iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ή ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΜΑΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

Ένα τηλέφωνο δεχτήκαμε πριν λίγο που μας υπέδειξε ότι το έργο του παιδικούσ σταθμού στο ΠΑΤΗΜΑ για το οποίο συμφωνήθηκε η αύξηση του συμβατικού αντικειμένου δεν το έχει η 3Κ αλλά η ΕΥΔΡΟΜΟΣ ΑΤΕ και έχουμε κάνει λάθος.

 ΟΚ! Άλλωστε ποια η διαφορά;

Πάντως ΕΧΘΕΣ στο site της 3Κ υπήρχε φώτο της θεμελίωσης του παιδικού σταθμού στα έργα που εκτελεί η εταιρία και σήμερα το link πάει .... στο πουθενά.

Που σημαίνει ότι κάτι έτρεξε ίσως.

Αλλά δεν είναι το δικό μας θέμα το ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ή αν υπήρχε υπεργολαβία από τον ΕΥΔΡΟΜΟ στην 3Κ ή όχι, αλλά το ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΠΕΛΟ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΕ ΜΕΛΕΤΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ (που παρά τα πολλά αρνητικά της ΕΝΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΧΕΙ, ότι δεν μπορεί ο εργολάβος να επικαλεστεί "αστοχίες μελέτης" αφού αυτός ο ίδιος την έχει εκπονήσει.

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ;

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!

ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΚΙΖΑΣ:

1. Η ΕΥΔΑΠ δεν έχει συνδέσει ακόμα το νερό παρά το ότι έχει υπογραφεί σύμβαση.

2. Η εργολαβία για την κατασκευή των τουαλλετών δεν έχει ξεκινήσει.

3. Οι παρεμβάσεις που έχει προγραμματιστεί να γίνουν με αυτεπιστασία από τα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας (κάτι υγρασίες, ψιλοβαψίματα, ψιλοσυντηρήσεις κλπ) δεν έχουν ξεκινήσει διότι - σύμφωνα με εγγραφο της τεχνικής υπηρεσίας - δεν έχουν τα αναγκαία υλικά (μπογιές, πινέλα, σουλήνες, στόκο, βίδες και .... νταβανόπροκες).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ!

4. ΣΤΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο πιο δύσκολο ζήτημα των αθλητικών χώρων.

5. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ο Πανταζής (Φϊλιππος) ΑΚΟΜΑ δεν έχει δώσει τα κλειδιά των χώρων που έχει .... απαλλοτριώσει επαναστατικώ δικαίω στην υπηρεσία, όπως είχε δεσμευτεί οτι θα κάνει από την προηγούμενη βδομάδα,
Αυτό είναι αναγκαίο για τη νόμιμη επαναλειτουργία του χώρου - αφού οι χώροι αυτοί είναι ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ και όχι αθλητικοί και ως τέτοιοι πρέπει να φαίνονται κατά τον έλεγχο αδειοδότησης του χώρου.
Οι εργασίες αποκατάστασης του μηχανοστασίου της πισίνας έχουν ξεκινήσει και προχωρούν.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Επειδή όταν τα κάνει καλά (κατά την γνώμη μας πάντα)  θα είμαστε οι πρώτοι που θα το αναδεικνύουμε: ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ έχει δείξει ο νέος δήμαρχος Σίμος Ρούσσος για το θέμα, το οποίο φαίνεται ότι έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα του αφού έχει επισκεφτεί 4 φορές τον χώρο και έχει συνεργαστεί για όλα τα θέματα με την υπηρεσία, έχοντας πάρει αυτή την υπόθεση προσωπικά.

Μάλιστα υπάρχει και ένα θέμα που θα σας το παρουσιάσουμε αναλυτικά αργότερα ή αύριο (όποτε προλάβουμε να το γράψουμε) όπου η παρέμβασή Ρούσσου ήταν ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ και ΚΡΙΣΙΜΗ και αφορούσε εργαζόμενο στον χώρο που διεκδικεί δικαστικά την παραμονή του στην υπηρεσία, είχε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα και  εχθές δικαζόταν η αγωγή του και επιχειρήθηκε - με τον γνωστό ύπουλο Κουρασικό τρόπο να μην έχει μάρτυρα που να πιστοποιεί την επαγγελματική του επάρκεια και αναγκαιότητα σε έναν χώρο με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού.
 Και ο οποίος βρήκε στο νέο δήμαρχο την συμπαράσταση που χρειαζόταν.

6. Στο θέμα των αθλητικών σωματείων και της προσπάθειας να αποκατασταθεί η νομιμότητα στις σχέσεις τους με την δημοτική υπηρεσία: 
Με έγγραφό της η υπηρεσία ζητά - όπως ο νόμος ορίζει - στοιχεία για την λειτουργία τους.


Το πουλάκι άκουσε ότι ήδη ΣΤΟ σωματείο (μην ρωτήσεις ποιο, Πλατεία διαβάζεις, δεν είσαι χαζός) ήδη άρχισαν την μουρμούρα (που πρέπει να πουν ποιοι είναι τα μέλη του Δ.Σ,,  οι προπονητές τους και να πιστοποιήσουν ότι οι αθλούμενοι έχουν ελεγχθεί από γιατρό).

Και ετοιμάζονται να κάνουν αυτό που πάντα έκαναν: Να πάνε στον Ρούσσο (ζήτησαν έμαθα ήδη συνάντηση) ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΑΤΖΕΣ.

(Κάποιοι θα ψαρώσουν με την πληροφόρηση της Πλατείας σήμερα. Έτσι για να μη νομίζουν ότι κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και δεν τους βλέπουμε, επειδή είναι κατακακλόκαιρο και επειδή σχεδιάζουν - όπως πάντα οι πονηροί - να δημιουργήσουν τετελεσμένα .... τον δεκαπενταύγουστο.)

Μπαααα! Δεν γίνεται ....

Έχουμε μάτια και αυτιά, ακόμα και στην παραλία.

"ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ" Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!Πάλι τον δήμο μπ .... (άχαλο) - έκανε η κ. Κούκα!

Η διευθύντρια οικονομικών - που θυμίζουμε ότι έγινε διευθύντρια με τα bonus μόρια που πήρε επειδή διενήργησε την ΕΔΕ για το θέμα του καταυλισμού, εκείνης της ΕΔΕ που είπε ότι όλα έγιναν καλά αλλά μετά ασκήθηκαν ποινικές διώξεις - έδωσε (πάλι) την Παρασκευή σόου καταθέτοντας - μαζί με δύο προϊσταμένους (την κα Σπηλιωπούλλου και τον κο Καπνισάκη)  παράιτηση από τις θέσεις τους με αιτιολογία την αδυναμία να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους λόγω μειωμένου αριθμού προσωπικού και κλείνοντας την υπηρεσία που δεν λειτούργησε εκείνη την ημέρα.

Οι παραιτήσεις ανεκλήθησαν μετά από σύσκεψη των "παραιτηθέντων" με τον Γενικό Διευθυντή του δήμου Χ. Μπαμπανιώτη.

Ο σμπίρος μου μου είπε ότι της υποσχέθηκαν να μεταθέσουν στην οικονομική και άλλους υπαλλήλους για να έχει περισσότερο χρόνο να πίνει το καφεδάκι της ΑΦΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ και πολλά αλλά ποιος νοιάζεται αν κάνεις καλά τις ΕΔΕ.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΟΥ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ;

Η κα ΚΟΥΚΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ!

Δεν της δίνουν και τα κλειδιά καλύτερα;

Και είναι και με όλους.
"Εγώ μπορεί να ψήφισα Κουράση αλλά είμαι ΣΥΡΙΖΑ" λέει.
(όχι ότι έχει για εμάς σημασία το τι ψήφισε, αλλά ΕΚΕΙΝΗ το χρησιμοποιεί!)

Βλέπεις έχει πλάτες σε ανώτατο συνδικαλιστικό επίπεδον.

Τον ΠΡΟΕΔΡΟ!

Ποιον Πρόεδρο είπες;

Τον πιο πουλημένο πρόεδρο στην ιστορία αυτού του πράγματος στο οποίο  προεδρεύει.

(Και θα σας το αποκαλύψουμε άλλη ώρα, αν δεν το καταλάβατε. Σιγά, σιγά να έχει ενδιαφέρον!!!!)
 

Πρωτόπαππας: Να απολυθούν όσοι δεν είναι χρήσιμοιΥπέρ των απολύσεων όσων δεν είναι χρήσιμοι τάχθηκε με συνέντευξή του ο Χρήστος Πρωτόπαππας του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο επεσήμανε στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά 90,1 ότι ο τρόπος εφαρμογής της αξιολόγησης στο δημόσιο στην πράξη κολλάει και πειδή το θέμα έχει επανέλθει στην επικαιρότητα υπάρχει ο φόβος ότι η αξιολόγηση συνδέεται με απολύσεις.
Τέλος δεν διαφώνησε επί της αρχής –όπως είπε- με το μήνυμα του Γκίκα Χαρδούβελη ότι την δημοσιονομική πολιτική της ασκεί η κυβέρνηση και όχι η δικαιοσύνη σημειώνοντας ότι το ερώτημα είναι τι γίνεται όταν έρχεται η δικαστική απόφαση.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Όλοι όσοι  δεν είναι χρήσιμοι; Και στις κρατικές τράπεζες ας πούμε;

ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ: Τετραπληγική γυναίκα πέθανε μόλις η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα


Την τελευταία της πνοή άφησε μέσα στο σπίτι της, στη συνοικία της Νέας Χώρας στα Χανιά, μια 56χρονη τετραπληγική γυναίκα. Σύμφωνα με τα παιδιά της ο θάνατός της επήλθε μια ώρα αφού η ΔΕΗ της έκοψε το ρεύμα που ήταν απλήρωτο.

Η γυναίκα τα τελευταία 15 χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη από τρία μηχανήματα όλο το 24ωρο.
Οι συγγενείς της 56χρονης κατέθεσαν το απόγευμα μήνυση κατά παντός υπευθύνου, ενώ τα ακριβή αίτια του θανάτου της αναμένεται να προσδιορίσει η νεκροψία-νεκροτομή.

http://tvxs.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ AFTODIOIKISI.GR ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΛΟΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ.

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2014
Αριθμ. Πρωτ.: 829

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιβεβαιώνοντας για μια ακόμα φορά το ρόλο, που έχει εργολαβικά αναλάβει η ιστοσελίδα aftodioikisi.gr, συνεχίζει συστηματικά, την αλλοίωση, συκοφάντηση και εν γνώσει της παραπληροφόρηση για τις θέσεις και τις απόψεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., δίνοντας πολύτιμη «χείρα βοηθείας» στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σε μια εποχή, που εντείνεται το κλίμα κατατρομοκράτησης των εργαζομένων και καθημερινά ανακαλύπτονται νέοι-«εξαιρετικά εφευρετικοί»-τρόποι, προκειμένου δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι να οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα και τελικά σε απολύσεις.

Και είναι μεν προφανείς οι λόγοι, για τους οποίους οι διαχειριστές και οι συντάκτες της ιστοσελίδας, επιλέγουν να χτυπούν συστηματικά την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η οποία εκφράζει την ισχυρή, αφίμωτη φωνή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πλην όμως, ακόμα και η αθλιότητα έχει τα όρια της, όταν επιδιώκεται η στρέβλωση των απόψεων και των θέσεων της οργάνωσης για τα ζητήματα των υπαλλήλων με πλαστά δικαιολογητικά και της «συγκριτικής αξιολόγησης». 

Έτσι, ισχυρίζεται, στο τελευταίο κατάπτυστο δημοσίευμα της η ιστοσελίδα, πώς η ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. υπερασπίζεται τους επίορκους υπαλλήλους, οι οποίοι αποδεδειγμένα προσκόμισαν πλαστά δικαιολογητικά, προκειμένου να επιτύχουν την πρόσληψη τους!!!

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την πρώτη στιγμή, που ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ξεκίνησε το «κυνήγι κεφαλών» εις βάρος των υπαλλήλων των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού, διατύπωσε την στέρεη θέση της, ότι δεν θα υπερασπιστεί με οποιονδήποτε τρόπο όσους δολίως παρέβησαν το Νόμο. 

Από την άλλη πλευρά, εξίσου στέρεη είναι η απόφασή μας να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει τον επανέλεγχο των δικαιολογητικών και των συμβάσεων, με βάση νέα κριτήρια, ως τρόπο δημιουργίας μιας τεράστιας δεξαμενής απολύσεων, αφού το άρθρο 42 του Ν.4250/2014 έρχεται δεκαετίες μετά την μετατροπή των συμβάσεων των υπαλλήλων από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου να μεταβάλλει τα κριτήρια, βάσει των οποίων μετατράπηκαν οι συμβάσεις αυτές. 

Και βεβαίως, κανείς δεν πρέπει να λησμονεί, ότι όλα τα δικαιολογητικά και όλες οι διαδικασίες ελέγχθηκαν και επικυρώθηκαν από το ίδιο το Α.Σ.Ε.Π., το οποίο και επικύρωσε την νομιμότητα τους. 

Γνωστός λοιπόν ο ρόλος, αξιοθρήνητη η προσπάθεια της συγκεκριμένης ιστοσελίδας (δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που εκτοξεύει «λάσπη» και επιτίθεται στην ηγεσία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με ψεύδη, ανακρίβειες και συκοφαντίες) να υπερασπιστεί τον κ. Μητσοτάκη που βρίσκεται σε κατάσταση πανικού εξαιτίας του αδιεξόδου που αντιμετωπίζει σε σχέση με την «συγκριτική αξιολόγηση». 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 23-7-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Χαλάνδρι 23-7-2014

Έχει πλέον γίνει καθημερινή μας συνήθεια ένα βιωματικό θρίλερ, ή, ταινία τρόμου αν θέλετε, η οποία εκτυλίσσεται στη χώρα μας με αμείωτο ρυθμό από το 2011.

Στα πλαίσια αυτού του αγώνα εξόντωσης στον οποίο έχει επιδοθεί η – ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ & ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ - «συγκυβέρνηση», απειλεί, τρομοκρατεί, παραπλανεί και αυθαίρετα νομοθετεί (όχι υποχρεωτικά με τη σειρά που αναφέρεται), προκειμένου να δώσει τα διαπιστευτήριά της στα αφεντικά της.

Έτσι, η «αξιολόγηση» που επιβάλλει ο νόμος 4250/2014 δίνει το έναυσμα για έναν «αγώνα πείνας» μέχρι εξοντώσεως μεταξύ εκατοντάδων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Και βέβαια, αλήθεια είναι ότι, ο όρος αξιολόγηση δε γεννάει αρνητικούς συνειρμούς…Αντιθέτως μάλιστα, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ και έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί – αρκετές φορές, μάλιστα. 

Τι συμβαίνει όμως όταν η αξιολόγηση δεν αποτελεί μηχανισμό διάγνωσης των αδυναμιών, των ελλείψεων και των παραλείψεων, αλλά την άλλη όψη, αυτή των απολύσεων, των καταργήσεων ζωτικών και λειτουργικών μονάδων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα, καθώς και του λουκέτου σε σχολεία; Είναι αυτή ακριβώς η εικόνα (και η πραγματικότητα) που συμβαίνει σήμερα…

ΑΥΤΗ η «αξιολόγηση» που προωθείται από τον κ. Μητσοτάκη έχει ως βασικό χαρακτηριστικό τις μαζικές απολύσεις, σε ένα δημόσιο τομέα μάλιστα που απασχολεί σημαντικά λιγότερο προσωπικό σε σχέση με άλλες χώρες του ΟΟΣΑ (πρόσφατη έκθεση του οργανισμού Government at a Glance, 2013 αναφέρει ότι, στο στενό δημόσιο τομέα στην Ελλάδα απασχολείται το 7,9% του εργατικού δυναμικού, όταν ο μέσος όρος για τα κράτη μέλη του είναι σχεδόν διπλάσιος: 14,07%!!). 

Στόχοι των απολύσεων είναι :

- Μείωση των δημοσίων δαπανών, έτσι ώστε να μην διαταραχθεί η έγκαιρη αποπληρωμή των τοκοχρεολυσίων στους πιστωτές

- Δημιουργία ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ. Και αυτό αποκαλύπτεται με τις διαβαθμίσεις που επιβάλλει ο επίμαχος νόμος (4250) στο άρθρο 20. Το σκάνδαλο έγκειται στην «συγκριτική αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων που, έχει ως δεδομένο ότι «οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι πολλοί» και άλλες τέτοιες παραπλανητικές και κατευθυνόμενες κοινοτοπίες που έχουν κατ’ επανάληψη πανηγυρικά διαψευστεί από οργανισμούς και μελέτες. Το ζητούμενο, επομένως, το «μεγάλο στοίχημα» της ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ συγκυβέρνησης από την αξιολόγηση, είναι να δημιουργήσει μια σταθερή δεξαμενή δημοσίων υπαλλήλων προς απόλυση.

- Σύνδεση της «φούσκας» ανακριβειών και παραπλάνησης των πολιτών με την ονομασία “Success Story” με την αποφυγή του «πολιτικού κόστους», αφού, είναι σαφής η προσπάθεια να «περάσει» η άποψη ότι αυτή η ΔΗΘΕΝ βελτίωση στην εικόνα των δημόσιων οικονομικών οφείλεται στην διάλυση του δημόσιου τομέα και, κυρίως, των κοινωνικών του υπηρεσιών.

- Προώθηση ενός ΟΧΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ανταγωνισμού μεταξύ των εργαζομένων, αφού ο ένας θα προσπαθεί να βγάλει το μάτι του διπλανού του και χρόνια συναδέλφου του, στην προσπάθειά του να αποφύγει την ένταξή του στο 15%... 

Θυμίζουμε ότι, η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής έχει από την πρώτη στιγμή εκφράσει σοβαρές ενστάσεις για την συνταγματικότητα του νόμου, ενώ η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), μετά την άρνηση δεκάδων δήμων να συμμετέχουν, ανακοίνωσε και τη δική της άρνηση να υλοποιήσει την αξιολόγηση στους δήμους. 

Επίσης, η άρνηση διευθυντών σχολικών μονάδων να παρακολουθήσουν σεμινάρια αξιολόγησης που οργάνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, είχε ως αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η διαδικασία συμπλήρωσης του σχετικού ερωτηματολογίου. 

Να μην ξεχνάμε και το – ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ - υπόμνημα που κατέθεσε στο υπουργείο το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, στο οποίο τονίζει ότι, η αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει σε απορρύθμιση την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. 

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε και τα παρακάτω, ιδίως για κάποιους που κάνουν τα στραβά μάτια και ξαφνικά «δε γνωρίζουν» την κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στο δημόσιο τομέα: 

Οι μετατροπές των συμβάσεων για τις οποίες γίνεται πολύς – και πολλές φορές ΑΝΟΥΣΙΟΣ – λόγος, έγιναν στα όρια της νομιμότητας, με την έννοια ότι, βασίστηκαν σε πολιτικές αποφάσεις θεσμικών οργάνων (δημοτικών συμβουλίων ή συμβουλίων ΝΠΔΔ) και είχαν πάντα ως γνώμονα – και ΠΟΛΥ ΟΡΘΑ - την "κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών των δήμων" από τους συμβασιούχους. Τέτοιες αποφάσεις έγιναν δεκτές τότε από το ΑΣΕΠ και σε πολλές περιπτώσεις ΚΑΙ από την δικαιοσύνη στην οποία προσέφυγαν εργαζόμενοι.

Πώς, λοιπόν, σήμερα θα επανεξεταστούν αυτές οι – τότε - συμβάσεις με όρους του σημερινού νομοθετικού πλαισίου και νέων, συμπληρωματικών εγκυκλίων με αναδρομική ισχύ ; Με λίγα λόγια, δηλαδή, πώς θα ακυρωθούν οι τότε πολιτικές αποφάσεις συλλογικών οργάνων ως παράτυπες ή παράνομες ή οτιδήποτε άλλο; 

Ακόμη, η πρόβλεψη της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΚΑΘΕ ΘΕΣΗΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ που θα προκύψει από τον επανέλεγχο, είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αφού αν γίνει ο επανέλεγχος και προκύψουν απολύσεις, θα πρόκειται – ΠΛΕΟΝ – για την ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ (συγχρόνως ή «τμηματικά», λίγη σημασία έχει) της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και βέβαια, αυτό είναι το “THE BIG PLAN” (Το ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ) των κοστουμάτων GOLDEN BOYS των νεοφιλελεύθερων ιδεολογιών και καταστροφικών πολιτικών : 
Να αναγκαστούν οι δήμοι να παραδώσουν όλο και περισσότερες κρίσιμες υπηρεσίες τους σε ιδιώτη/ιδιώτες εργολάβο/εργολάβους. 
Η αρχή, άλλωστε, έχει γίνει με την ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ συμμετοχή – μέχρι την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ - πολιτιστικών δραστηριοτήτων στο «Ίδρυμα Νιάρχος», αθλητικών δρώμενων σε ιδιωτικές εταιρείες και των τροφείων των παιδικών σταθμών σε «κοινωφελή ιδρύματα»…

Σε άμεση εξάρτηση και σε συνδυασμό με τα παραπάνω – και αφού θα έχουν ολοκληρώσει το ύπουλο σχέδιό τους και θα έχουν ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΕΤΣΙΘΕΛΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ και ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ – θα εξακολουθούν να προσλαμβάνουν νέους και νέες ΟΜΗΡΟΥΣ (του Συστήματος και των Εργολάβων) με τον υπέρογκο μισθό των 492 ευρώ (και ΑΝ…), με 5μηνες, 8μηνες ή 12μηνες συμβάσεις «ελέους» και εκμετάλλευσης, ενώ ο ιδιώτης ή οι ιδιώτες θα απολαμβάνουν τα άνευ κόπου, χρόνου και χρήματος κεκτημένα τους από το απρόσμενο δώρο της ΑΝΕΥ ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ «συγκυβέρνησης» και των ξένων αφεντικών.

Τους ενημερώνουμε ότι, στο εξής στη Βολιβία θα επιτρέπεται η εργασία για τα δεκάχρονα παιδιά. (Μέχρι τώρα το όριο ήταν τα 14 χρόνια, με απόφαση όμως του Κογκρέσου, που αναμένεται να επικυρωθεί από τον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες, μειώθηκε στα 10 χρόνια – localit.gr/, 18.7.2014). 
Πιθανόν ως χώρα να απέχουμε γεωγραφικά. Είμαστε, όμως, πολύ κοντά στην κοινωνική, εργασιακή και βιοτική προσέγγιση. ΕΜΠΡΟΣ!

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Γινόμαστε κουραστικοί και, πολλές φορές, γραφικοί.

Όμως, είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε σε εγρήγορση ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ, καθώς, όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα, το κράτος εργάζεται κατά τη θερινή «ραστώνη», διαψεύδοντας ακόμη και τον μεγάλο Umberto Eco («Τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις»)!! Δυστυχώς, όμως, «εργάζονται» ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, όπως αποδεικνύεται καθημερινά.
Όσοι από εμάς παραμείνουμε εντός Αττικής κατά το υπόλοιπο του μηνός Ιουλίου και κατά το μήνα Αύγουστο, ας βρισκόμαστε σε επικοινωνία με συναδέλφους, εργαζόμενους, φίλους και γνωστούς, προκειμένου να είμαστε ενήμεροι για οποιεσδήποτε ενέργειες θα αφορούν το εργασιακό – υπηρεσιακό και βιοτικό μας μέλλον και με τις οποίες θα προσπαθήσουν να μας βρουν – περαιτέρω – απροετοίμαστους.

Η Συντακτική Ομάδα της «πρΟΤΑσης»
pr_ota_si@yahoo.gr