Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΟ 3ο ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ: ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

Την γιορτή για τον εορτασμό της επετείου του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου, που οργανώθηκε στο 3ο Γενικό Λύκειο Χαλανδρίου, τίμησε με την παρουσία του ο ηρωικός και ακούραστος αγωνιστής Μανώλης Γλέζος που έγινε δεκτός προσερχόμενος στο σχολείο με αντιδράσεις λατρείας και σεβασμού από τους μαθητές του σχολείου, τους καθηγητές και τους παρευρισκόμενους γονείς.

Το σύμβολο της αντίστασης του ελληνικού λαού απέναντι στο ναζισμό παρακολούθησε το πρόγραμμα της γιορτής η οποία πραγματικά ήταν υπερπαραγωγή με αφήγηση κειμένων, κινηματογραφικά αποσπάσματα, χορωδία, μουσικά όργανα, σκηνικά - όλα οργανωμένα άψογα με την συμμετοχή σχεδόν όλων των μαθητών του σχολείου σε μια καλοσυντονισμένη συλλογική προσπάθεια.

Μια γιορτή που κορυφώθηκε με μια αυτοσχέδια θεατρική αναπαράσταση της ηρωικής πράξης του Μανώλη Γλέζου, που μαζί με τον κολλητό του φίλο, τον αείμνηστο Λάκη Σάντα κατέβασαν τη σημαία των ΝΑΖΙ από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως.

Οι μαθητές Δ. Παπαδόπουλος και Π. Παπαδάκης (υποδύθηκαν τον Μανώλη Γλέζο και τον Λάκη Σάντα αντίστοιχα) σκόρπισαν ρίγη συγκίνησης σε όλους όσους παρακολουθήσαμε την παράστασή τους και προφανώς και στον ίδιο τον Μ. Γλέζο που τους παρακολουθούσε σχεδόν δακρυσμένος.


Στη συνέχεια ανέβηκε στην έδρα και ζήτησε να κάνει διάλογο με τους μαθητές παραδίδοντας μαθήματα δημοκρατίας και αντίστασης στους αυριανούς πολίτες (για να μην γράψω τα αιχμηρά μου, ότι έκανε τέτοια μαθήματα κυρίως στους ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ πολίτες) 


Στην φωτό ο Μανώλης Γλέζος ανάμεσα στο νέο διευθυντή του σχολείου Αλέξη Γεωργόπουλο - που έχει βάλει στοίχημα ότι θα μετατρέψει το κάτεργο των προηγούμενων χρόνων σε σχολείο και φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα και μάλιστα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα -τον πρόεδρο του 15μελούς Δημήτρη Νταβία (να καμαρώσουμε και λίγο, μπορούμε, έτσι;) και όλα τα μέλη του Μαθητικού Συμβουλίου που έχουν ήδη καταλάβει την διαφορά στη λειτουργία του σχολείου τους.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ

του Ν. ΚΟΜΠΟΤΗ
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κατέγραψε τις μορφές εργασίας-απασχόλησης που υπάρχουν σε διάφορες χώρες.

Διαπίστωσε ότι σε αυτές περιλαμβάνονται :
 • Οι συμβάσεις εργασίας με πληθοπορισμό (crowdwork)..
 • Οι συμβάσεις απασχόλησης «μηδενικών ωρών» (zero hours contracts).
 •  Οι συμβάσεις σύντομης διάρκειας (short term contracts).
 • Οι συμβάσεις προσωρινής εργασίας ή εργασίας κατά παραγγελία (on demand work).
 • οι «μικροσυμβάσεις» (mini jobs), 
 •  Η εργασία ανά χαρτοφυλάκια (portfolio work).
 •  η εργασία βάσει δελτίου/κουπονιών (voucher-based work).
 • διάφορες μορφές τηλεργασίας και κινητής εργασίας με χρήση εφαρμογών και νέων τεχνολογιών.
 •  οι συμβάσεις αστικού δικαίου (σύμβαση έργου, σύμβαση ανεξαρτήτων υπηρεσιών)
 •  και οι συμβάσεις επιμερισμού θέσεων εργασίας (job sharing).
Σύμφωνα με τον ΣΕΒ, στις νέες μορφές απασχόλησης οι προσφερόμενες νέες θέσεις εργασίας δεν είναι απλώς προσωρινές και σύντομης διάρκειας αλλά ενίοτε είναι και κοινής χρήσης, κατανέμονται μεταξύ περισσότερων ανεξάρτητων εργαζομένων (freelancers) μέσω της ανάπτυξης της οικονομίας κατά παραγγελία (on-demand economy, gig economy).

Διαπίστωσε ότι μερικές από αυτές τις μορφές εργασίας υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα ( πχ στο δήμο Χαλανδρίου) και προτείνει την υιοθέτηση και των υπολοίπων :

«Κυβέρνηση, κοινωνικοί εταίροι και φορείς της αγοράς καλούνται να αναγνωρίσουν την αναγκαιότητα της ύπαρξης πολλαπλών εργασιακών καθεστώτων, ως μια νέα κομβικής σημασίας συνιστώσα των αγορών εργασίας»
Οι εργαζόμενοι σκουπίδι μιας χρήσης στα χέρια της εργοδοσίας.

Η αναβίωση της δουλείας είναι εδώ.

Η ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ
Η εργατική τάξη οφείλει να συνειδητοποιήσει την δύναμή της και την αποστολή της και να αντιδράσει δυναμικά.

Το σύνθημα:

« Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά»
πρέπει να πάψει να είναι σύνθημα, πρέπει να γίνει συνείδηση, να γίνει βίωμα και όραμα συγχρόνως και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. «Οι καιροί ου μενετοί» και ο Παράδεισος κοντά, μια κυβερνητική κολοτούμπα ακόμα δρόμος.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΌΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΙΑΣΩ GENERAL: Εγκεφαλικό επεισόδιο - Ολοκληρωμένος προληπτικός έλεγχος σε προνομιακή τιμή


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Επεισοδίων (29 Οκτωβρίου) και στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης για την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψή τους, το ΙΑΣΩ General προσφέρει ολοκληρωμένο προληπτικό έλεγχο στην προνομιακή τιμή των 56€.

Συγκεκριμένα, ο έλεγχος περιλαμβάνει:
 • Δωρεάν κλινική εξέταση από εξειδικευμένο Νευρολόγο
 •  Δωρεάν κλινική εξέταση από Αγγειοχειρουργό επί ευρημάτων
 •  Έλεγχος λιπιδίων (χοληστερόλη, τριγλυκερίδια, ΗDL, LDL) και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης
 • Triplex καρωτίδων.
Η προσφορά ισχύει για όσους καλέσουν στο τηλ. 210 6502662 (8:00-15:00) έως την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους. Σημειώνεται ότι αφορά συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σήμερα, το εγκεφαλικό μπορεί να αντιμετωπιστεί με πολύ καλά αποτελέσματα εφόσον προσέλθει ο ασθενής εντός 4 ½ ωρών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων σε ειδική μονάδα που μπορεί να παρέχει σύγχρονη και εξειδικευμένη θεραπευτική αντιμετώπιση.

Το ΙΑΣΩ General διαθέτει μία από τις ελάχιστες οργανωμένες Μονάδες Άμεσης Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών Επεισοδίων σε όλη τη χώρα. Η Μονάδα ανήκει στο διεθνές δίκτυο SITS (Safe Implementation of Treatments in Stroke), στο οποίο συμμετέχουν μόνο κέντρα που πιστοποιημένα τηρούν αυστηρά υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας, διαθέτοντας την απαιτούμενη υποδομή και το εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Λειτουργεί σε 24ωρη βάση, διαθέτοντας ειδική γραμμή 24ωρης επικοινωνίας, τηλ. 210 6502700.

Ραντεβού αυτή την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, στο 2o Olympic Stadium Run

Όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη αθλητική γιορτή στο ΟΑΚΑ, το 2o Olympic Stadium Run "Νίκος Δούσης Ρασσιάς", που για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών «Σπύρος Λούης». Με αφετηρία και τερματισμό μέσα στο κορυφαίο στάδιο της χώρας, αθλητές και αθλήτριες κάθε ηλικίας θα έχουν τη δυνατότητα, αυτή την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017, να τρέξουν στα κουλουάρ του ΟΑΚΑ και να ζήσουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

«Οι δρομικοί αγώνες στη βόρεια Αθήνα έχουν πλέον μόνιμη έδρα το ΟΑΚΑ» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, σε συνάντηση εργασίας στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ όπου ρυθμίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την εκκίνηση. Και φέτος, πρόσθεσε, «αποσκοπούν στην ενίσχυση των δράσεων του Σωματείου «ΜΑΧΗ» για τα αυτοάνοσα νοσήματα και διεξάγονται στη μνήμη του Μαρουσιώτη "Γιατρού της Ειρήνης", Νίκου Δούση– Ρασσιά». Γνωστοποίησε ότι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ΟΑΚΑ θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας και ψηφιακού υλικού από την πλούσια ανθρωπιστική του δράση. Επιπλέον, ευχαρίστησε τους χορηγούς που συνδράμουν υποστηρίζοντας τη «ΜΑΧΗ» για τα αυτοάνοσα νοσήματα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου που θα οδηγεί την κούρσα των 5 και 10 χλμ υπενθυμίζοντας την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής σε σχετικές οικολογικές δράσεις με την εγκατάσταση 120 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε επιλεγμένους δημόσιους χώρους.

Στη συνάντηση εργασίας μετείχαν εκπρόσωποι της διοίκησης του ΟΑΚΑ και των χορηγών, η Πρόεδρος του Σωματείου «ΜΑΧΗ» για τα αυτοάνοσα νοσήματα, Έλλη Σπυροπούλου, και, η σύζυγος του αείμνηστου Νίκου Δούση- Ρασσιά, Έρρικα Καλογεροπούλου-Δούση.

Το 2ο Olympic Stadium Run, αποτελεί την πρόβα τζενεράλε δύο εβδομάδες πριν τον 35ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και εντάσσεται στις δράσεις του Συνεργατικού Σχηματισμού Discover North Athens που συντονίζει η Περιφέρεια Αττικής για την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της βόρειας Αθήνας και την αύξηση της επισκεψιμότητας της.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο και τεχνικό t-shirt του αγώνα, ενώ θα έχουν υγειονομική υποστήριξη, ασφαλιστική κάλυψη, ηλεκτρονική χρονομέτρηση και υδροδοσία με τους διοργανωτές και τους χορηγούς να επιφυλάσσουν αρκετές εκπλήξεις και για τους δρομείς, αλλά και για τους θεατές. Την τεχνική επιμέλεια των αγώνων έχει αναλάβει η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING.

Διαβάστε περισσότερα για τους αγώνες στον δικτυακό τόπο: http://www.OlympicStadiumRun.gr

Δηλώστε συμμετοχή στο σύνδεσμο: http://www.olympicstadiumrun.gr/agones-eggrafes

Δείτε στο σύνδεσμο https://m.youtube.com/watch?v=A6I-sKwX_ns το κάλεσμα του αντιπεριφερειάρχη