Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Απειλείται το αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο που εκθέτει τον καπιταλιστικό μύθο

Με δικαστική προσφυγή που κατατέθηκε ξαφνικά επιχειρείται η επιστροφή της εξαφανισμένης εδώ και δυόμισι χρόνια εργοδοσίας της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής (ΒΙΟΜΕ) στην Θεσσαλονίκη στη διοίκηση του εργοστασίου και η εκδίωξη των εργαζόμενων από αυτή.

Η εργοδοσία, η οποία έχει καταδικαστεί σε 126 μήνες φυλάκισης συνολικά για χρέη προς τους εργαζόμενους, σε συνεργασία με τη διορισμένη σύνδικο, ζητά να επιστρέψει για να οδηγήσει σε πτώχευση τη ΒΙΟΜΕ ώστε να αποφύγει τα χρέη προς τους εργαζόμενους, αλλά και προς το ΙΚΑ και το Δημόσιο, καθώς και να εκκενώσει το εργοστάσιο. Η αίτηση θα εκδικαστεί στις 8 Ιουλίου.
Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας και η Ένωση Τεχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας - Θράκης δηλώνουν τη στήριξή τους στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, οι οποίοι με τον πολύχρονο μαχητικό αγώνα τους και την προσπάθειά τους να λειτουργήσουν οι ίδιοι το εργοστάσιο έχουν βάλει φραγμό στην εργοδοτική λεηλασία και έχουν ανοίξει το δρόμο για να πάρουμε την παραγωγή και τη ζωή μας στα χέρια μας: «Η εργοδοτική αυθαιρεσία δεν θα περάσει! Θα μας βρουν απέναντί τους! Όλοι και όλες μαζί θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των εργαζομένων να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Να απορριφθεί η κατάπτυστη αίτηση που πρόκειται να εκδικαστεί στις 8 Ιούλη. Αλληλεγγύη και στήρη στο αυτοδιαχειριζόμενο εγχείρημα των εργατών της ΒΙΟΜΕ για τη νίκη του δίκαιου αγώνα τους»!
ΣΧΟΛΙΟ: Πόσο στεναχωριέμαι όταν  δικαιώνομαι εκεί που δεν θέλω να διkaιωθώ.
 Αυτοδιαχείριση, νεοφιλελευθερισμός και μνημόνιο δεν πάνε μαζί. 
Και όσοι δεν το καταλαβαίνουν είναι ΗΛΙΘΙΟΙ. 
Και όσοι κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν είναι ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΙΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ - ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ! 

Γιατί ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΥΠΟΥΛΑ και με φερετζέ!

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥ

Εναλλακτικός τίτλος της ανάρτησης: 

ΠΑΝΤΑΖΗΣ: ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.


Επειδή ο αναγνώστης της Πλατείας θέλουμε να έχει ολοκληρωμένη άποψη για τα μεγάλα θέματα, αναδημοσιεύουμε την .... ενδιαφέρουσα θεώρηση του προέδρου του Γυμναστικού Νίκου Πανταζή σχετικά με την βεβαίωση απασχόλησης ανασφάλιστου προσωπικού στον σύλλογο, από την επιθεώρηση εργασίας για να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

Να τι έγραψε ο Νίκος Πανταζής:

Έλεγχος στον Γυμναστικό Σύλλογο Χαλανδρίου από την επιθεώρηση εργασίας έπειτα από καταγγελία όχι εργαζομένου αλλά των γνωστών αγνώστων νεκροθαφτών του Αθλητισμού στο Χαλάνδρι.

Κουκουλοφόροι χωρίς κουκούλες. Τους ξέρουμε και αυτούς που εκδικούνται ένα σύλλογο ή έναν παράγοντα που δεν συμπαθούν αλλά και αυτούς που θριαμβολογούν για το γεγονός.

 

Πόσο διεστραμμένος πρέπει να είναι κάποιος που προσπαθεί να καταστρέψει αντί να σταθεί αλληλέγγυος σε κάθε προσπάθεια που γίνεται από πρόσωπα ή συλλόγους ή τουλάχιστον να αποδεχθεί την δική του αδυναμία να ασχοληθεί με τα κοινά.

Δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα εκείνοι που αντί να θελήσουν μια κατσίκα δικιά τους επιθυμούν να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα.

Ο Γυμναστικός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος της πόλης και ο πιο καλά οργανωμένος και θα επιβιώσει. Στην Γ’ Εθνική του Μπάσκετ Ανδρών ,στην Α2 Εθνική Κατηγορία στο Βόλλει Γυναικών και μέσα στους πενήντα συλλόγους πανελλαδικά στον Στίβο.


Αναρωτιέμαι τι θα γίνει όταν οι έλεγχοι θα γίνουν και στους άλλους συλλόγους τώρα που άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου. Σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση δεν αφήνει περιθώριο στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν σκεφτείτε τι θα συμβεί με τους Συλλόγους που φυτοζωούν και αποτελούν σήμερα την μοναδική δυνατότητα κα καλυφτεί ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών με κάτι ευχάριστο, απαραίτητο για την υγεία τους και γιατί όχι για τους ταλαντούχους και μια ελπίδα να ασχοληθούν και επαγγελματικά με τον Αθλητισμό.

Βέβαια οι άσπονδοι φίλοι μας θα χαρούν αν κλείσουν οι σύλλογοι γιατί χαίρονται μονό με τα δυσάρεστα αλλά έτσι συμβαίνει οι μέτριοι ,οι κομπλεξικοί, χαίρονται μόνο με τις δυσκολίες των άλλων.


ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ:
Αν αγαπάτε λοιπόν τον αθλητισμό αναγνώστες μου, αν τα παιδιά σας θέλετε να αθλούνται πρέπει να δίνετε 100 ευρώ ΜΑΥΡΑ,  στον μαύρα εργαζόμενο προπονητή, του μαύρου -χωρίς καν νόμιμη έδρα - συλλόγου.
Δεν ξέρω ποιοι είναι οι "ρουφιάνοι" και οι "κουκουλοφόροι" που έκαναν την καταγγελία για τον Γυμναστικό αλλά ξέρω κάποιον "ΡΟΥΦΙΑΝΟ και ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ" που έκανε καταγγελία γα να αφήσει άστεγους  τον Σκακιστικό Όμιλο, την Ανεξάρτητη Γυναικεία Παρέμβαση και του Εθελοντές του Δήμου και πανηγύριζε κιόλας.
Επίσης διαβάζω πίσω από τις γραμμές στην απάντησή του ότι μάλλον και άλλοι σύλλογοι απασχολούν ανασφάλιστους και το θεωρούν και αυτονόητο άρα έδωσε και τους άλλους και τους ψιλοαπειελεί για να τον στηρίξουν.
Πόσο θράσος ... Πόση υποκρισία .... 
Δεν γνωρίζει ότι μερικές φορές ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ

ΥΓ:

Μια προσωπική μαρτυρία:

Η κόρη μου έχει ξεκινήσει προετοιμασία για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, αυτό επέλεξε να κάνει.
Χρειάζεται λοιπόν ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ.
Στο Νίκος Πέρκιζας - από τον δήμο πανηγύρι  - δεν υπάρχει δημοτικό πρόγραμμα προετοιμασίας για ανώτατες σχολές  για τον έρμο τον δημότη Χαλανδρίου, για να μην ενοχληθούν ο Γυμναστικός και κάποιοι ιδιώτες - κολλητοί.

Ψάχνοντας να κάνουμε την δουλειά μας,  κατέληξα ΝΑ ΜΟΥ ΖΗΤΗΘΟΥΝ 100 ευρώ το μήνα ΜΑΥΡΑ (1200 τον χρόνο) για να προπονείται η κόρη μου - ΓΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΑΕΙ - στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ σε "ιδιωτικό πρόγραμμα" κάποιου γυμναστή που χρησιμοποιεί τις ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ (δημότης είμαι) αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το είπα σε στελέχη στον δήμο έκπληκτος και έλαβα την εξής απίστευτη απάντηση: 
"Καλά τώρα το κατάλαβες" ;
(Ναι είναι η απάντηση,  η κόρη μου είναι το μεγάλο μου παιδί, δεν μου είχε ξανατύχει. Αλλά αυτοί που μου απάντησαν έτσι ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ, που το είχαν καταλάβει και ανέχονται αυτή την κατάσταση ενώ είναι στα κέντρα λήψης αποφάσεων;)
Έψαξα για λύση στους γύρω δήμους (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΩ ΜΕΣΟ):

Μαρούσι: Δημοτικό Πρόγραμμα με 50 ευρώ για μη δημότες και 30 για δημότες στο Ζηρίνειο.
Κηφισιά: Δημοτικό Πρόγραμμα με 50 ευρώ στο Ζηρίνειο.

Τελικά η κόρη μου προπονείται στο ΟΑΚΑ με προπονητή τον μεγάλο Σπήλιο Ζαχαρόπουλο και μόνο με 30 ευρώ τον μήνα (με μέσο).

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ - διότι αυτό δεν θα γνωρίσει, δεν θα συνδεθεί και δεν θα αγαπήσει το "Νίκος Πέρκιζας" με το οποίο έχει συνδεθεί η οικογένειά του, ούτε θα νιώσει ότι κάτι του προσέφερε ο δήμος για τον οποίο ακούει τόσα στο σπίτι, γιατί ΑΥΤΟ ΒΟΛΕΥΕ ΤΟΝ ΠΑΝΤΑΖΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ.

Θα πολεμήσουμε αυτό το καθεστώς  για όσα παιδιά έρχονται από πίσω.
ΓΙΑ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΛΑΝΔΡΑΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΣ!!!!
ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΝΙΚΟ ΠΑΝΤΑΖΗ ή ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ;
Διότι στην επόμενη ανάρτησή σου ΘΑ ΓΙΝΩ! 

ΕΦΥΓΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ - ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Στις 12 μμ η κηδεία στο κοιμητήριο Χαλανδρίου η κηδεία.


Πέθανε χθές Πέμπτη 26 Ιουλίου, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και πρώην πρόεδρος του παραρτήματος Χαλανδρίου της ΠΕΑΕΑ  Νίκος Ρούσσος.

Ο Νίκος Ρούσσος γεννήθηκε στην Θήβα στις 28 Ιουνίου του 1927 και από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στο κομμουνιστικό κίνημα. Γραμματέας του τομέα της ΕΠΟΝ Θήβας πρωταγωνίστησε μαζί με τα αδέλφια του στην οργάνωση και και την διανομή του αντιστασιακού τύπου, την μεταφορά ανταρτών και οπλισμού στο βουνό, την απόδραση των ρώσων αιχμαλώτων πολέμου και την διάσωση και αποστολή στο βουνό πολλών Ιταλών στρατιωτών μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας.

Συνελήφθη και βασανίστηκε άγρια μετά τον Δεκέμβρη. Εξορίστηκε σε Μακρόνησο, Γιάρο, Ικαρία, Αη Στράτη. Μετά την απόλυσή του επιστρέφει για λίγο στην Θήβα, από όπου αναχωρεί για την Αθήνα, σπουδάζει στην Ανωτάτη Εμπορική από όπου αποβάλλεται για την πολιτική του δράση. Γνωρίζεται με την Μαρία Μπέκα και ζούν μαζί περισσότερα από 50 χρόνια αποκτώντας δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια. Ασχολείται με το εμπόριο  μέχρι και την συνταξιοδότησή του. Μέλος της ΕΔΑ και μετά του ΚΚΕ αναλαμβάνει πολύπλευρη δράση στο κίνημα ειρήνης αρχικά και αργότερα στο συνδικαλιστικό κίνημα των εμπόρων. 

Μέλος του εμπορικού συλλόγου Αθηνών από το 1976. Ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του συλλόγου Εμπόρων Καταστηματαρχών Αθηνών. Επικεφαλής της αγωνιστικής συνεργασίας εμπόρων και μέλος της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών από το 1988 ώς το 2000. Μέλος της διοίκησης του ΕΒΕΑ από το 1982 ώς το 1997. Ιδρυτικό μέλος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Ομόρων Νήσων και Αιγαίου και γενικός της Γραμματέας ώς το 1998. Μετά την συνταξιοδότησή του ασχολείται ενεργά με το παράρτημα Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασηςστο Χαλάνδρι. Τα τελευταία χρόνια είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, που αντιμετώπιζε με στωικότητα και θάρρος.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 12 μμ στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

ΠΗΓΗ: stasi.gr 

ΤΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ