Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ 14ης ΜΑΗ - ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ: ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

του Α. Νταβία

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΜΑΣ:

Επειδή επιθυμώ να είμαι πάντα ειλικρινής στον δημόσιο λόγο μου και να μην δίνω την εντύπωση ότι ψαρεύω στα θολά νερά και προσπαθώ να εκμεταλλευτώ συγκυρίες, ξεκινώ το άρθρο μου λέγοντας  ότι δεν ήμουν και πολύ φανατικός με την ιδέα να σηκώσουμε το θέμα του δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό εμείς, με τις πενιχρές μας δυνάμεις και με δεδομένο ότι εκτιμώ ότι ΟΛΕΣ - αλλά ΟΛΕΣ οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου θέλουν να περάσει η συμφωνία τώρα, ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ για να ησυχάσει, μην τον βρει αργότερα κάνα κακό.

Είμαι πιο "θεσμικός" από άλλους  συντρόφους στην ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, χωρίς να σημαίνει ότι έχω την παραμικρή ένσταση για τις αναλύσεις μας.
Άλλωστε δεν είναι κόμμα η Πρωτοβουλία, ομάδα προβληματισμού είναι.

Μου την βαράει ιδιαίτερως να γίνομαι "όργανο" για την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων άλλων, πολύ περισσότερο ενός κόμματος - όπως η σημερινή ΝΔ - που σε ένα τέτοιας σημασίας εθνικό θέμα ψαρεύει αυταπόδεικτα σε θολά νερά και προσπαθεί να κάνει αυτό ακριβώς που απεχθάνομαι: Να εισπράξει "πολιτικά" την αντίδραση άλλων.

Με εντυπωσιαζζει ότι δεν κάνει άραγε σε πολλούς εντύπωση, ότι Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ που παριστάνει ότι διαφωνεί με τις Πρέσπες, αλλά και το ""προοδευτικό" ΚινΑλ, ΔΕΝ ΞΕΣΤΟΜΙΣΑΝ ΠΟΤΕ την λέξη "ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ".

Εμείς ως Πρωτοβουλία, ως ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ παλαιότερα, ως οι "τρελοί", οι "παρωχημένοι" και κάποιες φορές "τα εθνίκια" δεν είμασταν ΠΟΤΕ με την σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό".
 ΠΟΤΕ.
Ήμασταν με το "όχι στο Μακεδονία και τα παράγωγά του" ΚΑΘΑΡΑ.
ΠΑΝΤΑ.
Επί Ανδρέα, επί Μητσοτάκη, επί Σημίτη, επί ΓΑΠ, τώρα, ΠΑΝΤΑ!

Ξέρουμε καλά εμείς ότι δεν έχουμε κανένα λόγο να "συμβιβαζόμαστε" πριν τους υπουργούς και τους υπευθύνους.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.
Εκφράζουμε μόνο την ψυχή μας και σε όποιον αρέσει.

Πόσοι έχουμε μείνει να το υποστηρίζουμε αυτό το "ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ" άραγε χωρίς να λέμε βλακείες περί "ναι μεν, αλλά και "άμα κάνουμε εμείς το ντηλ για σύνθετη ονομασία είναι καλό ενώ άμα το κάνουν οι άλλοι είναι κακό πράμα και προδοσία"

Αυτό λένε όλα τα κόμματα, από τη ΝΔ μέχρι το ΚΚΕ και τη ΛΑΕ που είναι με την "σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό" αλλά είναι εναντίον της συμφωνίας.

Η ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ των συντρόφων μας - κατά την ταπεινή μου γνώμη όμως δεν έχει να κάνει με την συμφωνία ή την διαφωνία καθενός με το πλαίσιο και την ένταση της διαμαρτυρίας τους, ΕΙΔΙΚΑ που αυτή η διαμαρτυρία ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.

Είναι ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ  ότι συνελήφθησαν πολίτες προληπτικά.

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ με τους οποίους οι ζαίοι έχουν συναντηθεί και πιθανά να ξανασυναντηθούν σε κοινούς αγώνες.

ΠΙΣΤΕΥΩ ότι ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ το υπουργείο ΠΡΟ ΠΟ, η Όλγα Γεροβασίλη  πρέπει να ζητήσει ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ από τους προσαχθέντες,

Ο Γιώργος Παπαδιαννόπουλος (ΠΑΚ Ιταλίας) και ο Δαμιανός Βασιλειάδης (ΠΑΚ Γερμανίας) , εκ των συγγραφέων της ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ της 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ δεν μπορεί να προσάγονται στην ΓΑΔΑ, στην "διεύθυνση προστασίας του πολιτεύματος της ασφάλειας" ( !!!!) ως ΄"'ύποπτοι" ότι το θέτουν σε κίνδυνο.

ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ανυπότακτα ενάντια στην επταετή τυραννία, και είναι "υπεύθυνοι" για την αποκατάσταση του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ, χωρίς να διεκδικήσουν μάλιστα ποτέ "υπουργικά" ανταλλάγματα και προνόμια, για ποιο ακριβώς πολίτευμα μπορεί να είναι  "΄ύποπτοι" κύριοι σύντροφοι;;;;;

Η ασφάλεια - την εποχή της "πρωτηςφοράς" άγγιξε το "όσια και ιερά" μας και τα έχουμε πάρει κρανιοεγκεφαλικά.

Τα όσια και τα ιερά ημών,  που πρωτοστατήσαμε για να γίνει από κομματίδιο, κόμμα εξουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να παραδοθούμε στις εθνομηδενιστικές του συνιστώσες, εμάς που πήγαμε στην ιδρυτική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΟ, περήφανοι για τις ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΑΣ καταβολές και αποχωρούμε πάλι έτσι, γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ για το οποίο χρωστάμε απολογία ΣΕ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ, ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΤΕΣ!

Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις, ούτε συμψηφισμούς με την στάση των ασφαλιτών της πρωτηςφοράς απέναντι σε Ρουβίκωνες και μπαχαλάκια.
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ προσωπικά οι συγκρίσεις, οι αξιολογήσεις και οι συμψηφισμοί ασφαλίτικων πρακτικών.

Με ενδιαφέρει ότι για την προσαγωγή των συντρόφων μου ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΠΟΛΟΓΗ είναι η Όλγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Παπακώστα.

 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, να ζητήσουν συγνώμη απέναντι σε όλους όσους ακόμα ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ 3η του ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Τους θυμίζω ότι για να κάνουν το κομματίδιό τους ΚΟΜΜΑ, ορκίστηκαν σεβασμό σε αυτή, δια του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, στη Νίκαια, σε δημόσια εκδήλωση τιμής στην 3η του Σεπτέμβρη.

Ξέρουμε ότι οι ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ και η διατύπωσή τους για το σύστημα είναι πιο επικίνδυνες από την μπογιά στον τοίχο και τα μπαχαλάκια.

Αλλά όλα έχουν όρια.

ΘΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΞΕΔΕΣ, δεν τελειώνει η ζωή με την  εξουσία που είναι πρόσκαιρη. ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ.

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΟΥΝ ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΕΣ.

Ν. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Να παραμεριστούν η προκατάληψη και το στίγμα και προταχθούν η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στην παραγωγή προϊόντων κάνναβης

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις στις καινοτομίες της Ελληνικής Οικονομίας, ο Συνδυασμός ΑΤΤΙΚΗ – ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ, εκφράζει την ικανοποίηση του για τις προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα, με την ευρεία εφαρμογή της ιατρικής και βιομηχανικής κάνναβης. Αφορμή είναι η επιτυχής 2η Athens Cannabis Expo 2019, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 πρωτοπόρους επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας τα καινοτόμα προϊόντα τους, στα περίπτερα της έκθεσης στο κλειστό γήπεδο του Παλαιού Φαλήρου. Το ελπιδοφόρο μήνυμα, της Έκθεσης, είναι ότι διαφάνηκε πως υπάρχουν προοπτικές ώστε να διασφαλιστεί ένα μέλλον για την ελληνική κάνναβη, δημιουργικό, καινοτόμο, βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς.

Ο επικεφαλής του Συνδυασμού ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Παπαδάκης, έκανε την εξής δήλωση: «H Διεθνής Έκθεση Κάνναβης ήρθε για 2η χρονιά στην Αθήνα, φέρνοντάς μας κοντά σε προϊόντα και καινοτομίες που υπάρχουν στον τομέα της κάνναβης σε όλο τον κόσμο και ενημερώνοντας μας για τα τελευταία επιτεύγματα όσον αφορά την ιατρική, φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση της κάνναβης.

Η χώρα μας, από εκεί που καλλιεργούσε κλωστική κάνναβη σε όλη την επικράτεια – σε σημείο, μάλιστα, ο ελληνικός τύπος να την χαρακτηρίζει ως «πηγή χρυσού» μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο – κατέληξε, μέσα σε περίπου εξήντα χρόνια απαγόρευσης, να την μετατρέψει στο "άνθος του κακού".

Τώρα, η Ελλάδα, έστω και καθυστερημένα, καλείται να ακολουθήσει τις αλλαγές που συντελούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν υπάρξει ευρεία εφαρμογή της ιατρικής και βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο ετήσιος τζίρος μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, δημιουργώντας πάνω από 10.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας. Πρέπει να ληφθεί επίσης υπόψη, ότι στη χώρα μας υπάρχουν περίπου 250.000 ασθενείς που θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν για ιατρικούς σκοπούς.

Πλέον γίνεται σαφές πως η προκατάληψη και το στίγμα κάνουν στην άκρη και προτάσσεται η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα».

Λεωφόρος Συγγρού 224 | 4ος Όροφος | 17674 Καλλιθέα | ΤΗΛ: 210-9586740

Πέστε σε αυτόν τον δεξιό Αρβανίτη... τι φαντάζεσαι ακριβώς, ρε Αρβανίτη, ότι είμαστε όλοι σαν την μούρη σου;
Γιώργος Παπαγιαννόπουλος

Πέστε σε αυτόν τον δεξιό Αρβανίτη, που τον κάνατε, το 2012, όταν έκλαιγε τον κάνετε κατιτίς, τον κάνατε ΣΥΡιζαίο... (όπως αντίστοιχα και τον Ξυδάκη,) και ΕΡΤ κι΄ότι άλλο... εσείς τις "ΕΑΔΕ για την πρόοδο", φωτιά στα μπατζάκια του (τι φαντάζεσαι ακριβώς, ρε Αρβανίτη, ότι είμαστε όλοι σαν την μούρη σου;...) ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ... Η ΑΝΑΣΑ ΜΑΣ θα σας... κάψει τα φρένα, "αδέλφια"... ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ στα ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ...

Ότι γουστάρετε, αυτό θα πάρετε... τα βάλατε μαζί μας, ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΌΛΟΥΣ..

 ΣΧΟΛΙΟ: Κωστάκη ....... Με λάθος μαλάκες τα βάλατε. Α.Ν.

Τέλος η δωρεάν στάθμευση στους σταθμούς Εθνική Άμυνα και Δουκ. Πλακεντίας του Μετρό

Διαγωνισμό για τη μίσθωση σε ιδιώτη δύο χώρων στάθμευσης προκήρυξε την περασμένη εβδομάδα η Αττικό Μετρό. Πρόκειται για δύο ιδιόκτητους χώρους πλησίον των σταθμών Μετρό Εθνική Άμυνα και Δουκίσσης Πλακεντίας οι οποίοι μέχρι σήμερα λειτουργούσαν ως ελεύθεροι χώροι στάθμευσης.

Η αξιοποίηση των δύο ακινήτων εκκρεμούσε εδώ και χρόνια, στερώντας πολύτιμα έσοδα από την Αττικό Μετρό.

Η πρώτη έκταση, στο σταθμό Εθνική Άμυνα έχει εμβαδόν 6.400 περίπου τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 200 περίπου θέσεις στάθμευσης. Ο χώρος είχε αρχικά διαμορφωθεί για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ως ελεύθερος χώρος στάθμευσης και μετεπιβίβασης ΙΧ και αστικών και υπεραστικών λεωφορείων .

Ο χώρος στάθμευσης πλησίον του σταθμού Δουκίσσης Πλακεντίας έχει εμβαδόν 15.200 τετραγωνικά μέτρα και διαθέτει 500 περίπου θέσεις στάθμευσης. Πρόκειται ουσιαστικά για δύο διαφορετικούς χώρους, με τον δεύτερο να βρίσκεται άνωθεν του αμαξοστασίου του Μετρό.

Οι ανάδοχοι του διαγωνισμού θα πρέπει να προχωρήσουν σε εργασίες διαμόρφωσης των χώρων εντός εξαμήνου πριν αυτοί λειτουργήσουν ως χώροι στάθμευσης.

Σύμφωνα με τους όρους της μίσθωσης, η χρέωση της στάθμευσης για τις 4 πρώτες ώρες δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 2 ευρώ και η 12ωρη τα 6 ευρώ. Οι χώροι στάθμευσης θα πρέπει να λειτουργούν κατ ελάχιστον τις ώρες λειτουργίας του Μετρό, συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και αργιών.

Μέσα στο καλοκαίρι, η Αττικό Μετρό προκήρυξε διαγωνισμό για την εκμίσθωση χώρου στάθμευσης 200 θέσεων πλησίον του σταθμού Χαλάνδρι (δεύτερος χώρος, δίπλα σε αυτόν που λειτουργεί ήδη). Ο μοναδικός ελεύθερος χώρος στάθμευσης ιδιοκτησίας Αττικό Μετρό θα είναι πλέον μόνο ο χώρος στο σταθμό Κατεχάκη. Οργανωμένοι χώροι στάθμευσης μέσω παραχώρησης λειτουργούν ήδη στους σταθμούς Συγγρού-Φιξ, Χαλάνδρι, Νομισματοκοπείο και Αγία Μαρίνα, ενώ ειδική περίπτωση είναι ο χώρος στάθμευσης του Κεραμεικού.

https://www.athenstransport.com

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ .....


Ελευθερία μόνο για τα μέλη της κυβέρνησης, μόνο για τα μέλη του Κόμματος – αν και είναι πολυάριθμα – δεν είναι καθόλου ελευθερία. Η ελευθερία είναι ελευθερία γι αυτούς που σκέφτονται διαφορετικά. Η ουσία της πολιτικής ελευθερίας δεν εξαρτάται από τους φανατικούς της “δικαιοσύνης”, αλλά μάλλον στις αναζωογονητικές, ευεργετικές και καθαρτικές πράξεις αυτών που σκέπτονται διαφορετικά. Αν η “ελευθερία” γίνει “προνόμιο”, η λειτουργία της πολιτικής ελευθερίας σπάει.