Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Μεγάλη Παρασκευή στην Σύρο: Η ιδιαίτερη λάμψη της λιτανείας των επιταφίων - Ορθόδοξοι και καθολικοί γιορτάζουν μαζί το Πάσχα

Από το τελετουργικό της Μεγάλης Εβδομάδας, αυτό το οποίο διαχρονικά ξεχωρίζει στην Σύρο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η λιτανεία των επιτάφιων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στο κέντρο της Ερμούπολης.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, η προαναφερόμενη θρησκευτική ακολουθία- την οποία είχατε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση από το cyclades24- είχε μια ιδιαίτερη λάμψη, χωρίς φυσικά να αλλοιώνει στο ελάχιστο το χριστιανικό μήνυμα της ημέρας που είναι ο θάνατος του Χριστού.

Πλήθος πιστών, επισκέπτες της Σύρου και δημότες του νησιού, συμμετείχαν και παρακολούθησαν την περιφορά των επιτάφιων που ξεκίνησε από νωρίς το βράδυ. Ως είθισται, ο καθολικός επιτάφιος του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας ήταν ο πρώτος που πέρασε από την Πλατεία Μιαούλη για την τέλεση της δέησης από τον εφημέριο του Ναού π. Νίκο, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στη βάση του.Λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η λιτανεία του επιταφίου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια η αντίστοιχη του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου που κατευθύνθηκαν στην Πλατεία Μιαούλη αναμένοντας τον επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος που αφίχθη λίγο αργότερα, μαζί με τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος καλωσόρισε τους επισκέπτες του νησιού και τους ευχαρίστησε που επέλεξαν την Σύρο για να περάσουν τις φετινές ημέρες του Πάσχα, μαζί με τους κατοίκους του νησιού. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δύο Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία, καλώντας όλους να προσευχηθούν για την γρήγορη απελευθέρωσή τους.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ cyclades24.gr

ΕΝΑ (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ) ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

¨


Ένα ραντεβού με υποψήφιο πελάτη  είχα προχτές και βρέθηκα να περνάω με το αυτοκίνητο την Καλλιανίου στα Βριλήσσια όπου έπεσα επάνω σε περιστατικό, από αυτά που βγάζουν καλό γελιό και είπα να το κρατήσω για σήμερα Μ. Σάββατο πρωί για την ΠΛΑΤΕΙΑ, που η διάθεσή μας είναι χαλαρή και περιμένουμε το Αναστάσιμο μήνυμα.

Που λες βριλησσιώτη μου γινόταν μπάχαλο.

Πέρναγε από εκεί ο "παλιός" του δημοτικού συμβουλίου των Βριλησσίων Κώστας Παπασπηλίου που μένει εκεί δίπλα.

Για κακή του τύχη ήταν εκεί ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Βριλησσίων - πρώην υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού - Τρύφωνας Μαρτιγόπουλος.

Ο οποίος παρουσία καμιά εικοσαριά νοματαίων την έπεσε άτσαλα στον Παπασπηλίου, γιατί λέει δεν τον υποστηρίζει στο δημοτικό συμβούλιο - όπου ο πρώην αντιδήμαρχος κ. Μουζάκης τον έχει κάνει ρόμπα νεκλιζέ.

"Από εσένα περίμενα άλλα" του έλεγε ο διευθυντής. "Μόνο ο δημαρχούκος μου με στηρίζει εμένα, κανείς άλλος" έλεγε ο Τρύφωνας,

Ο κ.  Παπασπηλίου δεν του απάντησε αλλά έγινε πύραυλος.

Του ζητήσαμε μαι δήλωση για το περιστατικό αλλά δεν μας έκανε.

Όμως άλλος σμπίρος μου μου που συζητάγαμε μου μετέφερε ότι στην Βερνάρδου έγινε και άλλο τουρλουμπούκι με σύζυγο του στελέχους του δήμου που πήγε εκεί και διαμαρτυρόταν έντονα γιατί δεν είναι ικανοποιημένος ο δικός της.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΤΡΑΣ! ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΤΑΝ!
ΥΓ: "ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΚΕΙ" έλεγε.

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ή ΕΧΕΙΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ;;;;;


ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ; 
Και γιατί την πέφτεις σε αυτούς που δεν σε στηρίζουν;

Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΟΥ (που είναι κοντά) Ο ΔΗΜΑΡΧΟΥΚΟΣ ΣΟΥ, που βλέπει πόσο μόνος έχει μείνει ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ;

6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2005 ΕΦΥΓΕ ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΗΣ

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΞΥΡΙΔΑΚΗ