτηση και λήψη απόφασης για διαγραφή βεβαιωμένων κλήσεων.

31. Συζήτηση και λήψη απόφασης για ανάθεση προμήθειας ελαστικών των μεταφορικών μέσων του Δήμου.

32. Συζήτηση και λήψη απόφασης για επικαιροποίηση της υπ΄αριθμ. 199/2006 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά τροποποίηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου για τον καθορισμό όρων δόμησης στον δημοτικό αθλητικό χώρο (ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ) στο Ο.Τ. 648, στην περιοχή Κάτω Χαλανδρίου.

33. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ‘Επισκευές – Ανακατασκευές φρεατίων υδροσυλλογής όμβριων υδάτων’, Α.Μ. 13/2009.

34. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ‘Επισκευές οδοστρωμάτων σε διάφορους δρόμους του Δήμου’, Α.Μ. 35/2006.

35. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ‘Επισκευές – κατασκευές πεζοδρομίων κεντρικών οδών 08’, Α.Μ. 07/2008.

36. Συζήτηση και λήψη απόφασης για έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου ‘Ασφαλτοστρώσεις διαφόρων οδών του Δήμου’, Α.Μ. 21/2007.

Αρμόδιος κλητήρας του Δήμου μας παραγγέλλεται να επιδώσει αυτή την πρόσκληση προς όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο.


Χαλάνδρι 9/12/2011
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.


ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΘΕΟΔΩΡΟΥ


ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΡΙΓΕΛΟΣ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

http://pr-ota-si.blogspot.com/2011/12/blog-post_7159.html

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τηλ. 2132023926

Χαλάνδρι, 2 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Πρόβλημα των «ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ» έχει πάρει πλέον και στην πατρίδα μας ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Η σωστή έγκαιρη, και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση είναι η ασπίδα για την καταπολέμηση και αντιμετώπιση του.

Το ΝΠΔΔ «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ» ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ στα πλαίσια των πολιτιστικών και κοινωνικών του εκδηλώσεων πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα: «ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ» Το πρόβλημα και η αντιμετώπιση του που θα γίνει το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 17.00 στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου (Κεντρική πλατεία Χαλανδρίου).

Την συζήτηση θα διευθύνει ο γνωστός δημοσιογράφος κος Ντάσκας Ιωάννης. Επίσης θα γίνει προβολή φωτεινών διαφανειών (slides).                           

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


                                                     Αγ. Παρασκευή, 13-12-2011
 

                                     
          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Η Αντιπεριφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής ενημερώνει τους πολίτες των περιοχών της περιφερειακής ενότητας,  ότι  λόγω της αυξημένης καταναλωτικής κίνησης  που παρουσιάζεται κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων την εποχή αυτή στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συγκρότησε  μικτά κλιμάκια ελέγχου τα οποία θα πραγματοποιούν καθημερινούς ελέγχους, με σκοπό την προστασία της Δημόσιας Υγείας και την διασφάλιση της υγιεινής και της ποιότητας των παρεχόμενων προϊόντων  και υπηρεσιών  προς τους καταναλωτές.
                               

                       O Αντιπεριφερειάρχης  Βορείου Τομέα Αθηνών                                                Κώστας Μανιάτης


ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗΣ ΚΟΥΒΕΝΤΑΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ. ΜΗΝ ΜΑΣΑΤΕ! ΕΓΚΥΡΗ ΨΗΦΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ....


http://vouliazoume.blogspot.com/

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΛΕΥΚΗ ψήφος μετριέται με τα ΑΚΥΡΑ!

Το λευκό ψηφοδέλτιο ή απλά «λευκό», δεν είναι παρά μια ψήφος διαμαρτυρίας για εκείνους τους πολίτες που επιθυμούν να παραμείνουν ενεργοί – η ψηφοφορία, άλλωστε, τυπικά είναι ακόμα υποχρεωτική – και να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία, όμως, δεν εκφράζονται από τα υφιστάμενα κόμματα. Πρόκειται δηλαδή για μια πολιτική, αλλά όχι κομματική επιλογή, δεν συνιστά αποχή, αλλά αποδοκιμασία του συνόλου της πολιτικής τάξης και είναι δικαίωμα του κάθε ψηφοφόρου, που απορρέει από το ίδιο το Σύνταγμα.

Όμως, αν πιστεύετε ότι ψηφίζοντας λευκό θα καταγράψετε την αποδοκιμασία σας για την πολιτική τάξη, κάνετε λάθος! Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, εσάς που ρίξατε λευκό, αλλά πολύ απλά η ψήφος σας θα πάει στην ίδια κατηγορία με τα «λανθασμένα», δηλαδή, τα άκυρα και δεν θα παίξει κανέναν απολύτως ρόλο στην καταμέτρηση!

Ο νόμος 3434/2006, άρθρο 1 και το Προεδρικό Διάταγμα 96/ 2007, στο άρθρο 98, παρ.8, ορίζει σαφώς: «…κατά τη σύνταξη, ανά εκλογική περιφέρεια, των πινάκων αποτελεσμάτων από τα αρμόδια δικαστήρια, κατά την κατανομή των εδρών, καθώς και για τον καθορισμό του εκλογικού μέτρου, τα λευκά ψηφοδέλτια δεν προσμετρώνται στα έγκυρα». Αυτόματα, όμως, αυτό συνεπάγεται ότι τα λευκά δεν λαμβάνονται υπ’ όψη στον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου, που είναι και η λέξη κλειδί για την κατανομή των εδρών.

Σύμφωνα με το άρθρο 100 του παραπάνω διατάγματος, ορίζεται ότι:
«4. Για την κατανομή των εδρών σε κάθε εκλογική περιφέρεια ως εκλογικό μέτρο λαμβάνεται το ακέραιο μέρος του πηλίκου που προκύπτει από τη διαίρεση του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων που έλαβαν μέρος στις εκλογές […] δια του αριθμού των εδρών της. Για τον καθορισμό των εδρών που δικαιούται κάθε εκλογικός σχηματισμός σε κάθε εκλογική περιφέρεια διαιρείται το σύνολο των έγκυρων ψηφοδελτίων, που έλαβε στην περιφέρεια ο εν λόγω σχηματισμός, δια του εκλογικού μέτρου. Οι έδρες του στην εκλογική περιφέρεια είναι το ακέραιο μέρος του πηλίκου της παραπάνω διαίρεσης».

Κι επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, ιδού ένα παράδειγμα:
Ο Νομός Καβάλας καταλαμβάνει 4 έδρες στη Βουλή. Ας υποθέσουμε ότι ψήφισαν 100 και το πρώτο κόμμα πήρε 40 ψήφους. Τα 80 ψηφοδέλτια είναι έγκυρα και τα 20 λευκά. Άκυρα δεν υπάρχουν καθόλου.

Στην πρώτη περίπτωση, θα εκλάβουμε τα λευκά ως έγκυρα και θα υπολογίσουμε το εκλογικό μέτρο, που θα είναι 100 έγκυρα (80 + 20) : 4 (έδρες) = 25. Εν συνεχεία, θα διαιρέσουμε τις 40 ψήφους : 25 (εκλογικό μέτρο) = 1 έδρα (1 βουλευτή) βγάζει το πρώτο κόμμα στο Νομό Καβάλας σε πρώτη φάση. Αν στο ίδιο παράδειγμα, τα λευκά ψηφοδέλτια τα εκλάβουμε ως άκυρα, όπως ορίζει ο νόμος άλλωστε, το αποτέλεσμα θα είναι τελείως διαφορετικό: 80 έγκυρα: 4 (έδρες) = 20 (εκλογικό μέτρο). 40 (ψήφοι) : 20 = 2 έδρες (βουλευτές) θα βγάλει το πρώτο κόμμα στο συγκεκριμένο νομό!
Γίνεται σαφές τώρα νομίζω, γιατί υπάρχει όλη αυτή η διαμάχη σχετικά με τη νομική βαρύτητα της λευκής ψήφου. Οι Συνταγματολόγοι, πάντως, στην πλειοψηφία τους υποστηρίζουν την ορθότητα του νόμου που εξομοιώνει τα λευκά με τα άκυρα διότι, συνυπολογίζοντας τις λευκές ψήφους για την εξαγωγή του εκλογικού μέτρου, «μπορεί να οδηγηθούμε σε ενίσχυση των μεγαλύτερων σε αριθμό ψήφων κομμάτων και σε αποδυνάμωση των μικρότερων, αποδομώντας περαιτέρω τον αναλογικό χαρακτήρα του εκλογικού συστήματος». (Καθηγητής Ξ. Κοντιάδης, «Η λευκή ψήφος και το Σύνταγμα», Ημερησία, 20/3/2005).

Ας δούμε τώρα τι ισχύει σε άλλες χώρες της Ευρώπης σχετικά με τη λευκή ψήφο. Μόνο στην Ιταλία αναγνωρίζονται από τον νομοθέτη τα λευκά ψηφοδέλτια ως ιδιαίτερη κατηγορία, αλλά παρ’ όλα αυτά, ούτε εκεί συνυπολογίζονται στα έγκυρα. Στη Γαλλία η λευκή ψήφος, επίσης, θεωρείται άκυρη και δεν συνυπολογίζεται στην εξαγωγή του εκλογικού αποτελέσματος, ενώ στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο δεν παρέχεται καν η δυνατότητα έκφρασής της. (Πηγή: http://lefko-2007.blogspot.com/).

Συμπέρασμα: Και να θέλεις να τιμωρήσεις με την ψήφο σου το κομματικό αυτό σύστημα, δεν μπορείς να το κάνεις. Απλά, διαιωνίζεις ένα σαθρό πολιτικό κατεστημένο που μοιάζει να έχει φτάσει, πλέον, στα όριά του και επιτρέπεις, στους 300 πολλά υποσχόμενους Εθνοπατέρες – Μαυρογιαλούρους, να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να διαιωνίσουν την παλαιοκομματική μικροπολιτική τους και, μάλιστα, μέσα στην Ευρώπη του 21ου αιώνα.

Χριστιάννα Λούπα

Πηγή: newstime.

ΣΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ : Αν γίνουν εκλογές! Λέμε τώρα ....


ΑΝΤΙΘΕΤΗ Η ΠΟΕ - ΟΤΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα που συνιστά, όπως υποστηρίζει, «βάναυση τιμωρία των πολιτών οι οποίοι με κόπο, ιδρώτα και αίμα δεκαετιών κατάφεραν να αποκτήσουν το δικό τους...κεραμίδι.
"Ημερησία" Online 13/12 13:28

Κάθετα αντίθετη δηλώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στη συμμετοχή εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης στις επιτροπές εξέτασης των αιτήσεων εξαίρεσης από την πληρωμή του τέλους ακινήτου μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους συλλόγους - μέλη της να ενημερώσουν τους εργαζόμενους να μη συμμετάσχουν στις τριμελείς επιτροπές και να λάβουν μέτρα προστασίας «από κάθε αυθαίρετη πίεση που θα ασκηθεί από τους δημάρχους».
«Οι αιρετοί αν συμφωνούν και συντάσσονται με την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. να στηρίξει τις επιτροπές και το έργο τους, ας συμμετάσχουν οι ίδιοι για να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την εξαθλίωση που βιώνουν οι πολίτες, ως αποτέλεσμα της ακραίας, βάρβαρης νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση και που δυστυχώς πολλοί από τους αιρετούς την ασπάζονται», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της.
Τονίζει παράλληλα ότι δεν δέχεται να νομιμοποιήσει την επιβολή του «χαρατσιού» στους πολίτες, συμμετέχοντας με κοινωνικούς λειτουργούς ή με άλλους εργαζόμενους στις επιτροπές «που η κυβέρνηση αποφάσισε να συστήσει δήθεν για να εξαιρέσει όσους δεν μπορούν να καταβάλλουν το φόρο».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητεί να καταργηθεί το χαράτσι στα ακίνητα που συνιστά, όπως υποστηρίζει, «βάναυση τιμωρία των πολιτών οι οποίοι με κόπο, ιδρώτα και αίμα δεκαετιών κατάφεραν να αποκτήσουν το δικό τους...κεραμίδι. Πόσο μάλλον, όταν χρησιμοποιείται εκβιαστικά το κοινωνικό αγαθό της ηλεκτροδότησης για την είσπραξη του».
Καλεί επίσης την κυβέρνηση να «φορολογήσει όσους έχουν στην κατοχή τους δεκάδες ακίνητα μη δηλωθέντα ή σε ''off shore'' εταιρείες». «Ας εισπράξει τους φόρους από όσους δεν τους αποδίδουν εδώ και χρόνια», τονίζει.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *