Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Cine ΑΡΓΩ: Προβολή της ταινίας "Trainspotting" την Πέμπτη 12/1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Cine ΑΡΓΩ συνεχίζει να πρωτοπορεί και το 2017 στην κινηματογραφική ζωή του Χαλανδρίου
και σας προσκαλεί αυτή την Πέμπτη 12/1 και ώρα 20:30
στο Κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 & Δαναΐδων),
στην προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας που σημάδεψε μια γενιά Βρετανών
καθώς και σινεφίλ από όλο τον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα ανέδειξε το σύνολο των συντελεστών της,
λίγες μόλις μέρες πριν την κυκλοφορία στις αίθουσες της πολυαναμενόμενης συνέχειάς της,

"Trainspotting"
 
 
Παραγωγή: Μεγ. Βρετανία
Σκηνοθεσία: Danny Boyle
Σενάριο: John Hodge, Irvine Welsh (βιβλίο)
Πρωταγωνιστούν: Ewan McGregor, Robert Carlyle, Jonny Lee Miller, Ewen Bremner,
Kelly Macdonald, Kevin McKidd, Peter Mullan
Φωτογραφία: Brian Tufano
Μοντάζ: Masahiro Hirakubo 
Διάρκεια: 94 '


EΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ 11 Ιανουαρίου 1910 - 10 Φεβρουαρίου 1975


"Σύλληψη δημοσιογράφων μετά απο μήνυση υπουργών είναι απαράδεκτο. Στον Τύπο απαντάς, δεν τον διωκεις απο θεση εξουσιας".

του Κώστα Βαξεβάνη

Ήταν η πρώτη αντίδρασή μου μέσω τουίτερ, όταν έγινε γνωστό πως οι δημοσιογράφοι Γιάννης Κουρτάκης και Παναγιώτης Τζένος συνελήφθησαν μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου. Η θέση αυτή την οποία έχω εκφράσει όχι μόνο όσες φορές έχω μηνυθεί (πάνω από 70 πια) αλλά και όποτε συνάδελφος μηνύεται από πολιτικό πρόσωπο, είναι μια θέση που έχουν οι δημοσιογράφοι παγκόσμια. Ξεχάστε ποιός έχει δίκιο και ποιός μήνυσε ποιόν. Είναι εύκολο να διακρίνεις ή να εφεύρεις δίκιο σε κάποιον μηνυτή, για να σύρεις ολόκληρη τη δημοσιογραφία δέσμια αλλά κυρίως όμηρη.

Ας ξεκαθαρίσω μερικά πράγματα.

Η Ελλάδα είναι μία απο τις ελάχιστες Ευρωπαϊκές χώρες, όπου η συκοφαντική δυσφήμηση είναι ποινικό αδίκημα και η μοναδική που είναι και αυτόφωρο. Αυτό σημαίνει δηλαδή, πως οποιοσδήποτε μπορεί να μηνύσει έναν δημοσιογράφο, ακόμη και με ψευδή στοιχεία και η Αστυνομία αν ζητηθεί η αυτόφωρη διαδικασία, θα τον συλλάβει και θα τον οδηγήσει με χειροπέδες στα κρατητήρια και στη συνέχεια σε δίκη.

Προφανώς και το θέμα δεν είναι ότι οι δημοσιογράφοι είναι μια ιδιαίτερη κατηγορία που δεν πρέπει να συλλαμβάνεται και να δικάζεται ακόμη και όταν αδικεί τους άλλους. Το θέμα -και είναι θέμα Δημοκρατίας και μιας από τις βασικές ελευθερίες- είναι ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να μπορεί να ασκεί ελεύθερα το λειτούργημά του χωρίς να φοβάται την τιμωρία, την εκδίκηση και τη συνωμοσία των ισχυρών.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις αρνούνται παρά τις συστάσεις των Ενώσεων Δημοσιογραφων απ όλο τον κόσμο, να αποποινικοποιήσουν τη συκοφαντική δυσφήμηση και να την κάνουν, όπως αλλού, αστικό αδίκημα. Όποιος θίγεται, πάει στο αστικό δικαστήριο και ζητά να αποκατασταθεί. Είναι φανερό, πως αυτή η απαρχαιωμένη λειτουργία των κυβερνήσεων που κάνουν ακόμη και νόμους για να βγαίνουν από τη φυλακή οι εγκληματίες του λευκού κολάρου αλλά συλλαμβάνουν δημοσιογράφους όπως τους αυτοφοράκηδες στα μπουζουκσίδικα, δεν είναι μια αβλεψία , αλλά ένα σύστημα αυτοπροστασίας.

Όχι μόνοι αυτό. Οι πολιτικοί, ενώ έχουν το δικαίωμα τα μηνύσουν το δημοσιογράφο , ταυτόχρονα διατηρούν το δικαίωμα στην ασυλία.Δηλαδή ο δημοσιογράφος ακόμη και αν κάνει αντιμήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, ο πολιτικός δεν θα συλληφθεί, αλλά θα πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία στη Βουλή που ξέρουμε πού καταλήγει. Το φυσικό και συνταγματικό ταυτόχρονα θα ήταν όποιος βουλευτής μηνύσει πολίτη, αυτόματα να χάνει την ασυλία του έναντι του πολίτη για να υπάρξει ισονομία και πραγματική Δικαιοσύνη.

Υπάρχει επίσης ένα πλαίσιο ευρωπαικών και διεθνών νόμων, όπως η Ευρωπαική Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που ορίζουν το δικαίωμα που έχουν οι δημοσιογράφοι στην κριτική τους απέναντι στα πολιτικά και γενικώς δημόσια πρόσωπα. Το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ, προβλέπει πως οι δημοσιογράφοι έχουν δικαίωμα να ασκούν σκληρή, υπερβολική ακόμη και άδικη κριτική στα δημόσια πρόσωπα γιατί αυτός είναι ο κοινωνικός τους ρόλους. Τα δημόσια πρόσωπα, όπως έχουν νομολογήσει και ελληνικά δικαστήρια, οικειοθελώς θέτουν τον εαυτό τους στη σφαίρα της διαφάνειας και του δημοσίου ελέγχου, άρα και στη σκληρή ή άδικη κριτική του δημοσιογράφου. Υπάρχει ο κίνδυνος οι προσπάθειες "προστασίας" των δημοσίων προσώπων, να καταλήξουν σε παρεμπόδιση της ελευθερίας του λόγου. Πολλές καταδικαστικές αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων κατά δημοσιογράφων, καταπέφτουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που αναγνωρίζουν πως ο δημοσιογράφος είναι το μποουλντοκ της κοινωνίας και καλώς ασκεί (όχι πάντα καλώς εννοούμενο) έλεγχο.

Το θέμα δεν είναι αν ο Καμμένος έχει δίκιο, αλλά αν πρέπει ο δημοσιογράφος να σέρνεται με τέτοιες επιθετικές διαδικασίες στα δικαστήρια. Αν συναινέσουμε σε αυτό, τότε δεν δικαιώνεται ο Καμμένος που μπορεί να έχει δίκιο (όπως άλλωστε λένε όλοι οι μηνυτές) αλλά όσοι θέλουν τη δημοσιογραφία σε ομηρία και τους δημοσιογράφους υπαλλήλους.

Να σα πω ένα παράδειγμα. Ο Αντρέας Βγενόπουλος εξακόντισε εναντίον μου πάνω από 40 μηνύσεις. Η ιστορία πλέον έχει κρίνει πως είχα δίκιο. Επί τέσσερα χρόνια όμως, έτρεχα στα δικαστήρια, πλήρωνα δικηγόρους, σπαταλούσα εκατοντάδες εργατοώρες για προετοιμασία. Φυσικά υπήρχε ο φόβος, αντί να δικαιωθώ να χάσω και τελικώς να καταστραφώ. Στην καλύτερη περίπτωση πάντως να αυτολογοκριθώ, να πάψω να γράφω όσα αποκάλυπτα γι αυτόν για να μην καταστραφώ. Ο μηνυτής είτε είχε δίκιο, είτε είχε άδικο, κατάφερνε να κρατά το πιστόλι στον κρόταφο της δημοσιογραφικής λειτουργίας.

Η προσπάθεια να αποδοθεί δίκιο στον Καμμένο ή στους δύο συναδέλφους δεν λύνει το πρόβλημα, δημιουργεί απλώς οπαδούς. Αν η αστυνομία λειτουργώντας μέσα σε ένα απαρχαιωμένο νομικό πλαίσιο, μπουκάρει σε εφημερίδες να κάνει συλλήψεις, τότε το αν ο μηνυτής "έχει δίκιο" είναι θέμα οπτικής, γιατί το θέμα ουσίας είναι πως καταλύεται η λειτουργία του Τύπου και μάλιστα νομοτύπως.

Φυσικά δεν συμβαίνει σήμερα όπως θέλουν να δείχνουν διάφοροι όψιμα ευαίσθητοι. Συμβαίνει επί δεκαετίες , αλλά γίνεται όλο και πιο άσχημο, γιατί δεν υπάρχει κανένα θεσμικό όργανο να υπερασπίσει το δημοσιογράφο και τη δημοσιογραφία.

Η κυβέρνηση πρεπει να καταργήσει και το αυτόφωρο και την ποινική υπόσταση της συκοφαντικής δυσφήμησης. Όποιος θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να προχωρήσει σε αστικές νομικές ενέργειες και απαίτηση αποκατάστασής του. Πρέπει να σταματήσει το παραμύθι της θυματοποίησης του πολιτικού και τα δημόσια πρόσωπα να αντιληφθούν πως η κάθοδός τους στην πολιτική και τη δημόσια σφαίρα είναι εθελοντική. Δεν έχει μόνο βουλευτικά προνόμια αλλα και έλεγχο. Ίσως το αγνοούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης, αλλά στην Ελλάδα, καταδικάζονται πλέον δημοσιογράφοι γιατί κάνουν απλές αξιολογικές κρίσεις, λένε δηλαδή την άποψή τους. Η κατρακύλα πρέπει να σταματήσει. Και αφού δεν υπάρχουν συλλογικά δημοσιογραφικά όργανα για να αποκαταστήσουν τα πράγματα, ας πάρει η κυβέρνηση γενναία μέτρα υπέρ της δημοσιογραφίας. Η παθογένεια στα ελληνικά ΜΜΕ δεν είναι μόνο οι άδειες και τα κανάλια των νταβατζήδων. Είναι η δημοσιογραφία που είναι σε συνεχή και χρόνια ομηρία για διάφορους λόγους.

Ο δημοσιογράφος οφείλει να γράφει και να λέει όσα πιστεύει. Όποιος διαφωνεί μπορεί να καταφύγει σε διάψευση ή νομικά μέτρα. Αλλά δεν μπορεί να έχει τη συνδρομή τυποκτόνων νόμων.
Άλλωστε η νομική στάθμιση μεταξύ της προσωπικότητας κάποιου και της ελευθερίας του Τύπου, είναι υπερ του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού που δημιουργούν οι και προστατεύουν οι συνταγματικές ελευθερίες.
 Καλύτερα να αδικηθεί κάποιος παρά να μην υπάρχει ελεύθερος Τύπος στο όνομα της νομιμότητας.


@KostasVaxevanis


ΣΧΟΛΙΟ: Σκέψου κε Βαξεβάνη να ζήταγε ο Καμμένος από την βουλή να του πληρώσει και τον δικηγόρο για να καταθέσι τα ένδικα μέσα κατά των ημοσιογράφων όπως έκανε Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΣΟΥ δήμαρχος Χαλανδρίου υπό την ανοχή μάλιστα δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης (αποχή, λευκό)!

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΓΩΣΕ Η ΑΛΑΤΙΕΡΑ ...


Δυο κουβέντες για τον Θέμη Μπαλασόπουλο. Του Θωμά Μπιζά.


Δεν μ αρέσει να λέω καλά λόγια για κάποιον όταν αυτός αποφασίζει να αποστρατευθεί γιατί έκλεισε ο εργασιακός και ο κινηματικός του κύκλος. Εμένα αυτά μου θυμίζουν επικήδειους λόγους.
Για τον Θέμη τον Μπαλασόπουλο είχα μιλήσει όταν ακόμα είμαστε και οι δύο ενεργοί συνδικαλιστές στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και τότε βρήκαν ορισμένοι την ευκαιρία να με κατηγορήσουν για πολιτικό φλερτ με τον Μπαλασόπουλο .

Φυσικά έλεγαν ανοησίες . Έκαναν πολιτικά –εσωκομματικά παιχνίδια αξιοποιώντας γνωστές αντιλήψεις που υπάρχουν (ειδικά στην αριστερά και στο συνδικαλιστικό κίνημα) και που θέλουν να βλέπουν όλους τους άλλους σαν ταξικούς αντίπαλους.
Με τον Θέμη τον Μπαλασόπουλο λοιπόν είμαστε συνάδελφοι - συνδικαλιστές και είχαμε και αντιθέσεις και συνεργασία. Απλά πράγματα .

Εγώ παρά τις αντιθέσεις μας , αναγνώριζα πάντα τον ρόλο του και την προσπάθεια του για να γίνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ η αιχμή του δόρατος των συνδικάτων ενάντια στα μνημόνια. Εκτιμούσα τις οργανωτικές του ικανότητες και την ικανότητα του να κρατά την παράταξη του ενωμένη σε συνθήκες κατάρρευσης του πολιτικού του χώρου.

Ο Θέμης, μου αναγνώριζε τον ήπιο χαρακτήρα , το ενωτικό πνεύμα και φυσικά το γνωστό μου πάθος για τα σκουπίδια .

Ειδικά για τα θέματα των σκουπιδιών με τον Θέμη τον Μπαλασόπουλο συνεργαζόμαστε στενά ακόμα και σήμερα που πέρασαν δυο χρόνια μετά από την συνταξιοδότηση μου .

Για την συμβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην υπόθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων θα μπορούσε να γραφτεί ολόκληρο βιβλίο αλλά τότε θα στεναχωρηθούν πολλοί.

Οκ λοιπόν είπαμε. Με το Θέμη είμαστε συνδικαλιστικά αντίπαλοι αλλά είχαμε και κανονικές ανθρώπινες και φιλικές σχέσεις πού άντεξαν στον χρόνο και τις δοκιμασίες.

Του εύχομαι να είναι καλά ότι και να κάνει από εδώ και μπρός, αν και ξέρω πως θα κάνει και αυτός ότι εξακολουθώ να κάνω και εγώ. Θα εξακολουθεί να πηγαίνει και να δουλεύει στα γραφεία της ομοσπονδίας μας.

Υ.Γ ελπίζω να μην ζητήσουν και από τον Μπαλασόπουλο να παραδώσει τα κλειδιά των γραφείων όπως έκαναν και με εμένα..

Θωμάς του Εμμανουήλ Μπιζάς 

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΕΤΣΙ! ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ....Ν. ΚΟΜΠΟΤΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την 1η εβδομάδα του τρέχοντος έτους έλαβε χώρα η « Χειμερινή σύναξη των αγροφυλάκων» της περιοχής μας, στο «Στέκι του Δεσπότη». Ο τεράστιος χώρος των 35 τ.μ. γέμισε ασφυκτικά:

Παρόντες: έμμισθοι: 21
Ο αγρονόμος και το επιτελείο του: 5
Μ@λ@κες άμισθοι εθελοντές : 6

Σύνολο : 32

Τοποθετήθηκαν δια μακρόν ο αγρονόμος και το επιτελείο του , κρίνοντας την δράση της αγροφυλακής την χρονιά που πέρασε ως άκρως θετική για την Υπηρεσία.

Για την επόμενη χρονιά προτάθηκε να συνεχίσουν με μεγαλύτερο ζήλο να υπερασπίζονται το συμφέρον της υπηρεσίας και του αγρονόμου, χωρίς να ύπαρξη καμμιά αντίρρηση.

Ο αγρονόμος τόνισε με την απαιτούμενη αυστηρότητα την υποχρέωση των αγροφυλάκων να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εκκλησίας και των μεγάλων γαιοκτημόνων και να μη συναναστρέφονται αναρχικά στοιχεία στα καφενεία του χωριού. Απλώς να τα καταγράφουν στις αναφορές τους.

Για την αντιγραφή

ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΤΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΑς ξεκινήσουμε από τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ!

Γιατί είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κάθε σκέψη και συζήτηση περί του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ΤΩΡΑ.

Μα είναι πολύ απλό!

Διότι η ΔΙΟΙΚΗΣΑΡΑ αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο, όπως της το ζήτησαν ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της δημαρχιακής περιόδου του Συμεών οι "κακοί" Θωμάς και Νταβίας:
Να ΑΡΧΙΣΕΙ από το ΓΕΝΙΚΟ (πολεοδομικό) και την συζήτηση επί ενός στρατηγικού σχεδίου για την πόλη και μετά να πάει στο ΕΙΔΙΚΟ, την πολεοδομική μελέτη ένταξης του Πεύκο Πολίτη.

Η διοικησάρα τα έκανε αλλιώς. Έβαλε το κάρο μπροστά από το άλογο.

Γιατί είχε έναν μοναδικό - διπλό - στόχο:
1.  ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ και μετά να νομιμοποιήσει αυτά που έκανε με τους 2 ΧΕΥ αλλά κυρίως με τον ΧΕΥ 9 (θα επανέλθουμε σε αυτό).
 2. Να βοηθήσει την κεντρική διοίκηση, την κυβέρνηση του κόμματος που της έδωσε το χρίσμα, να αποφύγει να αποζημιώσει τους Χαλανδραίους ιδιοκτήτες στην ζώνη απαλλοτρίωσης της Ελ. Πεντέλης επιτρέποντας τους να χτίσουν 8 μέτρα πάνω από το μετρό αντί να αποζημιωθούν για να γίνει η ζώνη ΠΡΑΣΙΝΟ και για όσους δεν μπορέσει να γίνει αυτό κατορθωτό αφού κανείς μηχανικός δεν υπέγραφε την ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του δρόμου (παραπάνω από τον μισό δρόμο  ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ) η υποχρέωση αποζημίωσης από το κράτος να περάσει στον δήμο Χαλανδρίου από το κεντρικό κράτος, όπως ίσχυε πριν τις μεθοδεύσεις Συμεών - Γερολυμάτου.

Όλα τα άλλα είναι για τους μπαμπουίνους.

Για να πετύχει αυτές της τις δεσμεύσει η διοικησάρα αναγκάζεται να κάνει αυτά που κάνει, επιχειρώντας να παραστήσει τον ταχυδακτυλουργό που βγάζει λαγούς από το καπέλο, καταπατώντας την ίδια της την ιστορία αγώνων στην πόλη.

ΔΙΟΤΙ ΤΣΑΜΠΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ και μάλιστα με αποκλεισμό της αντίθετης ή συμπληρωματικής αν θέλετε άποψης (ημών) που ήθελε να συμμετέχει για να συνδιαμορφώνει τις θέσεις -  δεν δίνουν τα κεντρικά επιτελεία.
Τα πληρώνεις αυτά.
Και αν δεν το πληρώσεις εσύ υποχρεούσε να μετακυλίσεις την πληρωμή στον υπήκοο.
ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ.
Αλλιώς - με διάλογο και συμμαχίες -ίσως γίνεις ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

Πριν πούμε περισσότερα επί αυτών όμως θα μιλήσουμε σήμερα για το πιο εύκολο.

ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ!

Πόσο αντιδημοκρατική και φασίζουσα παίζει να είναι μια πλειοψηφία που

- έδωσε εντολή για την εκπόνηση της νέας μελέτης του Πεύκο Πολίτη με την (υποτιθέμενη) κατάργηση της Ελ. Πεντέλης στον ίδιο μελετητή, φουσκώνοντας του τον ήδη τεράστιο λογαριασμό που του οφείλει ο δήμος,

- ανάρτησε, παρά τις έντονες επιφυλάξεις που εκφράστηκαν την μελέτη, συγκέντρωσε ενστάσεις επί αυτής - πάνω από 140 από όσο γνωρίζω -  και  μάλιστα μία ένσταση από τρεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένου,  ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ αλλά και της αντιπολίτευσης, θεωρεί ως δεδομένη την απόρριψή τους - σε ό,τι αφορά την ζώνη της Ελ. Πεντέλης αλλά και το ισοζύγιο πρασίνου και φέρνει τις προβλέψεις της να συμπεριληφθούν στο ΓΠΣ;

Δηλαδή ουσιαστικά η διοικησάρα καλεί τα μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ, τον εκπρόσωπο του Αθλητικού Σωματείου, τον εκπρόσωπο του Σκακιστικού ομίλου, τον εκπρόσωπο του Συλλόγου της Ρεματιάς, τον εκπρόσωπο της Ένωσης Κρητών, της Ένωσης Ζακυνθινών, της Ένωσης Αρκάδων, ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ των συμπολιτών μας - ιδιοκτητών του Πεύκο Πολίτη αλλά και των τριών επικεφαλής της αντιπολίτευσης πριν αυτές εκδικαστούν!
Τους καλεί να λειτουργήσουν λες και είναι δεδομένο ότι θα απορριφθούν, αντί να φέρει τις ενστάσεις στο δημοτικό συμβούλιο ως οφείλει ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ αλλά και ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ την οποία ΕΚΕΙΝΗ ΕΠΕΛΕΞΕ προτάσσοντας την πολεοδομική μελέτη του ΓΠΣ, αρνούμενηνα ΑΚΟΥΣΕΙ!

Απλά ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ!

Διότι αν πουν ΝΑΙ οι συνδημότες μας στην Επιτροπή Διαβούλευσης στην πρόταση Γερολυμάτου για το ΓΠΣ θα έχουν αποδεχτεί ως ΔΕΔΟΜΕΝΑ όσα περιλαμβάνονται στην μελέτη ένταξης του Π. Πολίτη ΚΑΤΑΠΑΤΩΝΤΑΣ το δικαίωμα των συνδημοτών τους - ιδιοκτητών ΝΑ ΕΚΔΙΚΑΣΤΟΎΝ ΟΙ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ από το αρμόδιο όργανο, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, με την ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, παρουσία των δικηγόρων τους - ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ και μάλιστα να εξεταστούν με τα ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ που ίσχυαν ΟΤΑΝ ΤΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ, όχι με τα νέα τετελεσμένα που πάει να δημιουργήσει ο Γερολυμάτος.

Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Βόρεια Κορέα!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΡΟΝ ΤΟΥ ΧΥΔΑΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΙΣΜΟΥ και της απόπειρας ΥΦΑΡΠΑΓΗΣ συναίνεσης, όχι ουσιαστικού διαλόγου σε βάθος.

Που βέβαια - σε κάθε περίπτωση - θα είναι τόσο νομικά ευάλωτο το αποτέλεσμα  που επιχειρούν να υφαρπάξουν - ελπίζω να τα πει ο Θωμάς - που γίνεται απλά για να "κοροϊδεύουμε τους χωριαταρέους" .

Αυτός και μόνο εκτιμώ ότι είναι επαρκής λόγος για να πάνε οι δημοκράτες συνδημότες μας που είναι σοβαροί ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ λίγο, στην επιτροπή διαβούλευσης και να πουν στον Γερολυμάτο ΟΧΙ, δεν μας κάνεις συνένοχους.

Και δεν τελειώσαμε ακόμα.

Μόλις αρχίζουμε!

Αποχή των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς κατοικίας

Με απόφαση της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος δεν θα διεξαχθούν πανελλαδικά και πάλι πλειστηριασμοί την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου ενώ κατ’ εξαίρεση θα διεξαχθούν κάποιοι πλειστηριασμοί κατόπιν σχετικής άδειας


Σύμφωνα με ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής, κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, μόνο κατ΄εξαίρεση, «θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας εκ των Συλλόγων ή της συντονιστικής επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, που θα υποβληθεί κατόπιν έγγραφης αίτησης σε αυτόν από τον επισπεύδοντα».

Οι συμβολαιογράφοι στην ανακοίνωση, αναφέρουν ενδεικτικά, ότι «θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες».

https://www.thepressproject.gr/

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ - ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ


Όπως ενημερωθήκατε από την Πλατεία, το Χαλάνδρι τα Χριστούγεννα δεν είχε δήμαρχο για μερικές μέρες, μετά την παραίτηση του αντιδημάρχου παιδείας κ. Αλεξίου.

Το θέμα της παραίτησης του δημάρχου - βεβαίως έκλεισε, αφού ο Συμεών εκτελεί και πάλι τα καθήκοντά του μετά την συνεδρίαση της "παράταξης" τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου - όπως μας είχε ενημερώσει ο Ν. Κομπότης.

Για το θέμα έγινε ανάρτηση - μετά από μήνες - στο site της ΣΤΑΣΗΣ, επίσημο site της διοίκησης του δήμου.

Μια λιγόλογη, ασαφής και με φανερή διάθεση συσκότισης της υπόθεσης ανακοίνωση την οποία - βεβαίως - δεν έστειλαν ε δελτίο τύπου αλλά εμείς αναδημοσιεύουμε για να έχει ο αναγνώστης της ΠΛΑΤΕΙΑΣ πλήρη εικόνα για την πραγματική - και όχι την προπαγανδιστική - κατάσταση στον δήμο Χαλανδρίου!


ΝΑ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑΝ:Για την διήμερη συνέλευση της παράταξης 4-8/1/2017 

Η «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση στις 4 και 8 Ιανουαρίου 2017, συζητώντας και αποτιμώντας τη θητεία της παράταξης στη Διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου από τον Σεπτέμβρη του 2014 μέχρι σήμερα.

Στη μαζική, ανοικτή και πλουραλιστική αυτή διαδικασία στην οποία τοποθετήθηκαν τα μέλη της παράταξης συζητήθηκαν μία σειρά από ζητήματα σε πνεύμα συντροφικής κριτικής και αυτοκριτικής και υπήρξε συνολικά θετική αποτίμηση του έργου της Διοίκησης στο Δήμου στους βασικούς τομείς κατά πρώτα δυόμισυ χρόνια. Ο απολογισμός θα παρουσιασθεί στη συνέχεια σε δημόσιο χώρο και θα τεθεί στην κρίση των δημοτών του Χαλανδρίου.

Ως προς τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος , συνισταμένη των τοποθετήσεων είναι η αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της συνολικής λειτουργίας της παράταξης ώστε να διασφαλίζεται τόσο η αυτόνομη πολιτική λειτουργία της όσο και η ουσιαστική στήριξη του δημοτικού έργου, με προγραμματισμό και σχεδιασμό των βασικών ζητημάτων δράσης το επόμενο διάστημα.

Παραμένει ο βασικός αρχικός διακηρυγμένος στόχος μας να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας στην εφαρμογή μιάς άλλης πολιτικής, σε σύγκρουση με τις μνημονιακές πολιτικές, στην πόλη αλλά και στη χώρα.

LAZY - ROCK WEEKEND


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΤΑ ΘΕΜΑΤΑΗ πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου σάς καλεί σε συνεδρίαση του σώματος, στο Παλαιό Δημαρχείο (Γρ. Γυφτόπουλου 2), την 11η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010:


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
 
1.     Προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών κατηγορίας ΔΕ και ΥΕ στο Δήμο Χαλανδρίου.

2.    Συμμετοχή του Δήμου Χαλανδρίου στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου ‘‘Λοιπές δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου 2016 – Α.Π.4 Αστική Βιώσιμη Κινητικότητα, αποδοχή χρηματοδότησης και έγκριση υπογραφής σύμβασης δεσμευμένου λογαριασμού’’.

3.    Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του Αντιδημάρχου κ. Κ. Γερολυμάτου.

4.        Διαγραφή βεβαιωμένης οφειλής & επαναβεβαίωσης.

5.        Έγκριση σκοπιμότητας και πίστωσης για την πραγματοποίηση φεστιβάλ παραμυθιού σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Χαλανδρίου.

6.        Έγκριση άσκησης όλων των αρμοδιοτήτων της §3β του άρθρου 1 του Ν. 3731/2008 από υπαλλήλους του Δήμου μας, παράλληλα με την Ελληνική Αστυνομία, σε εφαρμογή των διατάξεων της §4 του άρθρου 81 του Ν. 4172/2013.

7.        Έγκριση άσκησης ορισμένων αρμοδιοτήτων της §4 του άρθρου 1 του Ν. 3731/2008 από υπαλλήλους του Δήμου μας, παράλληλα με την Ελληνική Αστυνομία, σε εφαρμογή των διατάξεων της §4 του άρθρου 81 του Ν. 4172/2013.

8.        Αντικατάσταση μελών της ‘‘Επιτροπής Παραλαβής προμηθειών, για το έτος 2017’’.

9.        Λήψη απόφασης για δωρεάν συνδρομή στα δημοτικά αθλητικά προγράμματα.
                              
10.     Παραχώρηση χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων.

11.     Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου με τίτλο ‘‘Διανοίξεις οδών – Εφαρμογή ρυμοτομικού’’, Α.Μ. 11/2013.

12.     Παραχώρηση μίας (1) θέσης στάσης & στάθμευσης για ένα όχημα ανεφοδιασμού – τροφοδοσίας προς εξυπηρέτηση των καταστημάτων της οδού Αριστείδου, Αγίας Παρασκευής και των πλησίον οδών, στο Δήμο Χαλανδρίου.

13.     Παραχώρηση μίας (1) θέσης στάσης & στάθμευσης για ένα όχημα ανεφοδιασμού – τροφοδοσίας προς εξυπηρέτηση των καταστημάτων της οδού Βοιωτίας και των πλησίον οδών, στο Δήμο Χαλανδρίου.

14.     Έγκριση απότμησης πεζοδρομίου στην εκτός σχεδίου περιοχή επί της οδού Μεσογείων αρ. 353, για την ίδρυση μικτού πρατηρίου υγρών καυσίμων με λιπαντήριο – πλυντήριο.