Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ:ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ.


Εμείς τιμάμε την υπογραφή μας και τον λόγο μας, δεν είμαστε σαν εκείνους, που θεωρούν μαγκιά και επίδειξη ηγετικών ικανοτήτων, την κωλοτούμπα και την εξαπάτηση.

Γι΄αυτό και από την ώρα της υπογραφής μας στο πρακτικό της σύμπραξης των 4 δημοτικών παρατάξεων, σταματήσαμε να μιλάμε για όσα γίνονται στο παρασκήνιο του δήμου και στους χειρισμούς των δημοτικών υποθέσεων που - υποτίθεται - ότι συνδιαμορφώνουμε.

Δυστυχώς η σύμπραξη, η συνεργασία, στην πράξη δεν πάει καλά.

Και δεν πάει καλά διότι η πλειοψηφία, η μεγάλη παράταξη, η παράταξη του δημάρχου αλλά - μάλλον - και ο ίδιος ο δήμαρχος, δεν εργάζονται στην κατεύθυνση της ενίσχυσή και εμβάθυνσή της,

Θα μου πεις περίμενες από την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ευρύτητα πνεύματος και αυτοκριτική;

Ο Ρούσσος έδειξε - αρχικά - ένα διαφορετικό πρόσωπο.

Αλλά φαίνεται ότι μετά χαλάρωσε και επανήλθε στην προτεραία, για να μην τον κακοχαρακτηρίσουν οι άλλοι σταλίνες και του πουν ότι έγινε δημοκρατικός.

Θα πεις έκανε την δουλειά του, κάλυψε τις ανάγκες του και μετά επανήλθε.

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ και σοβαρολογώ,

Και δεν συμφωνώ διότι ξέρω καλά ότι στην πολιτική αν το κάνεις αυτό ... έχεις αυτοκτονήσει.

Και ο Ρούσσος δεν αυτοκτονεί.

Απλά θεωρεί ότι τα κάνει .... καλύτερα μόνος του. Πάντα θεωρούσε και θεωρεί τον εαυτό του .... ΣΩΤΗΡΑ.

Αλλά αυτό δεν βγαίνει πάντα.

Η συνεργασία πάει καλά λοιπόν μόνο για όσους την μετράνε με βάση τη νομή της εξουσίας.

Κάνουν ταμείο τι έχουν πάρει, και με βάσει τον αριθμό των καρεκλών είναι όλα καλά.

Με αυτούς βρίσκει με ευκολία κοινό τόπο η διοίκηση.

Πάρε μια καρέκλα και ψήφιζε τα πάντα. Απόψεις, αποχρώσεις και προπαντώς διαφωνίες είναι εκτός πλαισίου.
Α! Και like στο facebook να κάνεις.


Για τα άλλα - ΜΟΝΟ Ο Ρούσσος και οι της διοίκησης.

Για όσους - όπως εμείς - την συνεργασία την μετράνε και την αξιολογούν με βάση την εμβάθυνση, την διαλεκτική, την συναντίληψη και συλειτουργεία για τις μεγάλες υποθέσεις του δήμου Χαλανδρίου και την προώθησή τους , η σύμπραξη έχει γίνει .... σύβραση.
Βράζουμε στο ζουμί του παλαιοκομματισμού και των παραδοσιακών μεθόδων.διοίκησης και λειτουργίας.

ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, δεν έχουμε στο κέντρο του ενδιαφέροντος την ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Υπάρχουν αρκετά θέματα για τα οποία θα μπορούσα να κάνω αναφορά παραδειγματικά, για να αιτιολογήσω τον ισχυρισμό μου.

Παλινωδίες που ακουμπάνε σε ΟΛΑ τα μεγάλα θέματα της πόλης, αυτά τα οποία ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ το περιγραμματικό πλαίσιο μιας συνεργασίας.


Δεν θα το κάνω, διότι για εμάς τα παντελόνια είναι περίεργα ρούχα και τα τιμάμε, ακόμα και όταν αυτό είναι δύσκολο.

Άλλωστε δεν έχει νόημα να κάνουμε - πάλι - τις Κασσάνδρες . (Αν και η Κασσάνδρα ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ).

Θα μείνω λοιπόν προς το παρόν, μόνο στο θέμα που έβγαλε ο ίδιος ο δήμαρχος στην δημοσιότητα με τον προσφιλή του τρόπο, το facebook: ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ και το σοβαρό πισωγύρισμα που έχει προκύψει στην ενταξιακή του πορεία.


Η Διεύθυνση Οδικών Υποδομών του ΥΠΕΚΑ έχει κρίνει το οδικό δίκτυο της υπό ένταξη περιοχής ανεπαρκές λοιπόν - ενημέρωσε δημόσια ο δήμαρχος (το ξέραμε βέβαια) για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής όταν (σε καμιά δεκαριά τέρμνινα) αυτή θα οικοδομηθεί.

ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ, ζητώντας την ενίσχυση του Βασικού Οδικού Δικτύου της περιοχής με ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΣΗ της ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ.

Πρόκειται βέβαια για ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΟ τρολάρισμα του δήμου αφού η συζήτηση για διαπλάτυνση της Δουκ. Πλακεντίας είναι .... ανέκδοτο.

Η ανεπάρκεια του Β.Ο.Δ. της υπό ένταξης περιοχής όμως, δεν είναι.

Είναι το αποτέλεσμα της ετσιθελικής και εμονικής απόφασης να γίνει η "σωτήρια" παρέμβαση της κατάργησης της Λεωφόρου Πεντέλης Πλακεντίας.

Είναι το απότοκο των προχειροτήτων στις αλλαγές - στο πόδι - που γίνανε στην μελέτη ένταξης, με τις αναρτήσεις των τελευταίων χρόνων, με μοναδικό στόχο τους, να βρεθεί το περιτύλιγμα που θα συγκάλυπτε ένα προφανές ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΛΑΘΟΣ που έπρεπε όμως να γίνει για λόγους ..... μαυρογυαλούριους "πρωτηφορά" από την .... αριστερά (μπαίνοντας).

Εκείνες τις αναρτήσεις που λέγαμε ότι γίνονται έτσι χωρίς νόημα για την περιοχή αλλά ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ (οικονομικό) ΝΟΗΜΑ.

Όχι για τους πολλούς, όχι για τους δημότες αλλά για τους - γνωστούς πλέον σε όλους - ολίγους μυστικοδιαπραγματευτές του Πεύκο Πολίτη.

*Εκείνες που όταν σηζητιώνταν έφευγε από το ΔΣ ολόκληρη η Λαϊκή Συσπείρωση, χωρίς καν να τοποθετηθεί (Ας μας έλεγε η Λούλα τη γνώμη της και ας μην ψήφιζε άμα ήθελε. ¨Έτσι έκανε άλλωστε και ο κ. Βάσιος στην Εκτελεστική, μετά την ΕΔΕ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ).
Και αν θέλετε όμως να το κομματικοποιήσουμε το θέμα της επιστροφής της μελέτης ή να συνομοσιολογήσουμε (εμείς δεν το φοβόμαστε αυτό) μπορούμε να πούμε ότι ναι, μπορεί να κρύβεται και νεοδημοκρατική μικροκομματική επιλογή στριμώγματος απέναντι στον (κατ΄ όνομα) εχθρικό της δήμο.

Αλλά το πολιτικό ΑΛΛΟΘΙ - ακόμα και σε ενδεχόμενο μικροπολιτικό κυβερνητικό παιχνίδι - το έδωσε απερίσκεπτα ο δήμος.

Και όχι μόνο στους κομματικούς του αντιπάλους (λέμε τώρα) αλλά και σε όσους επιθυμούν την καθυστέρηση στην ενταξιακή πορεία για την τσεπούλα τους, τα μεσιτικά τους και τα .... κόλπα τους.

Και σε αυτό εμείς είμαστε καθαροί και δεν παίρνουμε πίσω λέξη από όσα έχουμε πει.

Δεν τα είπαμε ΜΟΝΟ προεκλογικά όπως η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ εμείς αυτά.

ΤΑ ΕΝΝΟΟΥΣΑΜΕ!

ΟΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ ΕΙΧΑΝ - γαμώτο - πάλι ΔΙΚΙΟ λοιπόν.

Και το ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ - πάλι - δεν μπαίνει στο σχέδιο, όπως πανηγύρισαν κάποιοι, αλλά πάει πίσω.

Και ξέρουμε ότι τα "πίσω" στην υπόθεση μετράνε με ... πενταετίες.

Δεν το λένε οι Κασσάνδρες.
Η ζωή το έχει δείξει.

Δεν θα μπούμε στον κομματικό σκυλοκαβγά που ετοιμάζεται για να καλυφθεί η ουσία μεταξύ γαλάζιων και ζαίων.

Μεταξύ των αυτοδιοικητικών συνεργατών του μελετητή και των συντρόφων του στο νέο του κομματικό σπίτι.


Θα μείνουμε ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και των ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ

Εκεί που ήμασταν πάντα.

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ανοικτές διαδικασίες και κινητοποιήσεις μέσω facebook.

ΕΜΕΙΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ, για να καθοριστεί η στρατηγική της πλειοψηφίας, να συγκροτηθεί ειδική ομάδα διαχείρισης της υπόθεσης - με απαίτησή μας για ΚΟΜΒΙΚΟ ρόλο στον Νταβία - και στην συνέχεια να προηγηθεί σύσκεψη όλων τω δημοτικών παρατάξεων, πριν τις ανοικτές διαδικασίες και κινητοποιήσεις.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ, ΟΥΤΕ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΜΑΣ: ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΥΚΟ ΠΟΛΙΤΗ (και τα άλλα μεγάλα πολεοδομικά θέματα της πόλης) με ενημέρωσή μας για επικείμενες πρωτοβουλίες από το facebook, είναι πρακτικές που υπερβαίνουν τα όρια.

Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Τις τελευταίες μέρες απλώνεται πανελλαδικά ένα κύμα μαθητικών κινητοποιήσεων με πυρήνα την αντίθεση στο Νόμο που εξισώνει τα πτυχία ΑΕΙ και Κολλεγίων, τη σχεδιαζόμενη εφαρμογή «βάσης» και Τράπεζας Θεμάτων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την κάλυψη όλων των κενών σε καθηγητές. Στο Χαλάνδρι οι κινητοποιήσεις αυτές εκδηλώθηκαν με ολιγοήμερες καταλήψεις σε Λύκεια της πόλης και τη μαζική συμμετοχή μαθητών/ριών στο συλλαλητήριο της Δευτέρας, 10/2/2020.

Το Δ.Σ. της Ένωσης συμμερίζεται απόλυτα τις εύλογες ανησυχίες των μαθητών. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των μαθητών και στις κινητοποιήσεις τους για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει.

Καλούμε όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν τις δίκαιες ανησυχίες των μαθητών τους και να αγκαλιάσουν τις διεκδικήσεις τους, γιατί είναι διεκδικήσεις ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ιδιαίτερα οι εκπαιδευτικοί να απόσχουν από κάθε τιμωρητικό μέτρο, γιατί θα προκαλέσουν αναστάτωση στη ζωή του σχολείου και θα αποξενωθούν από τους μαθητές.

Αφουγκραζόμενοι την αγωνία και τις ανησυχίες των μαθητών της πόλης μας, μαζί με τον Πολιτιστικό – Επιστημονικό Σύλλογο «ΑΡΓΩ», πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή, 7/2/2020, στο παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου, επίκαιρη εκδήλωση με θέμα «Η Εκπαίδευση σε πορεία εμπορευματοποίησης».

Στη συζήτηση συμμετείχαν δεκάδες γονείς, εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και πολλοί μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων του Χαλανδρίου που είχαν και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, και παρουσίασαν τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους για τις τελευταίες εξελίξεις στην Παιδεία.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Χαλανδρίου

ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ: Ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΗΜΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ
Τη νέα συνεργασία του εγκαινίασε το ΙΑΣΩ Παίδων με το διάσημο Καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό. Ο κύριος Καλαγκός, με τη συνδρομή ομάδας εξειδικευμένων ιατρών συνεργατών του, ενισχύει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας για την αντιμετώπιση των συγγενών και επίκτητων καρδιοπαθειών.

Το όνομα του Καθηγητή, κυρίου Καλαγκού συνδέεται με την ανιδιοτελή προσφορά του στην παιδοκαρδιοχειρουργική παγκοσμίως και τη δημιουργία του ανθρωπιστικού φορέα Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους, το οποίο αναλαμβάνει την κάλυψη του κόστους των επεμβάσεων σε άπορα και ανασφάλιστα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες. Ταυτόχρονα, ο Όμιλος ΙΑΣΩ, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Δίπλα σας», στηρίζει το φιλανθρωπικό αυτό έργο, παρέχοντας τις ευνοϊκότερες συνθήκες για την υλοποίηση του.

Η Παιδοκαρδιοχειρουργική και η Παιδοκαρδιολογική Κλινική του ΙΑΣΩ Παίδων διαθέτουν άριστη τεχνολογική υποδομή και οργάνωση καθώς και εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, η ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα χειρουργείου για την πραγματοποίηση όλου του φάσματος των παιδοκαρδιοχειρουργικών επεμβάσεων. Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων διαθέτει όλο τον απαιτούμενο σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για να παρέχει εξειδικευμένη και ολοκληρωμένη πλήρη υποστήριξη των ασθενών όλων των τμημάτων. Στόχος είναι το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα για την υγεία του παιδιού, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια και τα καλύτερα αποτελέσματα άμεσα και σε βάθος χρόνου.

Στο ΙΑΣΩ Παίδων, τη μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη παιδιατρική κλινική στην Ελλάδα, είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί, με ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και θεραπεία. Το έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις είναι, 24 ώρες το 24ωρο, εδώ, για να προσφέρουν στο παιδί σας την τρυφερή φροντίδα που έχει ανάγκη.

Εκδήλωση - διάλεξη με θέμα: «Νευρωνικά Δίκτυα και Τεχνητή Νοημοσύνη», Δευτέρα 24/2, ώρα 19.30, με τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Δρ Ιωάννη Θ. Φαμέλη


Πολιτιστικός - Επιστημονικός Σύλλογος «ΑΡΓΩ»

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
σας προσκαλούμε
την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30
στην εκδήλωση - διάλεξη με θέμα:

«Νευρωνικά Δίκτυα και Τεχνητή Νοημοσύνη»

Ο Καθηγητής Πανεπιστημίου και φίλος του Συλλόγου μας
Δρ Ιωάννης Θ. Φαμέλης

θα παρουσιάσει με απλό και κατανοητό τρόπο για όλους μας το τι είναι τα Νευρωνικά Δίκτυα και θα συζητήσουμε εφαρμογές τους στην καθημερινή μας ζωή και την μελλοντική εξέλιξη, σε συνδυασμό με ζωντανή επίδειξη παραδειγμάτων αναγνώρισης προτύπων και αντικειμένων

Στα γραφεία του Συλλόγου «ΑΡΓΩ» (Σοφ. Βενιζέλου 20 και Καραολή Δημητρίου)

ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΕΚΟ

 

Ο πολιτισμός δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα, αλλά, πολλές φορές, την επικυρώνει. Όσο πιο πολιτισμένος είναι ένας λαός, τόσο πιο βάρβαρος και καταστροφικός μπορεί να γίνει.