Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Καλωσορίζουμε τη VardarskaΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (Π.Ε.Σ.ΕΚ)
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΟΡΝΑΡΟΥ 2 ΚΑΙ ΕΡΜΟΥ(ΟΛΜΕ). ΤΚ: 10563 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-3230073, 210-3236544, 210-3221255 , 210-3318632
EMAIL: syntaxekpedeftikoi@gmail.com
Blog: syntaxekpedeftikoi.blogspot.gr

Αθήνα 11.1.2018

Λείπουν ακόμη και τα λόγια.
Όλα τ’ αφήσαμε στη μέση, όλα τ’ αφήσαμε στην τύχη.
Κι έγιναν χωρίς εμάς.
Γιάννης Ρίτσος


• Η κυβέρνηση κατέθεσε πολυνομοσχέδιο 1531 σελίδων - τα προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου- με το οποίο καταργεί το δικαίωμα της απεργίας, καταργεί τα οικογενειακά επιδόματα, ακόμη και από πολύτεκνες οικογένειες, θεσμοθετεί τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ακόμη και για χρέη 500 € προς το δημόσιο, ξεπουλάει όλες τις ΔΕΚΟ και γενικά ψηφίζει μέτρα σε βάρος των λαϊκών τάξεων, που καμία άλλη κυβέρνηση δε θα τολμούσε να περάσει με τόση αυθάδεια και περιφρόνηση προς το λαό και τόση δουλικότητα προς την τρόικα. Ο Υπουργός Οικονομίας Ευκλ. Τσακαλώτος για την κατάργηση των απεργιών είπε στη Βουλή ότι δεν μπορέσαμε ως Κυβέρνηση να πείσουμε την τρόικα.

• Δυστυχώς η Κυβέρνηση περνάει αυτά τα μέτρα και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες περί άλλων τυρβάζουν. Για τα 8 χρόνια μνημονίων, για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, για τη ληστεία σε βάρος των συνταξιούχων, για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής, για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, για τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και υγείας, για μηνιαίους μισθούς των 200-300 €, για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας δε φταίνε μόνο οι άλλοι. Έχουν και οι ίδιες τεράστιες ευθύνες και πρέπει να απολογηθούν στους εργαζόμενους.

• Αντί για ένα ενωτικό κάλεσμα για την ανατροπή των πιο αντιλαϊκών μέτρων, μετά τη μεταπολίτευση, που τολμάει να φέρει η Κυβέρνηση στη Βουλή, επί 5 ημέρες οι ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ «διαγωνίζονται» για την επιλογή της ημέρας της απεργίας και για τη μορφή της απεργίας.

• Η Π.Ε.Σ.ΕΚ επιμένει ενωτικά. Γι΄ αυτό καταδικάζει τη στάση της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ, που με διάφορες δικαιολογίες εκθέτουν το συνδικαλιστικό κίνημα και δίνουν αφορμές για συκοφαντίες από την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά φερέφωνα, τα ΜΜΕ. 

• Τέλος η Π.Ε.Σ.ΕΚ δεν ήταν δυνατόν να εμπλακεί σε τέτοιες ανούσιες διαφωνίες που ρίχνουν νερό στο μύλο της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης, ούτε βεβαίως να συνταχθεί πίσω από τις ηγεσίες της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ. Επειδή πολλά σωματεία εργαζομένων έχουν διαφοροποιηθεί από τη στάση τους και κατεβαίνουν αύριο , Παρασκευή, 12/1, στο κέντρο της Αθήνας σε συλλαλητήρια με 24ωρη απεργία, στις 12.00, η Π.Ε.Σ.ΕΚ καλεί τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς να ενώσουν τη φωνή τους μαζί τους. Αυτό να σηματοδοτήσει την απαρχή του απογαλακτισμού από τις ανούσιες , αδιέξοδες και χωρίς αποτέλεσμα αντιπαραθέσεις και την πιο πλατιά ενότητα απέναντι στον Αρμαγεδώνα των μέτρων της κυβέρνησης.

Για το Δ.Σ της Π.Ε.Σ.ΕΚ

Ο πρόεδρος                     Ο Γ. Γραμματέας

Τάσος Σταυρόπουλος             Σταύρος Κωστόπουλος

Διακοπή εργασιών των υπηρεσιών Δημοτολογίου και Ληξιαρχείου στον Δήμο Χαλανδρίου από σήμερα μέχρι τις 22 Ιανουαρίου


ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
Όλες οι κατά τόπους υπηρεσίες Δημοτολογίου των Δήμων θα διακόψουν τις εργασίες ενημέρωσης των τοπικά εγκατεστημένων πληροφοριακών συστημάτων δημοτολογίου, μέσω των οποίων ενημερώνεται το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα εθνικού δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) την 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15.00μ.μ.. Η επανάληψη των εργασιών ενημέρωσης των στοιχείων δημοτολογίου θα γίνει την 22 Ιανουαρίου 2018, με την έναρξη του κανονικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και με αποκλειστική χρήση του νέου πληροφοριακού συστήματος μητρώου πολιτών.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών δεν θα πραγματοποιείται καμία εγγραφή, διαγραφή, συμπλήρωση ή μεταβολή στοιχείων σε οικογενειακές μερίδες στα Δημοτολόγια των Δήμων της Χώρας

Σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις και μετά από αιτιολογημένη αίτηση ενδιαφερομένου πολίτη δύναται να γίνεται καταχώριση εγγραφής στα χειρόγραφα βιβλία του δημοτολογίου.

Σε αυτές τις εξαιρετικές περιπτώσεις οι συγκεκριμένες καταχωρίσεις θα εισαχθούν υποχρεωτικά και κατά προτεραιότητα στο νέο πληροφοριακό σύστημα μητρώου πολιτών, με την έναρξη της παραγωγικής του λειτουργίας.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το ΦΕΚ (αφορά την ΑΠΟΦΑΣΗ 2)

ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ ΣΤΟ ΤΟΥΙΤΕΡ

 Δεν ξέρω τι γινεται  #αν_διπλωσεις αλλα αν διπλώσει η σαγιοναρα παιδια σαβούρα μεγάλη παιδια

Η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αναδεικνύει - λέγω - τους βαθύτερους λόγους δια τους οποίους οι κρητικοί και δη οι μητσοτάκηδες (με εξα΄ρεση την Ντόρα)  και οι απανταχού της μεγαλονήσου κουμπάροι τους  έχουν - ως γνωστό, μια ιδιαίτερη αγάπη και αφοσίωση εις την επίλυση του μακεδονικού προβλήματος.

"ΑΝ ΔΙΠΛΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ πέφτει η Κρήτη στη Μακεδονία"
ΝΤΑΞ;;;
Στο TWEETER έγινε του ,,,,, ΑΞΟΝΑ ΤΩΝ Z!
Παραθέτουμε μερικά ενδεικτικά tweets από το   (χωρίς τα ονόματα των εμπνευστών (αfύ δεν έχουμε την άδειά τους, αλλά άνθρωποι με χιούμορ είναι, δεν είναι τίποτα κομπλεξάρηδες, άλλωστε μπορείτε να τα δείτε μόνοι σας, κάνοντας κλικ στο hashtag.)

τον χάρτη ο εξωγήινος του Υμηττού πέφτει μέσα στο σπίτι του Βολταίρου.

τον Αδωνι στα δυο, θα του πεσει απο την τσεπη γραμμα του Παττακου!

τον χάρτη Κυριάκο μου, τα νησιά Κέυμαν θα πέσουν πάνω στο σπίτι του Βολταίρου

τον Κούλη,όταν τον ξεδιπλώσεις θα σου προκύψει Μίστερ Μπιν..

  τον παγκόσμιο χάρτη φοβάμαι πως το σπίτι του Κυριάκου πέφτει πάνω στα Κευμαν

το σεντόνι με λάστιχο σφύρα μου

το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ της Μαρεβα,βγαινει το μισο χαμενο ΑΕΠ της χωρας!

τον πολιτικο χαρτη της Ελλαδας ο Τσιπρας πεφτει πανω στον Κυριακο

τον παγκόσμιο χάρτη, όλο σε κάποια έδρα οφσορ της Μαρέβα θα πέσεις

το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει πάνω στο πολυνομοσχέδιο που θα έφερνε η ΝΔ αν ήταν εκείνη τώρα κυβέρνηση...

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΣΥΜΜΕΤΡΙΑΣ


«Εμείς οι Κρητικοί έχουμε μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα ζητήματα της Μακεδονίας. Αν διπλώσεις τον χάρτη της Ελλάδας στα δυο θα ‘ρθει η Κρήτη να πέσει πάνω στη Μακεδονία και η Μακεδονία πάνω στην Κρήτη»

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΣ 
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ

ΓΚΑΛΕΡΙ ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ: ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣΣτη Γκαλερί Χρυσόθεμις συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 20 Ιανουαρίου
ομαδική έκθεση ζωγραφικής 

Συμμετέχουν: Μάγδα Βαμβατήρα, Ανδρέας Κατσιμάρδος Γιάννης Κυριακίδης, Έφη Μάνου, Δέσποινα Παρασκευοπούλου Βασίλης Προκόπος

Παρουσιάζονται έργα μικρών και μεσαίων διαστάσεων.

Τοπία , νεκρές φύσεις αλλά και ανθρώπινες φιγούρες δουλεμένες με λάδι, ακουαρέλα και ακρυλικό αποτυπώνουν το προσωπικό ύφος των καλλιτεχνών και συνθέτουν μια δημιουργική συνομιλία μεταξύ τους. 

Καλογρέζης 14, Πλατεία Χαλανδρίου
Tηλ .2106811418 / http://www.chryssothemis.com